Dodaj do ulubionych

Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 01:20
Viv'la Pologne !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: qweta0 piknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 01:30
      • Gość: milhaus POZEW NATYCHMIAST! IP: 213.201.165.* 30.06.05, 16:20
        p. mLODOZENIEC POWINIEN POZWAC BEZCZELNYCH ZLODZIEI KTORZY NA JEGO WSPANIALYM
        POMYSLE ZARABIAJA KUPE KASY!!!!!!
        • Gość: maciej Re: POZEW NATYCHMIAST! IP: 82.177.89.* 01.07.05, 16:10
          Przeciesz widomo kto nie szanuje innych na swiecie to amerykanie ich demokracja
          jak nie szanowac innych i pozbawiac ich pomyslow.Najwyzsza juz pora powiedziec
          im nie dosc obrazania innych nie jestescie lepsi od nas my polacy jestesmy
          wsanialymi ludzmi a nie to co wy demokratyczni amerykanie?.
          • Gość: Polak Bulwers Tak! Yankeskie bydło to żydoskie złodziejstwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:30
            Cała ta ich amerykańska demokracja to w istocie totalitaryzm, agresja i ... obłuda!
    • Gość: tomcik Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.bydgoska.krakow.pl 30.06.05, 02:10
      To dobrze że nie wiedzą , że to Polak, bo pewnie oskarzyliby go o spisek
      antysemicki. A tak... myśląc że to nie Polak, na pewno go o to nie oskarżą.
    • Gość: Łysenko Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.05, 02:21
      Przecież walczycie dobrzy ludzie wszyscy o to, żeby na świecie było lepiej - i
      Młodożeniec, i Bono, i Gazeta Wyborcza, więc o co takie kwasy?
      • Gość: ja Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.05, 02:24
        Podpowiem - o kase.
        • Gość: Łysenko Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.05, 02:34
          Właśnie larum jak cholera, ja myślałem, że o koegzystencję... A tu chodzi kto
          komu ma kopsnąć. Takie rzeczy "Gazeto Wyborcza" załatwia się w ramach pozwów
          sądowych o autorstwo, a nie wzruszając nas ukradzionym napisem i pokrętną
          historią praw. Co mnie to obchodzi???
    • Gość: X NIESAMOWITE-GW PISZE POZYTYWNIE O POLAKU!!! IP: *.crowley.pl 30.06.05, 02:27
      Musze zapisac ten dzien w kalendarzu do tej pory w GW o Polakach pisano tylko
      klamliwie i obelzywie!
      • Gość: ja Re: NIESAMOWITE-GW PISZE POZYTYWNIE O POLAKU!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.05, 02:31
        O Wojylle rowniez?
      • Gość: antistia Re: NIESAMOWITE-GW PISZE POZYTYWNIE O POLAKU!!! IP: 221.221.244.* 30.06.05, 03:04
        jezeli tak uwazasz to poco w takim razie ja czytasz?!
      • Gość: fgh w koncu Mlodozeniec wspolpracuje z GW IP: *.chello.pl 30.06.05, 17:09
        to jak maja o nim zle pisac.
    • fyrlok Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca 30.06.05, 02:31
      > Jesus, Jew and Mohammed coexist

Czy zamiast "Jew" czyli przeciez "Zyd"
      nie powinno byc "Jahwe" lub tak jakos podobnie ?
      • Gość: Pinezka Może i powinno, ale nie jest, bo "Jew" nie... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.06.05, 09:08
        ...znaczy tylko Żyd i "nie powinno być "Jahwe" lub tak jakos podobnie".
        Przy okazji dodam, że "bandana" nie pochodzi od angieleskiego słowa "band"
        (zespół) - bo niby przepaski noszą kolesie z zespołów. Nie jest też
        przeinaczona formą słowa "wandana" - od przepaski noszonej w (marnych) filmach
        przez aktora JC Van Dama. "Bandana" pochodzi z pochodzi z języka hindi.
        • Gość: JA! band to tez pasek albo opaska IP: *.nsw.bigpond.net.au 30.06.05, 11:16
          a wiec bandana jest ok
          • Gość: Pinezka Dla tych, którzy sądzą, że Częstochowa jest... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.06.05, 16:46
            ...od częstego chowania się - z pewnością tak jest jak szanowy JA! był uprzejmy
            napisać.
      • Gość: Z daleka Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.hsd1.tx.comcast.net 30.06.05, 15:42
        fyrlok napisał:

> > Jesus, Jew and Mohammed coexist
        >
        > Czy zamiast "Jew" czyli przeciez "Zyd"
        > nie powinno byc "Jahwe" lub tak jakos podobnie ?

Jesli juz, to powinien byc ktorys z Patriarchow: Abraham, Izrael (pewnie
        ludziom kojarzy sie to imie tylko z Panstwem Izrael), Mojzesz.
    • Gość: Jurek [...] IP: *.hsd1.ma.comcast.net 30.06.05, 03:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Tomek Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.hsd1.ca.comcast.net 30.06.05, 05:12
      Wszystko fajnie, tylko dlaczego zadne z polskich miast nie bierze udzialu w tym programie? Prace
      coexistance mozna ogladac na billboardach w wielu miastach swiata, ale nie w Polsce?
      Gdzie ta koegzystencja w naszym kraju? Ostatnio Kaczynski pokazal co mysli o koegzystencji.
      • Gość: markus Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.adsl.hansenet.de 30.06.05, 09:11
        W naszym kraju by go oskarzyli o herezje
    • Gość: Wiesław viva polski hydraulik IP: 217.98.64.* 30.06.05, 06:51
    • Gość: drab Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: 212.160.134.* 30.06.05, 09:05
      "znalazłwm w internecie, lekko zmieniłem, więc uważam za swój"... a co na to
      RIAA??
      wielu tak robi z muzą... przerobieniem też bym nazwał nagranie na CD..
      • Gość: zawiedziony Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.man.poznan.pl 30.06.05, 09:15
        Na świecie artysta, którego logo odnosi sukces, też odnosi sukces (zazwyczaj
        również finansowy) dzięki "pasożytom"-promotorom. Jak widać nie ma u nas
        kapitalizmu, gdyż żaden pasożyt nie doczepił się jeszcze do naszego zdolnego
        artysty (którego cenić należy za telent) i nie załatwił dla niego kasy od ani
        fabryczki w USA lub informacji na plakacie U2 (logo zrobione przez Pana XXX).
        Może oczywiście też być tak, że prawa autorskie finansowe do loga (a nie
        osobiste) przejeła organizacja, która zleciła wykonanie loga - co ze względu na
        kraj z którego pochodzi jest bardzo prawdopodobne - no ale GW mogła to jasno
        napisać i nie ściemniać o tym, jak jest nasz artysta pokrzywdzony przez
        fabryczkę z USA lub U2
    • Gość: off-topic czemu na cwiercksiezyc mowi sie polksiezyc? IP: 194.46.72.* 30.06.05, 09:48
      Zaaawsze zadaje sobie to pytanie. Polksiezyc wyglada raczej jak D, nicht wah?
      • Gość: Pinezka Pewnie dla odróżnienia od ćwierćinteligenta... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.06.05, 10:00
      • Gość: obserwator2 Re: czemu na cwiercksiezyc mowi sie polksiezyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:17
        Gość portalu: off-topic napisał(a):

> Zaaawsze zadaje sobie to pytanie. Polksiezyc wyglada raczej jak D, nicht wah?

To obejrzyj sobie Księżyc parę dni przed nowiem (wstać trzeba przed wschoden
        Słońca). O takim kształcie mówić sie powinno "sierp Księżyca" a nie półksiężyc.
        Nie wiem jak jest w oryginale tureckim, czy arabskim, i czy to liche
        tłumaczenie, czy nieadekwatny oryginał.
        Zabawne, że sierp o kształcie litery C pokazują zawsze w dobranockach,
        ewidentnie w sytuacji gdy panuje wieczór, a nie przedświt.
        Inną ciekawostką jest znak graficzny - sierp Księżyca i gwiazda w obrysie
        okręgu uzupełniającego zewnętrzną krawędź sierpa. W takim położeniu mielibyśmy
        zaćmienie tej gwiazdy przez Księżyc. Jest to konfiguracja absurdalna.
        Ale cóż. Astronomia (udokumentowana zapiskami) ma już kilka tysięcy lat, a
        większość nie rozumie nawet pochodzenia faz Księżyca. Myślą, że to Ziemia stale
        zasłania kawałek!!!!!!!

• arahat1 [...] 30.06.05, 09:54
    • bigstrand a Bono w tym samym czasie 30.06.05, 10:04
      sadzi sie w sadzie w Dublinie ze swoja byla stylistka (Lola Cashman) za to ze owa kobieta chciala sprzedac spodnie i kilka innych jeszcze gadzetow z kolekcji ktora im sama wymyslila jakies 20 lat temu. Teraz ta pani nie jest juz stylista zespolu i to od dawna. Zatrzymala sobie spodnie, Bono twierdzi ze bez jego zgody ona mowi ze Bono jej te gacie po prostu dal. Ta kobieta chciala opylic te gacie na ebayu (calosc warta moze 5000€)
      Jednoczesnie Bono wzywa swiat by anulowac zadluzenie dla krajow rozwijajacych sie. Dziwne ze nie chce darowc tych starych gaci (w kotre juz sie nie miesci) tej babce.
      No i jak widac bez trudu przychodzi mu kopiowanie czyis pomyslow. Dlaczego wobec tego nie podoba mu sie kopiowanie jego plyt przez internet????
      hipokryzja????
      • Gość: Marta. Dokładnie. Nie miałbym skrupułów dla Bono. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:54
        I dla tych kolesi z internetu.
        Którzy także nie mieli skrupułów przy pozywaniu innych firm za używanie tego logo :) które nawet do nich nie należało. To śmieszne jest.

Panie Piotrze!
        Dobry prawnik za % od odszkodowań może ustawić pana na całe życie.
        Ja wiem, że pieniądze nie rozwiązują wszystkich problemów... ale na pewno kilka rozwiążą. Będzie mógł Pan poświęcić tyle czasu ile tylko pragnie na pracę twórczą nie zajmująć się przyziemnymi sprawami.
    • Gość: michal_ludwik Bono w metrze??? IP: *.aster.pl 30.06.05, 10:20
      Dżizas, od kiedy Bonias jeździ metrem? O ile pamiętam, w Dublinie metra nie ma,
      a kolejka DART jest zbyt czysta, żeby tam były jakies napisy.
      Chyba że jeździ metrem w NYC, ale ostatnio porusza się po tym mieście
      ciężarówką z płaską naczepą. Ale żeby w metrze w NYC komuś się chciało
      domalowywać jakieś pokojowe napisy, to już szczerze wątpię. Generalnie pisze
      się HWDP itp. "angielskie" napisy, bo takie osoby noszą mazaki...
      • Gość: czat Re: Bono w metrze??? IP: *.chello.pl 30.06.05, 17:12
        to bylo w Chicago.czytaj uwazniej.
    • Gość: frend nie zwlekaj IP: 217.153.152.* 30.06.05, 10:39
      Panie Piotrze,
      przecież to gratka dla specjalisty od prawa autorskiego...
    • Gość: lawyer Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: 134.93.62.* 30.06.05, 11:05
      mlodozeniec powinien natychmiast znalezc sobie kancelarie w stanach zajmojaca
      sie prawami na dobrach niematerialnych. wiadomo, ze kosztuje to pieniadze, ale
      w stanach jest o tyle inaczej niz u nas, ze mozna uzgadniac honorarium
      uzaleznione od powodzenia sprawy. mysle, ze bez problemu znajdzie dobra
      kancelarie, ktora zajmie sie ta sprawa bez brania zaliczki, pod warunkiem
      uzgodnienia honorarium od udzialu w zyskach (ok. 30 % wysadzonej sumy).
    • azaheca Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca 30.06.05, 11:11
      Mógłby Bono parę złotych Piotrusiowi odpalić...
    • Gość: JA! DLA MNIE REWELACJA!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 30.06.05, 11:14
      jutro wywieszam ten plakat na scianie u siebie w pracy!!
    • Gość: tatarata www.coexistence.art.museum IP: *.aster.pl 30.06.05, 11:53
      www.coexistence.art.museum
      NIESAMOWITA WYSTAWA (w wielu miastach)
      DLACZEGO POLSKA ZNOWU NIE UCZESTNICZY???
      • Gość: klient Re: www.coexistence.art.museum IP: *.man.poznan.pl 30.06.05, 12:07
        Chetni mogą sobie kupić poster na www ;)
        www.coexistence.art.museum/eng/shop/posters_coex2.htm za jedyne 10$-15$
    • Gość: rubar Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.chello.pl 30.06.05, 13:01
      A gdzie jest X?
      • Gość: Emeryt Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.telsten.com / *.telsten.com 30.06.05, 16:58
        Na pierwszy rzut oka ten znak wyglada makabrycznie.Kojarzy mi sie ze znakami
        satanistow.Owszem,wiem,ze musimy koegzystowac z Zydami i Muzlumanami,ale nie
        tak czarno,smutno.Moze dodac troche kolorow?
      • wycizana_lipka gwiazdka go wyparła 30.06.05, 18:17
        od dzisiaj "X" piszemy sześcioramiennie!
        • Gość: gumiś Re: gwiazdka go wyparła IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.06.05, 19:24
          Piotr Młodożeniec miał fajny pomysł, który za friko wypromował zespół U2 i do
          niego należą prawa autorskie powinnien się więc sądzić. Zlecić jakies firmie
          prawniczej w stanach za np procent od wygrania sprawy prowadzenie procesu za
          wykorzystanie jego znaczku bez zgody. Proste - jak tego nie zrobi to sie
          wyfrajeruje a jak zrobi to bedzie go stac na wybudowanie własnej galerii i
          promowanie artystów polskich włącznie z samym sobą
    • fredzio54 [...] 30.06.05, 16:06
    • Gość: robert.rystaw Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.swgfl.org.uk / *.swgfl.ifl.net 30.06.05, 17:21
      Wczoraj bylem na koncercie U2 w Cardiff. Niezgadzam sie, ze Bono naduzywa
      symbolu COEXIST, bowiem caly koncert ma bardzo glebokie przeslanie...
      Odwoluje sie , miedzy innymi do praw czlowieka do wolnosci, rownosci bez
      wzgledu na kolor skory, jezyka, czy religii. Mowi o tym ze jest jeden BOG, ale
      jest roznie nazywany, tak wiec jesli chcecie krytykowac PRZESLANIE BONO
      POWINNISCIE NAJPIERW ZOBACZYC KONCERT!
      Jest to z pewnoscia najwieksze wydazenie muzyczne tego roku razem z LIVE AID
      Boba Geldofa, bo obaj panowie mowia NIE na dramat calej Afryki:
      "Bo nie do pomyslenia jest, aby w 21 wieku dzieci umieraly na malarie, oraz
      inne choroby na ktore cala reszta Swiata ma juz leki ogolnie dostepne"
      Powiedzial Bono na wczorajszym koncercie...
      Robert Rystaw,Fan U2, wierzacy katolik
    • Gość: nieznany Re: ten znak-to nietolerancja IP: *.sympatico.ca 30.06.05, 19:34
      znak nawiazuje do trzech wspolczesnych religii;dwie z nich zostaly stworzone z
      jednej: poniewaz Pan Bog-jest bogiem zazdrosnym(nie bedziesz mial cudzych bogow
      przedemna)
    • Gość: Ja, Polak Coexist IP: *.k64.webspeed.dk 30.06.05, 20:06
      ---chyba jest to jedno z najpiekniejszych slow jakie slyszalem - wlasnie
      skonstruowane w ten sposób w jaki ono zostalo podane w artykule...

I zupelnie nie chodzi abysmy przechodzili z jednej strony na druga, z jednej
      religii na druga - lecz abysmy umieli zawsze powiedziec, takze ja, jako Polak i
      katolik - "ukaz mi siebie, jako Zyda, jako Muzelmanina - abym mógl sie Ciebie
      nauczyc i poznac, abym umial nauczyc sie takze czegos dobrego od Ciebie a Ty
      ode mnie"...

To wspaniale - jesli religje beda umialy pójsc droga Jana Pawala II - do
      synagogi, do meczetu, do kosciola... bez zatracenia siebie.
      • Gość: Ja, Polak Re: Coexist IP: *.k64.webspeed.dk 30.06.05, 20:08
        > ---chyba jest to jedno z najpiekniejszych slow jakie slyszalem - wlasnie
        > skonstruowane w ten sposób w jaki ono zostalo podane w artykule...
        >
        > I zupelnie nie chodzi abysmy przechodzili z jednej strony na druga, z jednej
        > religii na druga - lecz abysmy umieli zawsze powiedziec, takze ja, jako Polak
        i
        >
        > katolik - "ukaz mi siebie, jako Zyda, jako Muzelmanina - abym mógl sie Ciebie
        > nauczyc i poznac, abym umial nauczyc sie takze czegos dobrego od Ciebie a Ty
        > ode mnie"...
        >
        > To wspaniale - jesli religje beda umialy pójsc droga JANA PAWLA II - do
        > synagogi, do meczetu, do kosciola... bez zatracenia siebie.
        • Gość: kemizo51 Bono zrobi wszystko dla pieniedzy, zlodziej!. IP: *.bredband.skanova.com 30.06.05, 21:58
          • Gość: arczi Re: Bono zrobi wszystko dla pieniedzy, zlodziej!. IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 01.07.05, 08:10
            a to, ze U2 nagrali reklamowke dla firmy Apple i ich iPoda i nie wzieli za to
            zlamanego dolara, to tez dla pieniedzy? puknij sie w makowke, zawistny
            czlowieku!
      • barb25 Re: Coexist 01.07.05, 04:32
        To po prostu zludzenie,zludzenie ludzi, ktorzy nie sa wlasciwie wierzacymi ale
        po prostu religijnymi.NIkt,kto wierzy w Jezusa ,ktory jest jedyna droga do
        zbawienie nie pojdzie na uklady z religia apoplektyka ,nawolujaca do mordowania
        chrzescijan.Ani z judaizmem ,ktory nie uznaje Jezusa. To cale nawolywanie do
        rownosci,milosci ,tolerancji nie sprawdzi sie w praktyce ,poniewaz prawda nie
        moze wspolistniec z falszem .Caly ten teatr "ratowania Afryki" nic nie
        pomoze,miliardy beda utopione znowu w kieszeniach politykow za ktore kupia
        bron.Wy ,biedni naiwniacy otwieracie ramiona -przez ktore sprawnie przemyca wam
        muzulmanie narkotyki i kobiety -niewolnice do burdeli. Otworzcie oczy i nie
        pozwolcie sobie robic z mozgu wody!!!!!
    • synziemi czy w Warszawie...? 30.06.05, 23:07
      Czy ktos moglby podac czy i gdzie w Warszawie mozna kupic jakies produkty z tym
      znakiem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka