Gość: lolovaxman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 01:20 Viv'la Pologne !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: milhaus POZEW NATYCHMIAST! IP: 213.201.165.* 30.06.05, 16:20 p. mLODOZENIEC POWINIEN POZWAC BEZCZELNYCH ZLODZIEI KTORZY NA JEGO WSPANIALYM POMYSLE ZARABIAJA KUPE KASY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: POZEW NATYCHMIAST! IP: 82.177.89.* 01.07.05, 16:10 Przeciesz widomo kto nie szanuje innych na swiecie to amerykanie ich demokracja jak nie szanowac innych i pozbawiac ich pomyslow.Najwyzsza juz pora powiedziec im nie dosc obrazania innych nie jestescie lepsi od nas my polacy jestesmy wsanialymi ludzmi a nie to co wy demokratyczni amerykanie?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Bulwers Tak! Yankeskie bydło to żydoskie złodziejstwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:30 Cała ta ich amerykańska demokracja to w istocie totalitaryzm, agresja i ... obłuda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcik Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.bydgoska.krakow.pl 30.06.05, 02:10 To dobrze że nie wiedzą , że to Polak, bo pewnie oskarzyliby go o spisek antysemicki. A tak... myśląc że to nie Polak, na pewno go o to nie oskarżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysenko Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.05, 02:21 Przecież walczycie dobrzy ludzie wszyscy o to, żeby na świecie było lepiej - i Młodożeniec, i Bono, i Gazeta Wyborcza, więc o co takie kwasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.05, 02:24 Podpowiem - o kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysenko Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.05, 02:34 Właśnie larum jak cholera, ja myślałem, że o koegzystencję... A tu chodzi kto komu ma kopsnąć. Takie rzeczy "Gazeto Wyborcza" załatwia się w ramach pozwów sądowych o autorstwo, a nie wzruszając nas ukradzionym napisem i pokrętną historią praw. Co mnie to obchodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X NIESAMOWITE-GW PISZE POZYTYWNIE O POLAKU!!! IP: *.crowley.pl 30.06.05, 02:27 Musze zapisac ten dzien w kalendarzu do tej pory w GW o Polakach pisano tylko klamliwie i obelzywie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: NIESAMOWITE-GW PISZE POZYTYWNIE O POLAKU!!! IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.05, 02:31 O Wojylle rowniez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antistia Re: NIESAMOWITE-GW PISZE POZYTYWNIE O POLAKU!!! IP: 221.221.244.* 30.06.05, 03:04 jezeli tak uwazasz to poco w takim razie ja czytasz?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh w koncu Mlodozeniec wspolpracuje z GW IP: *.chello.pl 30.06.05, 17:09 to jak maja o nim zle pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca 30.06.05, 02:31 > Jesus, Jew and Mohammed coexist Czy zamiast "Jew" czyli przeciez "Zyd" nie powinno byc "Jahwe" lub tak jakos podobnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Może i powinno, ale nie jest, bo "Jew" nie... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.06.05, 09:08 ...znaczy tylko Żyd i "nie powinno być "Jahwe" lub tak jakos podobnie". Przy okazji dodam, że "bandana" nie pochodzi od angieleskiego słowa "band" (zespół) - bo niby przepaski noszą kolesie z zespołów. Nie jest też przeinaczona formą słowa "wandana" - od przepaski noszonej w (marnych) filmach przez aktora JC Van Dama. "Bandana" pochodzi z pochodzi z języka hindi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA! band to tez pasek albo opaska IP: *.nsw.bigpond.net.au 30.06.05, 11:16 a wiec bandana jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Dla tych, którzy sądzą, że Częstochowa jest... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.06.05, 16:46 ...od częstego chowania się - z pewnością tak jest jak szanowy JA! był uprzejmy napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z daleka Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.hsd1.tx.comcast.net 30.06.05, 15:42 fyrlok napisał: > > Jesus, Jew and Mohammed coexist > > Czy zamiast "Jew" czyli przeciez "Zyd" > nie powinno byc "Jahwe" lub tak jakos podobnie ? Jesli juz, to powinien byc ktorys z Patriarchow: Abraham, Izrael (pewnie ludziom kojarzy sie to imie tylko z Panstwem Izrael), Mojzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek [...] IP: *.hsd1.ma.comcast.net 30.06.05, 03:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.hsd1.ca.comcast.net 30.06.05, 05:12 Wszystko fajnie, tylko dlaczego zadne z polskich miast nie bierze udzialu w tym programie? Prace coexistance mozna ogladac na billboardach w wielu miastach swiata, ale nie w Polsce? Gdzie ta koegzystencja w naszym kraju? Ostatnio Kaczynski pokazal co mysli o koegzystencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.adsl.hansenet.de 30.06.05, 09:11 W naszym kraju by go oskarzyli o herezje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drab Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: 212.160.134.* 30.06.05, 09:05 "znalazłwm w internecie, lekko zmieniłem, więc uważam za swój"... a co na to RIAA?? wielu tak robi z muzą... przerobieniem też bym nazwał nagranie na CD.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.man.poznan.pl 30.06.05, 09:15 Na świecie artysta, którego logo odnosi sukces, też odnosi sukces (zazwyczaj również finansowy) dzięki "pasożytom"-promotorom. Jak widać nie ma u nas kapitalizmu, gdyż żaden pasożyt nie doczepił się jeszcze do naszego zdolnego artysty (którego cenić należy za telent) i nie załatwił dla niego kasy od ani fabryczki w USA lub informacji na plakacie U2 (logo zrobione przez Pana XXX). Może oczywiście też być tak, że prawa autorskie finansowe do loga (a nie osobiste) przejeła organizacja, która zleciła wykonanie loga - co ze względu na kraj z którego pochodzi jest bardzo prawdopodobne - no ale GW mogła to jasno napisać i nie ściemniać o tym, jak jest nasz artysta pokrzywdzony przez fabryczkę z USA lub U2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: off-topic czemu na cwiercksiezyc mowi sie polksiezyc? IP: 194.46.72.* 30.06.05, 09:48 Zaaawsze zadaje sobie to pytanie. Polksiezyc wyglada raczej jak D, nicht wah? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinezka Pewnie dla odróżnienia od ćwierćinteligenta... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.06.05, 10:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: czemu na cwiercksiezyc mowi sie polksiezyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:17 Gość portalu: off-topic napisał(a): > Zaaawsze zadaje sobie to pytanie. Polksiezyc wyglada raczej jak D, nicht wah? To obejrzyj sobie Księżyc parę dni przed nowiem (wstać trzeba przed wschoden Słońca). O takim kształcie mówić sie powinno "sierp Księżyca" a nie półksiężyc. Nie wiem jak jest w oryginale tureckim, czy arabskim, i czy to liche tłumaczenie, czy nieadekwatny oryginał. Zabawne, że sierp o kształcie litery C pokazują zawsze w dobranockach, ewidentnie w sytuacji gdy panuje wieczór, a nie przedświt. Inną ciekawostką jest znak graficzny - sierp Księżyca i gwiazda w obrysie okręgu uzupełniającego zewnętrzną krawędź sierpa. W takim położeniu mielibyśmy zaćmienie tej gwiazdy przez Księżyc. Jest to konfiguracja absurdalna. Ale cóż. Astronomia (udokumentowana zapiskami) ma już kilka tysięcy lat, a większość nie rozumie nawet pochodzenia faz Księżyca. Myślą, że to Ziemia stale zasłania kawałek!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 [...] 30.06.05, 09:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand a Bono w tym samym czasie 30.06.05, 10:04 sadzi sie w sadzie w Dublinie ze swoja byla stylistka (Lola Cashman) za to ze owa kobieta chciala sprzedac spodnie i kilka innych jeszcze gadzetow z kolekcji ktora im sama wymyslila jakies 20 lat temu. Teraz ta pani nie jest juz stylista zespolu i to od dawna. Zatrzymala sobie spodnie, Bono twierdzi ze bez jego zgody ona mowi ze Bono jej te gacie po prostu dal. Ta kobieta chciala opylic te gacie na ebayu (calosc warta moze 5000€) Jednoczesnie Bono wzywa swiat by anulowac zadluzenie dla krajow rozwijajacych sie. Dziwne ze nie chce darowc tych starych gaci (w kotre juz sie nie miesci) tej babce. No i jak widac bez trudu przychodzi mu kopiowanie czyis pomyslow. Dlaczego wobec tego nie podoba mu sie kopiowanie jego plyt przez internet???? hipokryzja???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta. Dokładnie. Nie miałbym skrupułów dla Bono. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:54 I dla tych kolesi z internetu. Którzy także nie mieli skrupułów przy pozywaniu innych firm za używanie tego logo :) które nawet do nich nie należało. To śmieszne jest. Panie Piotrze! Dobry prawnik za % od odszkodowań może ustawić pana na całe życie. Ja wiem, że pieniądze nie rozwiązują wszystkich problemów... ale na pewno kilka rozwiążą. Będzie mógł Pan poświęcić tyle czasu ile tylko pragnie na pracę twórczą nie zajmująć się przyziemnymi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_ludwik Bono w metrze??? IP: *.aster.pl 30.06.05, 10:20 Dżizas, od kiedy Bonias jeździ metrem? O ile pamiętam, w Dublinie metra nie ma, a kolejka DART jest zbyt czysta, żeby tam były jakies napisy. Chyba że jeździ metrem w NYC, ale ostatnio porusza się po tym mieście ciężarówką z płaską naczepą. Ale żeby w metrze w NYC komuś się chciało domalowywać jakieś pokojowe napisy, to już szczerze wątpię. Generalnie pisze się HWDP itp. "angielskie" napisy, bo takie osoby noszą mazaki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czat Re: Bono w metrze??? IP: *.chello.pl 30.06.05, 17:12 to bylo w Chicago.czytaj uwazniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend nie zwlekaj IP: 217.153.152.* 30.06.05, 10:39 Panie Piotrze, przecież to gratka dla specjalisty od prawa autorskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawyer Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: 134.93.62.* 30.06.05, 11:05 mlodozeniec powinien natychmiast znalezc sobie kancelarie w stanach zajmojaca sie prawami na dobrach niematerialnych. wiadomo, ze kosztuje to pieniadze, ale w stanach jest o tyle inaczej niz u nas, ze mozna uzgadniac honorarium uzaleznione od powodzenia sprawy. mysle, ze bez problemu znajdzie dobra kancelarie, ktora zajmie sie ta sprawa bez brania zaliczki, pod warunkiem uzgodnienia honorarium od udzialu w zyskach (ok. 30 % wysadzonej sumy). Odpowiedz Link Zgłoś
azaheca Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca 30.06.05, 11:11 Mógłby Bono parę złotych Piotrusiowi odpalić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA! DLA MNIE REWELACJA!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 30.06.05, 11:14 jutro wywieszam ten plakat na scianie u siebie w pracy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatarata www.coexistence.art.museum IP: *.aster.pl 30.06.05, 11:53 www.coexistence.art.museum NIESAMOWITA WYSTAWA (w wielu miastach) DLACZEGO POLSKA ZNOWU NIE UCZESTNICZY??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: www.coexistence.art.museum IP: *.man.poznan.pl 30.06.05, 12:07 Chetni mogą sobie kupić poster na www ;) www.coexistence.art.museum/eng/shop/posters_coex2.htm za jedyne 10$-15$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubar Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.chello.pl 30.06.05, 13:01 A gdzie jest X? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.telsten.com / *.telsten.com 30.06.05, 16:58 Na pierwszy rzut oka ten znak wyglada makabrycznie.Kojarzy mi sie ze znakami satanistow.Owszem,wiem,ze musimy koegzystowac z Zydami i Muzlumanami,ale nie tak czarno,smutno.Moze dodac troche kolorow? Odpowiedz Link Zgłoś
wycizana_lipka gwiazdka go wyparła 30.06.05, 18:17 od dzisiaj "X" piszemy sześcioramiennie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumiś Re: gwiazdka go wyparła IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 30.06.05, 19:24 Piotr Młodożeniec miał fajny pomysł, który za friko wypromował zespół U2 i do niego należą prawa autorskie powinnien się więc sądzić. Zlecić jakies firmie prawniczej w stanach za np procent od wygrania sprawy prowadzenie procesu za wykorzystanie jego znaczku bez zgody. Proste - jak tego nie zrobi to sie wyfrajeruje a jak zrobi to bedzie go stac na wybudowanie własnej galerii i promowanie artystów polskich włącznie z samym sobą Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 [...] 30.06.05, 16:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert.rystaw Re: Światowa kariera znaku Piotra Młodożeńca IP: *.swgfl.org.uk / *.swgfl.ifl.net 30.06.05, 17:21 Wczoraj bylem na koncercie U2 w Cardiff. Niezgadzam sie, ze Bono naduzywa symbolu COEXIST, bowiem caly koncert ma bardzo glebokie przeslanie... Odwoluje sie , miedzy innymi do praw czlowieka do wolnosci, rownosci bez wzgledu na kolor skory, jezyka, czy religii. Mowi o tym ze jest jeden BOG, ale jest roznie nazywany, tak wiec jesli chcecie krytykowac PRZESLANIE BONO POWINNISCIE NAJPIERW ZOBACZYC KONCERT! Jest to z pewnoscia najwieksze wydazenie muzyczne tego roku razem z LIVE AID Boba Geldofa, bo obaj panowie mowia NIE na dramat calej Afryki: "Bo nie do pomyslenia jest, aby w 21 wieku dzieci umieraly na malarie, oraz inne choroby na ktore cala reszta Swiata ma juz leki ogolnie dostepne" Powiedzial Bono na wczorajszym koncercie... Robert Rystaw,Fan U2, wierzacy katolik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: ten znak-to nietolerancja IP: *.sympatico.ca 30.06.05, 19:34 znak nawiazuje do trzech wspolczesnych religii;dwie z nich zostaly stworzone z jednej: poniewaz Pan Bog-jest bogiem zazdrosnym(nie bedziesz mial cudzych bogow przedemna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Coexist IP: *.k64.webspeed.dk 30.06.05, 20:06 ---chyba jest to jedno z najpiekniejszych slow jakie slyszalem - wlasnie skonstruowane w ten sposób w jaki ono zostalo podane w artykule... I zupelnie nie chodzi abysmy przechodzili z jednej strony na druga, z jednej religii na druga - lecz abysmy umieli zawsze powiedziec, takze ja, jako Polak i katolik - "ukaz mi siebie, jako Zyda, jako Muzelmanina - abym mógl sie Ciebie nauczyc i poznac, abym umial nauczyc sie takze czegos dobrego od Ciebie a Ty ode mnie"... To wspaniale - jesli religje beda umialy pójsc droga Jana Pawala II - do synagogi, do meczetu, do kosciola... bez zatracenia siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak Re: Coexist IP: *.k64.webspeed.dk 30.06.05, 20:08 > ---chyba jest to jedno z najpiekniejszych slow jakie slyszalem - wlasnie > skonstruowane w ten sposób w jaki ono zostalo podane w artykule... > > I zupelnie nie chodzi abysmy przechodzili z jednej strony na druga, z jednej > religii na druga - lecz abysmy umieli zawsze powiedziec, takze ja, jako Polak i > > katolik - "ukaz mi siebie, jako Zyda, jako Muzelmanina - abym mógl sie Ciebie > nauczyc i poznac, abym umial nauczyc sie takze czegos dobrego od Ciebie a Ty > ode mnie"... > > To wspaniale - jesli religje beda umialy pójsc droga JANA PAWLA II - do > synagogi, do meczetu, do kosciola... bez zatracenia siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemizo51 Bono zrobi wszystko dla pieniedzy, zlodziej!. IP: *.bredband.skanova.com 30.06.05, 21:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arczi Re: Bono zrobi wszystko dla pieniedzy, zlodziej!. IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 01.07.05, 08:10 a to, ze U2 nagrali reklamowke dla firmy Apple i ich iPoda i nie wzieli za to zlamanego dolara, to tez dla pieniedzy? puknij sie w makowke, zawistny czlowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
barb25 Re: Coexist 01.07.05, 04:32 To po prostu zludzenie,zludzenie ludzi, ktorzy nie sa wlasciwie wierzacymi ale po prostu religijnymi.NIkt,kto wierzy w Jezusa ,ktory jest jedyna droga do zbawienie nie pojdzie na uklady z religia apoplektyka ,nawolujaca do mordowania chrzescijan.Ani z judaizmem ,ktory nie uznaje Jezusa. To cale nawolywanie do rownosci,milosci ,tolerancji nie sprawdzi sie w praktyce ,poniewaz prawda nie moze wspolistniec z falszem .Caly ten teatr "ratowania Afryki" nic nie pomoze,miliardy beda utopione znowu w kieszeniach politykow za ktore kupia bron.Wy ,biedni naiwniacy otwieracie ramiona -przez ktore sprawnie przemyca wam muzulmanie narkotyki i kobiety -niewolnice do burdeli. Otworzcie oczy i nie pozwolcie sobie robic z mozgu wody!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi czy w Warszawie...? 30.06.05, 23:07 Czy ktos moglby podac czy i gdzie w Warszawie mozna kupic jakies produkty z tym znakiem? Odpowiedz Link Zgłoś