Dodaj do ulubionych

Górnicy i chorzy na raka

29.07.05, 12:36
Wystarczy zrobić rozróbę pod sejmem i dostanie się to, co sie chce. Niestety
chorzy na raka, dla których brakuje na leczenie chyba nie będą mieli tyle
siły. Przecież to jest 100 milionów zł, nic w porównaniu z tym ile beda nas
kosztowały górnicze emerytury. Nie wspominając o samotnych matkach, które
muszą walczyć o pieniądze dla swoich dzieci.To wszystko chyba nie jest w
porządku!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gorol Re: Górnicy i chorzy na raka IP: *.chello.pl 29.07.05, 12:49
      Znajomy emeryt górniczy w wieku 46 l przebywa na emer. 3l i bierze 2700zł do
      ręki plus 3 t. węgla gratis.A wczesniej brał przez cały okres pracy po 8 t
      wegla rocznie.Oczywiście sprzedawał kartki znajomym i miał kaSE NA
      GORZAŁE.Dlaczego inni takich przwilejów nie mają.To jest dranstwo w wydaniu
      naszych osłów parlamentarnych,Czas by prez. Kwaśniewski tej ustawy nie
      podpisał.Górnik ,owszem niech przejdzie na emer. po 25l.pracy ,ale z emeryturą
      60% podstawy a za każdy przepracowany dłużej rok +np.2,5%.Jak również
      należałoby zabrać im ten darmowy wegiel.
      • Gość: anita Re: Górnicy i chorzy na raka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 16:02
        w chorym pseudo katolickim panstwie,chory rzad.tak bylo i zawsze bedzie.
        • Gość: Geremek Re: Górnicy i chorzy na raka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:55
          Pozabierać wszystkim wszystko, niech darmozjady, jak nie umieją normalnie
          kraść, zdychają z głodu. My Kulczyki, Kuny, Żagle, Kwaśniewskie, Cimoszenki,
          Rywiny, Millery, Olekse, Michniki, Lewandowskie, Wąsacze,sami się wyżywimy.
          Niech żyje wolny rynek, niech żyje liber-komuna. Trzeba głupim polaczką pokazać
          gdzie ich miejsce. Myśleli, że obalają komune, barany, a jedynie obalili
          niewygodne przeszkody żebyśmy już teraz mogli ich okradać w majestacie prawa.
          Jak jeszcze raz jakiś górnik podniesie łeb, to mu go zetniemy przy samej dupie.
          Kwas nie podpisze dla nich żadnej emerytury, bo jak by podpisał to moglibyśmy
          ukraść o parę milionów mniej, a to jest nam bardzo nie na rękę. Zwłaszcza
          teraz, kiedy ten głupi naród może zagłosować na Kaczora albo co gorsza na
          Giertycha. Ale my zaangażujemy wszystkie ukradzione środki, żeby do tego nie
          dopuścić. Towarzysze łączcie się.
        • Gość: rgb Re: Górnicy i chorzy na raka IP: *.ssmb.com 01.08.05, 11:09
          a co ma do tego wyznanie? myslalem ze glupota jest ponadreligijna
    • niepoprawnypolitycznie Re: Górnicy i chorzy na raka 01.08.05, 00:16
      Nie wyobrażam sobie 65 letniego faceta rąbiącego przodki. ale 40 letni emeryt
      to chyba jednak gruba przesada. Są jakieś rozwiązania pośrednie testowane w
      innych krajach typu - ileś lat na dole, ileś lat na górze. Po za tym jeżeli
      chce się tak ogromnych przywilejów, to w ramach równowagi górnicy powinni
      zadeklarować rezygnację z 13-tek, 14-nastek i innych nastek, deputatów,
      dodatków, a może i obnizkę pensji.

BTW emerytur moinm zdaniem wszystkim etatowym pracownikow SB, UB, i PZPR
      powinno się od stażu pracy odjąć wszystkie lata pracy w tych instytucjach -
      przecież oni nie pracowali, a wręcz przeciwnie służyli obcym mocarstwom, czyli
      byli zdrajcami. Jeżeli zabraknie pozostałych lat pracy do emerytury/renty to
      wypłacić minimalną dopuszczalną emeryturę (np. rolniczą), lub zasiłek z opieki
      społecznej. Niech coś mają, już nie jestem taki, żeby domagać się odebrania
      emerytur w ogóle. Niech zamiast wielu tysięcy emerytur zadowolą się 400 złotymi.

niepoprawnypolitycznie
    • Gość: Balcerowicz Re: Górnicy i chorzy na raka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 09:47
      Nie ma pieniędzy dla chorych na raka i to nie jest w porządku. Nie ma na
      głodujące dzieci i to też nie jest w porządku. W Bangladeszu padają kwaśne
      deszcze i to też nie jest w porządku. Sąsiad leje sąsiadkę i to też nie jest w
      porządku. W Iranie powiesili pederastów i to też nie jest w porządku. TVN i Gó
      Wniana kłamią jak najęte i to też nie jest w porządku. Kwaśniewski jeszcze na
      dodatek śmie pokazywać swoją gębe w TV i to również nie jest w porządku. A kto
      ku.rwa powiedział, że ma być w porządku.
    • Gość: Olek "pierwszy" Górnicza rewolta !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:20
      Obcy motłoch napłynął do kraju
      Dziwnych zachowań i innych obyczajów
      Zapomnieli kto panem tutaj jest
      Przypomnę wam, zawsze Polski szczep

Sami nie daliby sobie rady
      Ktoś lokajem musiał być
      Ja wiem kto dokonał zdrady
      Gwiazda dawida odkrywa im pysk

Jak to się stało, nie wiem już sam
      Budzę się rano, to inny kraj
      Obcy człowiek sprawuje rząd
      Choć zemną zmienimy to