Dodaj do ulubionych

Samobój Owsiaka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:40
Dureń jesteś Panie Robert, gó.. zrobiłeś dla ludzi w porównaniu z Owsiakiem
i do pięt mu nie dorastasz. On trzyma za mordę tysiące ludzi po to by coś
zorganizować, na 10 ludzi przypada co najmniej 1 kretyn (to ty), każdemu
puściłyby nerwy przy takiej robocie. Nawet ty, siedzisz sobie przy kompie
klikając wyrzucasz te plugawe teksty, tylko dlatego że puszczają ci nerwy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Samobój Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:43
      A politycy to straaaaszne bąble, czy ty aby nie masz jakiegoś w rodzinie?
      • Gość: objectivfun OWSIAK MA RACJĘ OSIOŁKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.smiths-group.com 08.08.05, 14:19
        ponieważ są granice przyzwoitości !!!!
        i nie można pierwszemu lepszemu
        cudzoziemskiemu pseudogwiazdorskiemu teamowi
        w imię niby-otwierania się na coś tam
        pozwalać na chamstwo i samowolę !!

ps
        i o tzm powinien pamietać komentator
        polskojezycznej GieWu
        dla którego chałas i mamona
        ważniejsze są od godności

• Gość: mk Re: OWSIAK MA RACJĘ OSIOŁKI !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:08
          jesli to pseudogwiazdy, to po co ktoś im zawracał d..., zeby przyjechali?
          Zrobili to za swoje pieniądze, zagrali za darmo, a wy chcielibyście jeszcze,
          żeby muzykę udostępnili na płytę, a muzyka niby ich i wykonywana przez nich,
          ale nie jest ich włąsnością, wytwórnia, która w nich inwestujei z którą
          podpisali kontrakt nie pozwoli na to...
    • tomash8 Re: Samobój Owsiaka 08.08.05, 10:06
      Ale ten Sankowski jest durny. Jak pisze bzdury, to niech się liczy z tym że ktoś
      mu odpowie w końcu. Już olać woodstock... czytaliście choć jeden artykuł
      Sankowskiego w którym nie byłoby błędu, albo nie byłby bez sensu??
      • Gość: Maeg Re: Samobój autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 10:18

Heh a niech plują sobie na Woodstock, niech robią co chcą ja i tak będę tam
        jeździł bo warto, świetny klimat i tyle. A Owsiak to Owsiak, w wakacje się go
        krytykuje a w styczniu całuje po nogach. Trochę trzeba zacząć myśleć, ale u
        dziennikarzy trudno czasem o to. Bo oni szukają tylko afer, bo inaczej oniemieli
        by o czym pisać.

Miłość, Przyjaźń, Muzyka, Rock&Roll
        Woodstock my life
        Woodstock teraz i zawsze !
        • Gość: Jazz Re: Samobój autora IP: 156.17.253.* 08.08.05, 13:08
          ot, sezon ogórkowy jescze trwa, niestety. A poza tym może naczelna redaktor
          luknie, co kto pisze, bo Sankowski w pisaniu idiotyzmów przeskoczył nawet tych
          pseudodziennikarzy z Faktu.
    • Gość: ja Re: Samobój Owsiaka IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 10:46
      Panie robercie Pan masz chyba jakis kompleks Owsiaka widzę. Co do wczesniejszego
      tekstu to tacy ludzie jak Pan nie powinniu sie wtrącać w organizację dużych
      imprez. Bolączką polskich partaczy jest to, że wszystko chcą upodabniać do
      zachodnich standardów, a wg mnie takiego festiwalu nie ma w całej Europie bez
      "bocznych scen", "spektakli" (hehe - wybierz się może na Malte do Poznania) i
      "infrastruktury" on ma swój urok i NIE WOLNO go zmieniać! Dla mnie jedynym
      mankamentem są "cenzorzy" (w niebieskich koszulkach)różnych zachowań ludzkich co
      kojarzy mi sie trochę z taką wewnętrzną policją czas, chyba czas troszkę
      popuścić pasa z tą ochroną.
    • Gość: edick Re: Samobój Owsiaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 11:19
      Woodstock??? Wogóle nie ma o czm rozmawiać. Dziwię się, że ludzie się tym
      zajmują. Owsiak??? Stary facet, który nakręca młodzież.
      Czy młodzież sama nie potrafi nic nowego wymyśleć, zrobić...???
      Czy musi się uganiać za starymi facetami, kt5órym się wydaje, że mają ciągle 18
      lat. Ale nie mają! Owsiak też nie ma, tylko o tym zapomniał!
      • tomash8 Re: Samobój Owsiaka 08.08.05, 11:31
        Cieszcie się że nie mieszkacie w Niemczech. Tam w wakacje jest kilkanaście
        takich festiwali. Nie zdążylibyście z pisaniem bzdur i szukaniem spisków. Dla
        mnie woodstock to po prostu festiwal rockowy, a że przybywa tam tyle ludzi to
        znaczy że
        brakuje u nas takich imprez. Przecież nie jest to całkiem darmowa impreza -
        bilety na pociąg kosztują. Dobrze, że pojawiają się też inne festiwale typu
        Węgorzewo, Hunterfest. Ale u nas nigdy nie będzie chyba pod tym względem normalnie.
    • Gość: Intruz Re: Samobój Owsiaka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.08.05, 11:50
      Robercik (jestesmy na Ty bo bylismy na jednym koncercie) przesadzasz. Stalem w
      grupie Niemcow. Oni nie gwizdali bo sami nie wiedzieli co sie dzieje (Jurek
      dopiero na koniec poprosil tlumaczke o kilka slow). Gwizdali Polacy na Die toten
      hosen za ich zachowanie. Tak by sie stalo na kazdym powaznym festiwalu gdyby
      goscie zaczeli wprowadzac wlasne rzadny na nie swojej scenie.

Nie przesadzaj i nie szukaj sensacji. Jurek zrobil wspaniale widowisko ktorego
      zazdroszcza nam inne kraje tylko ze unas kazdy krytykuje aby wybic sie dzieki
      temu ku gorze. A moze byc choc raz sprobowac napisac cos dobrego ?
      Nastepnym razem Robercik stan w srodku tlumu jakies 10 metrow od sceny. Stoj w
      scisku jaki panuje w warszawskich autobusach. Poczuj jak ciala obcych sobie
      ludzi poruszaja sie w jednym wspolnym rytmie.
      Zadnych slow, tylko muzyka.

Przyjazn, pokoj, muzyka :)
      • Gość: cmk Re: Samobój Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:47
        Najgorsze moim zdaniem było to, że nawet niemieckie tłumaczenie nie wyjaśniło
        tej sytuacji, o ile pamiętam tłumaczka powiedziała, że nie ma audio więc koncert
        przerywamy. Zrozumieć z tego można tyle, że polska ekipa techniczna zawaliła..
        Tak czy inaczej, wywalenie największej niemieckiej gwiazdy festiwalu może tylko
        wkurzyć niemieckich woodstockowiczów. Może i zrobili chamstwo, ale jeśli nie
        mogli zagrać bisów, to straciła na tym głównie publika a nie zespół. I w sumie
        raczej oddala to naszych zachodnich sąsiadów od Woodstocku niż łączy, nawet
        jeśli wina jest po stroni Toten Hosen. Szczególnie, że zaraz potem były piosenki
        o szkopach i powstaniu. Moim zdaniem głupio to w sumie wyszło a reakcja Owsiaka
        tylko pogorszyła sprawę, nawet jeśli była w jakimś sensie słuszna.
        pzdr!
        • tomash8 Re: Samobój Owsiaka 08.08.05, 18:37
          W pewnym sensie masz racje, ale na festiwalu nie może być samowoli, łamania
          reguł itd., bo skończyłoby się to albo kompletną obsuwą, albo jeszcze większą
          awanturą. Może Owsiak mógł to załatwić jakoś łagodniej, ale nie dziwie się jego
          reakcji, poza tym nie przesadzajmy, DTH zagrali cały koncert, nie wyszli jedynie
          na bis. A przecież można było przerwać ten koncert od razu.
      • Gość: viva fuj IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.08.05, 13:33
        "Poczuj jak ciala obcych sobie ludzi poruszaja sie w jednym wspolnym rytmie."
        Fuj!!!
        • Gość: mk Re: fuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:12
          no to do opery.
    • Gość: Jan Re: Samobój Owsiaka IP: *.asta-net.com.pl 08.08.05, 13:00
      Owsiak szołmen czy zwykły nie opanowany karierowicz?
      Myśle że to początek końca.
    • Gość: Jazz Re: Samobój Owsiaka IP: 156.17.253.* 08.08.05, 13:04
      Samobója sam sobie Pan , Panie Sankowski strzeliłeś, bo za Owsiakiem w pierwsza
      niedzielą stycznia znowu pójdą tysiące młodzieży, A Pan zostanie z ręką w
      nocniku za rzucanie oszczerstw i pisanie bzdur.
    • toja3003 krytyka krytayką ale jeden Jurek z bandą zapaleńcó 08.08.05, 13:12
      w robi dla promocji Polski więcej niż
      całe ministerstwa, gmachy, sztaby
      kasiastych urządasów cała TVP czy cała
      Myśliwiecka trzy przez piąte przez dziesiąte,
      wzglądnie nadmuchane imprezy typu "rok polski"
      gdzieśtam czyli parę imprez typu symfonia i galeria dla grupki publiki typu pan
      konsul wraz z małżonką itp.

Brawo Jurek! Jak w przyszłym roku załomocze taki Ramstein
      to o nas bądą mówić a nie o upadłej loveparadzie z Berlinka.
      • Gość: viva Re: krytyka krytayką ale jeden Jurek z bandą zapa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.08.05, 13:35
        Problem w tym, ze nie promuje.
        • toja3003 sorry ale słyszałem właśnie w ogólnoniemieckim 08.08.05, 14:16
          programie DLF dłuuugi wywiad z Owsiakiem
          na temat Woodstoku i wszystko w samych superlatywach
          o Polsce a słucham tej stacji regularnie
          i o Polsce to jest tam tyci tyci. Więc to nie jest promocja?
    • Gość: aha żenujący tekst IP: *.chello.pl 08.08.05, 13:29
      Odstaw Pan klawiaturę na tydzień bo litosć zbiera jak się czyta takie wypociny.
    • Gość: Igor Re: Samobój Owsiaka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.08.05, 13:31
      Nic przeciwko festiwalowi. WOSP tez jest ok, ale rzeczywiscie cos nie tak z
      Jurkiem Owsiakiem. Nie mozna wypraszac ze sceny zespolu, ktory gra za darmo i
      jest gosciem festiwalu w dodatku zza granicy. Po prostu jest to zle wychowanie.
      Byc moze "Wyborcza", jak pisza niektorzy forumowicze, prowadzi wojne z
      Owsiakiem, ale fakt jest taki, ze facet daje powody. To podejrzany gosc.
      • Gość: aha do Igora IP: *.chello.pl 08.08.05, 13:34
        > Jurkiem Owsiakiem. Nie mozna wypraszac ze sceny zespolu, ktory gra za darmo i
        > jest gosciem festiwalu w dodatku zza granicy. Po prostu jest to zle wychowanie.

Jeśli gość robi kupę na środku pokoju, choćby był i z samych Niemiec, to mam prawo go wyprosić.
        • Gość: Igor Re: do Igora IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.08.05, 13:37
          Ale nikt nie zrobil kupy na srodku pokoju. Chyba, ze Jurek Owsiak.
          • Gość: Schuja Re: do Igora IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.08.05, 14:18
            Jestem z gruntu tolerancyjny i mam zrozumienie dla mlodziezy i ich potrzeby
            wyzycia sie . Ale dlaczego musi sie to dziac w takich prymitywnych warunkach,
            tak po proletariacku. Wiadomo , nie chodzi o warunki stworzone np . w Bayereuth
            albo w innych miejscach przezywania muzyki, obojetnie zreszta jakiego rodzaju.
            Ale nikt mi nie chce chyba tu wmowic , ze ten chlew , ktory trwal i pozostal po
            tym tzw. festiwalu , ten smrod i ubostwo , referowane mi przez objektywnych
            obserwatorow a takze wynikajace z opini paru rozsadnie tu i tam piszacych, ze
            to wszystko sluzy sztuce i jest nia. Natomiast kapeluch z glowy przed tym
            organizatorem , panem Owsiakiem.Ten ostalby sie u nas na Zachodzie . Ten wie
            jak sie robi biznes , no bo przeciez te pecunie non olet, nieprawdaz. U nas tez
            sa takie cwaniaki , ktore na cudzym nieszczesciu nabijaja wlasna kabze.Tylko u
            nas uzywaja do tego zdjec i filmow o biednych , wyglodzonych dzieciach z
            Afryki. Respekt, panie Owsiak. I ordynarnosc w tonie wypowiedzi i ta
            nieudolnosc poprawnej konferansjerki.Wszystko mu sie wybacza , no bo taki jest
            ogolny poziom jego sluchaczy i widzow.
            • Gość: erg samowzbudnik Re: do Igora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 06:34
              Gość portalu: Schuja napisał(a):

> Jestem z gruntu tolerancyjny i mam zrozumienie dla mlodziezy i ich potrzeby
              > wyzycia sie . Ale dlaczego musi sie to dziac w takich prymitywnych warunkach,
              > tak po proletariacku. Wiadomo , nie chodzi o warunki stworzone np . w
              Bayereuth
              >
              > albo w innych miejscach przezywania muzyki, obojetnie zreszta jakiego
              rodzaju.
              > Ale nikt mi nie chce chyba tu wmowic , ze ten chlew , ktory trwal i pozostal
              po
              >
              > tym tzw. festiwalu , ten smrod i ubostwo , referowane mi przez objektywnych
              > obserwatorow a takze wynikajace z opini paru rozsadnie tu i tam piszacych, ze
              > to wszystko sluzy sztuce i jest nia. Natomiast kapeluch z glowy przed tym
              > organizatorem , panem Owsiakiem.Ten ostalby sie u nas na Zachodzie . Ten wie
              > jak sie robi biznes , no bo przeciez te pecunie non olet, nieprawdaz. U nas
              tez
              >
              > sa takie cwaniaki , ktore na cudzym nieszczesciu nabijaja wlasna kabze.Tylko
              u
              > nas uzywaja do tego zdjec i filmow o biednych , wyglodzonych dzieciach z
              > Afryki. Respekt, panie Owsiak. I ordynarnosc w tonie wypowiedzi i ta
              > nieudolnosc poprawnej konferansjerki.Wszystko mu sie wybacza , no bo taki
              jest
              > ogolny poziom jego sluchaczy i widzow.
              Zgadzam się . Powinny obowiazywać czarne garnitury z krawatem.Moga być
              ostatecznie granatowe ale broń boże niebieskie. Panie w kostiumach a włoski
              upięte.Wszystkie siedzenia ponumerowane i fotele tapicerowane.Ubikacje
              perfumowane a chotele wczesniej pozamawiane. Żadnych tam namiotów i
              błota ,wszystko ślicznie wyasfaltowane.Żadnych wygibasów , wszystko pięknie
              zorganizowane
              Z moistowskim pozdrowieniem ja.
              • Gość: erg samowzbudnik Re: do Igora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 06:36
                Oooooooooo ale błędów narobiłem sam się siebie wstydzę.
          • tomash8 Re: do Igora 08.08.05, 18:40
            Gość portalu: Igor napisał(a):

> Ale nikt nie zrobil kupy na srodku pokoju. Chyba, ze Jurek Owsiak.

Owszem zrobili - niemieccy techniczni. Na normalnym, płatnym koncercie panowie z
            DTH, lub z obsługi zabulili by taką kare, że heej
            • Gość: mk Re: do Igora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:15
              jakby ktoś im zapłacił:
              -za występ,
              -transmisję internetową,
              -wykorzystanie nagrań na płycie,
              to raczej ZAROBILIBY, że hej.
    • sopherss Re: Samobój Owsiaka 08.08.05, 17:26
      Widac, ze pana Sankowskiego powaznie ubodlo stwierdzenie Jerzego O. iz aby pisac
      o ogranizowanej przez niego imprezie nalezalo by sie ruszyc zza biurka.

Jestem w stanie zrozumiec wzburzenie szefa Fundacji WOSP zwiazane z wystepem Die
      Toten Hosen. Moze naprawde sprawienie aby doszedl on do skutku oraz
      zoorganizowanie praw do rejestracji tego koncertu kosztowalo wiele czasu i
      wysilku a zespol lub jego otoczenie ten trud zniweczylo poprzez wyciagniecie
      nieszczesnego kabelka?

Ale od chwili refleksji latwiejsze jest napisanie artykolu o chwytliwym
      tutule,prawda panie Sankowski?
    • Gość: Marcin Re: Samobój Owsiaka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.05, 22:43
      Panie redaktorze, z przykrościa się czyta, co Pan pisze. Ubolewam, że
      w "Gazecie" nie pracuje już p. Robert Leszczyński, którego teksty czytałem z
      przyjemnością (i to jeszcze zanim został w ub. roku rzecznikiem prasowym
      Przystanku. Jeśli chodzi o sprawę DTH, proszę zapoznać się z tym, jak to
      wyglądało: www.wosp.org.pl/fundacja/news.php?id=2592&p=4 Dziwię się, że
      tak łatwo formułuje Pan oceny z daleka, z perspektywy kilkuset kilometrów (nie
      sądzę, żeby był Pan osobiście na Przystanku). A osobiste wycieczki (argumentum
      ad personam) mają miejsce z reguły wtedy, gdy brakuje argumentacji
      merytorycznej. Oceniając czyjeś zachowania, warto też na chwilę postawić się w
      roli tego ocenianego i wyobrazić swoje reakcje jako organizatora i osoby
      osobiście odpowiadającej za imprezę o takiej skali jak Przystanek. Szkoda też,
      że w swoim komentarzu nie zauważył Pan w ogóle sceny folkowej.
      • Gość: Radzik Re: Samobój Owsiaka-Samobój Gazety cd. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 22:55
        lub źle złapany bumerang.
        Skoro w kilkuset tysiącom Polakom i kilkudziesięciu tysiącom ludzi innych
        narodowości wydarzenie to kojarzy się jednoznacznie pozytywnie. To jaki jest
        sens pisać takie artykuły. Jaki ma być ich efekt, o czym ma się dowiedzieć
        czytelnik. Chyba autor felietonu niezbyt się nad tym zastanawiał. Ważniejsze
        dla niego były pieniądze za artykuł niż skutki jakie on odniesie .
        I końcowa konkluzja a raczej pytanie: o czym jest ten artykuł ?, o czym ma
        informować czytelników? Wydaje się, że artykuł został napisany jakby na
        zamówienie w potyczce jaka być może toczy się między GW a Jurkiem Owsiakiem.

Odpowiedzi są smutne Głownie chodzi o zdeprecjonowanie imienia głównego
        bohatera samego „zamieszania”, człowieka który pokazał że jednostka nie jest
        niczym , który potrafi wzbudzić w nas nadzieję i dowartościować. Dla niego nie
        jesteśmy z pewnością tylko kategorią lub grupą społeczną
        Robert Sankowski musi być bardzo nieszczęśliwym człowiekiem, niekochany w
        dzieciństwie wyrósł nam na bąbla. Ale myślę ze my wszyscy możemy coś dla niego
        zrobić .Trzeba znaleźć dobrego psychologa i wysłać Roberta Sankowskiego na
        kozetkę. A może jakiś terapeuta byłby lepszy, czekam na propozycje internautow.

Pozdrawiam Radzik

Ps.Szkoda ze nie było wzmianki ze impreza została uznana przez Policję za
        bezpieczną ale to chyba zbyt pozytywna informacja jak również i ta ze nie
        zniszczono wagonów.

• Gość: emo Re: Samobój Owsiaka-Samobój Gazety cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 21:58
          haha wszyystko tam było ok nawet niemcy sie bawili anglicy i amerykanie ja
          gadałem z 1 i był wporzo czy to nie jest promocja
    • Gość: Radzik Re: Samobój Owsiaka-Samobój Gazety IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 22:46
      Witam wszystkich internautów. Felieton Roberta Sankowskiego pt: „Samobój
      Owsiaka” –komentarz przeczytałem dziś rano, chcąc dowiedzieć się co GW napisze
      na temat festiwalu.
      I już na samym wstępie musze stwierdzić, iż jest to tekst niegodny
      profesjonalnego dziennikarza . A GW umieszczając go sama strzeliła sobie
      samobója.
      W moim komentarzu nie będę odnosił się do osoby Roberta Sankowskiego postaram
      sie choc moze mnie w trakcie pisania poniesie;-). Skupię się raczej na tekście
      i skomentowaniu błędów jakie popełnił autor w tekście. Błędów, które można
      wybaczyć praktykantowi ale nie profesjonaliście.
      Już po pierwszym akapicie zwraca uwagę cyniczny i sarkastyczny ton tekstu a
      pierwsze kłamstwo wychodzi już w drugim. Ponieważ o wypiętych kablach z konsoli
      nagłośnieniowej Jerzy Owsiak dowiedział się już na początku występu zespołu .
      Zwołana została narada technicznych i postanowiono sprawdzić gdzie leży
      przyczyna braku dźwięku na łączach internetowych. Na początku koncertu Die
      Toten Hosen transmisje internetowa oglądało około 2000 osób co jest liczbą
      bardzo dużą. Posypały się maile z pytaniami gdzie jest dźwięk. Rewelacyjny
      koncert miał być zarejestrowany na DVD a „poleciał w kosmos”.
      Po dotarciu do akustyka zespołu okazało się, że ich konsoleta jest niesprawna
      a akustyk wypiął wszystkie kable z polskiej konsolety chcąc maksymalnie
      wykorzystać potencjał swojej , należy dodać, że zrobił to niezgodnie z umową,
      bez porozumienia z Polakami, nie pytając jakie konsekwencje może to wywołać –
      zachował się więc podobnie jak autor komentowanego przeze mnie artykułu -
      nieprofesjonalnie. Okazując jednocześnie brak szacunku dla organizatorów. Mało
      tego nie pozwolił podczas koncertu na ponowne wpięcie kabli. Jerzy Owsiak
      przeczekał aż kapela zagrała cały koncert bez bisów jednocześnie wiedząc, że
      internauci nie mają dźwięku a z DVD z Die Toten Hosen będą nici.
      Myślę ,że ta sytuacje najlepiej opisuje sam Jerzy Owsiak:

„Wszystkimi nami wstrząsnęła sytuacja, która miała miejsce na
      koncercie Die Toten Hosen. A najbardziej wstrząśnięty był sam
      zespół, który, jak się okazuje, nie miał kompletnie świadomości,
      że nie było transmisji dźwięku z ich koncertu. W naszej
      rozmowie, zaraz po koncercie, o którą poprosił Campino, okazało
      się, iż błąd leży po stronie techniki, a właściwie konsolety
      przywiezionej przez zespół. To ona wywróciła wszystko do góry
      nogami, a technik, który ją obsługiwał, wypiął transmisję, chcąc
      uzyskać całą moc na tę konsoletę, odcinając nas od dźwięku.

Już na samym początku otrzymaliśmy informację, że dźwięku nie ma
      i na naszą interwencję niestety, koleś zareagował negatywnie.
      Nie pozwolił niczego ruszać, wpinać, grzebać. A minuty leciały,
      koncert trwał, można go było tylko przerwać i wszystko zacząć
      ustawiać od nowa. Ale gdyby się okazało, że przyczyną jest na
      przykład wada techniczna konsolety, to niczego by to nie
      zmieniło.

Dwa lata temu zespół chciał przywieźć swoją konsoletę, my wtedy
      nie wyraziliśmy zgody, mówiąc, że nasz sprzęt wystarczy. Wtedy
      na scenę wjechała tylko ich perkusja - pozostał z tego koncertu
      wspaniały zapis. Dzisiaj Campino wyraził ogromny żal, że tak się
      stało jak się stało, mając nadzieję, że nadal jesteśmy ludźmi,
      którzy mogą spotkać się na kolejnych koncertach. Szkoda tylko,
      że tak super zagrany i fantastyczny koncert wyleciał w kosmos,
      bo w pewnym momencie zmuszeni byliśmy wyłączyć całą rejestrację
      telewizyjną.

Dlatego ze sceny mówiłem o naszej decyzji, że dalsze 15 - 20
      minut koncertu to dalsze minuty kompletnej ciszy i brak
      możliwości jakiejkolwiek rejestracji. A nie tak się umawialiśmy
      z zespołem. Szacunek wzajemny musi być. My bardzo ciężko
      pracowaliśmy na ten koncert. Przepraszamy wszystkich fanów Die
      Toten Hosen, że tu na miejscu nie mogli ich posłuchać jeszcze
      dłużej.

(Jurek)

”W tym roku pogonił ze sceny niemiecką gwiazdę Die Toten Hosen. Poszło o
      kabelki wypięte z konsoli nagłośnieniowej. Miało być symboliczne pojednanie
      polskiej i niemieckiej młodzieży. Była afera, rozczarowanie i gwizdy fanów zza
      Odry.”- pytanie brzmi czy to rzeczywiście gwizdali Niemcy. I nie nazwał bym
      tego incydentu aferą - bez przesady.

”Owsiak zżyma się na media. Chciałby, żeby w artykułach o Przystanku Woodstock
      pisano przede wszystkim o muzyce i dobrej zabawie kilkuset tysięcy widzów.
      -No tak a któż by nie chciał tym bardziej , gdyby tak napisano to byłoby to
      tylko stwierdzenie faktów. Tam była muzyka i bardzo dobra zabawa. Ale po co o
      tym pisać prawda? W tym nie ma żadnej sensacji nic czemu można by nadać
      chwytliwy tytuł i zmieszać kogoś z błotem. Jakoś nikt z dziennikarzy Gazety
      Wyborczej nie pokusił się o wymienienie atrakcji przygotowanych dla
      uczestników imprezy. Oprócz dużej sceny była jeszcze mała. Były dwie sceny na
      których grali dj-e, była POKOJOWA WIOSKA KRYSZNY. No i jeżeli możemy zaliczyć
      to do atrakcji to byli księża i siostry zakonne. Oprócz tego stoiska z
      gadżetami płytami CD , można było zrobić sobie dredy (oczywiście jeśli milo się
      odpowiednia długość włosów) itd.,itp.
      Następne zdanie:
      „ Dla niego każdy koncert na Przystanku jest genialny, a każda minuta
      festiwalu to niezapomniane doświadczenie. Wymęczony napaściami "Naszego
      Dziennika", oskarżany o demoralizowanie dzieciaków, Owsiak traci dystans i luz
      ( hmm... jakoś nie zauważyłem), widzi wrogów także tam, gdzie ich nie ma.” –
      ma się rozumieć ze to zdanie napisane jest przez obiektywnego dziennikarza
      mającego jak najczystsze i przyjazne względem organizatorów intencje.
      Dziwne , że jakoś trudno mi w to uwierzyć, mam nadzieje ze nie tylko mnie.

”Ma syndrom oblężonej twierdzy. Krytyka go wkurza, doszukuje się w niej złej
      woli, napaści, dziennikarskiego spisku. A przecież sam prowokuje część takich
      opinii.
      Awantura o nieszczęsny kabelek okazała się zupełnie niepotrzebna. Czy Owsiak
      nie widzi, że takimi numerami strzela sobie samobója?”
      -jeszcze raz przypomnę autorowi tekstu, że wypięty kabelek to brak dźwięku na
      łączach internetowych, konieczność ponownego podłączenia polskiej konsolety co
      wiąże się z przepięciem kabli z jednej konsolety do drugiej. na to wszystko
      potrzeba czasu czego autor tego tekstu zdaje się nie wiedzieć.Brak zapisu
      dźwięku z koncertu uniemożliwi wydanie DVD z Die Toten Hosen.

”Przystanek Woodstock to nietypowy festiwal. Tu liczą się spontan i emocje.”-
      Ciekawe . Myślałem ze na każdym festiwalu liczą się takie rzeczy ...Jak widać
      myliłem się. Żyłem w nieświadomości a teraz przejrzałem na oczy he he.

„Kiedy jednak Owsiak ....wyprasza ze sceny zagraniczny zespół, który miał być
      symbolem umiędzynarodowienia i europejskiej kariery festiwalu, mam wrażenie, że
      ktoś się chyba z lekka zagotował.”- to zdanie jest kolejnym przejawem złej woli
      autora. Powinien on sprawdzić, że Die Toten Hosen występują na Woodstocku nie
      pierwszy raz. Dwa lata temu to zdanie byłoby do przyjęcia jeśli Die Toten Hosen
      byłby jedynym zagranicznym zespołem i zdarzyło by sie cos takiego.

”W tym roku Owsiak niby próbował trochę się hamować. Zapowiedział, że nie
      będzie nazywał już polityków "sk...nami". Zamiast tego mówił o nich "bąble".
      Strasznie śmieszne...”- a tak śmieszne i bez sarkazmu proszę. Pomysł na użycie
      oryginalnego zamiennika jest jak najbardziej trafiony i sam będę go
      rozpowszechniał. W ten sposób mniej będzie wulgaryzmów. Kto wie, może trafi on
      na stałe do mowy potocznej –dobrze by się stało.

No i ostatnie zdanie żenującej sklejki, którą autor nazwał felietonem:
      ”Z bąblami też trzeba uważać. Potrafią uderzyć do głowy.”- cóż można dodać
      czytając takie słowa. Chyba tyle, że słowa trzeba ważyć, zwłaszcza wykonując
      taki zawód, inaczej mogą zadziałać jak miecz obosieczny
      • Gość: Radzik Re: Samobój Owsiaka-Samobój Gazety cd. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 22:58
        lub źle złapany bumerang.

Skoro w kilkuset tysiącom Polakom i kilkudziesięciu tysiącom ludzi innych
        narodowości wydarzenie to kojarzy się jednoznacznie pozytywnie. To jaki jest
        sens pisać takie artykuły. Jaki ma być ich efekt, o czym ma się dowiedzieć
        czytelnik. Chyba autor felietonu niezbyt się nad tym zastanawiał. Ważniejsze
        dla niego były pieniądze za artykuł niż skutki jakie on odniesie .

I końcowa konkluzja a raczej pytanie: o czym jest ten artykuł ?, o czym ma
        informować czytelników? Wydaje się, że artykuł został napisany jakby na
        zamówienie w potyczce jaka być może toczy się między GW a Jurkiem Owsiakiem.

Odpowiedzi są smutne. Głownie chodzi o zdeprecjonowanie imienia głównego
        bohatera całego „zamieszania”, człowieka który pokazał że jednostka nie jest
        niczym , który potrafi wzbudzić w nas nadzieję i dowartościować. Dla niego nie
        jesteśmy z pewnością tylko kategorią lub grupą społeczną
        Robert Sankowski musi być bardzo nieszczęśliwym człowiekiem, niekochany w
        dzieciństwie wyrósł nam na bąbla. Ale myślę ze my wszyscy możemy coś dla niego
        zrobić .Trzeba znaleźć dobrego psychologa i wysłać Roberta na kozetkę. A może
        jakiś terapeuta byłby lepszy, czekam na propozycje internautow.

Pozdrawiam Radzik

Ps.Szkoda ze nie było wzmianki ze impreza została uznana przez Policję za
        bezpieczną ale to chyba zbyt pozytywna informacja jak również i ta ze nie
        zniszczono wagonów.

• Gość: mysl366 Re: Samobój Owsiaka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.08.05, 05:07
      Zgadzam sie w sumie z trescia tego komentarza ale co jest zlego w tym, ze sie zwyzywa politykow?
    • Gość: uczi Re: Samobój Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:33
      Zawsze mialem mieszane uczucia co do Owsiaka,ale wszyscy klaskali to myslalem
      ze sie myle.Nie rozumialem jego wizji.Teraz widze ze instynkt dobrze mi
      podpowiadal.Nie wierze Owsiakowi i juz nie bede cicho.Brawo za ten
      artykul,podpisuje sie obiema rekami.Jak sie wyprasza zaproszonych przez siebie
      gosci to sie jest zalosnym palantem.Malo tego zaprosic kogos zeby mu nawrzucac
      za sprawy sprzed 60 lat jak on ma 20-a ,to sie jest super palantem.Ten gosc
      drugi raz nie przyjmie zaproszenia.
      • tomash8 Re: Samobój Owsiaka 09.08.05, 13:57
        Gość portalu: uczi napisał(a):

> Zawsze mialem mieszane uczucia co do Owsiaka,ale wszyscy klaskali to myslalem
        > ze sie myle.Nie rozumialem jego wizji.Teraz widze ze instynkt dobrze mi
        > podpowiadal.Nie wierze Owsiakowi i juz nie bede cicho.Brawo za ten
        > artykul,podpisuje sie obiema rekami.Jak sie wyprasza zaproszonych przez siebie
        > gosci to sie jest zalosnym palantem.Malo tego zaprosic kogos zeby mu nawrzucac
        > za sprawy sprzed 60 lat jak on ma 20-a ,to sie jest super palantem.Ten gosc
        > drugi raz nie przyjmie zaproszenia.

Nie pozwolił im wyjść na bis, a to chyba troszkę co innego niż "wyproszenie", na
        stronach fundacji wszystko pisze. Poza tym, nie byłeś - nie pisz. Tylko ten kto
        to widział na żywo wie jak to było. A Gazety i TV kłamią, nawet Myslovitz o tym
        śpiewał;)
        • Gość: Radzik Re: Samobój Owsiaka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.05, 20:24
          Calkowicie popieram Twoj komentarz. Nie piszcie jak nie byliscie bo jesteście
          tak samo komiczni jak dziewietnastowieczni naukowcy opisujący kulturę Afryki
          siedząc z zza biurka.pozdro Radzik
      • Gość: Radzik Re: Samobój Owsiaka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.05, 20:15
        Witam kilka slow komentarz a do twoich slow .
        "Jak sie wyprasza zaproszonych przez siebie gosci to sie jest zalosnym
        palantem.Malo tego zaprosic kogos zeby mu nawrzucac za sprawy sprzed 60 lat
        jak on ma 20-a ,to sie jest super palantem.Ten gosc drugi raz nie przyjmie
        zaproszenia." Po pierwsze jezeli gość lamie postanowienia umowy to powinien
        liczyc sie z reakcją, po 2 jestes niedoinformowany nikt nikomu nie wrzucał za
        sprawy sprzed 60 lat widac ,ze nie było Cie na miejscu, więc nie powinienes
        wypowiadac sie na ten temat.I po trzecie załoze sie ze Die Toten Hosen jeszcze
        przyjada na Woodstock. Campino przyznal Owsiakowi rację i zwolnil swojego
        akustyka z pracy. POzdrawiam Radzik ps. Przyjedź do Kostrzyna za rok a
        przejrzysz na oczy i przestaniesz pisac bzdury.
    • Gość: Szpieg La viva Komentarz! IP: 62.148.88.* 09.08.05, 10:53
      Autorowi komentarza tylko pogratulować....! Osiągnął bowiem to, na co liczyła
      cała redakcja zlecająca krytyczny komentarz pod adresem Przystanku=Owsiaka....
      Jednak nie brdzo udało sie panu uchwycić dramatyzm jaki przemawia za krytyką
      Naszego Dziennika (i innych nacjonalistycznych refluksów)....widać, że próbował
      być pan nieco bardziej obiektywny, ale niestety jeszcze bardziej widać, że
      wyszedł pan od tezy - po czym starał się pan wymyślać zgrabne agrumenty....co
      jest przejawem zwykłej demagogii. Bardzo swobodnie pisze pan i tym, ze w
      człowieku któryma całą imprezę iwszystkich jej uczestników na łowie...po
      prostu...ot tak sobie- się zagotowało! No jak on mógł! Uważa pan, że trzeba
      pogłębiać internacjonalny charakter Przystanku za wszelką cenę? Że mamy się
      uśmiechać,gdy inni plują nam w twarz? Tak czy inaczej....komentarz słaby...mało
      akcji....taki - jakciepłe kluchy...nibyjest, ale mam nadzieję, że nikogo nie
      rusza - pozdrawiam i oczekuję kolejnych pseudokomentarzy ...
    • Gość: Jerzy "Samobój Owsiaka" czyli redaktor nie rozumie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 20:10
      Głupawy komentarz. Jerzy Owsiak wkurzył się za nie doptrzymanie umowy i miał
      rację. Niedotrzymywanie umów dokładnie jak to było ustalone jest nagminne.
      Ogromna ilość umów jest łamana w ten sposób i nikt sobie z tego nic nie robi a
      nawet ma pretensje jak w wypadku niemców. Owsiak pokazał, że należy dotrzymywać
      umów. Z umowami gdzie są zapisane bardzo dokładne ustalenia ma do czynienia na
      codzień. Takie umowy podpisywane są pomiędzy WOŚP a producentami aparatur
      kupowanymi w ramach corocznej wspaniałej akcji. Zarabiamy i my i producenci ale
      tylko dzięki precyzyjnym umowom. WOŚP zawiera równie precyzyjne umowy z
      bankami, które przechowują pieniądze na zakupy. I znów my oraz banki wychodza
      na tym dobrze. Gdyby nie ta precyzja to cała akcja Orkiestry nie dawałaby tak
      wielkiego zysku w postaci sporej ilości nowej apapratury leczacej i ratującej
      życie sprowadzanej do kraju.
      Stąd nerwy Jurka, który nauczył się, że umowy muszą być dokładnie
      przestrzegane. Niemcom wydawało się, że nie muszą. No i był drobny konflikt,
      którego pan redaktorek nie musi rozumieć, bo sam nie stara się przestrzegać
      pisząc kolejny artykuł.
      • Gość: Czytelnik Re: "Samobój Owsiaka" czyli redaktor nie rozumie IP: *.broker.com.pl 10.08.05, 13:27
        Pan Sankowski koniecznie dąży do bycia Naczelną Wyrocznią Muzyczną GW, daleka
        to jednak droga, po odejściu R. Leszczyńskiego dział muzyczny tej gazety
        osiągnął dno kreowane ignorancją, brakiem rzetelności i choć odrobiny wiedzy.
        Redaktor Sankowski nie lubi Owsiaka ot i tyle, zresztą miewa kłopoty z
        obiektywizmem w ogóle.
    • Gość: titi Re: Samobój Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:58
      Kued jak czytam te artykuły to nie wiem czy śmiać się czy płakać! Koleś
      wypisuje bzdury, nie ma pojęcia o podstawowych ideach Woodstocku a mądży się
      jakby sam go organizował.
    • Gość: Olo Re: Samobój Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:54
      Rock'n roll zawsze zbudzał kontrowersje ale wszystko ma swój początek i koniec
      Mam 19 lat i mówią mi ludzie, że najgorszy okres dla polski już miną - kłamcy.
      Piszcie całą prawde o woodstocku dobrze wiecie dlaczego koncer Die Toten Hosen
      został przerwany. Tylko ok 400tyś ludzi go oglądfało w żadnej telewizji go nie
      pokazali i czyja tu jest wina Owsiaka czy Niemców. A na dobra sparwe Jurek ze
      sceny mówił ze pożegnanie było pokojowe
    • Gość: lupus71 właśnie o tym co robisz jest ten artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:46
      ślepa furia i bezmyślna wściekłosć - to jedyne co dobrze prosperujaca sekta
      Owsiaka ma do przekazania wszystkim oponentom
    • Gość: Złośni Re: Samobój Owsiaka IP: *.man.olsztyn.pl 08.01.06, 19:37
      siedziałam przy tym (jak krzyczał ze sceny) przy namiocie, Owsiaka bym z całej
      imprezy wyp..., bo jest prostakiem. koleś jest załosny,ale WOŚP popieram
      (tak,tak... zrobił wiele,ale też wiele z tego ma i to nie jest "przy okazji").
      nerwy puszczają... ale dlatego,że ledwo na nogach stał pijaczyna. Owsiak sam
      też g... zrobił. jego jedyna zasługa,ze to wszystko rozpoczął. Fani Owsiaka :P
      pfff... chyba IQ<70.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka