Dodaj do ulubionych

Manipulacja w Informacjach TokFM

19.08.05, 09:09
"Pomimo problemow z oswiadczeniem majatkowym Włodzimierz Cimoszewicz wciaz
pozostaje najpopularniejszym kandydatem na prezydenta. Wynika tak z ostatnio
ogloszonego sondazu OBOP".

Do jasnej ch... Ten sondaz by robiony przed problemami Cimoszewicza z komisja
i Jarucka, gdyz byl przeprowadzony 4-8 sierpnia.

Manipulacja czy lenistwo (glupota?) dziennikarzy TokFM?
Obserwuj wątek
    • Gość: klip Re: Manipulacja w Informacjach TokFM IP: *.net.autocom.pl 19.08.05, 09:18
      Masz na myśli wołkowatego i zaślepionego Wołka?
    • crassus Re: Manipulacja w Informacjach TokFM 19.08.05, 09:19
      Zauważyłem to również. Co ciekawe wypowiadający się wcześniej komentatorzy
      poruszali temat sondaży biorąc pod uwagę także i ten wykonany przez OBOP,
      wyraźnie stwierdzając, iż jego wyniki odzwierciedlają stan sprzed ostatnich
      wydarzeń, dzięki czemu możemy obserwować dynamikę strat i zysków poszczególnych
      kandydatów.
      Redakcjo wstydź się.
    • Gość: Czerwiec 14 Re: Manipulacja w Informacjach TokFM IP: *.iel.waw.pl 19.08.05, 09:33
      Tak nadają od wczoraj. Zarówno TOKFM, jak i TVN 24. Nie wiem, jak inne tv, ale
      ci ww. manipulatorzy są super bezczelni!!!
      • Gość: ~Tuptuś Re: Manipulacja w Informacjach TokFM IP: *.toya.net.pl 19.08.05, 09:54
        Oni nie sa bezczelni! Oni są w kłopocie. Z jednej strony chcą się zasłużyc
        Nowej Władzy, z drugiej strony w sporze komisja - Cimoszewicz dalsze popieranie
        skompromitowej do końca "komisji" grozi całkowitą utratą wiarygodności w oczach
        publiki, która ma chociaż odrobinę własnego rozumu. Więc efekt może byc
        odwrotny - Ci których media jawnie popierają (PO, PiS) zaczynają punkty tracić.
        • rootboy O czym ty do mnie rozmawiasz???? 19.08.05, 10:07
          Tu nie chodzi o to kto kogo popiera. Wazna jest poprawnosc przekazanej
          informacji, a w tym przypadku jest z nie bardzo zle. Jezeli mowa jest o tym ze
          awantura z Jarucka i Komisja nie zaszkodzila notowaniom WC i popiera to sie
          badaniami z przed 2 tyg. to jest to albo manipulacja albo calkowity brak
          rzetelnosci dziennikarza.
          • Gość: steed Re: O czym ty do mnie rozmawiasz???? IP: 217.153.187.* 19.08.05, 13:54
            Z Tok FM jest tak albo manipulują celowo, albo są na tyle niewykształceni,
            niedouczeni, nieprofesjonalni i nieprzygotowani to pracy dziennikarskiej, że
            robią to "niechcący".
            Trudno to rozwikłać, ponieważ obie możliwości są prawdopodobne. W.C=GW.
            Jeśli jednak chodzi o niedouczenie niektórych dziennikarzy Tok FM to
            podobne "wpadki" ale także fatalne błędy językowe pojawiają się nagminnie.
            • Gość: Niunia Re: O czym ty do mnie rozmawiasz???? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 19.08.05, 18:25
              Kurczę, to znaczy że to jest stary sondaż??? Już się bałam że to jakiś nowy
              przeprowadzili i że, ku mojemu przerażeniu, Cimo znowu prowadzi. Co by było
              trochę sprzeczne z logiką. Nie sądzę żeby polski naród był tak głupi żeby
              poprzeć kłamczucha i hipokrytę.
              Z drugiej strony, jeśli to jest rzeczywiście stary sondaż to zakrawa to na
              dziennikarskie nadużycie skoro nie podają kiedy został przeprowadzony.
              PS: Go! Donald Go! :)))
              • Gość: Czerwiec 14 Re: O czym ty do mnie rozmawiasz???? IP: *.chello.pl 19.08.05, 20:18
                Stary, stary (sondaż). Natomiast o nowym, z połowy sierpnia, wg którego
                Cimoszenko spadł na czwartą pozycję (za Leppera) w radio (TokFM) słyszałem raz,
                a w telewizjach ani razu. Może miałem taki fart, że akurat, jak mówili
                przełączałem kanały ;-).
              • Gość: Czerwiec 14 Re: O czym ty do mnie rozmawiasz???? IP: *.chello.pl 19.08.05, 21:11
                Znalazłem!

rzeczpospolita.pl/News/1,80,10177.html#10177

"2005.08.19 20:59
                Sondaż prezydencki PGB: Kaczyński, Tusk, LepperGdyby wybory prezydenckie odbyły
                się w pierwszej połowie sierpnia Lech Kaczyński i Donald Tusk dostaliby po 21
                proc. głosów, Andrzej Lepper - 17 proc., a Włodzimierz Cimoszewicz - 16 proc. -
                wynika z sondażu Polskiej Grupy Badawczej przeprowadzonego 12-15 sierpnia. W
                porównaniu z poprzednim, lipcowym, badaniem Kaczyński i Cimoszewicz stracili po
                2 punkty proc. poparcia, Tusk zyskał 5 punktów proc., a Lepperowi ubyło 1 proc.
                zwolenników."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka