Dodaj do ulubionych

Marek Wiernik

20.08.05, 22:21
co się z nim dzieje , gdzie go można usłyszeć ?
Obserwuj wątek
    • esi80 Re: Marek Wiernik 20.08.05, 22:32
      W Radiu dla Ciebie m.in. w środy po 19ej
    • chelseaa Re: Marek Wiernik 20.08.05, 23:04
      a dlaczego nie w Trójce ?
      • Gość: p Re: Marek Wiernik IP: 217.153.73.* 21.08.05, 01:42
      • Gość: podroz Re: Marek Wiernik IP: 217.153.73.* 21.08.05, 01:43
        Dobre pytanie. Też się nad tym zastanawiam.
        • Gość: aaaaa Re: Marek Wiernik IP: 217.153.131.* 22.08.05, 16:56
          bo nie!
          • Gość: podroz Re: Marek Wiernik IP: 217.153.73.* 23.08.05, 12:49
            Brakuje mi energii w czystej postaci, którą p. Wiernik serwował słuchaczom.
            Wszędzie tylko słodkie "tralala" z list przebojów, albo czilałty. Żadnych
            poszukiwań, żadnego ryzyka. Obowiązuje jedna zasada - podlizywać się chętnym do
            skrojenia: Naiwnym żuczkom, z ostatniego grosza za sms-y na nowe meble, i
            kerezusom z kasą na bóg wie co. Radio zmieniło się w maszynkę do robienia
            pieniędzy z ludzi.
            • chelseaa Re: Marek Wiernik 23.08.05, 16:08
              czy takie jest też Radio dla Ciebie ?
              • Gość: podroz Re: Marek Wiernik IP: 217.153.73.* 24.08.05, 13:01
                Nie wiem, bo nie znam tej stacji. Tak z rozpędu napisałam, bo przez wiele lat
                radio oznaczało dla mnie Program III :(
              • mirwit Re: Marek Wiernik 24.08.05, 13:36
                Czasem takie właśnie jest. Szczególnie po 19tej każdego dnia tygodnia. Jest I
                Pan MArek Wiernik i Artur Orzesz, jest też czas na lżejsze rytmy serwowane
                przez B. Fabiańskiego. Na satelicie dostęne i w necie.
                • Gość: Yeti Re: Marek Wiernik IP: *.idea.pl 24.08.05, 17:38
                  parę razy udało mi się "złapać" p. Marka w RDC ale niestety muzyka którą wtedy prezentował to był jakiś pop znacznie odbiegający od tego co prezentował kiedyś w "Cały Ten Rock".

ps. natomiast parę dni temu, jakoś po pólnocy, nastroiłem na RDC, audycję prowadził p. Fabiański i szczęka mi opadła, ponieważ przez pół godziny leciały koncertowe kawałki Led Zeppelin.
                  • Gość: Mirek Re: Marek Wiernik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:00
                    Bo B. Fabiański to spoko gość, wciąż niestety niedoceniany.
      • Gość: lolek Re: Marek Wiernik IP: *.polskieradio.pl 24.08.05, 15:41
        Z Trójki zwolnił go kolega po fachu, wtedy dyrektor - Piotr Kaczkowski!
        • Gość: tomek Re: Marek Wiernik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 17:09
          Nie wiem jakie jest Radio Dla Ciebie- ale to rozgłośnia regionalna PR w
          Warszawie. A siedzibę ma przy... Myśliwieckiej 3/5/7 ;) A więc daleko do Trójki
          Pan Marek nie ma ;)
          • chelseaa Re: Marek Wiernik 25.08.05, 10:43
            "Z Trójki zwolnił go kolega po fachu, wtedy dyrektor - Piotr Kaczkowski!"

Kaczkowski to zrobił ?
            • Gość: Radiofan Re: Marek Wiernik IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:52
              RDC można teraz słuchać przez internet. A nie wiem jak teraz ale przynajmniej
              przed wakacjami był w Radiowej Jedynce ( teraz Jedynka - Polskie Radio ha ha
              ha ) w Nocnych spotkaniach . Prowadził audycje filmową - Radiowe Kino . Jak się
              nie myle z Andrzejem Bukowieckim .
            • neandertalski kaczory 25.08.05, 13:48
              z tego co pamiętam z opowieści forumowych sprzed lat decyzja o wywaleniu
              Wiernika była Kaczkowskiego, choć formalnie dostał filca wraz z rozpoczęciem
              kadencji Olszańskiego. Olszański jednak w tym wypadku firmował jedynie decyzję
              podjętą wcześniej. Nikt z sympatyków Kaczkowskiego sprawie nie zaprzeczał, co
              najwyżej wysuwał stwierdzenia o braku znaczenia.
              • Gość: Lesiek Re: kaczory IP: 80.51.231.* 25.08.05, 15:28
                Hmm, czyich "opowieści forumowych"? Plotka powtarzana dziesięć razy nie staje
                się prawdą.

Ja osobiście nie wiem jak było, ale jestem prawie pewien, że Wiernik prowadził
                audycje w PR3 do zmiany ramówki w listopadzie 1998, kiedy to
                wyleciała "Tonacja".
                • greg_f Re: kaczory 25.08.05, 17:49
                  > Ja osobiście nie wiem jak było, ale jestem prawie pewien, że Wiernik
                  > prowadził audycje w PR3 do zmiany ramówki w listopadzie 1998, kiedy to
                  > wyleciała "Tonacja".

Gwoli ścisłości - do listopada 2000. Potem po pewnej przerwie pojawiła się
                  namiastka Tonacji w postaci Dziennika Muzycznego, ale Wiernika już wtedy w
                  Trójce nie było.
                  • Gość: Lesiek Re: kaczory IP: 80.51.231.* 26.08.05, 13:15
                    > Gwoli ścisłości - do listopada 2000.

Oczywiście, przejęzyczenie.
                • neandertalski Re: kaczory 26.08.05, 07:59
                  gwoli ścisłosci i ja potwierdzam, ze to był rok 2000, akurat pamiętam tę
                  jesienną rewolucję. Zreszta gdyby to był rok 1998 tym bardziej nikt inny za tym
                  by nie stał jak Kaczkowski.
                  Tonacje zostały zdjęte dokladnie z chwilą zajęcia fotela przez Olszańskiego. PR
                  to instytucja państwowa, nie wierzę, ze decyzję o zdjęciu mógłby podjąc ktoś z
                  marszu wchodząc na stołek, to byla decyzja podjęta wcześniej. Przy okazji
                  popłynął tez jak sie nie mylę m.in. Pacuda nawiasem mówiąc. Kaczkowski jeszcze
                  wtedy miał dużo do powiedzenia. Wieść gminna niesie, ze przy obsadzaniu
                  Niedźwiedzia na kierownika też on majstrował, przez co później tak bardzo
                  chętnie wytyka się Niedźwiedziowi zdradę.
                  Wywaleniu Wiernika przez Kaczkowskiego jak pamiętasz nie zaprzeczał obłąkany17
                  na tym forum a on zdaje się wiedział przecież wszystko najlepiej. Zreszta nie
                  słyszałem żadnej innej wersji wywalenia Wiernika jak ta opcja kaczkowska. Każdy
                  sypie tu plotkami i plotkami tak naprawdę obracamy, nie twierdzę, ze stają się
                  prawdą, przedstawiam jedynie te teorie z którymi sam się spotkałem. Jeżeli
                  znasz inną wersję zdarzeń podaj ją.
                  Może zresztą bassetla coś by tu dopisał w tej sprawie jako wszystkowiedzące
                  wcielenie które kiedys pisalo tu pod innym nickiem?
                  :-)
                  • Gość: Lesiek Re: kaczory IP: 80.51.231.* 26.08.05, 13:32
                    > Tonacje zostały zdjęte dokladnie z chwilą zajęcia fotela przez Olszańskiego.

O ile dobrze pamiętam, nieprawda (choć oczywiście mogę się mylić). Olszański
                    został szefem pod koniec czerwca, a Tonacje wyleciały od listopadowej zmiany
                    ramówki. (Tak, oczywiście chodzi o rok 2000, nie wiem, skąd mi się wziął 1998).

> Kaczkowski jeszcze
                    > wtedy miał dużo do powiedzenia. Wieść gminna niesie, ze przy obsadzaniu
                    > Niedźwiedzia na kierownika też on majstrował, przez co później tak bardzo
                    > chętnie wytyka się Niedźwiedziowi zdradę.

Masz jakieś _źródła_ tych informacji? Powtórzę: plotki powtarzane 100 razy nie
                    stają się prawdą.

> Wywaleniu Wiernika przez Kaczkowskiego jak pamiętasz nie zaprzeczał
                    obłąkany17 na tym forum

Daruj sobie takie wycieczki w dyskusjach ze mną.

> Zreszta nie słyszałem żadnej innej wersji wywalenia Wiernika jak ta opcja
                    kaczkowska.

No, dla mnie jest taka dość narzucająca się wersja, że skoro Wiernik odszedł z
                    Trójki _ponad cztery miesiące_ po tym, jak dyrektorem został Olszański, to była
                    to decyzja Olszańskiego, wynikająca ze zmian w ramówce również będących
                    pomysłem Olszańskiego. Być może Kaczkowski również chciał wywalić Wiernika, być
                    może chciał także zatrudnić Rokosa, tylko mu na to nie pozwolono, ale to są
                    póki co spekulacje - i dopóki ktoś znający sprawę i wiarygodny (nie traktuję
                    jako "wiarygodnych" anonimów z domeny polskieradio.pl) nie napisze, jak to było
                    naprawdę, to przyjmuję najlogiczniejszą wersję, że decyzję o wyrzuceniu
                    Wiernika podjął jednak następny dyrektor, a nie Kaczkowski - niezależnie od
                    tego, jakie Kaczkowski miał intencje w tej sprawie.
    • Gość: ex Re: Marek Wiernik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:58
      Wiernik - czlowiek legenda , dobry gust , niezaleznosc , talent!!! Zawsze puszczal to
      co uwazal za godne pokazania sluchaczom, czesto rzeczy niepoularne.Ludzie go
      kochaja bo ma zadki dar.Moze przyjda czasy ze bedzie mogl prowadzic audycje w
      bardziej eksponowanym miejscu.Powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka