Dodaj do ulubionych

Paradowska

27.08.05, 11:43
Bardzo nie podoba mi sie "dziennikarstwo" jakie uprawia pani Paradowska.
Pelni ona role nieformalnej rzeczniczki Cimoszewicza, przeszkadza mi to jako
sluchaczowi.
Dziennikarstwo to nie jest eksponowanie swoich pogladow tylko relacjonowanie
wydarzen, a pani Paradowska dawno o tym zapomniala.
Obserwuj wątek
    • Gość: klop Re: Paradowska IP: *.net.autocom.pl 27.08.05, 12:18
      Dziennikarstwo to pojęcie o wiele szersze niż ogarniasz to swoim rozumkiem.
      J. Paradowska jest dobrą dziennikarką.
      Zajmij się lepiej Gawryluk i Ziemkiewiczem i ich poglądami.
      Słuchaj radia Zet lub tp., może będziesz bardziej usatysfakcjonowany.
      • tiwaszpoczta.onet.pl Re: Paradowska 27.08.05, 12:54
        Odczepcie się proszę od tzw. obiektywizmu dziennikarzy.Przecież co jakiś czas
        jest informacja,że to są subiektywne poglądy dziennikarzy.Też się nie zgadzam z
        niektórymi prowadzącymi np. z p.Ziemkiewiczem.I co mam pisać Ziemkiewicz Won?
        Problem nie w braku obiektywizmu,tylko często w zwykłym chamstwie
        prowadzących.To,jaki stosunek np.p.Ziemkiewicz ma do cimoszki,to nie żaden
        problem.Problem to jak on go atakuje,lekceważy,gnoi.To niebezpieczne,bo po
        takich atakach,nawet najukładniejszy kandydat na głównego pasożyta/prezia/
        będzie chamem,aferzystą,przekrętasem.Tak się wychowuje ekstremę.
        • Gość: klop Re: Paradowska IP: *.net.autocom.pl 27.08.05, 12:56
          Racja!
      • Gość: shocking truth Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 18:06
        Gość portalu: klop napisał(a):

> Dziennikarstwo to pojęcie o wiele szersze niż ogarniasz to swoim rozumkiem.
        > J. Paradowska jest dobrą dziennikarką.
        > Zajmij się lepiej Gawryluk i Ziemkiewiczem i ich poglądami.

Bawią mnie te dyskusje o obiektywizmie dziennikarzy. Dla obrońców Paradowskiej
        mam ćwiczenie na wyobraźnię: CZY GDYBY W OSTATNI PIĄTEK WSTAWIĆ ZAMIAST
        JANECZKI RZECZNIKA PRASOWEGO KOMUSZEWICZA BYŁABY JAKAKOLWIEK RÓŻNICA?????

:-)

Ciekawi mnie również na jakiej podstawie wrzuca się Gawryluk do jednego worka z
        Ziemkiewiczem? Rzadko oglądam telewizję, a szczególnie programy (dez)
        informacyjne i trudno mi ocenić jej występy w okienku, ale słuchając jej w
        tokfm sądzę, że ta kobieta nie ma ŻADNYCH poglądów. To znaczy ma. Zawsze
        aktualnie słuszne.
        • dr.kidler Re: Paradowska 28.08.05, 00:00
          Gość portalu: shocking truth napisał(a):

> Gość portalu: klop napisał(a):
          >
          > > Dziennikarstwo to pojęcie o wiele szersze niż ogarniasz to swoim rozumkie
          > m.
          > > J. Paradowska jest dobrą dziennikarką.
          > > Zajmij się lepiej Gawryluk i Ziemkiewiczem i ich poglądami.
          >
          > Bawią mnie te dyskusje o obiektywizmie dziennikarzy. Dla obrońców
          Paradowskiej
          > mam ćwiczenie na wyobraźnię: CZY GDYBY W OSTATNI PIĄTEK WSTAWIĆ ZAMIAST
          > JANECZKI RZECZNIKA PRASOWEGO KOMUSZEWICZA BYŁABY JAKAKOLWIEK RÓŻNICA?????

Rozumiez ze dlatego pytasz, obroncow, bo krytycy
          Paradowskiej sa za glupi, zeby odpowiedziec
          na to pytanie.
          • Gość: shocking truth Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 01:37
            Etatowy pracownik agory rzucony na odcinek forum twardo trzyma się zasady: nie
            wchodzić w merytoryczną polemikę :-) Potem będzie mógł się wykazać przed
            Adasiem, że jednak coś tam napisał. A że bez sensu? No cóż, nie wymagajmy zbyt
            wiele.
            • dr.kidler Re: Paradowska 28.08.05, 09:02

> Potem będzie mógł się wykazać przed
              > Adasiem, że jednak coś tam napisał. A że bez sensu? No cóż, nie wymagajmy
              > zbyt wiele.

O! to Wy Shocking, teraz jestescie jestes Adaś.
              He! he! - Byli jez tutaj i Balcerowicz i Geremek,
              a tera sam oberszef Salonu!
              Nie ma drugiego takiego forum!
              • Gość: shocking truth Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 13:49
                We własnym interesie agora powinna wycofać tego gościa z forum. Zbyt duża
                liczba nadgodzin spowodowała, że bełkot staje się zauważalny nawet dla najmniej
                kumatych bywalców.
                • dr.kidler Re: Paradowska 28.08.05, 14:36

> We własnym interesie agora powinna wycofać tego gościa z forum. Zbyt duża
                  > liczba nadgodzin spowodowała, że bełkot staje się zauważalny nawet dla
                  > najmniej kumatych bywalców.

To fakt ze falanga1 nalezy do najmniej kumatych tutejszych bywalcow.
                  Problem w tym, ze niekumaci juz nawet srednio trudne teksty - np. teorie
                  wzglednosci Einsteina, uwazaja za belkot.
            • boorac Re: Paradowska 31.08.05, 08:56
              Mam dziwne wrazenie, ze kazdy kto chce sobie podyskutowac a nie ma argumentow,
              probuje na rozne wyslne sposoby udowadniac, ze adwersarz(e) jest (sa) glupi,
              lub sugerowac jakies dezawuowanie ukrytej prawdy, typu: "etatowy rozmowca"
              albo "szpieg z krainy dreszczowcow". Swiadczy to o poziomie przedszkolnym
              dyskusji, oraz o nibezpiecznych urojeniach autorow, ktorzy powinni "pochylic
              sie" nad stanem swoich nerwow i rozwazy rozpoczecie leczenia.
              Zastanawia mnie tylko dlaczego szczegolnie ostry ton pojawia sie gdy
              komentowane poglady dziennikarza maja zabarwienie lewicowe? Z prawicowymi mozna
              smialo sie obnosic, lewicowe sa niewybaczalne. Czy to jest wolnosc slowa i
              demokracja wg. polskiej prawicy? Jesli tak, to trzeba bedzie pakowac manatki i
              uciekac. A wydawalo sie, ze po rzadach AWS i SLD gorzej juz byc nie moze...
    • Gość: ~Tuptuś Re: Paradowska IP: *.toya.net.pl 27.08.05, 13:47
      Widziś w Polsce od dłuższego czasu nie znajdzieś dziennikarza w środkach
      masowego przekazu z poglądami własnymi. Janina Paradowska tym sie rózni od
      reszty komsomołców, że co pewien czas robi wrażenie jakby miała wątpliwości.
      Tak jak kiedys Tomasz Lis (jeszcze w TVN, jak robił te swoje niezalezne miny
      gdy czytal wiadomosci z Kosowa).
    • Gość: gamma Re: Paradowska IP: *.chomiczowka.waw.pl 27.08.05, 15:15
      Dziennikarz może i powinien mieć własne poglądy,ale powinien być
      obiektywny,nie dobierać faktów tendencyjnie.

Tow.Paradowska wcześniej była "rzeczniczką" Kwasa i "księżnej Joli"
      (Także jej kandydatury na prezia)
      • kali301 Re: Paradowska 28.08.05, 14:05
        Podlotek - pod osiemdziesiątkę - J. Paradowska wygadywała takie głupoty dzisiaj
        w TV, że nawet telewizor skręcał się ze śmiechu z satelity. Dokładna demencja z
        historii Solidarności, jej rzeczywistego, a nie wirtualnego pierwotnego celu. W
        szczególności rozrzewniła mnie miłość byłych aparatczyków i czynowników do
        osobnika, który zamierza wysiąść z solidarnościowego tramwaju. Ubawiłem się
        setnie. Pozdrowienia od Kalego i jego filozofii uczynków.
    • Gość: an Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:36
      Ja uważam J. Paradowską za bardzo rzetelną dziennikarkę, która ma własne zdanie
      i potrafi je logicznie uzasadnić. Nie opiera się wyłącznie na z góry przyjętym
      i niezmiennym podziale na naszych dobrych i innych złych. W przeciwieństwie do
      innych dziennikarzy, którzy z reguły są bardzo powierzchowni, szukają tylko
      sensacji i mają tezę, do której dopasowują przygotowywany materiał.
      • Gość: klop Re: Paradowska IP: *.net.autocom.pl 28.08.05, 06:24
        Brawo AN!
    • Gość: Ender Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 15:02

Przy całym moim szacunku dla Paradowskiej,która jest świetną publicystką
      polityczną, dziennikarka ta-nie ukrywajmy-była podczepiona do rydwanu
      propagandy p. Kwaśniewskich. Podobnie jak "Polityka", skądinąd moje ulubione
      pismo robiła prezydentowi zawsze dobry pijar.
    • Gość: gamma Tow. Paradowska w TVN 24 IP: *.chomiczowka.waw.pl 29.08.05, 14:44
      Zjechała IPN,że jeszcze nie dał "Bolkowi" statusu pokrzywdzonego...
      (a kontrrewolucjonista z IPN,Cenckiewicz,chce opublikować raporty TW"Bolka"
      -skandal!)
      Brawo towarzyszko! -wiek już nie ten,ale rewolucyjny duch pozostał...
      • Gość: Ender Re: Tow. Paradowska w TVN 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:02

Bolkiem to może on jest dla ciebie. Bo dla innych to po prostu Lech Wałesa.
        • Gość: gamma Re: Tow. Paradowska w TVN 24 IP: *.chomiczowka.waw.pl 29.08.05, 20:27
          Więc Wałęsa i "Bolek" to jedna osoba?...
          • Gość: Ender Re: Tow. Paradowska w TVN 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:51

Taki był niby pseudonim Wałęsy, jako domniemango agenta UB, w co ja ani przez
            sekundę nie wierzę.
            • Gość: gamma Re: Tow. Paradowska w TVN 24 IP: *.chomiczowka.waw.pl 30.08.05, 21:29
              Masz prawo nie wierzyć.Jednak:
              Kolegium IPN nie chce dać Wałęsie "statusu" -mimo nacisków i obietnic Kieresa.
              Historyk IPN otrzymał zakaz publikacji raportów TW"Bolka",a nawet publicznych
              wypowiedzi nt.temat...
              Czy to daje Ci do myślenia?
              • dr.kidler Re: Tow. Paradowska w TVN 24 30.08.05, 21:56
                Gość portalu: gamma napisał(a):

> Masz prawo nie wierzyć.Jednak:
                > Kolegium IPN nie chce dać Wałęsie "statusu" -mimo nacisków i obietnic Kieresa.
                > Historyk IPN otrzymał zakaz publikacji raportów TW"Bolka",a nawet publicznych
                > wypowiedzi nt.temat...
                > Czy to daje Ci do myślenia?

Do myslenia daje, ze "Historyk IPN" sie do zakazu zastosowal.
                Wygląda, że to zwykły szmaciarz.
                • Gość: shocking truth Re: Tow. Paradowska w TVN 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 22:19
                  Sławomir Cenckiewicz to szmaciarz, Czesław Kiszczak to człowiek honoru,
                  Szczypiorski to 'autorytet moralny', Lesław Maleszka to dobry dziennikarz, a
                  Maciej Giertych to zdrajca. Ot, dialektyka.
                  • dr.kidler Re: Tow. Paradowska w TVN 24 30.08.05, 23:55

> Sławomir Cenckiewicz to szmaciarz, Czesław Kiszczak to człowiek honoru,
                    > Szczypiorski to 'autorytet moralny', Lesław Maleszka to dobry dziennikarz, a
                    > Maciej Giertych to zdrajca. Ot, dialektyka.

Twoja - faktycznie szokujaca.
                • Gość: shocking truth Re: Tow. Paradowska w TVN 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:20
                  I jeszcze ciekawy komentarz Józefa Darskiego:

www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=2298&token=
                  • Gość: Przechodzien "Chesz zostać świnią - głosuj na Cimoszewicza!" IP: *.block.alestra.net.mx 30.08.05, 23:49
                    Obecnie modne hasło.
                    Oraz drugie, ze Szczecina wczorajszego wieczoru:
                    "Cimoszenko na prezia UBekistanu!"

Czesio człekiem humoru? O tym zapewni Cię każdy
                    ruski, który był w KGB. Cesio Kiscak to "bochater" :)
                    Podobnie jak niejaki Jaruzelskij - Rosjanin który
                    dostał nawet rosyjski medal ;-)
    • vian Re: Paradowska 31.08.05, 09:14
      pani Paradowska jest publicystka a nie lektorem, spikerem czy pracownikiem PAP
      i dlatego komentuje i ocenia wydarzenia........................
      • Gość: lotu Przechodzień znowu wypisuje pierd-ły!!! IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:28
        Nieszczęsny, lepiej zajmij się czym innym, z propagandą idzie ci niebardzo...
        • Gość: piko Re: Przechodzień znowu wypisuje pierd-ły!!! IP: *.net.autocom.pl 01.09.05, 11:38
          Ooo...
      • Gość: gamma Re: Paradowska IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.09.05, 19:52
        Gdyby jeszcze nie była tak tendencyjna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka