Gość: koleś IP: 217.153.211.* 03.10.05, 10:01 szkoda gadać, kiszka i tyle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qbic Re: Rockowy hołd tradycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 10:10 Jestem analfabetą wtórnym. Nie zajarzyłem - ach to nowe dziennikarstwo. PS. Nowy rock - polecam Sons & Daughters wygrzebanych przez Chacińskiego. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! :) IP: *.aster.pl 03.10.05, 14:59 Osobiście podejrzewam że nie wygrzebane, tylko otrzymane z firmy Isound :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: white Fryzjerzy w hołdzie nijakości IP: 217.97.139.* 03.10.05, 15:49 Cały szum wokół FF i ich popularność dowodzi, że brytyjska krytyka muzyczna zeszła już całkiem na psy. Pismacy z Wysp zawsze lubili ogłaszać nadejście kolejnego Największego Rockowego Zespołu Na Świecie i robili to średnio raz w sezonie. Teraz ich pieszczoszkami są FF. O ile jednak poprzednie, kreowane na nowych bogów, kapele zwykle miały coś do zaproponowania, to FF jest produktem zrodzonym już nawet nie w studiu nagraniowym, ale w zaciszu salonów fryzjerskich i krawieckich. Bezpłciowy, wtórny zespolik jednego przeboju, o którym za 2 lata wszyscy zapomną.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxxx Miocene IP: *.neo / 217.96.36.* 03.10.05, 16:37 Najlepsza brytyjska płyta tego roku (a może i ostatnich 5 lat) to "Perfect Life With A View Of The Swamp" zespołu Miocene. Jeśli nie wierzysz , że jeden zespół może połączyć w sobie granie Tool, "klymaty" Massive Attack i elektroniczne eksperymenty Aphex Twin - posłuchaj Miocene. Problem w tym, że nie są promowani przez New Musical Express i innych wpływowych pismaków. Ciężko jest też ich ściągnąć przez P2P. Muza godna AD 2005 a nie jakieś wtórne popierdywania o powrocie do rockowej tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek baran Re: Rockowy hołd tradycji IP: 82.160.70.* 03.10.05, 21:28 franz ferdinand,wnoszą do muzyki nową jakość (albo inaczej: przywracają dawną),jednocześnie nie rewolucjonizując brzmienia. widziałem ich na tegorocznym Sziget Festival w Budapeszcie i muszę przyznać,że dawno nie widziałem tak bezkompromisowej i bezpretensjonalnej radości z grania,jaką prezentuje czwórka Szkotów.powiem więcej - jest w tym wszystkim geniusz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Rockowy hołd tradycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:25 "Większość nowych gwiazdek - od The Strokes przez The Vines po Interpol - nie potrafiła tego zrobić. Po świetnych debiutach ich kolejne produkcje rozczarowywały." ?! jak w ogóle można porównywać The Vines i Interpol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Rockowy hołd tradycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 09:29 Też mnie to zdziwiło, żeby nie powiedzieć wkurzyło. Interpol świetnie sobie poradził z "syndromem drugiej płyty" i bynajmniej nie można go zaliczyć do tych wszystkich skrokesów, vinesów czy innych zespołów powielających muzykę lat 70' i 80'. pozdrawiam cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxon Re: Rockowy hołd tradycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 15:30 interpol to jeden z najlepszych zespołów,a ff jest gitez i nie rozmiem dlaczego tyle krytyki pod ich adresem.Zapraszam na indie w on-offie! Odpowiedz Link Zgłoś