Dodaj do ulubionych

Pazdziernik mcem Zdejmowania - Wersja Ocenzurowana

IP: *.proxy.aol.com 02.10.02, 05:29
.......Najmilsi
....Ponieważ w czerwcu zdjęto mój wątek o zdjemowaniu (na F. Wiadomości oraz
F. Kraj), choć nie nawoływałem wtedy do zdejmowania (wakacje), więc
przypuszczam, że komuś ciągle może nie podobać się wcześniej już kontestowane
SŁOWO. Zatem zdecydowałem, że pójdę na kolejne ustępstwo i SŁOWO zastąpię
takim oto nawiasem auto-cenzorskim [G***o], skutecznie stosowanym przez
takich na przyklad Korwiszonow. Trochę przypomina on powszechnie
znany stempelek komunistycznej cenzury, w stanie wojennym, ale tylko troche -
mam nadzieję. Jak jest w rzeczywistości, tj. czy chodzi o tzw. obrazę uczuć
przy pomocy SŁOWA, czy też o udupianie niektórych poglądów - bez względu na
piękno formy – przekonamy się niebawem.
..
........Witam Wszystkich
.....Najnowszym oraz mniej gramotnym uczestnikom, wyjaśniam, że chodzi o
zdejmowanie tego [G***o] ze ściany sejmowej, oraz ze ścian innych budynkow
publicznych. O zdejmowanie politycznego symbolu aktualnie panującej ideologii
państwowej.
....Tego samego który ukradkiem zawiesiły namasowane przez kler spryciule od
TKM – symbol ich wartości. Symbolu kłamców, klerykałow, złodziei,
malwersantów, manipulantów, szubrawców, wydrwigroszy, oszustów i pedofili,
skorumpowanych i korumpujacych.... – symbol moralnego szamba. Powieszony
ukradkiem w miejscu poprzedniego ideologicznego [G***o] państwowego – sierpów
i młotów.
....Dla dopełnienia, zdejmowanie tego [G***o] ze ściany jest tu jedynie
metaforą. W moich apelach chodzi bowiem o znacznie więcej: o wyprowadzenie
religii z państwa i prawa, oraz kieszeni podatnika. Zwłaszcza tego podatnika
który nie życzy sobie narzuconego mu obowiązku utrzymywania Kościoła
katolickiego. Przy czym idzie tu jeszcze o wyeliminowanie istotnego źródła
korupcji, które kreował związek państwa z religią. A także o rzeczywista
realizację demokracji, ze szczególnym uwzględnieniem jej zasady
egalitarianizmu. Zostały one w Polsce podkopane związkiem państwa z religią.
..
....Wlasnie rozpoczyna sie pazdziernik a wiec nadarza sie znakomita okazja do
zdjecia tego [G***o] ze sciany. By nastepne pokolenia mlodziezy nie zaczely
rozpoznawac w symbolu ideologii panstwowej kolejnego systemowego [G***a],
symbolizujacego wladze zlodziejskiej wiekszosci, okradajacej mniejszosc - na
finansowanie potrzeb wlasnej wiekszosciowej religii.
....Zdjac to [G***o] ze sciany! Na ten nowy szkolny rok.
..
K.P.
..
PS....Dla Kulturystow.
Albowiem po raz pierwszy przenioslem moja akcje na F. Kultura. Z nadzieja, ze
PT Uczestnicy tego Szacownego F. dopatrza by zdejmowanie odbywalo sie w
kulturalny sposob.
Obserwuj wątek
    • d_nutka Re: Pazdziernik mcem Zdejmowania - Wersja Ocenzur 02.10.02, 07:01
      Czy sądzisz Krzysiu53,że "zdjęcie tego [G...a] ze ściany" zmieni mentalność
      tych co pod tym przesiadują?
      Dałbyś już sobie i innym spokój.
      Może to [G...o] na ścianie samo będzie miało dość słuchania tych dyrdymałek i
      samo zejdzie.
      Oni powinni tego się spodziewać każdego dnia.Inaczej po co by wieszali?
      d_
      • Gość: doku Prawie o to właśnie chodzi IP: *.mofnet.gov.pl 02.10.02, 15:26
        d_nutka napisała:

> Czy sądzisz Krzysiu53,że "zdjęcie tego [G...a] ze ściany" zmieni mentalność
        > tych co pod tym przesiadują?

To dzieci (i wnuki) powinny być przedmiotem naszej troski, aby nie wychowali
        się na ludzi złych, aby życiem ich nie kierowały boskie przykazania, ale
        szacunek i życzliwość dla innych ludzi oraz miłość dla bliskich. Jeżeli nasze
        dzieci uczone są tego, aby miłowały swoich wrogów i oprawców, to żadna goła
        ściana im nie pomoże.

Bo źródłem zła dzisiaj nie są symbole, ale wychowanie religijne. Religia była
        użyteczna, gdy pomagała zniszczyć PRL. Teraz jej destrukcyjna siła musi być
        powstrzymana, bo teraz na gruzach PRL zaczęliśmy budować, a religia w tym tylko
        przeszkadza. Ale aby budować, trzeba myśleć o przyszłości, czyli o naszych
        dzieciach i wnukach, aby mogły swobodnie wybrać szkołę, w której nie będzie
        katabasów. To powinno być podstawowe prawo, prawo wyboru szkoły spośród całej
        rozmaitości różnych jej typów, oczywiście (to dla Dzikiego), pod warunkiem, że
        szkoła spełnia pewne minimalne kryteria jakości i wolności wewnętrznej.
        • Gość: krzys52 Re: Prawie o to właśnie chodzi IP: *.proxy.aol.com 07.10.02, 02:48
          Gość portalu: doku napisał(a):

..
          >
          > Bo źródłem zła dzisiaj nie są symbole, ale wychowanie religijne.
          ..
          ::
          Doku, pozwol, ze przypomne istotny fragmencik mego apelu:
          ..
          ....Dla dopełnienia, zdejmowanie tego [G***o] ze ściany jest tu jedynie
          metaforą. W moich apelach chodzi bowiem o znacznie więcej: o wyprowadzenie
          religii z państwa i prawa, oraz kieszeni podatnika. Zwłaszcza tego podatnika
          który nie życzy sobie narzuconego mu obowiązku utrzymywania Kościoła
          katolickiego. Przy czym idzie tu jeszcze o wyeliminowanie istotnego źródła
          korupcji, które kreował związek państwa z religią. A także o rzeczywista
          realizację demokracji, ze szczególnym uwzględnieniem jej zasady
          egalitarianizmu. Zostały one w Polsce podkopane związkiem państwa z religią.
          ..
          ..
          Gdyby mialo o same symbole chodzic to nic bym sie nigdy nie odezwal - nawet
          jako ateista, czyli obywatel uprawniony do rownego traktowania na wszystkich!!!
          plaszczyznach - wlacznie z symboliczna.
          ..
          K.P.

• Gość: doku Dla mnie to wygląda jak "para w gwizdek" IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 08.10.02, 11:31
            Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> W moich apelach chodzi bowiem o znacznie więcej: o wyprowadzenie
            > religii z państwa i prawa, oraz kieszeni podatnika. Zwłaszcza tego podatnika
            > który nie życzy sobie

To jest wspólna wada wszystkich systemów podatkowych w wolnym świecie -
            większość decyduje o tym, na co płacą wszyscy - nie ma to wiele wspólnego z
            długą ręka kleru czy wpływem religijnego wychowania. Aby demokracja liberalna
            mogła być naprawdę liberalna, to system podatków i ubezpieczeń społecznych musi
            opierać na DEKLARACJACH (podatkowych), a nie na ZEZNANIACH.

A co do religii, to moim zdaniem ważniejsze jest oświecenie, aby ludzie poznali
            fakty i rozumieli konsekwencje, aby dostrzegli, ile głupoty i zła wypełza ze
            świątyń i umysłów ludzi religijnych, ile okrucieństwa wobec słabszych (dzieci i
            kobiet) popełniają ludzie religijni, jak niegodnie wobec silniejszych postępują
            (władza od Boga, nadstaw drugi policzek), jak gardzą ludźmi i samymi sobą
            (nędzne robaki w proch się obracają), jak nienawidzą obcych, heretyków i
            ateistów, ... zresztą Ciebie nie muszę zanudzać tymi szczegółami.

Walka z wpływami Kocioła nie ma dla mnie większego sensu, bo wpływ ten jest
            taki, jaki być powinien z punktu widzenia ilości wiernych, którzy chcą potęgi
            swojego Kościoła. Zamiast naciskać na Kościół, aby łaskawie odsłonił ściany dla
            konkurencji czy uszanował świętą zasadę Gołej Ściany, lepiej zachęcać wiernych
            do ograniczenia udziału w mszach czy innych imprezach, do ograniczenia wydatków
            na tacę, do zapoznania się z czystymi źródłami wiedzy i mądrości. Niech
            dowiedzą się o istnieniu takiego samego RNA we wszystkich żywych organizmach,
            niech poznają funkcje DNA, ...
            • Gość: doku A my śmiejmy się z tych ich ścian i z tych co się IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 08.10.02, 15:25

> Zamiast naciskać na Kościół, aby łaskawie odsłonił ściany dla
              >
              > konkurencji czy uszanował świętą zasadę Gołej Ściany, lepiej zachęcać
              wiernych
              > do ograniczenia udziału w mszach czy innych imprezach, do ograniczenia
              wydatków
              >
              > na tacę, do zapoznania się z czystymi źródłami wiedzy i mądrości. Niech
              > dowiedzą się o istnieniu takiego samego RNA we wszystkich żywych organizmach,
              > niech poznają funkcje DNA, ...

do tych ścian modlą - jedno co mnie wkurza, to katabasy w szkołach publicznych
            • Gość: krzys52 A w Co iddzie Twoja "para", Doku? IP: *.proxy.aol.com 10.10.02, 03:26
              przeciez to jest tylko wymiana mysli. A w dodatku masz prawo byc
              nieprzekonanym. Zwlaszcza jesli jestes pracownikiem administracj, ktora jest
              przeciez jakims odzwierciedleniem aktualnego ukladu z Gownem na scianie, oraz
              Kosciolem w panstwie i kieszeni podatnika.
              ..
              Widzisz, to nie para poszla w gwizdek - tej pary jest po prostu za malo.
              ..
              K.P.
              • Gość: doku Moja para idzie w ludzi IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 10.10.02, 11:31
                Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> przeciez to jest tylko wymiana mysli.

Właśnie w ten sposób, tyle że wzbogacam swoje myśli (te na wymianę) o naukowe
                fakty z ewolucjonizmu czy fizyki.

Ale tutaj ustosunkowałem się do Twoich myśli, którymi się z nami dzielisz.
                Myślisz o głupocie podatników, którzy głosują na prokościelne państwo, ale
                wymieniasz z nami myśli o złym Kościele, który oszukuje i okrada podatników. A
                może nie wierzysz, że mamy tu w Polsce naprawdę wolne i demokratyczne wybory?

Nie Kościół i nie kler ponoszą winę za zło, o którym piszesz, ale ludzie,
                którzy wierzą w Boga i pragną by Kościół i kler prowadziły ich przez życie.
                • d_nutka Re: Moja para idzie w .....? 10.10.02, 12:18

> Nie Kościół i nie kler ponoszą winę za zło, o którym piszesz, ale ludzie,
                  > którzy wierzą w Boga i pragną by Kościół i kler prowadziły ich przez życie.

Doku,czy naprawdę tak myślisz?
                  Przecież to kościół i kler wmawia ludziom,że tylko oni mogą ich (ludzi,wiernych)
                  doprowadzić do NOWEGO Jezuralem nie wymieniając oczywiscie jego nazwy,bo nazwa
                  źle się kojarzy(z Żydami itp.) więc zamienili te Jezuralem na coś co nikt pojąć
                  nie może.Jakieś dziwne sakrum,którego sami nie pojmują.
                  Ale od czego nieomylny PAPA.
                  I ty winisz zwykłych ludzi?
                  d_
                  • Gość: doku Oczywiście że ich IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 10.10.02, 14:52
                    d_nutka napisała:

> Ale od czego nieomylny PAPA.
                    > I ty winisz zwykłych ludzi?

Bo Papa jest omylny. To zwykli ludzie wierzą w jego nieomylność.
      • Gość: pollak Re: Pazdziernik mcem Zdejmowania - Wersja Ocenzur IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.10.02, 23:34
        d_nutka napisała:

> Czy sądzisz Krzysiu53,że "zdjęcie tego [G...a] ze ściany" zmieni mentalność
        > tych co pod tym przesiadują?
        > Dałbyś już sobie i innym spokój.
        > Może to [G...o] na ścianie samo będzie miało dość słuchania tych dyrdymałek i
        > samo zejdzie.
        > Oni powinni tego się spodziewać każdego dnia.Inaczej po co by wieszali?
        > d_

Ależ pięknie pasujesz do kretyna52.
    • Gość: AdamM ciekaw jestem jak skończysz? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 02.10.02, 16:07
      Pewnie się nie dowiem. Trudno. Jesli jesteś zydem to rozumiem - mnie też nie
      rusza gwiazda Dawida czy menora. Rozumiem, ze wpisujesz się w nurt silnych
      facetów - propaganda zrobila swoje. Dołączasz do grona G. Piotrowskiego,
      Urbana, Platka, Ciastonia, etc. Niewiele pewnie zrozumiesz z tego, co piszę ale
      trudno. Idziesz ciekawa drogą - ciekawą dla widza, nie dla uczestnika. Nie
      zyczę powodzenia i nie pozdrawiam - zycie cię "pozdrowi". Zegnaj.
      • Gość: krzys52 Ciekawski znaczy... IP: *.proxy.aol.com 03.10.02, 00:57
        Gość portalu: AdamM napisał(a):

> Pewnie się nie dowiem. Trudno.
        ..
        ::::
        ..
        A co, umierasz? No i bardzo dobrze. Jednego zlodzieja i klamcy mniej. Czy nie
        zabral bys ze soba swojej parafii(?) Grzbiet podatnika moglibyscie odciazyc
        nieco.
        ..
        K.P.
        ..
        Dalej to juz calkiem bredzisz, nedzniku: zlodzieju i oszczerco.
        ..
        ..

Jesli jesteś zydem to rozumiem - mnie też nie
        > rusza gwiazda Dawida czy menora. Rozumiem, ze wpisujesz się w nurt silnych
        > facetów - propaganda zrobila swoje. Dołączasz do grona G. Piotrowskiego,
        > Urbana, Platka, Ciastonia, etc. Niewiele pewnie zrozumiesz z tego, co piszę
        ale
        >
        > trudno. Idziesz ciekawa drogą - ciekawą dla widza, nie dla uczestnika. Nie
        > zyczę powodzenia i nie pozdrawiam - zycie cię "pozdrowi". Zegnaj.
      • d_nutka Re: ciekaw jestem jak skończysz? AdamieM 03.10.02, 07:09
        zrozumieć głupca nie jest żadnym problemem,ale odwrotnie-to jest problem.
        tak jak się mówi,że syty głodnego nie zrozumie tak dla już nie głodnych
        GŁUPI MĄDREGO NIE ZROZUMIE.
        NIGDY.
        d_
        • Gość: pierdolniety Re: ciekaw jestem jak skończysz? AdamieM IP: *.hgo.se 05.10.02, 14:27
          ladnie szczekasz sukozydanko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka