Gość: Marek IP: *.aster.pl 31.12.05, 15:11 A jest jakas polska piosenka na tej liscie? Sistars albo Blue Cafe?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: silvestrus Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.range86-135.btcentralplus.com 31.12.05, 15:37 Nie ma! Bo nie mogla tam byc! Jak sama nazwa wskazuje - lista zawiera tylko brytyjskie utwory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watpiacy Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.fn.pl 31.12.05, 19:56 Kiedys tez tak myslalem, ale po namysle doszedlem do wniosku , ze tresc utworu wcale nie jest oryginalna, bo juz byli prorocy i tacy, ktorzy sie za prorokow uwazali, a chcieli tego samego co John, np. ze bedzie tylko jedna owczarnia i jeden pasterz , albo tylko ein folk , ein fuhrer, albo jedna partia, jedna republika od Lizbony do Wladywostoku i jeden generalissimus, a zadnej wlasnosci,zadnych panstw, zadnej religii (a w zamian jeden wielki gulag). Czy naprawde chcecie zeby tak bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystynka Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 02.01.06, 18:59 wątpiący napisałeś to genialnie!!!!Nie wątp,że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
mlynek_kawowy myślę podobnie.. 03.01.06, 09:19 ..chociaż piosenka powstała w innych czasach i trudno może ją oceniać z perspektywy dnia dzisiejszego, to w gruncie rzeczy tekst pachnie sekciarstwem - jedna wizja szczęścia dla wszystkich mnie nie przekonuje... Swoją drogą dziwię się, że na szcycie tej listy są same "ciepłe kluchy". Brytyjczycy dali światu punk-rocka, heavy-metal, a tu królują pościelówy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władeczek Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.media4.pl 02.01.06, 13:18 gratuluje poczucia humoru mareczku :)pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Słusznie! - ta piosenka jest genialna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:00 i nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calineczka Re: Słusznie! - ta piosenka jest genialna IP: *.onlink.net 02.01.06, 22:16 dla mnie najpiekniejsza jest wlasnie Hej Jud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Słusznie! - ta piosenka jest genialna IP: *.hsd1.il.comcast.net 03.01.06, 03:26 A moze - Hej Jude? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubelek Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.media4.pl 02.01.06, 13:20 oklaski dla tego pana , szczegolnie za poczucie humoru ;] pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dave Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 09:06 dla mnie brytyjska piosenka wszechczasow jest ENJOY THE SILENCE Depeche Mode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondorek The Eagles brytyjscy? IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.12.05, 16:08 Zawsze mi się wydawało, że The Eagles to była grupa amerykańska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: The Eagles brytyjscy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:32 Dobrze Ci się wydawało. Ciekawe, kogo jeszcze brytyjczycy sobie przywłaszczyli :) No i szkoda, że Queen dopiero na 6... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woock Re: The Eagles brytyjscy? IP: 212.106.18.* 31.12.05, 18:34 Ano, Queen stanowczo za nisko. Do tego The Eagles na liscie dot. piosenek brytyjskich... Wniosek? Dodać na liste "Znowu w zyciu mi nie wyszlo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rod ANO AUTOR NAJWYRAŹNIEJ PRZEKRĘCIŁ IP: *.aster.pl 02.01.06, 18:54 mialo być w Wlk Brytanii, a wyszło brytyjskie Hotel California to piekna piosenka amerykańska i rzeczywiście chyba żadna inna z USA poza nia sie w czołowce nie łapie oczywiście nie znaja Dziewczyny Omegi - my znamy to możemy razem ze Schodami ex aequo na pierwszym sobie wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: ANO AUTOR NAJWYRAŹNIEJ PRZEKRĘCIŁ IP: *.aster.pl 02.01.06, 18:57 Eagles - USA, U2 - Irlandia nie ma watpliwości że nie chodzilo o "brytyjskie" tylko wszystkie piosenki świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semafor Re: The Eagles brytyjscy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 13:47 No a to nie był zespół Paula McCartney'a i jego żony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutol Re: The Eagles brytyjscy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:10 To o czym myślisz to byli Wings Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów 02.01.06, 13:35 Nie mogę się nie zgodzić z 'Wątpiącym', ale jednak tak bardzo lubię Imagine - za to właśnie, że jest tak porażająco prosta i naiwna - że ogromnie się cieszę w tego wyboru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów 02.01.06, 13:52 > Nie mogę się nie zgodzić z 'Wątpiącym', ale jednak tak bardzo lubię Imagine - z > a > to właśnie, że jest tak porażająco prosta i naiwna - że ogromnie się cieszę w > tego wyboru. Co do "Imagine" pełna zgoda, choć mam wrażenie, że Lennon specjalnie napisał taką piosenkę żeby mieć przebój i wcale nie utożsamiał sie z jej dość naiwnym przesłeniem. Potem Yoko Ono uczyniła z niej coś w rodzaju manifestu. Dwa nieporozumienia - Robbie Williams i świeżutki James Blunt. Już prędzej pasowałyby "Sacrifice" Eltona Johna, "Enjoy The Silence" Depeche Mode czy "Zombie" The Cranberries, jeśli mamy zostać w kręgu muzyki brytyjskiej ( i irlandzkiej jak widzę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHris Rea Road to the Hell IP: 203.177.243.* 02.01.06, 17:00 ..conajmniej w pierwszej piatce!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:41 Angole mają właśnie dziwną słabość do "Angel", choć Robbie miał lepsze piosenki, ale wg mnie nie na tyle by znaleźć się w top ten wszechczasów :) Blunt pewnie za 2-3 lata zniknie w mrokach niepamięci, ale taki przywilej "przebojów", że mogą zamykać 10 the best of the best :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katiusza imagine: John Lennon" - już od 20 stycznia na DVD IP: *.chello.pl 03.01.06, 11:08 dvd.panoramainternetu.pl/articles/dvd_aktualnosci/406467/ Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Bez Boga, bez religii - totalny "pokój", oto hasła 02.01.06, 16:24 tej piosenki. Człowiek wierzący nie powinien jej śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Bez Boga, bez religii - totalny "pokój", oto 02.01.06, 16:27 polska444 napisała: > tej piosenki. > Człowiek wierzący nie powinien jej śpiewać. Człowiek ,,wierzący'' nie wchodzi w internecie na ,,zakazane''strony.Co ty tu robisz ,,wierzący'' człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
jancior "Bez posiadania" - troche hipokryzji nie zawadzi 02.01.06, 17:15 to akurat Lenon mogl szybko zrealizowac na swoim przykladzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jete Re: Bez Boga, bez religii - totalny "pokój", oto 02.01.06, 17:36 polska444 napisała: > tej piosenki. > Człowiek wierzący nie powinien jej śpiewać. Jestem wierzacy, spiewam i spiewac bede:P tak jak spiewam (bedac wierzacym), ze 'nie ma Boga, nie ma Boga nie' jak slucham Dzemu. Jak nie rozumiesz, ze jedno sie z drugim nie kluci, to nie rozumiesz o co chodzi w tych utworach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nodeh Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.euron.pl / *.euron.pl 02.01.06, 16:39 ciekaw jestem czy na jakimś brytyjskim portalu były kiedykolwiek publikowane wyniki podobnego polskiego plebiscytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Kycler ...:::XXX!!!KLIKNIJ!!!XXX:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 18:49 mojawojna.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt David Bowie IP: *.aster.pl 02.01.06, 18:59 zwraca uwagę mocaarstwowa pozycja Bowiego na liście (u nas słabo ceniony dosć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.aster.pl 02.01.06, 19:14 To się świetnie sklada, bo własnie dostałem pod choinkę Imagine - znacie to nagranie w pustym domu Lennona, tylko fortepian w wielkim pomiesczeniu, biel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleńka Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:35 Jako co to za pytanie? na jakim swiecie zyjesz? z choinki urwales sie najpierw Ty a obok lezalo Imagine? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxg Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: 194.88.214.* 02.01.06, 21:43 Że niby U2 to Brytyjczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.csk.pl 02.01.06, 22:12 U2 w 50% sa brytyjscy - Edge jest z Walii, a Adam Clayton jest chyba wrecz rodowity Angolem. Brytyjczycy uwazaja ich za swoich tak samo jak my myslimy o Koperniku (jakby nie bylo raczej Niemiec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.aster.pl 03.01.06, 08:49 pewnie, a Eagles to kupa starych londyńsczyków he he to nie Brytyjczycy tylko autor he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata You're Beautiful - James Blunt ????????? IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 02.01.06, 21:53 piosenka wszechczasow ? piosenka jest spoko, ale czy to powod, zeby zamieszczac ja na takiej liscie ? a moze lepiej bylo by tam dac black sabbath, zeppelinow, albo PINK FLOYD ?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.ccs.ras.cantv.net 02.01.06, 22:04 Brawo! Bardzo lubie Imagine. Ale dlaczego nie ma Yesterday? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzdura Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.abhsia.telus.net 02.01.06, 23:07 Hotel California jest piosenka wszechczasow. LusiaP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elmo Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 23:20 A ja najbardziej lubie U2, ale nie One. Za bardzo ograna.Ogolnie lista nie zaskakuje. Wiadomo ze Anglicy lubia chwalic swoich, a ze maja sie czym chwalic, to tylko im zazdroscic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark. Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.range86-135.btcentralplus.com 03.01.06, 00:45 Kilka rzeczy do wyjasnienia:albo autor artykulu nie ma duzo wiedzy o artystach na tej liscie,albo powinnismy rozumiec np:"Imagine"wybrana najlepsza polska piosenka z listy 500 itd itp.:sluchacze dawali glosy chyba juz od listopada:glosowalo chyba 20000 a nie 7000;sluchalem dwie ostatnie godziny finalowego odliczania,bylo fascynujace,tym bardziej jak pdkreslil DJ,w zeszlym roku w pierwszej 10 nie bylo zadnej piosenki Beatles:skonczylem przegladac cala 500-jest tam pelno amerykanskich klasykow:w tym roku cala 500 dobra dla mnie!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cowymitu Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.verona01.nj.comcast.net 03.01.06, 02:12 Tylko komunista albo duren ktory nie zna angielskiego moze uwazac, ze "Imagine" to piosenka wszechczasow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.hsd1.il.comcast.net 03.01.06, 03:24 CO ZA KRETYNIZM> Piosenka wszechczasow bo tak Anglia powiedziala a wy poklapujecie? To tak jak druzyny koszykowki z USA oglaszaja sie mistrzami swiata chociaz ani jednej zagranicznej druzyny nie bylo w rozgrywkach. Ludzie, przestancie sie ogladac na zachod i sami sobie zrobcie konkurs na polska piosenke wszechczasow. Materialu nie powinno braknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robko Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.221.susc.suscom.net 03.01.06, 07:43 no wlasnie. Ja proponuje "Smutno Mi Boze" zespolu Quadra. Nikt ich nie zna, ale to chyba nie problem, bo wybieramy piosenke wszechczasow, a nie najpopularniejsza, wiec moja kandydatura wydaje sie byc swietna. Nieobeznanych w temacie: www.mahopac.pl - zespol Quadra. Tam uslyszycie najpiekniejszy utwor polski jaki sie narodzil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czosnek Lennon to szmira IP: 62.29.160.* 03.01.06, 09:21 Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega wszechczasowość utworu "Imagine"? Dla mnie to ckliwy utworek śpiewany przez zniewieściałego "hippisa", o którym świat pamięta tylko dlatego, że był zastrzelony przez jakiegoś psychola. Niewielu wie zapewne, że Dżon na krótko przed śmiercią uważany był za zdziwaczałą pokrakę showbiznesu, któremu Joko Ono i kasa we łbie poprzepwracały. Żeby media o nim pamiętały ostentacyjnie spędził tydzień w łóżku. Nobel pokojowy się należy. Ale nie ma to jak efektownie zginąć. Najlepsza reklama dla wypalonego artysty. W historii muzyki ten człowiek powinien się zapisać tylko i wyłącznie jako członek grupy The Beattles. Jako solista grał żenującą muzykę... Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Lennon to szmira 09.01.06, 15:59 Gość portalu: Czosnek napisał(a): > Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega wszechczasowość utworu "Imagine"? > Dla mnie to ckliwy utworek śpiewany przez zniewieściałego "hippisa", o którym > świat pamięta tylko dlatego, że był zastrzelony przez jakiegoś psychola. > Niewielu wie zapewne, że Dżon na krótko przed śmiercią uważany był za > zdziwaczałą pokrakę showbiznesu, któremu Joko Ono i kasa we łbie > poprzepwracały. Żeby media o nim pamiętały ostentacyjnie spędził tydzień w > łóżku. Nobel pokojowy się należy. > > Ale nie ma to jak efektownie zginąć. Najlepsza reklama dla wypalonego artysty. > W historii muzyki ten człowiek powinien się zapisać tylko i wyłącznie jako > członek grupy The Beattles. Jako solista grał żenującą muzykę... No, teraz gościu to już PRZESADZIŁE, chociaż nie wiosna. Wolno Ci mieć swoje ZDANIE, ale nie wolno wpadać w skrajności!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atorod Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 10:31 "Imagine" to nie tylko najlepsza brytyjska piosenka wszechczasów ale najlepsza piosenka wogóle. Zastanawiam się tylko co w tym zestawieniu robi Robbie Williams... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wap Re: Imagine brytyjska piosenka wszechczasow IP: *.mnc.pl 03.01.06, 10:59 polecam www.polskieradio.pl/trojka/top/default.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angie Rolling S. Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verd Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.gjpoland.com.pl 03.01.06, 11:36 tu cała lista: www.virginradio.co.uk/music/top500/vote.html# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piton PEŁNA LISTA IP: 81.210.14.* 03.01.06, 11:50 www.virginradio.co.uk/music/top500/vote.html# cale szczescie ze nie ma nic polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: PEŁNA LISTA IP: *.aster.pl 03.01.06, 20:08 cheers widać teraz gołym okiem że nie chodziło o piosenki brytyjskie tylko o słuchaczy brytyjskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przegrzmot Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.dyn.iinet.net.au 03.01.06, 11:57 Robbie Williamsa wstawili omylkowo.Prawidlowo mial byc Kwarcet Egzotyczny z piosenka - nie pamietam tytulu - ale byly w niej takie slowa :"tam zbudujem piekny dom" Odpowiedz Link Zgłoś