Dodaj do ulubionych

Imagine brytyjską piosenką wszechczasów

IP: *.aster.pl 31.12.05, 15:11
A jest jakas polska piosenka na tej liscie?
Sistars albo Blue Cafe??
Obserwuj wątek
    • Gość: silvestrus Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.range86-135.btcentralplus.com 31.12.05, 15:37
      Nie ma! Bo nie mogla tam byc!
      Jak sama nazwa wskazuje - lista zawiera tylko brytyjskie utwory.
      • Gość: watpiacy Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.fn.pl 31.12.05, 19:56
        Kiedys tez tak myslalem, ale po namysle doszedlem do wniosku , ze tresc utworu
        wcale nie jest oryginalna, bo juz byli prorocy i tacy, ktorzy sie za prorokow
        uwazali, a chcieli tego samego co John, np. ze bedzie tylko jedna owczarnia i
        jeden pasterz , albo tylko ein folk , ein fuhrer, albo jedna partia, jedna
        republika od Lizbony do Wladywostoku i jeden generalissimus, a zadnej
        wlasnosci,zadnych panstw, zadnej religii (a w zamian jeden wielki gulag). Czy
        naprawde chcecie zeby tak bylo?
        • Gość: krystynka Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 02.01.06, 18:59
          wątpiący napisałeś to genialnie!!!!Nie wątp,że masz rację.
        • mlynek_kawowy myślę podobnie.. 03.01.06, 09:19
          ..chociaż piosenka powstała w innych czasach i trudno może ją oceniać z perspektywy dnia dzisiejszego, to w gruncie rzeczy tekst pachnie sekciarstwem - jedna wizja szczęścia dla wszystkich mnie nie przekonuje...

Swoją drogą dziwię się, że na szcycie tej listy są same "ciepłe kluchy". Brytyjczycy dali światu punk-rocka, heavy-metal, a tu królują pościelówy :P
      • Gość: władeczek Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.media4.pl 02.01.06, 13:18
        gratuluje poczucia humoru mareczku :)pozdro
        • Gość: www Słusznie! - ta piosenka jest genialna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:00
          i nic tego nie zmieni.
          • Gość: Calineczka Re: Słusznie! - ta piosenka jest genialna IP: *.onlink.net 02.01.06, 22:16
            dla mnie najpiekniejsza jest wlasnie Hej Jud.
            • Gość: Gość Re: Słusznie! - ta piosenka jest genialna IP: *.hsd1.il.comcast.net 03.01.06, 03:26
              A moze - Hej Jude?
      • Gość: kubelek Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.media4.pl 02.01.06, 13:20
        oklaski dla tego pana , szczegolnie za poczucie humoru ;] pozdrawiam
      • Gość: dave Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 09:06
        dla mnie brytyjska piosenka wszechczasow jest ENJOY THE SILENCE Depeche Mode.
    • Gość: kondorek The Eagles brytyjscy? IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.12.05, 16:08
      Zawsze mi się wydawało, że The Eagles to była grupa amerykańska....
      • Gość: tomek Re: The Eagles brytyjscy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:32
        Dobrze Ci się wydawało. Ciekawe, kogo jeszcze brytyjczycy sobie przywłaszczyli :)

No i szkoda, że Queen dopiero na 6...
        • Gość: Woock Re: The Eagles brytyjscy? IP: 212.106.18.* 31.12.05, 18:34
          Ano, Queen stanowczo za nisko. Do tego The Eagles na liscie dot. piosenek brytyjskich... Wniosek? Dodać na liste "Znowu w zyciu mi nie wyszlo"
          • Gość: Rod ANO AUTOR NAJWYRAŹNIEJ PRZEKRĘCIŁ IP: *.aster.pl 02.01.06, 18:54
            mialo być w Wlk Brytanii, a wyszło brytyjskie

Hotel California to piekna piosenka amerykańska i rzeczywiście chyba żadna inna
            z USA poza nia sie w czołowce nie łapie

oczywiście nie znaja Dziewczyny Omegi - my znamy to możemy razem ze Schodami ex
            aequo na pierwszym sobie wybrać
            • Gość: lot Re: ANO AUTOR NAJWYRAŹNIEJ PRZEKRĘCIŁ IP: *.aster.pl 02.01.06, 18:57
              Eagles - USA, U2 - Irlandia

nie ma watpliwości że nie chodzilo o "brytyjskie" tylko wszystkie piosenki
              świata
      • Gość: Semafor Re: The Eagles brytyjscy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 13:47
        No a to nie był zespół Paula McCartney'a i jego żony?
        • Gość: Gutol Re: The Eagles brytyjscy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:10
          To o czym myślisz to byli Wings
    • yoric Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów 02.01.06, 13:35
      Nie mogę się nie zgodzić z 'Wątpiącym', ale jednak tak bardzo lubię Imagine - za
      to właśnie, że jest tak porażająco prosta i naiwna - że ogromnie się cieszę w
      tego wyboru.
      Pozdrawiam
      • piotr7777 Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów 02.01.06, 13:52
        > Nie mogę się nie zgodzić z 'Wątpiącym', ale jednak tak bardzo lubię Imagine -
        z
        > a
        > to właśnie, że jest tak porażająco prosta i naiwna - że ogromnie się cieszę w
        > tego wyboru.
        Co do "Imagine" pełna zgoda, choć mam wrażenie, że Lennon specjalnie napisał
        taką piosenkę żeby mieć przebój i wcale nie utożsamiał sie z jej dość naiwnym
        przesłeniem. Potem Yoko Ono uczyniła z niej coś w rodzaju manifestu.
        Dwa nieporozumienia - Robbie Williams i świeżutki James Blunt. Już prędzej
        pasowałyby "Sacrifice" Eltona Johna, "Enjoy The Silence" Depeche Mode
        czy "Zombie" The Cranberries, jeśli mamy zostać w kręgu muzyki brytyjskiej ( i
        irlandzkiej jak widzę)
        • Gość: CHris Rea Road to the Hell IP: 203.177.243.* 02.01.06, 17:00
          ..conajmniej w pierwszej piatce!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: YANE Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:41
          Angole mają właśnie dziwną słabość do "Angel", choć Robbie miał lepsze piosenki, ale wg mnie nie na tyle by znaleźć się w top ten wszechczasów :) Blunt pewnie za 2-3 lata zniknie w mrokach niepamięci, ale taki przywilej "przebojów", że mogą zamykać 10 the best of the best :D
        • Gość: katiusza imagine: John Lennon" - już od 20 stycznia na DVD IP: *.chello.pl 03.01.06, 11:08
          dvd.panoramainternetu.pl/articles/dvd_aktualnosci/406467/
    • polska444 Bez Boga, bez religii - totalny "pokój", oto hasła 02.01.06, 16:24
      tej piosenki.
      Człowiek wierzący nie powinien jej śpiewać.
      • ezpa7z9 Re: Bez Boga, bez religii - totalny "pokój", oto 02.01.06, 16:27
        polska444 napisała:

> tej piosenki.
        > Człowiek wierzący nie powinien jej śpiewać.
        Człowiek ,,wierzący'' nie wchodzi w internecie na ,,zakazane''strony.Co ty tu
        robisz ,,wierzący'' człowieku?
        • jancior "Bez posiadania" - troche hipokryzji nie zawadzi 02.01.06, 17:15
          to akurat Lenon mogl szybko zrealizowac na swoim przykladzie ;-)
      • jete Re: Bez Boga, bez religii - totalny "pokój", oto 02.01.06, 17:36
        polska444 napisała:

> tej piosenki.
        > Człowiek wierzący nie powinien jej śpiewać.

Jestem wierzacy, spiewam i spiewac bede:P tak jak spiewam (bedac wierzacym),
        ze 'nie ma Boga, nie ma Boga nie' jak slucham Dzemu. Jak nie rozumiesz, ze
        jedno sie z drugim nie kluci, to nie rozumiesz o co chodzi w tych utworach:)
    • Gość: nodeh Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.euron.pl / *.euron.pl 02.01.06, 16:39
      ciekaw jestem czy na jakimś brytyjskim portalu były kiedykolwiek publikowane
      wyniki podobnego polskiego plebiscytu
    • Gość: Adam Kycler ...:::XXX!!!KLIKNIJ!!!XXX:::... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 18:49
      mojawojna.blogspot.com
    • Gość: rt David Bowie IP: *.aster.pl 02.01.06, 18:59
      zwraca uwagę mocaarstwowa pozycja Bowiego na liście
      (u nas słabo ceniony dosć)
    • Gość: jako Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.aster.pl 02.01.06, 19:14
      To się świetnie sklada, bo własnie dostałem pod choinkę Imagine - znacie to
      nagranie w pustym domu Lennona, tylko fortepian w wielkim pomiesczeniu, biel?
      • Gość: oleńka Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:35
        Jako co to za pytanie? na jakim swiecie zyjesz? z choinki urwales sie najpierw
        Ty a obok lezalo Imagine? :)
    • Gość: maxg Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: 194.88.214.* 02.01.06, 21:43
      Że niby U2 to Brytyjczycy?
      • Gość: ludwik Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.csk.pl 02.01.06, 22:12
        U2 w 50% sa brytyjscy - Edge jest z Walii, a Adam Clayton jest chyba wrecz
        rodowity Angolem.
        Brytyjczycy uwazaja ich za swoich tak samo jak my myslimy o Koperniku (jakby
        nie bylo raczej Niemiec)
        • Gość: he he he Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.aster.pl 03.01.06, 08:49
          pewnie, a Eagles to kupa starych londyńsczyków he he
          to nie Brytyjczycy tylko autor he he
    • Gość: Agata You're Beautiful - James Blunt ????????? IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 02.01.06, 21:53
      piosenka wszechczasow ? piosenka jest spoko, ale czy to powod, zeby zamieszczac
      ja na takiej liscie ? a moze lepiej bylo by tam dac black sabbath, zeppelinow,
      albo PINK FLOYD ?!?!
    • Gość: marek Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.ccs.ras.cantv.net 02.01.06, 22:04
      Brawo! Bardzo lubie Imagine. Ale dlaczego nie ma Yesterday?
    • Gość: Bzdura Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.abhsia.telus.net 02.01.06, 23:07
      Hotel California jest piosenka wszechczasow. LusiaP.
    • Gość: Elmo Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 23:20
      A ja najbardziej lubie U2, ale nie One. Za bardzo ograna.Ogolnie lista nie
      zaskakuje. Wiadomo ze Anglicy lubia chwalic swoich, a ze maja sie czym chwalic,
      to tylko im zazdroscic!
    • Gość: Mark. Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.range86-135.btcentralplus.com 03.01.06, 00:45
      Kilka rzeczy do wyjasnienia:albo autor artykulu nie ma duzo wiedzy o artystach
      na tej liscie,albo powinnismy rozumiec np:"Imagine"wybrana najlepsza polska
      piosenka z listy 500 itd itp.:sluchacze dawali glosy chyba juz od
      listopada:glosowalo chyba 20000 a nie 7000;sluchalem dwie ostatnie godziny
      finalowego odliczania,bylo fascynujace,tym bardziej jak pdkreslil DJ,w zeszlym
      roku w pierwszej 10 nie bylo zadnej piosenki Beatles:skonczylem przegladac cala
      500-jest tam pelno amerykanskich klasykow:w tym roku cala 500 dobra dla mnie!!!.
    • Gość: cowymitu Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.verona01.nj.comcast.net 03.01.06, 02:12
      Tylko komunista albo duren ktory nie zna angielskiego moze uwazac, ze "Imagine"
      to piosenka wszechczasow.
    • Gość: Gość Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.hsd1.il.comcast.net 03.01.06, 03:24
      CO ZA KRETYNIZM> Piosenka wszechczasow bo tak Anglia powiedziala a wy
      poklapujecie? To tak jak druzyny koszykowki z USA oglaszaja sie mistrzami
      swiata chociaz ani jednej zagranicznej druzyny nie bylo w rozgrywkach. Ludzie,
      przestancie sie ogladac na zachod i sami sobie zrobcie konkurs na polska
      piosenke wszechczasow. Materialu nie powinno braknac.
      • Gość: robko Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.221.susc.suscom.net 03.01.06, 07:43
        no wlasnie. Ja proponuje "Smutno Mi Boze" zespolu Quadra. Nikt ich nie zna, ale
        to chyba nie problem, bo wybieramy piosenke wszechczasow, a nie
        najpopularniejsza, wiec moja kandydatura wydaje sie byc swietna. Nieobeznanych
        w temacie: www.mahopac.pl - zespol Quadra. Tam uslyszycie najpiekniejszy utwor
        polski jaki sie narodzil!
    • Gość: Czosnek Lennon to szmira IP: 62.29.160.* 03.01.06, 09:21
      Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega wszechczasowość utworu "Imagine"?
      Dla mnie to ckliwy utworek śpiewany przez zniewieściałego "hippisa", o którym
      świat pamięta tylko dlatego, że był zastrzelony przez jakiegoś psychola.
      Niewielu wie zapewne, że Dżon na krótko przed śmiercią uważany był za
      zdziwaczałą pokrakę showbiznesu, któremu Joko Ono i kasa we łbie
      poprzepwracały. Żeby media o nim pamiętały ostentacyjnie spędził tydzień w
      łóżku. Nobel pokojowy się należy.

Ale nie ma to jak efektownie zginąć. Najlepsza reklama dla wypalonego artysty.
      W historii muzyki ten człowiek powinien się zapisać tylko i wyłącznie jako
      członek grupy The Beattles. Jako solista grał żenującą muzykę...
      • bdx65 Re: Lennon to szmira 09.01.06, 15:59
        Gość portalu: Czosnek napisał(a):

> Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega wszechczasowość utworu "Imagine"?
        > Dla mnie to ckliwy utworek śpiewany przez zniewieściałego "hippisa", o którym
        > świat pamięta tylko dlatego, że był zastrzelony przez jakiegoś psychola.
        > Niewielu wie zapewne, że Dżon na krótko przed śmiercią uważany był za
        > zdziwaczałą pokrakę showbiznesu, któremu Joko Ono i kasa we łbie
        > poprzepwracały. Żeby media o nim pamiętały ostentacyjnie spędził tydzień w
        > łóżku. Nobel pokojowy się należy.
        >
        > Ale nie ma to jak efektownie zginąć. Najlepsza reklama dla wypalonego
        artysty.
        > W historii muzyki ten człowiek powinien się zapisać tylko i wyłącznie jako
        > członek grupy The Beattles. Jako solista grał żenującą muzykę...

No, teraz gościu to już PRZESADZIŁE, chociaż nie wiosna.
        Wolno Ci mieć swoje ZDANIE, ale nie wolno wpadać w skrajności!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Atorod Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 10:31
      "Imagine" to nie tylko najlepsza brytyjska piosenka wszechczasów ale najlepsza
      piosenka wogóle. Zastanawiam się tylko co w tym zestawieniu robi Robbie
      Williams...
    • Gość: wap Re: Imagine brytyjska piosenka wszechczasow IP: *.mnc.pl 03.01.06, 10:59
      polecam www.polskieradio.pl/trojka/top/default.asp
    • Gość: Angie Rolling S. Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:27
    • Gość: Verd Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.gjpoland.com.pl 03.01.06, 11:36
      tu cała lista:

www.virginradio.co.uk/music/top500/vote.html#
    • Gość: Piton PEŁNA LISTA IP: 81.210.14.* 03.01.06, 11:50
      www.virginradio.co.uk/music/top500/vote.html#
      cale szczescie ze nie ma nic polskiego.
      • Gość: rex Re: PEŁNA LISTA IP: *.aster.pl 03.01.06, 20:08
        cheers
        widać teraz gołym okiem że nie chodziło o piosenki brytyjskie tylko o
        słuchaczy brytyjskich
    • Gość: przegrzmot Re: Imagine brytyjską piosenką wszechczasów IP: *.dyn.iinet.net.au 03.01.06, 11:57
      Robbie Williamsa wstawili omylkowo.Prawidlowo mial byc Kwarcet Egzotyczny z
      piosenka - nie pamietam tytulu - ale byly w niej takie slowa :"tam zbudujem
      piekny dom"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka