Gość: magdun IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 12:59 muzyka ostra tekst dający do myślenia brzmienie zapadające w ucho no i poskakac można jednym słowem bierzcie ludziska!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Q Re: Pogodno IP: *.wroc.one.pl / 192.168.0.* 04.12.02, 20:38 pogodno na płycie to pyszna zabawa w czterech ścianach( nie ściankach :) własnego pokoju), ale pogodno na koncercie to spotkanie z czymś więcej niż czterech facetów grających swoje "piosenki", spróbujcie, możecie się mile zaskoczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
mojmaz Re: Pogodno 04.12.02, 21:45 Byłem w zeszły czwartek we Wrocławiu na koncercie Pogodno (to nic, że prawie trzy godziny spóźnienia). Takiej dawki spontanu, radochy z muzy, textów z zajebistym poczuciem humoru - to wszystko utwierdziło mnie w tym, co myślałem już wcześniej, że Pogodno to teraz najlepsza polska kapela - pod każdym względem. A koncerty rzeczywiście są orgazmiczne. Z pogodnym pozdrowieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Pogodno 'Hajle Silesia' 27.12.02, 15:20 Gość portalu: magdun napisał(a): > muzyka ostra tekst dający do myślenia brzmienie zapadające w > ucho no i poskakac można jednym słowem > bierzcie ludziska!! Bierzcie !!!:-))) Chciałam sie tylko przy okazji pochwalic, że Pogodno to nazwa dzielnicy w Szczecinie, w której mieszkam. Ale to oczywiście nie ma nic do rzeczy :-))) Pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mojmaz Re: Pogodno 'Hajle Silesia' 27.12.02, 20:59 Kurczę. Też byłbym zadowolony, gdyby taki zajebisty zespół miał nazwę taką jak moja wioska i z niej był. Ech, chyba założę zespół i nazwę się Na żądanie bo tak na swój użytek nazywam moją okolicę :))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abra Re: Pogodno 'Hajle Silesia' IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 28.12.02, 12:12 Dostałam nowy album Pogodno pod choinkę i mogę wreszcie przesłuchać całą płytę. Trochę długa ale poziom jej zwariowania przekracza wszystkie inne moje płyty! :) Na koncercie Pogodno nie byłam i teraz bardzo żałuję. A w sierpniu byłam przez kilka dni w Szczecinie i dopiero z miesiąc po powrocie akurat przy rozmowie o tym zespole dowiedziałam się, że mieszkałam właśnie w dzielnicy Pogodno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k4free UNIVERSITY OF ERRORS IP: *.116.86.82.unregistered.k.pl 28.12.02, 14:58 i.hope.you.will.kill.me napisał: > Może jestem głupi i się nie znam, ale dla mnie to bzdety! Może masz rację? > " pani w obuwniczym...bla bla " Może rozejść się? > " górniczo-hutnicza orkiestra dęta... bla bla ". Zrób sobie sam "pap-pa-ra-ra" od czasu do czasu (dobrze robi na zakalec poznawczo-emocjonalny) i nie zatrudniaj do tego ani orkiestry, ani tego forum.... > Przecież to nie muzyka, tylko jakieś idiotyzmy !!! Daj panie Boże takiej głębi intelektualnej choć ćwierci innych zespołów... > Nie wiem, jak można czegoś takiego słuchać... Będziesz miał pecha, jeśli się nie dowiesz :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: UNIVERSITY OF ERRORS 29.12.02, 13:32 --- ...don't want to be your slug... --- > > Daj panie Boże takiej głębi intelektualnej choć ćwierci > innych zespołów... Jeśli to jest głębia intelektualna, to ja już nie mam nic do powiedzenia... i odchodzę, podspiewując sobie " górniczo-hutnicza orkistra dęta... robi nam pamparara...pamparara... ". Boże, cóż to za ambitny tekst!!! Zawiera przynajmniej 48765 ukrytych znaczeń, z czego ja do tej pory odkryłem tylko 387, bo, jak zaznaczyłem, nie odznaczam się zbytnią mądrością ( ale pocieszam się, że jestem jak ten " fool on the hill... " ). A " pani w obuwniczym " to już w ogóle... Właśnie jestem zajęty interpretowaniem go pod kątem protestu przeciw dyskryminacji Żydów w Timorze Wschodnim... A trzeba jeszcze dodać do tego muzykę... qrde, nie mam już czasu U2 przez to słuchać !:-)) Ale trudno, dla sztuki się poświęcę :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: UNIVERSITY OF ERRORS 29.12.02, 19:34 ihopeyouwilllikeme napisał: > Jeśli to jest głębia intelektualna, to ja już nie mam nic do powiedzenia... i > odchodzę, podspiewując sobie " górniczo-hutnicza orkistra dęta... robi nam > pamparara...pamparara... ". Boże, cóż to za ambitny tekst!!! Zawiera > przynajmniej 48765 ukrytych znaczeń, z czego ja do tej pory odkryłem tylko 387, > > bo, jak zaznaczyłem, nie odznaczam się zbytnią mądrością ( ale pocieszam się, > że jestem jak ten " fool on the hill... " ). A " pani w obuwniczym " to już w > ogóle... Właśnie jestem zajęty interpretowaniem go pod kątem protestu przeciw > dyskryminacji Żydów w Timorze Wschodnim... A trzeba jeszcze dodać do tego > muzykę... qrde, nie mam już czasu U2 przez to słuchać !:-)) Ale trudno, dla > sztuki się poświęcę :-)))) > Pewnie byłeś kiepski z polskiego bo nie wiesz ze istnieje takie coś jak przenośnia i nie wszystko co słyszysz nalezy rozumowac dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: UNIVERSITY OF ERRORS 01.01.03, 18:15 Texty wielu utworow nie znacza nic lub ich znaczenie jest znane tylko piszacemu. Nie znaczy to wcale ze koles ktory je napisal jest debilem, a zespol ktory to wykonuje jest nic nie wart. Zabawa slowem, czasami idiotycznym i niezrozumialym nie musi swiadczyc o plytkosci piszacego. Moze swiadczyc np. o jego specyficznym poczuciu humoru. A ze ktos tego nie chwyta, to kwestia odbierania lub nie na podobnych falach. Wole "pania w obuwiniczym" ktora byc moze nic nie znaczy, od wielu textow innych wykonawcow, chociazby takiego (sory mieciu) Myslovitz, ktorego to zespolu texty moze trafiaja do nastolatkow (znow sory mieciu) ale nie do mnie. Ja wole "Co NATO nato" nawet jezeli jest to litylko zabawa slowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysenko Re: UNIVERSITY OF ERRORS IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 02.01.03, 01:44 Oczywiście zgadzam się z przedmówcą. Niech o tym świadczą chociażby texty kultowego zespołu staropunkowego PO PROSTU: "Ta pani z sokiem ten pan bez..." albo "Murzyn z głową dziecka w środku"... czyli czyste DaDa na płytach ONE HATE DOKTORATE i MADONNA+JACKSON=PRINS. Zabawa słowami jako gra wyobraźni. Jeszcze nie słyszałem HAJLE SILESIA ale sądząc z recenzji już wiem że jest to mocarna rzecz i na pewno kupię. Frank Zappa się kłania niekumatym i gudbaj. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 do cze67 02.01.03, 13:55 Drogi cze67 Bardzo przykro jest mi to stwierdzić ale niestety swoją opinią że teksty Myslovitz są pisane i trafiają głównie do młodzieży utwierdziłęś mnie w przekonaniu- starzejesz sie stary. Starzejesz sie i przez zamykasz do siebie drogę dla muzyki która istnieje na tym świecie oprócz tego co już znasz. Masz kilka swoim ulubionych kapelek i z rzadka otwierasz drzwi swojej swiatyni dla tego co sie dzieje. A dzieje! I są to rzeczy wspaniałe. Jestem pewien ze nie znasz nic Myslovitz oprócz tego co leci w radiu, dlatego tez prześledź te teksty na dole i nie mysl ze to śpiewa "młodziezowy" zespół Myslovitz: SZKLANY CZŁOWIEK Jeszcze noc się wokół tli a już wiem, że dzień jest zły Zdjęcia gwiazd w gazecie chleb I jak zwykle moja twarz byle jaki wygląd ma A na włosach jakiś spray Palę w piecu ciepło jest moje wiersze trochę wstyd Gdzieś na ścianie dyplom mam trzecie miejsce w skoku w dal Znowu na nic przydam się lepiej chyba pójdę spać Nie oglądaj moich zdjęć Bo nie ma we mnie nic i nic nie jestem wart A czerwień mojej krwi to tylko jakiś żart I zapominać chcę tak często jak się da Że nie ma we mnie nic i nic nie jestem wart Ty pilnuj moich snów i przychodź kiedy chcesz Te chwile z moich dni do jednej dłoni zbierz I nie pocieszaj mnie i tak tu będę stał Bo nie ma we mnie nic i nic nie jestem wart GDZIEŚ W moim pokoju pusto, zimno mi Nie ma tutaj nic Wracam znów nad ranem Nie wiem skąd Muszę gdzieś się skryć Zapomniałem dawno jak to jest O migdałach śnić Zgubiłem Twoje zdjęcie Wiem już że Nie mam teraz nic Gdzieś na dnie To tu gdzie jestem Nie ma Słońca Gdzieś tam też Mieszkają chwile te najlepsze Gdzieś tam też Rosną kwiaty najpiękniejsze Wiem ja też Nie zawsze będę mówił szeptem Patrzę na seriale Kocha go On ją bardzo też Gaszę telewizor Znowu sam Muszę teraz wyjść Gdzieś na dnie To tu gdzie jestem Nie ma Słońca Gdzieś tam też Mieszkają chwile te najlepsze Gdzieś tam też Rosną kwiaty najpiękniejsze Wiem ja też Nie zawsze będę mówił szeptem ZAMIANA Spójrz jak wygląda moja twarz Czy został chociaż ślad człowieka którego znasz Zobacz jak szybko zmieniam się Jak mi dodaje lat Każde słowo twe Nie widzę Nie słyszę nic Przestaje odczuwać nawet Twój Śmiech już nie dotyka mnie I wiem że każdy ból pomaga wznosić mój Własny mur Kolejna lista skarg Czy kłamstwo to czy żart Wiem to banalne jest Ale ja nim mnie pożre lęk Strzelę sobie w łeb w tą piękną noc I znów zdławię pusty śmiech Strzelę sobie w łeb Już odbezpieczam następną butelkę Wiedz Wiedz że nie poddam się Dopóki czuję gdzieś Płynącą we mnie krew Póki smak życia w ustach mam Póki zapach traw wciąż ogłusza mnie Nie widzę Nie słyszę nic Przestaję odczuwać nawet ból Nie widzę Nie słyszę nic Przestaję odczuwać nawet ból Ale ja nim mnie pożre lęk Strzelę sobie w łeb w tą piękną noc I znów zdławię pusty śmiech Strzelę sobie w łeb Już odbezpieczam następną butelkę I znów Tak jak nie raz już Znów to zrobię Wiem wyjdę z siebie I nikt nie dosięgnie mnie Wbiję nowy cierń Strzelę sobie w łeb Już odbezpieczam następną butelkę Ale ja nim mnie pożre lęk Strzelę sobie w łeb w tą piękną noc Tak wiem Znowu matka noc ukołysze mnie Gdy butelki szkłem strzelę sobie w łeb CHCIAŁBYM UMRZEĆ Z MIŁOŚCI Świat wypadłł się z moich rąk... Jakoś tak nie jest mi nawet żal Czy ty wiesz jak chciałbyś żyć bo ja też Chyba tak chciałem przez cały czas, lecz... Jeśli muszę i wybrać będę mógł jak odejść To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć przy tobie Wieje wiatr, pachnie wiosną i wiem Że ty łatwo tak zgodziłaś na to się i... Jeśli muszę i wybrać będę mógł jak odejść To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć przy tobie Jeśli kiedyś wybrać będę mógł jak to zrobić To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć z miłości Nie na krześle, nie we śnie, nie w spokoju i nie w dzień Nie chcę łatwo, nie za sto lat, chciałbym umrzeć z miłości Nie bez bólu i nie w domu, nie chcę szybko, nie chcę młodo Nie szczęśliwie i wśród bliskich, chciałbym z miłości To tylko kilka tekstów. I wcale nie przeczę że zdażają się kiszki (Acidland to tragedia wprost) ale zepół mam u mnie taki kredyt zaufania za swoje teksty że i te potknięcia im wybaczam. Cze67- otwórz oczy (a raczej uszy). Naprawde nie musimy byc tak starzy jak pokazuja nam nasze metryki. Z szacunkiem M. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: do cze67 02.01.03, 14:09 Jakos mnie nie przekonales. Nie poruszyly mnie te texty ani troche. Widac to nie moj rodzaj poezji. Nadal sie upieram przy nastolatkach... Mylisz sie, ja slucham nowej muzyki, moze nie biegam i nie wyszukuje ale ostatnio poruszyl mnie np. Sigur Ros i juz na niego poluje. Ale nic nie poradze na to, ze bardziej podobaja mi sie te piosenki, ktore juz znam i cenie tych wykonawcow ktorych cenie. Nie watpie, ze jest sporo dobrej nowej muzyki, ale Myslovitz nie zalicza sie, jak dla mnie, do tej kategorii. A z tymi ulubionymi "kapelkami" to nieco przegiales, Guciu. A ze sie starzeje wiem i bez Twoich uwag. Na schody juz nie wchodze, jak dawniej, bez zadyszki. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: do cze67 02.01.03, 14:42 No cóż- mając na mysli nowa muzyke miałem na mysli raczej inne rzeczy niz Sigur Ros, raczej szukaj wsród: the Music, Muse, Lostprophets, Feeder, Hundred Reasons, Inme, Hell is for Heoroes, Cooper Temple Clause, Vex Red, Datsuns, And You Know Us By the Trail of Dead, Disturbed, Libertines, Electric 6, Doves, Interpol, Electric Soft Parade, Savoy Grand, Elbow, Lupine Howl, Custom Blue, Elbow... a co ja Ci tu bede wypisywał. Słuchaj, słuchaj, słuchaj. Odpowiedz Link Zgłoś
munky mam pytanie..... 02.01.03, 14:52 miecio4 napisał: > No cóż- mając na mysli nowa muzyke miałem na mysli raczej inne rzeczy niz Sigur > > Ros, raczej szukaj wsród: > the Music, Muse, Lostprophets, Feeder, Hundred Reasons, Inme, Hell is for > Heoroes, Cooper Temple Clause, Vex Red, Datsuns, And You Know Us By the Trail > of Dead, Disturbed, Libertines, Electric 6, Doves, Interpol, Electric Soft > Parade, Savoy Grand, Elbow, Lupine Howl, Custom Blue, Elbow... a co ja Ci tu > bede wypisywał. > Słuchaj, słuchaj, słuchaj. wspominasz tutaj o zespole Hell is for Heroes, przymierzam się do tej płyty ale jakos od nikogo nie moge sie dowiedzieć co oni konkretnie grają, ponoć byli oni w trasie razem z Papa Roach, czy to cos w tym stylu?????? byłbym wdzięczny jeśli byś naświetlił tutaj co oni tworzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: mam pytanie..... 02.01.03, 14:57 munky napisał: > wspominasz tutaj o zespole Hell is for Heroes, przymierzam się do tej płyty ale > > jakos od nikogo nie moge sie dowiedzieć co oni konkretnie grają, ponoć byli oni > > w trasie razem z Papa Roach, czy to cos w tym stylu?????? > byłbym wdzięczny jeśli byś naświetlił tutaj co oni tworzą.... Ostry new metal z domieszką Korna. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: do cze67 02.01.03, 14:35 miecio4 napisał: > Drogi cze67 > Bardzo przykro jest mi to stwierdzić ale niestety swoją opinią że teksty > Myslovitz są pisane i trafiają głównie do młodzieży utwierdziłęś mnie w > przekonaniu- starzejesz sie stary. (...) > Jestem pewien ze nie znasz nic Myslovitz oprócz tego co leci w radiu, dlatego > tez prześledź te teksty na dole i nie mysl ze to śpiewa "młodziezowy" zespół > Myslovitz: Czegoś tu nie kumam. Jeśli, jak rozumiem, uważasz miecio, że teksty Myslovitz nie są młodzieżowe (a skierowane również do dojrzalszych słuchaczy), to czemu z niezrozumienia tych tekstów przez cze wyciągasz wniosek, że on się starzeje? Gdybyś napisał: stary - zdziecinniałeś, to wszystko byłoby jasne:))) A tak - jeśli cze się starzeje, a nie dziecinnieje to tym bardziej teksty Myslovitz powinny do niego trafiać, nie????? Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: do cze67 02.01.03, 14:46 Starzeje sie bo nie dopuszcza do siebie nic nowego! A wspomninie przez niego zainteresowanie Sigur Ros to oczywiste przegięcie gdyż o zespół ten pytał sie na forum ponad trzy tygodnie temu i gdyby naprawde go to zaintrygowało to miałby tą płytę juz dawno przy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: do cze67 02.01.03, 14:59 miecio4 napisa?: > Starzeje sie bo nie dopuszcza do siebie nic nowego! > A wspomninie przez niego zainteresowanie Sigur Ros to oczywiste przegie˛cie gdyz˙ o zespó? ten pyta? sie na forum ponad trzy tygodnie temu i gdyby naprawde go to zaintrygowa?o to mia?by ta˛ p?yte˛ juz dawno przy sobie. I gdyby ow cze mial przy sobie akurat odpowiednia ilosc gotowki przy okazji... Albo gdyby uznal, ze jest warta dostania przez Mikolaja...A nie ma takiej pewnosci, poniewaz slyszal tylko jeden utwor... Nie napisalem o Sigur zeby zamydlic Ci oczy i udowodnic ze nie jestem takim starym prykiem za jakiego mnie uwazasz. Tak mi sie akurat przypomnialo. Sory, ale nie bede Ci sie spowiadal z zakupionych przeze mnie plyt... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: do cze67 02.01.03, 15:07 cze67 napisał: > Sory, ale nie bede Ci sie spowiadal z zakupionych przeze mnie plyt... To ja na zgodę nie bede Cie nakłaniał do słuchania muzyki. Tylko proszę- nie wypowiadaj sie na temat czegos czego wcale nie znasz. Ja nic nie wiem o Cream i sie nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: do cze67 02.01.03, 15:09 cze67 napisał: > Sory, ale nie bede Ci sie spowiadal z zakupionych przeze mnie plyt... To ja na zgodę nie bede Cie nakłaniał do słuchania muzyki. Tylko proszę- nie wypowiadaj sie na temat czegos czego wcale nie znasz. Ja nic nie wiem o Cream i sie nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bassdrum Re: Pogodno 'Hajle Silesia' IP: *.family4.net / 212.14.61.* 14.01.03, 02:27 Dokładnie - ta muzyka wydaje się być jak odtłuszczone mleko. Tarara bum , CoNaToNATO? - Pani sie buty rozeszły? Chyba chłopakom brakuje pomysłu. Takie produkcje słyszałem z 10 lat temu w garażach. Wasze podniecanie się dotychczasowym wymiotem pogodna przypomina mi robienie sobie krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Pogodno 'Hajle Silesia' IP: *.oi.pg.gda.pl / *.chem.pg.gda.pl 14.01.03, 12:40 > Tarara bum , CoNaToNATO? - Pani sie buty rozeszły? Chyba > chłopakom brakuje pomysłu. a jak ogladasz obrazy takich, dajmy na to, kandinsky'ego czy pollocka to tez sie zastanawiasz co ci kolesie takiego namalowali? :) czy sztuka (bron boze nie dokonuje tutaj zadnej apoteozy tworczosci pogodna) musi niesc jakies skonkretyzowane przeslanie? wolisz jak n-ty rockowy "artysta" po raz n-ty, w mniej lub bardziej pretensjonalny sposob, werbalizuje swe egzystencjalne "przemyslenia"? no coz, masz prawo...:) >Takie produkcje słyszałem z 10 lat temu w garażach. rotfl! > Dokładnie - ta muzyka wydaje się być jak odtłuszczone mleko. > (...) > Wasze podniecanie się dotychczasowym wymiotem pogodna przypomina mi robienie > sobie krzywdy. posluchj czlowieku plyt, pojdz na koncert, bedziesz mogl sobie wowczas do woli majstrowac jeszcze bardziej kuriozalne analogie i nikt Cie nie posadzi o brak znajomosci materii, w ktorej sie tonem znawcy wypowiadasz. Na razie mam wrazenie, ze sam sobie robisz krzywde tzn. osmieszasz sie, piszac jakies brednie :) na podstawie dwoch czy trzech wyrywkowo zaslyszanych (?) numerow Odpowiedz Link Zgłoś