pennyroyal 05.12.02, 11:59 Właściwy człowiek na właściwym miejscu.On naprawdę kocha teatr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yoolo Inne atuty J. Englerta IP: *.alcatel.pl 05.12.02, 13:31 Ma jeszcze inne atuty. Pamiętacie teledysk Kazika "Wszyscy artyści to prostytutki", jak to Englert składa wyrazy uwielbienia władzy ludowej. Teraz znów będzie mógł się dalej rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikado Re: Inne atuty J. Englerta IP: *.proxy.aol.com 05.12.02, 13:42 Ciekawe, ciekawe - wiadomosc o wpuszczeniu "szmaty" przez sportowca Dudka w Anglii wywolala lawine postow. Ciekawe jaki ulamek procenta w stosunku do tamtej lawiny bedzie mial odzew na te wiadomosc. Popatrzmy chwile cierpliwie.m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoolo Inne atuty J. Englerta IP: *.alcatel.pl 05.12.02, 14:11 Ma jeszcze inne atuty. Pamiętacie teledysk Kazika "Wszyscy artyści to prostytutki", jak to Englert składa wyrazy uwielbienia władzy ludowej? Teraz znów można schlebiać tej samej władzy (w wersji nieco zeuropejzowanej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zooza Re: Inne atuty J. Englerta IP: *.attu.pl / 192.168.1.* 05.12.02, 14:28 Gość portalu: Yoolo napisał(a): > Ma jeszcze inne atuty. Pamiętacie teledysk Kazika "Wszyscy > artyści to prostytutki", jak to Englert składa wyrazy > uwielbienia władzy ludowej? > > Teraz znów można schlebiać tej samej władzy (w wersji nieco > zeuropejzowanej). Ja też pamiętam ten teledysk. Niestety. To było pierwsze skojarzenie, jakie miałam po przeczytaaniu nagłówka. DZiwne. Przecież ten człowiek na pewno jest świetnym fachowcem. A ja nie mogę jakoś zapomniec o tym nieszczęsnym jego pierwszomajowym "wystepie". Taka plama na nieskazitelnym wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: *.csk.pl 05.12.02, 14:19 To swietny aktor, kocha teatr i aktorow, to wazne ma doswiadczenia z mlodzieza, miejmy nadzieje ze uda mu sie pogodzic cale srodowisko aktorskie, niestety jest sklocone ,na pozor tego nie widac , ale niestety rzeczywistosc jest brutalna, szczegolnie po ostatnich wydarzeniach kradziezy artystow przez artystow rozlam w tym srodowisku sie poglebil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brutus Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: proxy / *.va.shawcable.net 05.12.02, 15:33 O czym tu gadać. Englert był i pozostanie pieszczochem komuchów Poza tym ma na sumieniu hamowanie karier, które nie wywodziły się z tego środowiska. Nie przesadzajmy z tym aktorstwem. Gdzie mu do Osterwy, Świderskiego czy Jaracza. Smętny facet, którego wymienią jak tylko czerwonych ostatecznie wywiozą na śmietnik historii. Jedyne co mu zapisuję na plus to to, że lubi tenisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarre Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: *.trh.on.ca 05.12.02, 18:37 cholera ja takze podobnie jak zooza mam takie skojarzenie.. od razu "widze" J.Englerta idacego w pierwszomajowym pochodzie machajac gozdzikami w keirunku trybuny tzw"honorowej" gdzie stali tow.Gierek Jaroszewicz Jaruzelski oraz reszta tej choloty... Plama na honorze niewatpliwa....legalizowanie swoja osoba tego co bylo po 1945 do 1989r... Ale jednak jest Janek doswiadczonym aktorem i mam nadzijee ze fachowcem wiec wszystkiego najlepszego panie Englert!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarre Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: *.trh.on.ca 05.12.02, 18:38 cholera ja takze podobnie jak zooza mam takie skojarzenie.. od razu "widze" J.Englerta idacego w pierwszomajowym pochodzie machajac gozdzikami w keirunku trybuny tzw"honorowej" gdzie stali tow.Gierek Jaroszewicz Jaruzelski oraz reszta tej choloty... Plama na honorze niewatpliwa....legalizowanie swoja osoba tego co bylo po 1945 do 1989r... Ale jednak jest Janek doswiadczonym aktorem i mam nadzijee ze fachowcem wiec wszystkiego najlepszego panie Englert!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kradam Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: *.polkomtel.com.pl 05.12.02, 14:32 Myślałem, że ENGEL jest znowu trenerem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: *.ethz.ch 05.12.02, 16:57 Engel wroci, Englert wyleci... samo zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kato Jan Englert jest ...OK IP: *.chello.pl 05.12.02, 17:11 Englert nie jest narcystycznym wizjonerem-szalencem - ale tez poslednim rzemieslnikiem; Nie jest Swiderskim - ale to dobry aktor. Nie mysli budowac sobie pomnika za zycia -ale jest w tym srodowisku kims; Szkoda, ze nie przeszla koncepcja kontraktowej sceny z dobrym menedzerem i "debesciakami" na afiszu ale wobec tego Englert nie jest zlym czlowiekiem na tym miejscu. A zarzuty flirtu z czerwonym mozna wywlec kazdemu artyscie korzystajacemu z mecenatu panstwowego za komuny, z owych Domow Pracy Tworczej, stypendiow, etatow itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: 207.61.26.* 05.12.02, 18:42 I znowu jakis Zyd dyrektorem! Czemu nie dano szansy Golocie? Przeciez to wspanialy artysta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roba Słaby reżyser IP: *.acn.waw.pl 05.12.02, 21:27 Słaby reżyser, słaby scenopista (ten film Dzień Szczura czy m/w tak), dobry aktor, mocny charakter - więc bardziej na dyrektora administracyjnego może ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela.p Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: *.toya.net.pl 05.12.02, 21:42 no cóż Bogusławski w grobie sie przewraca!narodowa scena to przeciez nie jakis tam teatr.tu potrzeba klasyki,zelaznego polskiego repertuaru i ...widzów którzy chcieliby to ogladać.Jan Englert jest dobrym aktorem ale charyzmy to on nie ma.Cóż, moze minister Dąbrowski da mu taką dotacje że i charyzma nie bedzie potrzebna?Narodowy jest skostniały i nie wierzę,by nowy dyrektor był wybawieniem.A w innych teatrach bieda ale nie jest źle.A pamietacie dawne premiery, nadkomplety na widowni i miesiące czekania na bilet.Kto zgadnie za czyjej to było dyrekcji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorgus Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: *.acn.waw.pl 05.12.02, 22:06 Dyrektor teatru to jednak trochę inna robota niż aktor, czy reżyser. Z tego co wiem, Jan Englert dyrektorem jeszcze nie był. W przeciwieństwie do większości zawistnych Polaków - forumowiczów życzę mu powodzenia. Chciałbym,żeby Narodowy zmartwychwstał. Mam sentyment do tych murów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.M. Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: *.home.cgocable.net 05.12.02, 22:20 Ten piewca i milosnik komunistow powinien zostac dyrektorem /sekretarzem / artystycznym SLD . Takie indywidua o zapachu bolszewika nalezy omijac szerokim lukiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: 212.160.95.* 05.12.02, 23:51 Można tylko pogratulować. Powodzenia, jak najwięcej sukcesów, najmniej ludzkiej zawiści, ktora może zniszczyć najlepsze nawet zamierzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Kaszana :(( IP: *.acn.pl / 10.67.4.* 06.12.02, 00:28 chyba najbardziej żenadzista nominacja na to stanowisko, jaką można było sobie wyobrazić. jeżeli po grzegorzewskim - wobec którego dokonań artystycznych, również w obecnym narodowym, żywię głębokie uznanie - englert ma odnowić scenę narodową, to wątpię bardzo. englerta reżyserskie dokonania i jemu podobnym tfurców (peryt, requiem dejmka...)były jednym z decydujących gwoździ do trumny dotychczasowego narodowego. era "polszczyzny współczesnej" rodem z karasia czy mokotowskiej nadchodzi. ciekawe, czy o take scenę narodową krytykom osoby dotychczasowego dyrektora chodziło?... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na 06.12.02, 09:18 a jego zona dostala tam jedna z glownych rol. ciekawe dlaczego inni rezyserzy nie widza jej "talentu"?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Teatru N Re: Jan Englert dyrektorem artystycznym Teatru Na IP: *.tele2.pl 07.12.02, 15:55 Szanowni!! Z pustego i Salomon nie naleje. Ryzyko podjete przez J. Englerta jest duże ale na obecną chwile nie ma lepszego.Teoria Englerta jest taka, że Panu Bogu świeczkę a Diabłu ogarek i tu jest odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku. Zarobki jak i moralność pracowników Teatru Narodowego jest bardzo niskie. Jako reżyser teatralny zawsze bardzo dużo wymagał od aktorów i wiedział co chce. Żona Englerta jest świetną aktorką. Odpowiedz Link Zgłoś