Dodaj do ulubionych

Nowa nagroda literacka

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.06, 20:01
Brawo!Miejmy nadzieję, że nie będą dawać tylko swoim z grajdołka, jak to się
dzieje w Warszawce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Edytka Re: Nowa nagroda literacka IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:47
      może by tak było, że dostanie wreszcie łysiak albo z nowych honet i coś sie
      nareszcie w tym burdelu ruszy. to by było super orzeźwiajace !!!
      • Gość: ZIUTEK Re: Nowa nagroda literacka IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:58
        OBOJE MOGLIBY DOSTAĆ - PIE..IĘTY POETA I JEBNIETY PROZAIK TO DOBRY ZESTAW,
        ALE CO WTEDY ZROBI ADAM MICHNIK PS. "ZAPALNICZKA"?
        • Gość: sobczyk Re: Nowa nagroda literacka IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:03
          Nie wiem co zrobi Michnik ale to wcale nie głupie propozycje moim zdaniem
          chodzi o to żeby sie duzo dzailo w kulturze i prasie kulturalnej a jesli moze
          sie dziac to tylko tak ze sie nagradza naprawde dobrych ale nie nagradzanych
          jeszcze a to moga byc dobre typy
          • Gość: osiolekporfirion Skąd szmal i dlaczego jury z Warszawki?! Hucpa! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.04.06, 17:16
            Domagam się na tych łamach odpowiedzi rajców Gdyni!
    • Gość: JAKO Re: Nowa nagroda literacka IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:48
      jako żywo sie zgadzam, choć kapuściński by od rzeczy nie był!
      jest znakomity! wciąż niedoceniony!
      • Gość: MASŁOWKA!!! TYLKO ONA!!! IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:50
        BO POKAZAŁA ŚWIATU PRAWDZIWA POLSKE
        • Gość: druppi@@ syf IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:55
          A za to co ma być NAGRODA i
          DLA kogo! takie pieniondrze zasiedzenie gdy sie wypisuje bzdury i bieze ns reke
          tysiace zlotych NIE! bo to som za duże pieniondze, ze by brac na siedzonco,
          bez roboty, gdy tyle jest bezropobtych, co szukajo uczciwy roboty. o NIe!!@!
          • Gość: DONIO Re: syf IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:06
            fajny jestes ale chyba ci sie kolego pojebala kultura z forum kibica
      • Gość: OHARA a moze ku.. mi dacie IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:20
    • Gość: tOMMY DAĆ! IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:00
      WSZYSTKIM DAĆ.
      JA BYM CHCIALSOBIE ODPALENIE KASY OD NAGRODY, MOZE BYC 15 PROCENT.
    • Gość: m mickiwicz i slowackiemu IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:09
      im dawajcie, bo gocie se zyjo na wygnaniu we francji turcji tez com wyczytala z
      podrecznika
    • Gość: dupa Za za komiksy tez coś jes bo ja pisze!!!! IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:10
    • Gość: patolog fizjlof proza - malyszek poezja - honet & dzido reszta pi IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:14
      a felietony pilch bo nie ma lepszego "gdyż tylko nie zaznawszy pułapek życia,
      możecie wpadać w nie bez łaski PANA". św. Augustyn
      • Gość: ŚWIETLICKI tylko on! IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:15
      • Gość: jeffrey Re: proza - malyszek poezja - honet & dzido reszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 21:34
        Przeczytaj se chłopcze felietony Gretkowskiej, Masłowskiej, czy Koczorowskiego.
        Pilch jest sztucznie wypromowany. Nic więcej!
    • Gość: zulugula Dajcie Na Biednych IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:17
      Bo Oni POtrzebuja Każdego Dnia, A Nie Od Świenta.
      • Gość: db Re: Dajcie Na Biednych IP: *.itpp.pl 06.04.06, 10:26
        Jasne, artyści w Polsce, rozbijają się mercedesami.

A "Świenty" to jest Ojciec Dyrektor.
    • Gość: ;adsjsaop mlodzi niech zuja IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:19
      a i tak dadza staremu ch..owi jesli to w ogole ma znaczenie, bo chyba nie ma
      skoro nie widzalem jeszcze takiego mlodego co by leszpy od starego byl w tym
      dziwnym KRAJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: goscina Re: Nowa nagroda literacka IP: *.aster.pl 06.04.06, 00:21
      Swietnie! I doskonale, ze jest podzial - NIKE przydalyby sie kategorie, bo
      wrzucanie wszystkiego do jednego wora przynosi kiepskie efekty.

Rozumiem, ze nagroda ma byc za ksiazke roku?
    • Gość: iglesiasJULIO Jakie są wasze typy w poezji i prozie????????????? IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:25
    • Gość: DEZERTER Cele dobre nazwiska fajne a i tak wygra miłosz!!!! IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:27
    • Gość: TOMASZ MANN I tak Wygra Najlepszy IP: 83.17.28.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:34
      BO NAJLEPSI WYGRYWAJA ZAWSZE I TERAZ TEZ TAK BEDZIE A JESTEM OCZYTANY I WIEM
    • Gość: DJ KASA Nowe s r a n i e w banię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 01:27
      Ludzie, przecież "GW" akcje wzięły i się z j e b a ł y o 30%, więc dajcie se
      siana!
    • Gość: Zdziwiony a co ma piernik do wiatraka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 06:36
      A co ma ta nagroda do przyjazdu badz nie do Gdyni artystow? Znowu
      malomiasteczkowe kompleksy.... Gdynia i kultura. To zupelnie tak jak statki i
      Katowice...
    • ciotka_zenobia Stara upierdliwa ciotka sie pyta 06.04.06, 14:11
      >Pula nagród wynosi 150 tys. zł (po 50 tys. dla laureatów w poszczególnych
      >kategoriach) . -

Stara upierdliwa ciotka sie pyta: kto daje te pieniadze?

Jezeli prywatni sponsorzy plus kapitula nagrody zrobia zrzutke - to wszystko
      jest OK i nie mam zastrzezen.

Jezeli sa to pieniadze z budzetu miasta Gdyni - czy ktos sie mieszkancow Gdyni
      pytal o zdanie? Przyznanie takiej nagrody to jest po prostu rozdawanie
      publicznej kasy wedlug wysoce nieobiektywnych kryteriow. Jaka mam pewnosc, ze
      to nie bedzie sie odbywac na zasadzie, ze Kapitula mowi do kandydatow do
      nagrody: "Damy ci nagrode, ale pod stolem odpalasz polowe dla mnie".

"Srodowisko artystyczne" jest lase na forse jak malo ktore a na "dzialalnosci
      kulturalnej" mozna robic znakomite przekrety.

No wiec: kto daje pieniadze na ta nagrode?

Ciotka Zenobia.
    • Gość: mus Re: Nowa nagroda literacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 09:44
      brawo dla ciebie za świetny sposób wyrażania opinii:)
    • Gość: Sceptryk Re: Nowa nagroda literacka IP: 194.146.248.* 11.04.06, 12:56
      Nowa nagroda, czy nie po to, by po raz kolejny nagrodzic tych samych, którzy już
      wszystkie dotychczasowe nagrody zgarnęli? To od razu można ich listę
      przedstawić, nawet się jej nie sprzeciwiając: oprócz wielkich od Nobla,
      doktoratów honoris causa i Nike dojdzie Tokarczuk, Masłowska, Stasiuk, Pilch .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka