unimill Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 16.04.06, 08:54 ALE trzy koła dobre!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 16.04.06, 22:30 Ja bardzo lubie słuchac jej audycji, chociaz pora nadawania jest chyba najgorsza z mozliwych... Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 17.04.06, 06:14 Myślę , że powoli zaczyna przypominać programy Anny Semkowicz . Tylko mniej smuci . Odpowiedz Link Zgłoś
andrefm Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 18.04.06, 11:41 ja szukam motywu muzycznego- który rozpoczyna ten program, i potem przez cały program robi tło - .. wie ktoś moze coś na ten tamat ;)\ ? pozdrawiam andre Odpowiedz Link Zgłoś
trojkofan.trojka.info Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 18.04.06, 15:10 Sygnał audycji możesz znaleźć na mojej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka No niestety 18.04.06, 18:44 To jedyna audycja, która odruchowo wyłączam. Nie jestem w stanie tego słuchać (cytat: "Czy medytacją można zbawić świat...?"). Nie lubięaudycji gdzie słuchacze łamiącymi głosami spowiadają się ze swoich 9wymyslonych najczęsciej) problemów. To takie RADIOMARYJNE! Pięciominutowa "Instrukcja obsługi człowieka" to program w sam raz dla pani Dobroń. "Dobranocka" to juz za dużo, jak na moje możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
el_lo Re: No niestety 18.04.06, 23:30 zastanawiałam się, czy znajdą się tu takie posty jak Twój. Specjalnie nie napisałam w pierwszym poście, jakie jest moje zdanie na temat audycji, nie chciałam narzucać żadnego punktu widzenia. Zgadzam się z Twoją oceną audycji p. Dobroń, niestety za dużo pseudomistycznego "trucia" plus ignorancja (najjaskrawszy, rzucający się w oczy przykład to nagminne mylenie słów "transcendentny" i "transcendentalny", ale też wiele innych "wpadek" merytorycznych). No i pretensje do posiadania recepty na wszelkie problemy... słucham Dobronocki (zazwyczaj po prostu nie wyłączam programu po mini maxie), ale wkurza mnie niemmiłosiernie:) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: No niestety 19.04.06, 01:01 :) Ja się nie zmuszam;) Kiedyś jedna dziewczyna na grono.net celnie podsumowała, że pani Dobroń jest "przeorana przez feng-shui". Mocne, ale jak tak czasem słucham, to chyba prawdziwe...:) Odpowiedz Link Zgłoś
petshopgirl Re: No niestety 19.04.06, 10:55 > Kiedyś jedna dziewczyna na grono.net celnie podsumowała, że pani Dobroń > jest "przeorana przez feng-shui". Mocne, ale jak tak czasem słucham, to chyba > prawdziwe...:) Miło, że wryłam się w pamięć (przeorałam wręcz?;) Pzdr, Syrenko! Moloko (wówczas) Odpowiedz Link Zgłoś
greg_f Re: No niestety 19.04.06, 10:01 No właśnie - dla mnie pani Dobroń też jest strawna jedynie w małych dawkach. Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: No niestety 19.04.06, 11:07 Dobronocka daje wsparcie duchowe (w odroznieniu od wsparcia religijnego radiomaryjnego) potrzebujacym i generalnie propaguje pozytywne myslenie. A ze ludzie maja problemy to audycja jest potrzebna! Kto nie potrzebuje ten nie musi sie katowac wysluchiwaniem opowiesci o problemach tego swiata, ale dajcie szanse innym :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: No niestety 19.04.06, 11:57 Ja lubię posłuchać, nie traktuję programu pani Dobroń jako antidotum na wszystkie problemy, ale bardziej jako ciekawostki. Też czasem usmiecham się z politowaniem, jak po raz setny słyszę, że trzeba 'zajrzeć wgłąb siebie, wydobyć ze swojego wnętrza wszystko co najlepsze' i takie tam... Podobało mi się jak poruszane były takie bardziej przyziemne tematy (np. o maturze, zaczynaniu studiów - akurat miałem to w tym samym czasie :) i naprawdę trochę optymizmu pani Dobroń wnosiła. ale jak znowu zaczyna o medytacjach, sztuce życia, równowadze wewnetrznej, to po prostu zasypiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: No niestety 19.04.06, 12:31 Też się nie katuję :) Wyłączam prawie natychmiast. Napisałam po prostu co sądzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: No niestety 20.04.06, 12:29 > To jedyna audycja, która odruchowo wyłączam. Nie jestem w stanie tego słuchać > (cytat: "Czy medytacją można zbawić świat...?"). Nie lubięaudycji gdzie > słuchacze łamiącymi głosami spowiadają się ze swoich 9wymyslonych najczęsciej) > problemów. To takie RADIOMARYJNE! Jak to? Swego czasu audycja pani Dobroń była o 13.55. I to była bardzo odpowiednia pora dla tej audycji - jako stały element "Powtórki z rozrywki", o wiele śmieśniejszy od skeczy Marii Czubaszek czy "Elity". Przy okazji pozdrawiam, bo chyba ostatnio dyskutowaliśmy o feminizmie przy okazji Twojej recenzji Łysiaka :). a. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: No niestety 20.04.06, 16:41 A witaj, witaj :) I owszem. Jakos mi się nie chce wierzyć, żeby to kiedykolwiek była audycja rozrywkowa... Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: No niestety 20.04.06, 16:46 joanna.syrenka napisała: > Jakos mi się nie chce wierzyć, żeby to kiedykolwiek była audycja rozrywkowa... Nieświadomie. Takie są najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: No niestety 20.04.06, 18:24 Dwie godziny telefonów słuchaczy to audycja rozrywkowa??!!?? Ja czasem mam problem żeby wytrzymac "Za a nawet przeciw"... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Słucham Grażki 19.04.06, 16:37 Lubię Grażynę Dobroń, choć właściwie za każdym razem z nią zasypiam. Taka pora, a rano czekaja obowiązki. Wydaje mi się jednak, ze od pewnego czasu pani Dobroń wybiera tematy nazwał bym to dość "specjalistyczne", dotyczące np. pracy, relacji między szefem a pracownikiem, pojawiąja się goście ż kręgów biznesowych itp. Mniej jest rzeczy, które były w dawnej audycji "Przychodzi Dobroń do lekarza", o medytacjach, o różnych filozofiach życia, o oddziaływaniach drzew na ludzi, takie różne wynalazki. Do dziś wspominam medytację dzwiękiem z jakimiś dalekowschodnimi misami i kotłami Leżałem na podłodze wg. wskazówek i starałem się poddać ich działaniu. Zaznaczę, ze zrobiłem to z ciekawości, nie z przekonania, czy też wiary, ze te "kotły" mnie uzdrowią, jak to mowiono "oczyszczą". A pamiętacie "firewalk"? Słuchalo się tego z niedowierzamiem. Myślałem sobie wyjątkowa rzecz, ale jakoś nie mogłem uwierzyć, ze nagle grupa ludzi wchodzi na rozżarzone wegle. Aż swego czasu pojawiłem się latem w Szklarskeij Porębie, obserwowałem przygotowania do Dobroniowego "firewalku", wreszcie zdjąłem buty i twierdząco odpowiadając na jej pytanie "Czy chcesz wejśc w ogień" wlazłem gołą stopą na wegielki. Niesamowite uczucie. Niesamowita kobieta. Później udało mi się troszeczke z panią Grażką porozmawiać. Widać było pasję wtym co robi. Dlatego jej słucham. Niezmiennie od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Słucham Grażki 20.04.06, 12:38 > Niesamowite uczucie. Niesamowita kobieta. Później udało mi się troszeczke z > panią Grażką porozmawiać. Widać było pasję wtym co robi. Pasję można ukierunkować zarówno w dobrą, jak i w złą stronę. Pani Dobroń za pomocą swojej pasji rozbudza zabobony. Jej sprawa, ale czy musi to robić na antenie publicznego radia? Odpowiedz Link Zgłoś
wuempe Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 19.04.06, 22:28 Słucham (czasem zasypiam w trakcie), irytuje mnie głos pani Dobroń, ale słucham bo mam słabość do audycji "gadanych". nie mogę jednak znieść kiczowatej muzyki towarzyszącej tej audycji. Odpowiedz Link Zgłoś
dangog Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 20.04.06, 16:40 Też lubię programy pani Grażynki zwłaszcza dobronockę, poza tym uważam, ze pora jest bardo dobra chociaż późna. Odpowiedz Link Zgłoś
unimill Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 24.04.06, 07:53 > ze pora jest bardo dobra chociaż późna. :)))))))))))))))))))) Bardzo w stylu Dobronocki Odpowiedz Link Zgłoś
gazman Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 24.04.06, 20:37 jak tylko nie spię to słucham, czasem nawet nagrywam... juz nie jest tak egzaltowana i raczej nie chodzi boso po ognisku:-)... w poniedziałek rano przestawiam radio na TOK FM i tak do piątku do wieczora:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kapciuszkibabuni Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 04.05.06, 04:15 Dobroniowa jest zona trzezwego alkoholika o czym mowi z duma,bo sobie poradzila w sytuacji jak maz jeszcze byl w ciagach.TEraz maz nie pije od kilki lat no to paniDobron poszlo to w egzaltacje w programach,i w wiare w pozytywne myslenie. Jest przesadna i egzaltowana / Poza tym wszyscy w Trojce sa pochodznie zydowskiego. Tylko tacy sa tam selekcjonowani. Nie wszyscy maja rowny start.Liczy sie pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 05.05.06, 02:09 jaaaasne, światem rzadzą Żydzi i masoni... Idź się leczyć :] A nawet jesli to prawda to właśnie dlatego to radio jest takie dobre;p Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 04.05.06, 14:13 unimill napisał: > > ze pora jest bardo dobra chociaż późna. > :)))))))))))))))))))) > > Bardzo w stylu Dobronocki Trafiłeś w sedno. Gratuluję spostrzegawczości. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
pefendorf Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 04.05.06, 22:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=40374572 Odpowiedz Link Zgłoś
vendeta Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 12.05.06, 12:57 Sądzę, że program jest niezły, choć faktycznie zaczyna zmierzać w kierunku pleplania wciąż o tym samym. Czasami fajni goście (np.Marek Rożalski) którzy dodają pikanterii bredzeniu o niczym o tak późnej porze, ale najczęściej niestety ludzie, którzy nie mają zupełnie nic ciekawego do powiedzenia i wtedy żenada - telefon do państwa i dla państwa - dzwońcie i zabijcie jakoś ten czas. Chyba NAJlepszy odcinek jaki słuchałam (a słucham prawie każdego od kilku lat) był prowadzony w zastępstwie przez Jerzego Sosnowskiego (rozmowa z Krzysztofem Majchrzakiem)! - więcej takich zastępstw Pani Grażynko... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Grażyna Dobroń - "Dobronocka" - co sądzicie? 13.05.06, 17:12 Dokładnie!!! Pamiętam - bardzo się zdziwiłam nie słysząc lubego głosiku pani Grażynki, i szalenie odbiło się to na korzyść tego programu... (wyłączyłam dopiero przy telefonach słuchaczy;D) Odpowiedz Link Zgłoś