Dodaj do ulubionych

trUjka znowu w dół

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.12.02, 01:38
Za Wirtualnymi Mediami:

www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=2144

mamy 4,29%.
Oczywiście "wszystko w granicach błędu 5%" - jakby ktoś się uparł.
Poprzednio było 4,30% "w granicach błędu jak wyżej".
No pięknie, pięknie... Dyrekcjo - Twój czas minął, a nadszedł czas podania
się do dymisji i/lub zdania raportu ze swojej dotychczasowej działalności.
Wyniki mówią same za siebie - najpierw efektowny zjazd z 5,5% na 4,3% i
teraz drobne fluktuacje wokół tego 4,3%. O wzroście możecie tylko pomarzyć -
wy już tu nic nie zdziałacie.
Gdzie to wasze szumne 10%?
Gdzie to wasze moralne 30% pod koniec roku - czyli jakoś teraz?

_JEST__4,29%_

Wstyd Dyrekcjo, wstyd.
A poszło tyle kasy: na głupawe dżingle, reklamy (k-u-mpania reklamowa),
debilistyczne konkursy, na wybrakowane stroniczki internetowe, itd, żeby nie
wymieniać dalej.
To się nazywa marnotrawienie publicznego grosza oraz festiwal niekompetencji.
Czas z tym skończyć. Jeśli Dyrekcja trUjki ma odrobinę HONORU, to albo
spakuje walizy i wraca skąd przyszła (każdy do "siebie" :-) ), albo
ewentualnie przedstawi rzetelne sprawozdanie ze swojej działalności i
wreszcie rzeczowo odpowie na wszystkie głosy krytyczne. Chyba łatwiej będzie
pójść sobie, czyż nie?
Więc kochani dyrektorzy zróbcie nam, słuchaczom prezent na Gwiazdkę i
odejdźcie. Być może (a mam nadzieję, że tak) ten wasz krok rozpocznie
prawdziwy renesans Trójki ku radości słuchaczy przede wszystkim.
Niech żyje karp po śląsku (ten z Jaworzna) - niech jego słowa będą
prorocze...

Pozdrówka dla dyrekcji i miłych świąt... 4,29%
Obserwuj wątek
    • Gość: jarek Re: trUjka znowu w dół IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.02, 01:53
      Gość portalu: obi napisał(a):

>.... Jeśli Dyrekcja trUjki ma odrobinę HONORU....

NIE MA, SAMA NIE ODEJDZIE:-((
      j.
    • Gość: Janusz Re: trUjka znowu w dół IP: proxy / 10.40.1.* 24.12.02, 09:31

> Za Wirtualnymi Mediami:
      >
      > <a href="www.wirtualnemedia.pl/index1.php?
      act=4&id_artykulu=2144"targe
      > t="_blank">www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=2144</a>
      >
      > mamy 4,29%.
      > Oczywiście "wszystko w granicach błędu 5%" - jakby ktoś się uparł.
      > Poprzednio było 4,30% "w granicach błędu jak wyżej".
      > No pięknie, pięknie... Dyrekcjo - Twój czas minął, a nadszedł czas podania
      > się do dymisji i/lub zdania raportu ze swojej dotychczasowej działalności.
      > Wyniki mówią same za siebie - najpierw efektowny zjazd z 5,5% na 4,3% i
      > teraz drobne fluktuacje wokół tego 4,3%. O wzroście możecie tylko pomarzyć -
      > wy już tu nic nie zdziałacie.
      > Gdzie to wasze szumne 10%?
      > Gdzie to wasze moralne 30% pod koniec roku - czyli jakoś teraz?
      >
      > _JEST__4,29%_
      >
      > Wstyd Dyrekcjo, wstyd.
      > A poszło tyle kasy: na głupawe dżingle, reklamy (k-u-mpania reklamowa),
      > debilistyczne konkursy, na wybrakowane stroniczki internetowe, itd, żeby nie
      > wymieniać dalej.
      > To się nazywa marnotrawienie publicznego grosza oraz festiwal niekompetencji.
      > Czas z tym skończyć. Jeśli Dyrekcja trUjki ma odrobinę HONORU, to albo
      > spakuje walizy i wraca skąd przyszła (każdy do "siebie" :-) ), albo
      > ewentualnie przedstawi rzetelne sprawozdanie ze swojej działalności i
      > wreszcie rzeczowo odpowie na wszystkie głosy krytyczne. Chyba łatwiej będzie
      > pójść sobie, czyż nie?
      > Więc kochani dyrektorzy zróbcie nam, słuchaczom prezent na Gwiazdkę i
      > odejdźcie. Być może (a mam nadzieję, że tak) ten wasz krok rozpocznie
      > prawdziwy renesans Trójki ku radości słuchaczy przede wszystkim.
      > Niech żyje karp po śląsku (ten z Jaworzna) - niech jego słowa będą
      > prorocze...
      >
      > Pozdrówka dla dyrekcji i miłych świąt... 4,29%

Więc mamy już pierwsze rezultaty kampanii. Jak mówił dyr Niedźwiedzki :
      zreformujemy się (zrobione), powiemy ludziom że jest takie radio
      (powiedzieliście)i oni wtedy zaczną nas słuchać. Nie zaczeli. Kiedyś słyszałem
      że dzięki dobrej kampanii nawet najgorsze gówno można wypromować. Może nie jest
      z luźmi tak źle i swój rozum mają ? A może produkt aż tak śmierdzący ? A może
      promocja tak nieskuteczna ? Ale przecież p. Banach to świetny fachowiec od
      promocji. Myślę że "profesjonaliści" odwalili kawał dobrej roboty, tylko jak to
      zwykle bywa z geniuszami świat ich nie zrozumiał. Czekam na stanowisko zarządu
      i rady nadzorczej.
    • neandertalski Re: trUjka znowu w dół 24.12.02, 09:37
      Przejrzałem te wyniki i wyszło, że dolny ślaśk to region należący do tych w
      których słucha się trujki najwięcej w kraju. A ja się zastanawiałem jak
      wygladają ludzie którzy słuchaja tej stacji? Trzeba było w lustro spojrzeć i w
      sumie racja bo słucham, co prawda nie dla przyjemności ale aby wiedzieć co sie
      tam dzieje, ale jednak słucham. W sumie powinno z kolei derekcji do wyobraźni
      przemówić, że w stolycy i okolycy nie załapali się do czołówki, w sumie jak na
      radio raczej związane z Wszawą to trochę obciach. No tak, a przy okazji
      wszystkiego dobrego z okazji świąt dla wszystkich.
      • Gość: Janusz Re: trUjka znowu w dół IP: proxy / 10.40.1.* 24.12.02, 10:01
        neandertalski napisał:

> Przejrzałem te wyniki i wyszło, że dolny ślaśk to region należący do tych w
        > których słucha się trujki najwięcej w kraju. A ja się zastanawiałem jak
        > wygladają ludzie którzy słuchaja tej stacji? Trzeba było w lustro spojrzeć i
        w
        > sumie racja bo słucham, co prawda nie dla przyjemności ale aby wiedzieć co
        sie
        > tam dzieje, ale jednak słucham.

Mam znajomego który k... straszne śle na trujke ale słucha nadal. Zresztą,
        nadal są momenty kiedy słucha się Trójki a nie Trujki, kiedy słuchanie radia
        jest przyjemnością. Jednak to szczątki starego radia. Jestem ciekaw jaki
        procent z tych 4,29 akceptuje obecną trujke a jakie słucha jej z braku
        alternatywy bądź ograniczając się do wybranych audycji które oszczędzono ?

W sumie powinno z kolei derekcji do wyobraźni
        > przemówić, że w stolycy i okolycy nie załapali się do czołówki, w sumie jak
        na
        > radio raczej związane z Wszawą to trochę obciach.

Tak się składa e w tym mieście mieszkam od urodzenia i całkiem je lubię. I
        zupełnie nie rozumiem Twojego tonu.

No tak, a przy okazji
        > wszystkiego dobrego z okazji świąt dla wszystkich.

pod tym się podpisuje
        • neandertalski Re: trUjka znowu w dół 24.12.02, 11:05
          wybacz, może niepotrzebnie sobie dowcipkuję, nic nie mam do Warszawy, tylko
          czasami trochę bolało mnie to, że słuchając Trójki na prowincji, gdzie mieszkam
          miałem wrażenie, że radio to troche zapominało, że słuchają go też takie
          wieśniaki jak ja, chodzi mi o różne akcje i firmowanie ich swoim logo. U nas na
          dolnym śląsku jak widać też sporo ludzi zawsze tego radia słuchało. Choć chyba
          trochę się czepiam, w końcu to Trójka ogłosiła Szklarską Porębę zimową stolicą.
          Ale to pewnie tylko dlatego, że w Warszawie nie ma gór a Zakopane koło Krakowa.
          Tak czy owak przepraszam, jeżeli ktoś z Warszawy poczuł się dotknięty.
          PS
          A Wszawę to nie ja wymyśliłem, wymyślił to chyba ktoś z ludzi związanych z
          dawnym TOTARTEM, kiedyś pamiętam taki ich magazyn nadawany w Art Nocy, nazywało
          sie to Dzyndzylyndzy, na zakończenie po napisach była informacja o roku
          produkcji i miejscu, było to coś w stylu Wszawa 1994. Bez obrazy ale gra słów
          po prostu może kąśliwa ale zabawna.
          • Gość: Janusz Re: trUjka znowu w dół IP: proxy / 10.40.1.* 24.12.02, 11:20
            No problem. Wiem że cała Polska nas nie lubi :(( Spotkałem się kilkukrotnie z
            niechęcią spowodowaną jedynie miejscem zamieszkania, a nie jest to nic
            przyjemnego. Jak mogę staram się z tym walczyć, tzn. własnym przykładem
            udowadniać że "diabeł nie taki straszny".:)) Zresztą mam nadzieję kiedyś
            wynieść się z miasta i też być "z prowincji".
            pozdrawiam
            • neandertalski Re: trUjka znowu w dół 24.12.02, 11:42
              ale ja całkiem poważnie mam duży szacunek dla stolicy, to taki trochę kompleks
              człowiekz ziem odzyskanych, gdzie na każdym kroku człowiek potyka się o kawałki
              historii ale niestety nie własnej. A Warszawa albo Kraków to było dla mnie
              zawsze coś niesamowitego, miasta skąd zawsze historia mówi po polsku. Ja
              pomieszkiwałem przy okazji szkoły 6 lat we Wrocławiu i powiem szczerze wróciłem
              z radością na prowincję, te wielkie miasta to też nie dla mnie, polecam więc
              wyjazd z miasta ;-) A skoro o ziemiach odzyskanych i Warszawie tak mi się
              przypomniało, że jeden z moich ulubionych pisarzy, wspominany tu kiedyś
              Stasiuk, zresztą jak wiadomo warszawiak, kiedyś porównał Warszawę do miasta
              podobnego tworowi Frankensteina, które zostało w czasie wojny zamordowane a
              później po wojnie z pomocą szczątków innych, niemieckich trupów znów
              wskrzeszone. Tak mi się przypomniało o stolicy. Pozdrawiam.
            • Gość: jarek Re: trUjka znowu w dół IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.02, 00:45
              Jeszcze troszkę i zaproponują stołek derektorski trUjki Rydzykowi (gość z
              Torunia?:-), gdy RM wyprzedzi w słupkowych wyścigach trUjkę:-((
              j.
    • andrzejel Re: trUjka znowu w dół 24.12.02, 14:59
      Cieszy spadek słuchalności Radia Zet, które po ostatnich zmianach w ramówce
      stało się najgorszym eterem w kraju i słuchacze to zauważyli. Może wreszcie
      szefostwo Zet przejrzy na oczy i zrozumie, że nie da się wygrać z RMF próbując
      nieudolnie kopiować RMF. Trzeba słuchaczom zaproponować coś innego.

Dlaczego w badaniach nie ujęto Esek? Wydaje mi się, że po zsumowaniu wszystkich
      lokalnych wyników Eski mają już co najmniej 10 %.

O wyniku Trójki się nie wypowiadam. Powiem tylko tyle, że stacja ta nie ma szans
      w wyścigu z Zet, RMF czy PR1 i powinna się koncentrowac na niszowości i
      elitarności. Nie powinna się liczyć ilość, ale jakość słuchacza. 4,3 %
      słuchaczów Trójki jakościowo jest lepsze od ponad 40 % słuchaczy RMF i Zet.
    • Gość: Havermayer Re: trUjka znowu w dół IP: *.warszawa-zoliborz.sdi.tpnet.pl 25.12.02, 01:03

> Jeśli Dyrekcja trUjki ma odrobinę HONORU, to albo
      > spakuje walizy i wraca skąd przyszła (każdy do "siebie" :-) ), albo
      > ewentualnie przedstawi rzetelne sprawozdanie ze swojej działalności i
      > wreszcie rzeczowo odpowie na wszystkie głosy krytyczne. Chyba łatwiej będzie
      > pójść sobie, czyż nie?

Chłopie, jaki HONOR? Co to w ogóle za pojęcie w czasie komercjalizacji? Oni
      beda trwali aż nie znajdzie sie inny "godny" następca.
      Niestety.
    • mali_bu Re: trUjka znowu w dół 26.12.02, 23:32
      Mam do was wszystkich jedno pytanie.

Narzekacie, a właściwie cieszycie z tego że Trójka ma coraz mniejszą
      słuchalność.

Z powodu, według was tandatnej ramówki, kilkoro z Was (jak nie wszyscy)
      przerzuciło się w akcie rozpaczy na Radio Bis.

Jedyny argument przeciwko Trójce, to to, że spada jej słuchalność.
      Czy zatem, gdyby Trójka miała audycje wysoko kulturalbne i muzyką poważną i
      niezrozumiałą dla 99% Polaków poezję, miałaby mniej czy więcej niż 5%.

Bo jak dotąd ani Bis ani Dwójka nie mieszczą się w skali badawczej. Ich
      słuchalność po zsumowaniu, jest mniejsza niż niejednego radia w Internecie
      • Gość: obi Re: trUjka znowu w dół IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.12.02, 23:52
        mali_bu napisał:

> Mam do was wszystkich jedno pytanie.
        >
        > Narzekacie, a właściwie cieszycie z tego że Trójka ma coraz mniejszą
        > słuchalność.
        >
        > Z powodu, według was tandatnej ramówki, kilkoro z Was (jak nie wszyscy)
        > przerzuciło się w akcie rozpaczy na Radio Bis.
        >
        > Jedyny argument przeciwko Trójce, to to, że spada jej słuchalność.
        > Czy zatem, gdyby Trójka miała audycje wysoko kulturalbne i muzyką poważną i
        > niezrozumiałą dla 99% Polaków poezję, miałaby mniej czy więcej niż 5%.
        >
        > Bo jak dotąd ani Bis ani Dwójka nie mieszczą się w skali badawczej. Ich
        > słuchalność po zsumowaniu, jest mniejsza niż niejednego radia w Internecie

Nie chce mi się po raz setny pisać...
        Odsyłam do wątków na forum "Radio" (pewnie z 90% dotyczy tematu Trójka/trUjka)
        i postów tam zamieszczonych.
        Szczególnej uwadze polecam wątek pt. "Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się
        kulturę" oraz "Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę - part 2".
        Polecam też www.tajniak.nsbi.pl/protest

Lektura tego wszystkiego da tobie wszystkie odpowiedzi na wszystkie twoje
        pytania.
        Miłego czytania - i zrozumienia.
      • Gość: Lesiek Re: trUjka znowu w dół IP: *.tdmedia.pl / 10.10.19.* 27.12.02, 07:58
        mali_bu napisał:

> Mam do was wszystkich jedno pytanie.
        >
        > Narzekacie, a właściwie cieszycie z tego że Trójka ma coraz mniejszą
        > słuchalność.
        >
        > Z powodu, według was tandatnej ramówki, kilkoro z Was (jak nie wszyscy)
        > przerzuciło się w akcie rozpaczy na Radio Bis.
        >
        > Jedyny argument przeciwko Trójce, to to, że spada jej słuchalność.
        > Czy zatem, gdyby Trójka miała audycje wysoko kulturalbne i muzyką poważną i
        > niezrozumiałą dla 99% Polaków poezję, miałaby mniej czy więcej niż 5%.

Ja jestem bardziej cierpliwy niż Obi, więc wyjaśnię.
        Trzy lata temu w Trójce była i muzyka poważna, i audycje wysoko kulturalne, i
        wiele innych rzeczy na wysokim poziomie. Była też słuchalność w wysokości 5,5%.
        Pewien pan z Zarządu Radia stwierdził, że to za mało, i że jak się wyrzuci
        muzykę poważną, a resztę programów zawierających kulturę przesunie na noc, to
        Trójka będzie miała słuchalność większą, Polskie Radio więcej zarobi, a on
        będzie miał większą premię. Jak pomyślał, tak zrobił. Dzisiaj słuchalność
        wynosi 4,3%. Oznacza to, że koncepcja tego pana poniosła fiasko i jeśli Zarząd
        będzie miał odwagę się do tego przyznać, być może muzyka poważna i audycje
        wysoko kulturalne na nowo zagoszczą w Trójce.

A w sprawie pisania, że to _jedyny_ argument przeciwko Trujce, polecam jednak
        obszerniejszą lekturę tego forum.
      • Gość: JPZ Re: trUjka znowu w dół IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 11:56
        Oj, Mali_bu, oj...
        błogosławieni, którzy czytają, nie rozumiejąc, albowiem
        łatwiej im łyknąć każde badziewie.

Z życzeniami miłej lektury wątków na forum oraz stron
        protestowych

JPZ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka