Dodaj do ulubionych

Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrOOjkę?

03.02.03, 13:32
To dość brutalnie postawione pytanie, ale często można spotkać tu taką
opinię: "Wy tu na Trójkę narzekacie, ale i tak ciągle jej słuchacie". Chyba
nie do końca jest to prawda. Oczywiście to nic przyjemnego tak ciągle
przełączać między stacjami, ale chyba już opanowałem tę sztukę i zamiast
TrUjki/TrOOjki słucham:

Eski, Radia Region, albo Radia Plus, gdy mam ochotę na "plejlistę". Ostatnio
chyba najczęściej Plusa, bo przynajmniej Eminema nie grają.

Radia Kraków Małopolska, albo PR1 gdy chcę posłuchac ciekawego słowa, albo
muzycznych wynalazków.

Studenckiego Radia Żak, alba Radia Flash, gdy nachodzi mnie chęć na
ostrzejsze granie. Wczoraj np. zagrali "The broken heroes" zespołu Saxon,
albo "Lucretia, my reflection" The Sisters of Mercy. Az miło było słuchać.

W Trójce słucham w zasadzie już tylko "Markomanii" i LP3. Bugalski w "Klubie
Trójki" mnie irytuje, w "Ekspresie" ostatnio blokowy hip-hop albo "stękające
murzyniątka". Nie da się tego słuchać.

Obserwuj wątek
    • t.o.m.e.k Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO 03.02.03, 13:58
      Jako zgorzkniały i "mający za złe" stary piernik nie słucham trUjki z zasady,
      audycji Kaczkowskiego niestety również. Jak już myślę o słuchaniu to czuję się
      tak, jakbym miał zaraz oglądać swoją żonę zdradzającą mnie z innym facetem.
      Moja przygoda z trUjką zakończyła się wraz z ostatnią sobotnią popołudniową i
      niezapomnianym koncertem Raz Dwa Trzy, który ma dla mnie znaczenie symboliczne.
      I pieprzę sobotnią Markomanię, bo waty do uszu to ja sobie mogę nawciskać sam -
      niepotrzebny mi do tego pan Mareczek...

A zamiast tego - dużo różnej muzyki którą sobie sam dobieram. Media Markt coraz
      to wyprzedaje po śmiesznych cenach rozmaite płyty (wczorajsze zakupy - Jethro
      Tull "Benefit" remaster za 17.99 i "Songs From The Wood" - 19.99). I w ten
      sposób mam najlepszą playlista na świecie - mówię Wam. Czasem w samochodzie
      złapię coś ciekawego w Radiostacji, czasem poznańskie Radio Afera (ale oni mają
      słaby nadajnik i kiepskich spikerów). Wiadomości mam w TVN 24. Publicystykę w
      Wyborczej i internecie.

PO CO MI PAŃSKIE RADIO PANIE LASKOWSKI????
      • Gość: Kato Radio Pin ...n/t IP: *.chello.pl 03.02.03, 14:21
      • Gość: MArCello Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.03, 09:52
        > Jako zgorzkniały i "mający za złe" stary piernik nie słucham trUjki z
        zasady,
        > audycji Kaczkowskiego niestety również. Jak już myślę o słuchaniu to czuję
        się
        > tak, jakbym miał zaraz oglądać swoją żonę zdradzającą mnie z innym facetem.
        > Moja przygoda z trUjką zakończyła się wraz z ostatnią sobotnią popołudniową i
        > niezapomnianym koncertem Raz Dwa Trzy, który ma dla mnie znaczenie
        symboliczne.

Chłopie z tą żoną to prawie z ust mi wyciągnąłeś :) Niestety ja muszę się
        katować eReMeFką (w pracy :((( i to trwa już od nowej ramówki. Kurcze to już
        prawie rok! Już prawie wyklepałem swój hardrocko-gust na hipo-popo-gust. I
        tylko tak bujam się na krześle na sposób choroby sierocej... Ewolucja w
        kierunku warzywka...

>
        > I pieprzę sobotnią Markomanię, bo waty do uszu to ja sobie mogę nawciskać
        sam -
        >
        > niepotrzebny mi do tego pan Mareczek...
        >
        A mi żal i tęskno...

>
        > PO CO MI PAŃSKIE RADIO PANIE LASKOWSKI????

Mi jednak jest potrzebne radio, ale Kaczkowskiego, "starego" Niedźwieckiego i
        innych wspaniałych...

pozdr,
        MArCello

P.S. Jestem pod wielkim wrażeniem "tej żony"!
        • t.o.m.e.k Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO 04.02.03, 11:29
          > P.S. Jestem pod wielkim wrażeniem "tej żony"!

To nie moje - tak powiedział w 1991 Ian Gillan, zapytany czy poszedłby oglądać
          Deep Purple z Turnerem.
    • Gość: raszefka Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 14:48
      Dla PR Bis. Dla lekcji niemieckiego głównie :) Potem zainteresowało mnie kilka
      innych audycji.
      I po drugie dla Programu 1. Tego słuchali i słuchają moi rodzice, a radio w
      pracy odbiera tylko długie fale. I lubię radio towarzyszące w taki właśnie
      sposób.
    • Gość: JPZ Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 14:49
      Jedynka - sport, publicystyka polityczna, czasem "Wieczór
      z Jedynką", czasem program nocny,
      BIS i Dwójka - słuchowiska, audycje literackie, muzyka
      poważna, folk
      Radio Jazz - wiadomo
      Radio Żak - dla muzyki ostrzejszej (kiedyś była
      Radiostacja, ale tam też "reformy")
      Radio Kraków (państwowe, regionalne): tam właściwie jest
      wszystko, czasem nawet w stylu dawnej Trójki. A panie
      Barańska i Wojewoda na szczęście są za dobre, żeby
      Warszawa myślała o podkupieniu ich :-)

Ale Przede wszystkim: płyty i kasety ze zbiorów własnych
      i przyjaciół
      Panie w bibliotece na Rajskiej się cieszą, bo częściej
      bywam, ARS też, bo zostawiam więcej pieniędzy :-)))

Żyć - nie umierać. I nie słuchać Badziewko FM. Bo trUje :-)
      Ich trUje??

> PO CO MI PAŃSKIE RADIO PANIE LASKOWSKI????
      Po co NAM!! :-)

JPZ

PS
      Dzięki "derekcji" nauczyłem się "skakać po skali". Kiedyś
      włączałem PR 3 i szłooooooo...
    • Gość: julka Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: 217.11.133.* 03.02.03, 15:34
      Dla tych stacji, które najbliższe są PR3 - dla "Dwójki" i Bisa.
      I chociaż Bis po południu emituje głównie programy dla młodzieży licealnej i
      również tam zagnieździło się mówienie do dzwoniących per "ty" (zniesmaczyło
      mnie to ździebko, ale na słuchaczce, która się dodzwoniła do redakcji musiało
      zrobić jeszcze większe wrażenie. Potem w stupor popadła prowadząca, gdy w
      czasie dyskusji okazało się, że owa słuchaczka to pani wieeeele starsza, niż
      się na pozór wydawało. Przeprosinom końca nie było :)))
      Dwójka też czasami płynie na fali własnej erudycji - ale na szczęście odbiornik
      posiada pokrętło, dzięki któremu mogę zmienić stację, gdy mi coś nie odpowiada.
      I pomyśleć, że kiedyś ustawione było stale na PR3...
      Na fale Trójki wracam w godzinach późno-nocnych.
      • rsoszka Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO 03.02.03, 15:46
        A ja nie porzuciłem Trójki. To ona porzuciła mnie :)
        A poważnie to mam to szczęście, że mój cykl dobowy pozwala mi słuchać radia do
        czwartej, wiec moge słuchac prawdziwego radia (oczywiście pomijając audycję
        pani Dobroń).
        A w ciągu dnia też słucham trujki - na zasadzie kompromisu osiągniętego w
        pracy, to i tak lepiej niż zetka.
        Na szczęście śpię w czasie budzika i trzeciego śniadania :))

/sasza
    • octave Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO 03.02.03, 17:00
      Dla stacji nadających przez internet - wciąż jeszcze nie znalazłem ulubionej :-)
      A poza tym - płyty, Dwójka, BIS, jak mam okazję - Radio Jazz

trUjki nie słuchałem od... ponad pół roku chyba, albo nawet więcej.

Octave
    • roar Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO 03.02.03, 17:20
      Aktualnie nie jestem słuchaczem żadnej rozgłośni. Powoli i w bólach przestawiam się na Radio Jazz (Nigdy nie byłem jakimś szczególnym fanem jazzu, ale zdecydowanie wolę dobry jazz niż słabe wszystko inne.). Jeszcze się do końca nie przyzwyczaiłem, ale już za parę miesięcy będę mógł chyba znowu czerpać przyjemność z całodziennego słuchania radia.
      Poza tym... w zasadzie nic. Słucham paru wybranych audycji z PR3, PR2 i Radiostacji, ale bynajmniej nie ze względu na prezentującą je rozgłośnię. Czasami też skaczę po skali. Nigdy jednak niczego ciekawego nie znajduję.
      • Gość: chemik Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.marwit.gliwice.pl 03.02.03, 18:11
        Slucham tylko wybranych audycji 3 (Minimax, Powtorka z Rozrywki, Muzyka po
        polnocy, czasem Gitara i Piorem, czasem moze jeszcze cos). A wtedy gdy trUjki
        sluchac sie nie da, nie slucham niczego (bo nic mi sie nie udalo znalezc).
        Zycie w ciszy lepsze od zycia w lomocie.
        • kicior99 Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO 03.02.03, 18:20
          jedynka, bis, czasem radio merkury (PR Poznan), ale bywa ze wracam.
    • Gość: Jarek Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 19:13
      Nagrywam sobie ( i swemu nieletniemu:-) PzR i wybrane "nocne" (czyt "normalne")
      audycje aby mieć czego słuchać w ciągu dnia w aucie. Po południu czasem BIS-ka.
      Sumarycznie teraz zdecydowanie mniej słucham radia... chyba, że mam akurat
      bezsenną noc:-)
      Pozdrawiam, J.
    • Gość: joolz Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.37.76.212.in-addr.arpa.auth-el-0209568.acn.pl 03.02.03, 19:30
      Ostatnio czesto slucham Radia 94, wbrew opiniom feministek dobre, rockowe
      radio, jeden mankament to bardzo slabi didzeje
    • Gość: astat Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 19:43
      A ja slucham ciagle 3... Wylaczam, kiedy juz nie moge zdzierzyc, coraz czesciej
      i czesciej, ale wracam, ciagle wracam. Glownie nocami. Owszem, za Olejnik
      poszlam do zetki. Inne stacje sa jednak dla mnie zwyczajnie obce.
      No tak, plyty. Ale... jak Mann cos sobie powiedza z Niedzwieckim, to mnie od
      razu lepiej i chce mi sie posluchac zgodnie z ich zaleceniem.
      Wierna az do bolu?

• Gość: mnx Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.acn.pl 03.02.03, 19:59
      Radio PIN 102FM
      • Gość: danuta Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: aga:* / *.gazeta.pl 03.02.03, 21:15
        Rano słucham od 6 do 9 PR3,potem przełączam sie na BIS-do 13.30 i powrót do
        PR3.O 18 radio wyłączam i wracam dopiero po 21 (ściszając Bugalskiego).nie
        chodze już z psem z radyjkiem na słuchawki-bo nie mam wrażenia,ze coś cennego
        stracę w tym czasie.Najgorsze są dla mnie soboty i niedziele bo na dobrą sprawę
        nie ma czego słuchać-oprócz Marcela i Niedźwiedzia.Też nauczyłam się kręcić
        gałkami we wszyskich radiach i tylko w aucie nie przestawiam-ale jade przed 8 i
        po 16 a wtedy PR3 można słuchać.A najważniejsze jest to,że uświadomiłam sobie,
        że bez radia można żyć.Czasem w sobote lub niedzielę próbuję słuchać Radia
        Katowice.Danuta
    • wedrowiec2 Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO 03.02.03, 22:31
      Słucham PR2. W Szczecinie niestety nie ma dużego wyboru stacji radiowych. Ale z
      położenia geograficznego jest też plus - odbieram radio Oslo na falach AM1314.
      Norweskiego nie znam, rozumiem troche poprzez skojarzenia z językiem niemieckim
      czy angielskim, ale mają dobra muzykę. Taką jaka kiedyś była na codzien w PR3.
      Pozdrawiam
      • Gość: Greg F. Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrOj IP: *.nowyport.pl / 192.168.1.* 03.02.03, 23:13
        Zmiany w Trójce również i mnie skłoniły do bliższego zainteresowania się tym,
        co leci w innych stacjach - jednak żadna nie jest w stanie zatrzymać mnie przy
        odbiorniku na pół dnia, w przeciwienstwie do Trójki sprzed 3-4 lat. Słucham
        wybranych audycji w PR2 (Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego, Reminiscencje
        muzyczne, Euroradio, Kleszczowisko) i Radiu BIS (nauka języków obcych, magazyny
        poprawnej polszczyzny, Człowiek - Pytanie Otwarte, Mała Historia Muzyki Piotra
        Orawskiego), czasem włączam lokalne Radio Plus (Adam Czajkowski nadaje
        wieczorami muzykę w podobnym stylu, co Paweł Kostrzewa, czyli to co
        najciekawsze w brytyjskim i amerykańskim rocku), ale przede wszystkim polegam
        na własnym zbiorze płyt, kaset i MP3 :)). Jeśli już włączam Trójkę, to głównie
        wieczorami i po północy - czasami specjalnie kładę się spać o dziewiątej lub
        dziesiątej, żeby móc posłuchać w środku nocy Stelmacha lub Kordowicza.
    • Gość: Karo Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.02.03, 11:04
      1. radio jazz
      2. radio pin
    • Gość: Lesiek Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: 195.205.139.* 04.02.03, 15:00
      viking73 napisał:

> To dość brutalnie postawione pytanie, ale często można spotkać tu taką
      > opinię: "Wy tu na Trójkę narzekacie, ale i tak ciągle jej słuchacie". Chyba
      > nie do końca jest to prawda.

Po pierwsze: takiego radia jak Trójka, które by tak umiejętnie łączyło
      atrakcyjną, a jednocześnie inteligentną formę, z ciekawą treścią, na Śląsku nie
      ma, a przynajmniej ja o nim nic nie wiem.

Po drugie: jeżeli idzie o muzykę, to mogę polecić dwa ciekawe radia internetowe.
      Dla fanów alternatywy, post-rocka i różnych innych dziwnych klimatów: Unicorn -
      (stream: www.uc.pl:8000)
      Dla fanów rocka progresywnego i okolic: Delicious Agony (stream:
      peace.str3am.com:6140/).
      Polecam i proszę o jakieś inne propozycje.
      • Gość: Yaneq Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.se.com.pl / 10.0.119.* 05.02.03, 13:37
        Radio PiN
        Swietna muza,inteligentni prowadzacy (nie maja nawyku opowiadania idotycznych
        dowcipasow miedzy piosenkami) - jest sporo slowa, a ekonomie podaja tak
        strawnie, ze nawet taki humanistyczny glab jak ja rozumie o co chodzi ;)
        Musza tylko poprawic serwisy, ale wierze w nich
    • lwz Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO 05.02.03, 17:56
      Dla radia MTM ;)
      • Gość: Tuhanka Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.unia-wolnosci.pl 05.02.03, 18:40
        Trudno powiedziec - "porzucilam". Oczywiscie w zadnych badaniach nie przyznam
        sie do sluchania TrUjki, slucham wybranych poznowieczornych i nocnych audycji,
        czasem wlacze na popoludniowe Zd3. Poza tym wlasciwie nie slucham radia,
        nieregularnie wlaczam na wybrane audycje Dwojki i Biski (chcialabym sluchac
        regularnie KLCW, niestety, moge tylko co drugi weekend - co druga sobote mam
        uczelnie).
    • Gość: tintin nie da się rzucić IP: *.itpp.pl 06.02.03, 09:54
      A ja nie porzuciłem. Dalej słucham. Nie dlatego, że uważam że to dobre radio.
      Zmieniło sie drastycznie na gorsze i wszelkie zmiany były złe i podpisuję sie
      pod krutyką. Tyle że nie mam alternatywy. Lubie radio "gadane". Szukam w radiu
      gadających ludzi a nie muzyki - tą mam na płytach. I nie ma stacji dla której
      mógłbym Trójkę porzucić. Kiedys był TOK FM, i fantastyczni prezenterzy teraz
      się rozpiżyło. Owszem, gadane audycje są w jedynce, w dwójce, ale są z róznej
      parafii. Czasem mnie zainteresuje, ale przeważnie nie. Więc wciąż Trójka jaka
      by nie była i jakkolwiek by nie zeszła na psy.
      • viking73 Re: nie da się rzucić 06.02.03, 10:43
        Gość portalu: tintin napisał:

Gratuluję Ci silnej woli. Ja starałem się przez pół roku od wprowadzenia
        przekonać do trójkowych zmian. Na początku nie narzekałem w nadziei, że będzie
        dobrze, że to twórczy chaos z którego może narodzi się coś ciekawego. Nie
        narodziło się. Jest coraz gorzej. Ja wysiadłem.
    • Gość: emjot Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: 149.156.82.* 06.02.03, 14:10
      Słucham tylko Radia Kraków (w tygodniu mniej więcej od 18-19, w soboty i
      niedziele różnie). Jeśli chodzi o Trójkę, to ze względu na muzykę, nie
      prowadzącego oj nie, słucham (2-3 razy w tygodniu) TrUjkowego Ekspressu... choć
      czasem jak mnie odrzuci jakiś tekst kurownika to leję na ekspres na 2-3
      tygodnie...
      czasem słucham wiadomości..
      reszta radyjek (alfa, wanda, radiostacja, zetka, eremef itp.)jest skutecznie
      omijana bardzo szerokim łukiem..
      acha jeszcze czasem, ale bardzo rzadko słucham jedynki i dwójki.
      • viking73 Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO 06.02.03, 14:20
        Witam, kolejnego po kolibrze, serwerowego kolegę;)
        IP 149.156.184. Zaraz się wyloguję.
        • Gość: viking73 Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: 149.156.184.* 06.02.03, 14:23
          Witam. Tym razem bez logowania.
          Praca wre...
    • Gość: koliber Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 00:15
      1. w latach 80-tych uzupełniałem stereofoniczną dwójką i RH orz PR4
      2. po zmianach 1989-1990 RMF (tak do końca Kosińskiego w tym radio), Pr Kraków,
      różne po trochę, wtedy czasem Pr1 nocą
      3. potem powrót głównie do 3
      4. Radiostacja ale nim ją poznałem podupadła
      4. a ostatnio czasem PR Kraków, POLECAM RADIO ŻAK (dawniej Rak) 100.5FM (Kraków)
      dobra rockowa muzyka, niestety prezenterzy nie mówią poprawnie po polsku
      (akcent, stylistyka, błedy gramatyczne), ale muzycznie OK, przypominają w
      niedzielę znaczące płyty, trochę piosenki studenckiej, trochę kabaretu,
      czasem Radio JAZZ
    • Gość: Kasia Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.03.03, 22:34
      Chcialabym sluchac radia BIS (przynajmniej od 18.00 do nocy), ale, niestety, od pewniego czasu nie
      mam szans na jego zlokalizowanie :-(
      Na poludniowych rubiezach kraju nie mam wlasciwie zadnego wyboru: w pracy musze sluchac zetki , (tak
      ustawione...), w domu - PR2, glownie dla KLCW. POza tym stare plyty i kasety. Albo cisza- za dawnej
      Trojki rzecz nie do pomyslenia... Trujki nie slucham w ogole, bo jej poziom mnie obraza.
      • Gość: koliber Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.03, 10:42
        Jescze "7 dzień tygodnia Olejnik" zamiast żenującej i nudnej Pieńkowskiej. A po
        8 codziennie (czy Salon, czy gość radua Zet) to zależy od gościa
    • Gość: Teresa Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.demo.pl 05.03.03, 17:03
      Z braku Trójki, słucham TrUjki niestety.Piotr Kosiński,Mann,czasem Ptaszyn
      Wróblewski,Janusz Kosiński, Niedźwiecki w
      Markomnii,Kaczkowski,Kydrynski.Reszty nie i jestem zdrowsza.
      • Gość: felczer Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: *.acn.pl 21.04.03, 23:20
        Gość portalu: Teresa napisał(a):

> Reszty nie i jestem zdrowsza.

Jesteś pewna? Może chcesz o tym prozmawiać?

Ja słucham najczęścej Radia Pogoda. Trubadurzy leczą jak Kaszpirowski.
        I można się zapomnieć, że to nie 2003, tylko 1969 i znów mam 19 lat.
        Teresa -mogę Ci pomóc. Tylko daj znak.
    • Gość: Dawid MTM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 15:01
      Dla MTM FM! ;-))))))))))))
      • Gość: koliber Re: MTM IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 16:11
        Gość portalu: Dawid napisał(a):

> Dla MTM FM! ;-))))))))))))

Rozumiem, że po odejściu Pana Banacha poziom się nieco podniósł, ale i tak jest
        niższy od Trójki. Pan Banach jednak robi wszystko by poziom 3 był niższy od MTM
        FM.
        A poza tym Panie Dawidzie Pan kłamie, kiedyś pisał Pan, że słucha Trójki więcej
        od czasu Dyrektorowania Pana Banacha, teraz, że słucha Pan MTM FM (bez
        Dyrektora Banacha) widzę tu brak logiki, ale na podstawie większości Pana
        postów to mnie nie dziwi.
        • Gość: Dawid Re: MTM IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 17:57
          Gość portalu: koliber napisał(a):

> Gość portalu: Dawid napisał(a):
          >
          > > Dla MTM FM! ;-))))))))))))
          >
          > Rozumiem, że po odejściu Pana Banacha poziom się nieco podniósł, ale i tak
          jest
          >
          > niższy od Trójki. Pan Banach jednak robi wszystko by poziom 3 był niższy od
          MTM
          >
          > FM.
          > A poza tym Panie Dawidzie Pan kłamie, kiedyś pisał Pan, że słucha Trójki
          więcej
          >
          > od czasu Dyrektorowania Pana Banacha, teraz, że słucha Pan MTM FM (bez
          > Dyrektora Banacha) widzę tu brak logiki, ale na podstawie większości Pana
          > postów to mnie nie dziwi.

:-0 To była tylko taka intelektualna prowokacja :-)))))))))))
    • Gość: leszek Re: Dla jakich rozg?os´ni porzucilis´cie TrUjke˛/T IP: *.chello.pl 07.03.03, 01:14
      Nie slucham zadnej ze stacji Polskiego Radia, glownie ze wzgledu na
      niechec do upolitycznienia mediow publicznych. Dla mnie Polskie Radio i
      TVP sa niewiarygodne, bo wiem jakim politycznym naciskom podlegaja
      tam dziennikarze, czy prezenterzy. Kiedys owszem sluchalem Trojki, teraz
      zwykle slucham RMF FM.
      • kuala_lumpur Re: Dla jakich rozg?os´ni porzucilis´cie TrUjke˛/ 09.03.03, 21:13
        -Radia Białystok nocą
        -Jedynki z rana
        -Dwójki jak jest muzyka poważna
        -czasem Trujki
    • Gość: mm Re: Dla jakich rozgłośni -> Radio Jazz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.04.03, 18:25
      Mozna nawet polubic tamtejsza muzyke, poza tym nie tylko jazz jest tam grany.
      Poza tym? ... juz nic systematycznie

Marek
      • Gość: mSZ Re: Dla jakich rozgłośni -> Radio Jazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.03, 20:24
        Nie wyobrażam sobie, bym mógł dla jakiejkolwiek rozgłośni porzucić "Trójkę"!
        Ewentualnie mogę czasami inną stację włączyć, ale na zawsze rezygnować
        z "Trójeczki" - never! Właśnie w "lany poniedziałek" słucham LP3! Miły relaks
        na koniec Świąt! Pozdrawiam wszystkich wiernych "Trójkowiczów"!
        • viking73 Re: Dla jakich rozgłośni 22.04.03, 13:51
          Z pewnym rozrzewnieniem przeczytałem swój wyjściowy post sprzed prawie trzech
          miesięcy. Co do "Trójki" zasadniczo niewiele się zmieniło - pan Marek cały czas
          aktualny, słucham też Stelmiego czy sporadycznie się pojawiającego Mariusza
          Owczarka.
          Porzuciłem za to Radio Plus - mdlą mnie wprowadzone od marca łagodne przeboje.
          Radio Flash jeśli założy mocniejszy nadajnik i wprowadzi prezenterów, którzy
          znają się na muzyce, a nie figurantów zapowiadających zespół PlaSEbo (Placebo),
          Kret (Creed) albo Hey z utworem "Cudzoziemka w KRaju kobiet" być może zyska
          moją większą sympatię.
          Z siedmiu stacji, które wymieniłem w lutym do dziś w aktualne pozostają:
          - Radio Eska (jak sami twierdzą "najpopularniejsza stacja lokalna w Krakowie
          wśród słuchaczy 25-39 lat. Jestem w to w stanie uwierzyć) oraz Radio Kraków
          Małopolska. Trójce zatem ubyło konkurentów, ale ona sama niewiele na tym
          zyskała.

• mektos Re: Dla jakich rozgłośni 23.04.03, 12:22
            Ja kręcę gałką między radiem Bis-zacząłem się uczyć języków, podobają mi się
            audycje Muzyka w kadrze (gdzie dziś jeszcze można posłuchać dobrej muzyki
            filmowej, poza sporadycznymi odcinkami Mmaxu?), Koncert bez biletu, Jazz-
            rockowa muzyka bisowa...Poza tym zaprzyjaźniłem się z Programem I oraz II -
            trzy łyki klasyki są dobre o każdej porze;)) Do tego jeszcze sporadycznie Radio
            Em z K-c...
            A w Trujce Minimax, Kydryński, Kaczkowski, Mann, Kosiak z moją ulubioną NMP...
            generalnie nie wcześniej jak o 21.00.
            Bo i po co- dla Leszcza Orzecha czy innych gogusiów w rodzaju Żądy czy Rokosa,
            albo dla kolejnych bzdurnych smsowych konkursików?
            Takiego wała, panowie Laskowski i Smolar!!!
    • Gość: koliber Re: Dla jakich rozgłośni porzuciliście TrUjkę/TrO IP: 149.156.12.* 04.05.03, 07:53
      Teraz jako radio towarzyszące TOK FM. Dobra klasyka jako play-lista.
      Nic nie gadają i nie zapowiadają utowrów, ale to lepsze niż bełkot.
      Poranki niezłe.
      Ale serwisy słabe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka