Dodaj do ulubionych

Do słuchaczy Trójki!!!!!!!

25.07.06, 15:39
Moi drodzy słuchacze Trójki, czy jak wolicie Programu III, dlaczego stale
trwa jakas dyskusja na Jej temat? ciagle jakies sprzeczki, sugestie,
kontrowersje!!! Czy nowy szef zrobi to, czy tamto? Czy Laskowski był taki a
Skowronski bedzie taki??? Dlaczego słuchacze Zetki albo RMF-u nie maja takich
problemów??? Przyznam się, ze słucham Trójki wiele lat i nadal słucham ale
nie wyobrażam sobie powrotu Trójki sprzed 10 lub 5 lat!!!! Uwielbiałem wielu
redaktorów prowadzacych ipracujacych w Trójce ale juz ich niestety niema i
nikt ich nie wskrzesi. Chociazby... Tomek Sianecki TVN, Jarek Kuźniar Zet,
Michał Kowalewski RMFFM, Iwona Wieraszko Polsat,Krzysztof Ziemiec TVP 1,Jacek
Cholewinski TVP1,Paweł Kostrzewa PR 1. Myslę, ze kazdy moze tu wymieniac
jeszcze wielu swoich nieobecnych. Dzisiaj są inni, mniej lub bardziej dobrzy
i tyle. Przeciez my nie jestesmy lepsi od słuchaczy innych rozgłośni
komercyjnych i koniec. O co tyle krzyku!!!. Bylismy lepsi ale to było za
dawnej Trójki z niespotykanyki dzinglami i zapowiedziami, które wtedy
nagrywał Jarek Kawecki.. pamietacie go? Z pajacykami, Dzinglami specjalnymi
na Boze Narodzenie i Wielkanoc (nie było w tym komercji). Powspominajmy i
zyjmy dalej. Nowemu szefowi zyczę wszystkiego dobrego.Jak prowadził salon
przed Pieńkowską słuchałem go i był w porzadku. W Zetce słuchało go wielu
słuchaczy. Jaki bedzie czas pokaże!. A obecna Trójka, no cóż mnie najbardziej
denerwuje muzyka a dokładniej powtarzanie pewnych piosenek po kilka razy
dziennie i to w kazdej audycji poczawszy od Barona, Rokosa,
Orzecha,Kanteraita Szydłowska. Ale oni pewniw nie maja wpływu na muzykę która
leci w ich audycji9wyj. Szydłowska, która i tak puszcza to, co leciało juz
wiele razy). Brak starego Perfektu, Mamamu, Lady Pank.... Ciagle te same
kawałki. To tyle tylu ilu nas jest tyle będzie opinii. Radzę podejść do tego
spokojnie i pozdrawiam wszystkich słuchaczy.
Obserwuj wątek
    • un1 Re: Do słuchaczy Trójki!!!!!!! 25.07.06, 16:11
      Mój Drogi,
      ależ możesz dyskutować z nami lub nie dyskutować, po co te sugestie,
      kontrowersje i tam dalej?
      Radzę podejść do tego spokojnie i pozdrawiam Cię.
      • doncabesa Re: Do słuchaczy Trójki!!!!!!! 25.07.06, 20:42
        No własnie dokładnie to napisałem!!!!
        • mela_bruxa Re: Do słuchaczy Trójki!!!!!!! 28.07.06, 13:24
          skoro mamy wszyscy wyluzować po co ci te wszystkie wykrzykniki? ;)
    • jureek Re: Do słuchaczy Trójki!!!!!!! 25.07.06, 16:22
      doncabesa napisał:

> Moi drodzy słuchacze Trójki, czy jak wolicie Programu III, dlaczego stale
      > trwa jakas dyskusja na Jej temat? ciagle jakies sprzeczki, sugestie,
      > kontrowersje!!! Czy nowy szef zrobi to, czy tamto? Czy Laskowski był taki a
      > Skowronski bedzie taki??? Dlaczego słuchacze Zetki albo RMF-u nie maja takich
      > problemów???

Ja myślisz, na korzyść czy niekorzyść słuchaczy Trójki świadczy to, że biernie
      nie przyjmują tego, co im się oferuje, tylko mają swoje zdanie i je wyrażają?
      Oczywiście z ponktu widzenia przeciętnego radiowca najlepszy słuchacz to taki,
      który biernie konsumuje podaną mu papkę, ale mam nadzieję, że są i inni
      radiowcy, którzy jednak nie uważają, iż słuchacz jest dla radia, tylko radio dla
      słuchacza.
      Jura
      • doncabesa Re: Do słuchaczy Trójki!!!!!!! 25.07.06, 21:01
        Zgadzam sie z Toba, ze warto jest mieć swoje zdanie i zapewne przemawia to na
        korzyść słuchaczy Trójki, ja byłem z Trójką cała szkołę srednia i studia i
        jestem do dzisiaj, choc juz nie jestem 24 godziny przy radiu jak to bywało. Ale
        czasami te rozwazania ida za daleko... Kazdy chciałby innej Trójki jeden z
        Rokosem, który przypomnę kilka lat temu zaczynał w Trójce audycja o podróżach
        po Europie(szefem był Olszanski) i była to dobra audycja o niebo lepsza niz
        dzisiejsza, ktos inny z Kaczkowskim za dnia (słucham go w niedzielę i uwazam,że
        to najlepsza pora na tego rodzaju muzykę)jeszcze ktos chce radia bez Ządy,
        którego akurat nie trawię(kiedys tak, jak grał dobrą muzykę a teraz gra SZakirę
        w MPU).....i tak dalej. Pozdrawiam
        • robert675 Re: Do słuchaczy Trójki!!!!!!! 28.07.06, 08:23
          To co napisałeś ma się nijak do rzeczywistości. Ja słuchałem TRÓJKI przez ponad
          10 lat i odkryłem w tym radiu prawdziwą fascynację, uczyłem się muzyki od
          Kaczkowskiego, Beksińskiego, czy Korodowicza. Niezapomnine audycje Ani
          Semkowicz powodowały, że czasami łza w oku się kręciła. Nieprzespane noce
          (radyjko przy uchu) -różnorodność gatunku i formy jaką oferowała prawdziwa
          TRÓJKA to było to czego potrzebowałem. OBecnie TrUjka jest chłamem jak RMF czy
          ZET, zwykłą papka. Do 1999 roku byłem dumny że słucham SUPER RADIA. To było
          prawdziwe KONCERTOWE RADIO.
          Pewnych audcyji w obecnej trUjce nie mogę słuchać ponieważ drażnią. Wiesz drogi
          kolego zawsze w Szkole Podstawowej słuchałem chocby Powtórki z ozrywki - to
          były niezapomniane chwile - osiemdziesiąte lata. To Radio straciło swoją
          osobowość swoją formę, swój styl i tego bardzo żałuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Pozatym dla Twojej wiadomośći to radio jest utrzymywane z abonanementów
          radiołuchaczy!!!!!! Kolejna ważna wiadomość dla Ciebie -powrót do programu
          sprzed 2000 rok jak najbardziej byłby wskazny. Uwierz mi bardzo dużo ludzi
          odwróciło się od tego radia gdyż jest wobecnej formie słabe. Wiesz jak brakuje
          mi Popołudniowej Sobotniej Audycji Kaczkowskiego Zapraszamy do Trójki? Na samą
          myśl, że będzie "trzygodzinna uczta z Piotrusiem" serce się radowało. Porównaj
          sobie słuchalnośc tejs tacji sprzed 2000 r. i obecnie. Ostoją obecnego programu
          pozaostali jeszcze Marek Niedźwiecki i Piotr Kaczkowski. Mógłbym wymmieniać tu
          audycje, których nie ma ale po co?
          Wiesz co obecne radio TrUjkaprzypomina mi czasy komuny: MY WEIMY CO DLA LUDU
          JEST NAJLEPSZE"
          • zbyszu Trójka jak Rmf czy Zetka? Chyba żart!!! 28.07.06, 17:46
            To co napisałeś ma się nijak do rzeczywistości.

Cytuję: "OBecnie TrUjka jest chłamem jak RMF czy
            > ZET, zwykłą papka" ???????

Czy my słuchamy tego samego radia? Nie słucham Zetki, czy RMF, ale nie sądzę by
            grali tam (podkreślę, że w ciągu dnia) np. Raconteurs, RHCHP, Archive, Comę,
            Peszek, Mraza ... ... ...

Czy my słuchamy tego samego radia? Słucham Trójki, i nie słysze tam Tatu, O-
            Zone, ATB,"Siekiery" (no raz Żąda zagrał - bueee)

Do nasłuchania
            • ph29 Re: Trójka jak Rmf czy Zetka? Chyba żart!!! 28.07.06, 18:25
              RHCHP to co to za zespół, bo chyba nie na czasie jestem?
              • zbyszu Red Hot CHilli Peppers... 28.07.06, 19:23
                ...zmykam do Listy!
                • ph29 Re: Red Hot CHilli Peppers... 28.07.06, 22:12
                  Nie wiem, ale wydaje mi się, że za czasów "Californication" utwory z tej płyty
                  pojawiały się w RMF-ie co dwie godziny średnio.
            • robert675 Re: Trójka jak Rmf czy Zetka? Chyba żart!!! 29.07.06, 00:11
              Napisz od jak dawna jesteś słuchaczem TrUjki.????Ty mnie chyba nie rozumiesz-to
              radio po 1999 straciło SWOJĄ OSOBOWŚĆ!!!!!!!!!!!!! Czy dla CIEBIE sprowadzenie
              słuchacza do parteru i wmawianie wysyłajcie sms-yestdobre. Tego nigdy w tym
              radiunie było. SŁuchacz był szanowany a ja sam z uporem maniaka kochałem ta
              stację. Wyeliminowanie wieluaudycji- to dla mnie nieporozumienie.
              1. KLUB LUDZI CIEKAWYCH WSZYSTKIEGO.
              2. STUDIO 202
              3. Popołudniowa Sobotnia ZD3 KAczkowski w każdą sobotę.
              4. Pod dachami Paryża.
              5. Studio EL- -Muzyki
              6. Muzyka Filmowa - Paweł Sztompke.
              7. Maniak Niedzielny - zastąpiony wesołkiem Kammelem totalny błąd!!!
              8. Zagadkaowa Niedziela zmarginalizowana do minimum.
              Chyba wystarczy - to były audycje, których brakuje, bez których to radio traci
              słuchaczy. Powtarzam jeszcze raz radio to nie tylko muzyka to także słowo!!!!!

• dziedzicznacytadelafinansjery Re: Do słuchaczy Trójki!!!!!!! 28.07.06, 17:19
      Dlaczego słuchacze Zetki albo RMF-u nie maja takich
      > problemów???

A dlaczego klienci restauracji McDonald's nie dyskutują zawzięcie nad stopniem
      dopieczenia sztuki mięsa w swojej kanapce, nie recenzują finezyjnej poezji sosu
      musztardowego i nie debatują nad tym, czy pomidory w sałatce dojrzewały w
      Sardynii czy może w Piekoszowie?
      • zp3 Re: Do słuchaczy Trójki!!!!!!! 28.07.06, 22:02
        A Zbyszu jak zwykle swoje ......zaprasza do nasłuchiwania!!!!Człowieku ja
        myslałem że przepadłeś ze swoimi zachetami i pochwałami na temat trujki tej po
        reformach ,ale ty dalej trujesz.I ciągle to samo że playlista jest w trujce
        inna niż w rmfie /itp/ moze i jest ale co to ma wspólnego z dobrym radiem?
        Ciagle przygłupawe śmiechy Rokosa,wszedobylski ''katar'' Szydłowskiej i co tu
        nasłuchwiwać.
        • zbyszu Narzekać, narzekać, narzekać... 29.07.06, 00:14
          Ty również "jak zwykle swoje..."
          Narzekać, narzekać, narzekać... Jakze smutne musi byc żywot z taką dewizą

Do nasłuchania (tym bardziej, ze mamy 2 godz pysznego Dżemu. Dzięki Off)
        • zbyszu Radiowy masochizm? 29.07.06, 00:19
          zp3 napisał:

> A przygłupawe śmiechy Rokosa,wszedobylski ''katar'' Szydłowskiej .
          Więc nie bądz radiowym masochostą. Po co masz sie meczyc "śmiechem i katarem"
          Zwyczajnie omijaj godz 18.00-20.00 w tygodniu. Za to np. włącz sie do słuchania
          Offa. Ja tak robię.

Do nasłuchania
          • zp3 Re: Radiowy masochizm? 29.07.06, 16:20
            Do Zbysza
            Wniskuje że obecna trujka to świetne radio dla ciebie.To tak jak z kiełbasa
            która jest po 5 zł /kiełbasa po reformach/ a puszka dla psa 7zł.Zycze miłego
            trucia a potem zatrucia- trujką.
            • zbyszu do zp3 - uśmiechnij sie troche 29.07.06, 17:12
              Jak bardzo jesteś zgorzkniały i smutny. I monotonny. Uważaj na siebie, bo
              otworzysz lodówke, potem konserwę (za 3 zł) a tam będzie TrUjka, TrUjka i
              TrUjka...

Tymczasem robi sie tak pieknie: pada deszcz, temperatura spada, Stelmi gra
              Raconteurs, Off odpisuje na E-maile
            • greg_f Re: Radiowy masochizm? 29.07.06, 22:16
              Pozwolę sobie wziąć Zbysza w obronę - on bynajmniej nie jest bezkrytycznym
              entuzjastą TrUjki za rządów Laskowskiego, tylko stara się dostrzegać i doceniać
              akurat te elementy programu, dzięki którym Trójka nadal wyróżnia się pozytywnie
              na tle Zetki, RMF-u czy innej Eski, choć z pewnością już nie tak wyraźnie jak 6-
              7 lat temu (inna sprawa, że w/w stacje przez te kilka lat także systematycznie
              obniżały poziom).
              Perfidność tego, co stało się z Programem III, polega też na tym, że przy całym
              ogromie zniszczeń zostawiono na tyle dużo sztandarowych programów (Lista
              Przebojów, Sjesta, Markomania, Minimax, Klub Trójki), że mniej zorientowany
              słuchacz może odnosić wrażenie, że z Trójką tak naprawdę nic złego się nie
              dzieje i nadal zachowuje ona swój charakter, zwłaszcza na tle konkurencji. To
              nie przypadek, że eks-wicedyrektor Banach kilka miesięcy po wprowadzeniu zmian
              oświadczył: "wiedzieliśmy, że słuchacz Trójki nie będzie miał gdzie pójść".
              • greg_f Re: Radiowy masochizm? 29.07.06, 22:39
                > Perfidność tego, co stało się z Programem III, polega też na tym, że przy
                całym ogromie zniszczeń zostawiono na tyle dużo sztandarowych programów (Lista
                > Przebojów, Sjesta, Markomania, Minimax, Klub Trójki), że mniej zorientowany
                > słuchacz może odnosić wrażenie, że z Trójką tak naprawdę nic złego się nie
                > dzieje i nadal zachowuje ona swój charakter, zwłaszcza na tle konkurencji.

PS. A nawet jeśli nie podobają mu się zmiany, to zostaje przy Trójce na
                zasadzie, że mimo wszystko i tak jest tu ciekawiej niż u konkurencji.
                • politynka Re: Radiowy masochizm? 14.08.06, 10:25
                  Trzeba przyznać, że w tych zmianach trójka zaczęła niebezpiecznie zbliżać sie
                  dna. 2lata temu w wakacje za czasów takiej grupy Ozon:P (Banda ludzików w
                  landrynkowych garniturkach cienko spiewająca)usłyszałam ich w trójce :O na
                  razie trochę odbiła sie od dna Faktycznie nie ma na co zmienić stacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka