Dodaj do ulubionych

Powrót ziemi obiecanej

IP: *.sympatico.ca 12.08.06, 07:25
tak tak - tak sie zmienia swiat i juz niedlugo panowie i panie,bedzie...
jak w Hawanie
Obserwuj wątek
    • Gość: PREZES Re: Powrót ziemi obiecanej IP: *.oc.oc.cox.net 12.08.06, 09:25
      jak polski prezydent wyglada w SPODNIACH giertycha ??? PRZEZ ROZPOREK !!! hahaha
      • Gość: koles Re: Powrót ziemi obiecanej IP: *.man.poznan.pl 12.08.06, 10:28
        uwazaj bo cie zamkna za takie zarty!
        w IV RP zarty z milosciwie nam panujacego kartofla?
        • Gość: jan Re: Powrót ziemi obiecanej IP: *.versanet.de 12.08.06, 13:53
          Tylko gdzie zwykly polak ma teraz pracowac,
          na obczyznie?
          Ja w kazdym razie juz to zrobilem.
    • Gość: Gosia W koncu,super dla Lodzi, odwiedz,www.gs-arts.nl IP: *.upc-c.chello.nl 12.08.06, 15:26
    • Gość: jjk Re: Powrót ziemi obiecanej IP: *.toya.net.pl 12.08.06, 15:51
      "Twarzą loftów został aktor Borys Szyc. On też zamieszka w zabytkowej
      przędzalni. Mieszkanie w fabryce wybrali też muzycy z Blue Café oraz prezenter
      telewizyjny Olivier Janiak."

Cóż za zachęcające towarzystwo. Jak mam mieszkać w sąsiedztwie Szyca, Janiaka i
      buca z Blue Cafe to już wole mieszkac na dworcu.
      • mrlusiek Re: Powrót ziemi obiecanej 13.08.06, 09:57
        No nie przesadzaj ;-)
    • Gość: jan Nire slyszalem o wiekszej glupocie IP: *.tbcn.telia.com 12.08.06, 22:01
      Jesli ktos byl w loftach u scheiblera to mogl zostac poinformowany, ze juz 60%
      kupila warszawka, 10% zagranica, reszta Lodz, ze z pierwszych 400 mieszkan
      zostaly dwa gowniane, na parterze.
      Chcialby ktos mieszkac w okolicy ul. Fabrycznej? No trzeba nie miec instynktu
      samozachowawczego.To jak Praga w Wawie czy Orunia w Trojmiescie. Gdzie strach
      jest w dzien chodzic. Jakis gowniarz opowiada mi co tu zbuduja w tych loftach,
      ze to australijska firma buduje, a jak nie wierze to mam zobaczyc w KRS, ze sa
      czysci. Brrdzo to wzbudza zaufanie do firmy. Brawo PR tej firmy. Tu drzewa
      urosna, nie bedzie widac syfu. A pana zona tu dookola muru bedzie z wozkiem
      zaiwanaic, bo jak wyjdzie za mur, to jej leb lodzianie sympatyczni ukreca, jak
      nie da na wino. A garaz pan se dokupi, ale juz nie ma, bo sprzedane.
      Lofty to pomysl podobny do manufaktury, tworzenia sztucznej wyspy a laq
      dobrobytu "dla artystow" w Lodzi, na gruzach czegos co funkcjonowalo.Jeszcze
      czuc pot tych co to budowali. Wykupuja ruiny za grosze ci, przez ktorych nie ma
      pracy. Getta dla bogatych jak w Warszawie czy innym dalekim Wschodzie, a gdzie
      miejsce dla mnie? W Irlandii? Czy sugestia jest ten tramwaj lotniczy z
      Lublinka , (wiekszego balaganu nie widzialem)?
      Gdzie jest jakas wladza w tej Lodzi, poszla na msze? Czy ktos widzi to miasto
      np. z punktu widzenia demografii? Chodzi o co? Bo ja nie kumam, abym musial sie
      wyprowadzic, albo mam tu zdechnac? Przeciez tego nie zrobili nam faszysci- to
      robimy sami sobie. Lodzianie to samobojcy....
      • Gość: hutmen2 Re: Nire slyszalem o wiekszej glupocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 23:30
        Masz rację!! Te fabryki kiedyś pracowały, dawały chleb i poczucie godności.
        Dziś dwie pindy pieją, jak to dobrze, że jakiś facio był uprzejmy zająć się
        pustostanem. A kto , pytam się uprzejmie ten pustostan załatwił? Obrażalscy
        kaczyści napsioczyli na ambasadora GB, że powiedział im prawdę. Rząd JKM
        załatwił im więcej miejsc pracy niż NJ IV RP. Ale my zawsze lubimy zapach
        gówna, my "wsie pany" choć słoma z butów. " Miałeś chamie złoty róg, miałeś
        chamie czapkę z piór - zastał ci się ino sznur" – i tak do usranej śmierci!!!
        • Gość: jan Re: Nire slyszalem o wiekszej glupocie IP: *.tbcn.telia.com 13.08.06, 06:48
          Osobiscie nie mysle, ze akurat bedacy kilka miesiecy przy wladzy kaczynscy
          bardzo przyczynili sie do upadku fabryk. Prezydentem m. Lodzi, ministrem
          przemyslu byl pan Niewiadomski, obecnie bodajze wlasciciel Expo w Lodzi.
          >Jeslibym kogos winil to konkretnie jego, moze kilku takze kolejnych sekretarzy
          PZPR, szefow OPZZ i Solidarnosci, ze mieli w glebokim powazaniu te traczki,
          ktore sie daly oszukac. Wydaje sie, ze nikt wlascicieli obecnych supermarketow
          nie poptrzebowal najwiekszego tekstylnego centrum w Europie w Lodzi. Musiano
          nas najpierw zniszczyc by kupic mury za bezcen,a potem mamy sie usmiechac i
          dziekowac? Ambasador GB podskakuje, jest po prostu chamski, nie wzgeledem
          Kaczynskich, lecz wzgledem nas, Polakow.
          • Gość: Raf Racja, a Angolom trzeba w zamian IP: *.49.rev.vline.pl 13.08.06, 10:50
            przypominac kto bronił ich nieba w czasie II WŚ.
      • Gość: jes Re: Nire slyszalem o wiekszej glupocie IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 02:16
        Gość portalu: jan napisał(a): Wykupuja ruiny za grosze ci, przez ktorych nie ma
        >
        > pracy. Getta dla bogatych jak w Warszawie czy innym dalekim Wschodzie, a
        gdzie
        > miejsce dla mnie? W Irlandii? Czy sugestia jest ten tramwaj lotniczy z
        > Lublinka , (wiekszego balaganu nie widzialem)?
        > Gdzie jest jakas wladza w tej Lodzi, poszla na msze? Czy ktos widzi to miasto
        > np. z punktu widzenia demografii? Chodzi o co? Bo ja nie kumam, abym musial
        sie
        >
        > wyprowadzic, albo mam tu zdechnac? Przeciez tego nie zrobili nam faszysci- to
        > robimy sami sobie. Lodzianie to samobojcy....

Ale jak ktoś nie jest bogaty to zdechnąć powinien oczywiscie.
        Już pan tow. Balcerowicz mówił, że powinno nas być mniej.

• Gość: matej Re: Nire slyszalem o wiekszej glupocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:50
        ja jestem łodzianinem optymistą , nie samobujcą , ty jesteś samobujcą i pesymistą
        tak sie składa ze mieszkam niedaleko loftów przez lata chodziłem do szkoły niejest to prawdą co napisała ta osoba ,jest to jedno wielkie pomówienie.fakt ludzie niezyją w super ekstra warunkach ale w fajnym klimacie potrwa kilka lat az odremontują okolice (potrzeba na to gigantycznej kasy) miasto niejest wstanie tego wyłozyć,ale jest pomysł na inwestorów, i częsc już dostała pozwolenia na budowe.
    • Gość: Raf Niezłą reklamę zrobił ten artykuł Łodzi, ale IP: *.49.rev.vline.pl 13.08.06, 10:53
      jeszcze większą australijczykom sprzedającym lofty.
      Ale mało kto wie, ze jeszcze są 2 inne firmy, które niedługo też zaczną
      sprzedawać lofty na tej samej ulicy co Opal Development. Ciekawe czy ceny będą
      mieli niższe.
    • katrina_bush Takie fajne miasto - a tak sie marnuje ! 15.08.06, 21:28
      Takie fajne miasto - a tak sie marnuje !

Zamiast dbac o niepowtarzalny urok i klimat miasta
      ...i oddac mlodym zdolnym ludziom z Lodzi przynajmniej czesc zapuszczonych fabryk.

Szkoda.
    • Gość: admin@medlux.pl Grand Lofty House 10,000 m3 2000 m kw- 300złm2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 09:44
      Szukam wspólnika do wspólnego kupna obiektu z cegły klinkierowej -Cegielnia
      Gozdnica tomaszowo.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka