Dodaj do ulubionych

Klub trUjki o Iraku

13.03.03, 08:15
Wczoraj w Klubie trUjki była bardzo fajna rozmowa o Iraku. Aż dziw bierze bo
to radio nie mówi za często ludzkim głosem ale wczoraj to poczułem się przez
chwilę normalnym człowiekiem słuchającym normalnego radia i mówiącego w
sposób normalny o rzeczach nienormalnych. To ostatnio ciężko usłyszeć w
Polsce, zwłaszcza na temat Iraku w jakichkolwiek mediach. Tak więc tak jak
nędzna ostatnio jest publicystyka w trUjce tak wg mnie wczoraj, może
przypadkiem udało im się troche odbić od tej marnej nijakości.
Obserwuj wątek
    • Gość: xz Re: Klub trUjki o Iraku IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 09:19
      Gwoli sprawiedliwoęci - było tego więcej. Był cykl klubów Sosnowskiego,
      zapoczątkowany wywiadem z prof. Staniszkis. Najwyraźniej trujkowe wadze doszły
      do wniosku (a nie wykluczone, że takie są polecenia z zewnątrz), że to pora
      telewizyjna, target nie słucha, wogóle mało kto słucha i pozwalają na więcej. A
      temat Iraku szczególnie jest tematem na tyle aktualnym, na tyle interesującym
      społeczeństwo i na tyle ważnym, że powinien być dyskutowany w radiowym
      primetimie. Tak zrobiła by każda normalna stacja bijąc przy okazji rekordy
      słuchalności. Trujka, umieszczając temat w czasie telewizyjnym załatwia sobie
      niejako listek figowy: nikt nie może zarzucić braku dyskusji na ważne tematy
      polityki międzynarodowej, a z drugiej strony, ponieważ program trafia do
      wąskiej grupy ludzi nikt nie zarzuci uprawiania politycznej propagandy i
      agitacji. Nasza niby-demokracja jak widać wokół zakłada, że sprawy ważne
      zarezerwowane są dla elit, tu głupie społeczeństwo nie powinno zabierać głosu.
      Społeczeństwo potrzebne jest politykom jedynie po to, by swoją masą
      legitymizować ich poczynania, i jak w przypadku unijnego referendum - zdejmować
      z nich odpowiedzialność za decyzję. Podporządkowane i sterowane media bardzo
      ładnie do tego obrazka pasują.
    • Gość: Tomek Re: Klub trUjki o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.03, 10:49
      Klubie nie słuchałem, ale za to słuchałem Puls Trójki. Też był niezły. Poseł
      Zawisza tłumaczył, że pederastia i pedofilia to jest to samo, a jakieś dwie
      kobiety co chwilę mu przerywały.
      • neandertalski magiel 13.03.03, 11:34
        też słuchałem ale szczerze mówiąc miałem wrażenie, że to był po prostu
        zaplanowany szoł, dyskusja w sumie o dupie maryny, wiadomo, że nikt nikomu nie
        przyzna racji i skończy się na maglu, nic z tego wyniknąć nie miało prawa. A
        nawet te przytyki do Zawiszy o to "milczeć psy" moim zdaniem były sztucznie
        zaplanowane. Mnie nie powala juz takie obrzucanie się błotem.
        Klub trUjki zaś był dokładnym przeciwieństwem, uczestniczący, spokojnie
        wypunktowali wszystkie bzdury które u nas się traktuje z namaszczeniem jeśli
        chodzi o Irak, tak, że nawet słuchacz który zadzwonił ze swoim porównaniem
        Hussajna do Hitlera po prostu wydał się śmieszny.
        • Gość: astat Re: magiel IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 12:03
          neandertalski napisał:

> też słuchałem ale szczerze mówiąc miałem wrażenie, że to był po prostu
          > zaplanowany szoł, dyskusja w sumie o dupie maryny, wiadomo, że nikt nikomu
          nie
          > przyzna racji i skończy się na maglu, nic z tego wyniknąć nie miało prawa. A
          > nawet te przytyki do Zawiszy o to "milczeć psy" moim zdaniem były sztucznie
          > zaplanowane. Mnie nie powala juz takie obrzucanie się błotem.
          > Klub trUjki zaś był dokładnym przeciwieństwem, uczestniczący, spokojnie
          > wypunktowali wszystkie bzdury które u nas się traktuje z namaszczeniem jeśli
          > chodzi o Irak, tak, że nawet słuchacz który zadzwonił ze swoim porównaniem
          > Hussajna do Hitlera po prostu wydał się śmieszny.

Ja juz Pulsu nie jestem w stanie sluchac, ta muzyczka w przerwach potrafi
          wykonczyc kazdego. A szkoda, bo to byla jedna z moich ulubionych audycji...
          No dobra, zale nieistotne.
          Klub nadal trzyma poziom, zwlaszcza pan Sosnowski.
          • Gość: koliber Re: magiel IP: 149.156.12.* 13.03.03, 12:18
            Gość portalu: astat napisał(a):

> Ja juz Pulsu nie jestem w stanie sluchac, ta muzyczka w przerwach potrafi
            > wykonczyc kazdego. A szkoda, bo to byla jedna z moich ulubionych audycji...
            > No dobra, zale nieistotne.
            > Klub nadal trzyma poziom, zwlaszcza pan Sosnowski.
            Puls akurat dzięki muzyczce (gdyby tylko ona była lepsza) jest bardziej
            strawny. Denerwują jingle.
            A dyskusja z reguły była i jest w Pulsie o dupie Maryny i jak u cioci na
            imieninach (dawniej i obecnie).
            Kluby bywają jeszcze dobre (szczególnie jak ich nie zapowiada Bugalski).
            • neandertalski Bugalski 13.03.03, 12:28

> Kluby bywają jeszcze dobre (szczególnie jak ich nie zapowiada Bugalski).

No właśnie to jest największy ból, że jak je zapowiada Bugalski to nikt przy
              zdrowych zmysłach tej audycji nie posłucha a tu tymczasem okazuje się, że choc
              on zapowiadał to w samej audycji udziału nie brał i ja mu za to jestem bardzo
              wdzięczny, tak jak go nie lubię tak za ten jeden mały gest po prostu go
              polubiłem;) Jaki on jest wtedy kochany gdy go nie ma... On chyba często po
              22giej straszy ale wtedy to już sobie może. Choć należy być czujnym, po 21szej
              też czasami sie nie schowa.
              • Gość: danuta Re: Bugalski IP: aga:* / 192.168.5.* 13.03.03, 17:49
                Klub był rzeczywiście ciekawy ( a nie zawsze jest). Sosnowskiego jest trochę za
                dużo.A Bugalskiego można ominąć włączając radio ok 21.10 i wyłączając po
                reportażu.
                • neandertalski Re: Bugalski 14.03.03, 07:38
                  niestety czasami Bugalski robi psikusa i nie chowa się o 21:10, ech kawalarz;)
    • Gość: koliber Re: Klub trójki o Iraku IP: 149.156.12.* 13.03.03, 11:24
      Dobry Klub, ciekawi goście (Szostkiewicz i Profesor - nie pamiętam nazwiska),
      Jethon dobrze prowadząca program. No i bez propagandy.
    • neandertalski Puls trUjki o Iraku 14.03.03, 07:36
      no to wczoraj z kolei chyba dla równowagi w Pulsie było o Iraku, zdaje się, że
      Jonasa ściągnęli z osieczą, słuchalem tylko kawałek więc próbowałem rozpoznać
      po głosie. No i zgroza, zupełnie inna audycja, inne wnioski, propaganda wojenna
      pełną parą. I mnie w tym wszystkim najbardziej przeraża to jak łatwo
      dziennikarze potrafią mówić o tym, że ta wojna jest konieczna i że w naszym
      interesie jest ją popierać bo wtedy będziemy mogli brać udział w odbudowie
      Iraku. To mnie przeraża jak łatwo ludzi którzy jeszcze żyją i domy, fabryki
      które jeszcze stoją zamienia się w doskonała inwestycję powojenną. Może za
      głupi jestem po prostu...
      • Gość: Lesiek Re: Puls trUjki o Iraku IP: 195.205.139.* 14.03.03, 07:58
        A co pan Jonas dokładnie mówił? Bo na przykład w czasie bombardowań Jugosławii
        twierdził, że w Turcji to się tych Kurdów przecież wcale nie prześladuje...
        • neandertalski Re: Puls trUjki o Iraku 14.03.03, 08:28
          no właśnie do końca nie wiem bo słyszałem tylko ten kawałek o tym jak to byłoby
          fajnie brać udziałw odbudowie Iraku. A co do Kurdów to pewnie, że w Turcji się
          ich nie morduje, i oczywiście wcale Turkom nie chodzi teraz o wsparcie przez
          NATO aby móc spokojnie pakować gdy wybuchnie wojna do Kurdów jak do kaczek. To
          wszystko jest w obronie miłości i pokoju na świecie, tylko źli Francuzi i
          Niemcy nie chcą się przyłaczyć. A dobry Bush już zgromadził ćwierć miliona
          uzbrojonych po zęby "żołnierzy wolności"
          • Gość: Lesiek Re: Puls trUjki o Iraku IP: 195.205.139.* 14.03.03, 10:28
            To ja polecę coś takiego przy okazji:

www.workingforchange.com/article.cfm?itemid=14639

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka