Dodaj do ulubionych

Magdalena Jethon odchodzi z Trójki

14.11.06, 15:02
PRESSERWIS DZIS NAPISAŁ:

Magdalena Jethon, wieloletnia dziennikarka i szefowa pasm dziennych Programu
III Polskiego Radia, odchodzi z anteny. Jest to protest przeciwko decyzjom
dyrektora Krzysztofa Skowrońskiego. O odejściu myślą też inni dziennikarze.
Część załogi Trójki buntuje się przeciwko decyzjom dyrektora Krzysztofa
Skowrońskiego, m.in. powrotowi do pracy Moniki Makowskiej. Makowska,
dziennikarka muzyczna, kiedyś p.o. szefowa redakcji muzycznej, a prywatnie
żona współpracownika Trójki Grzegorza Wasowskiego, została zwolniona przez
poprzedniego dyrektora Witolda Laskowskiego. Teraz ma wrócić na antenę.
– Chcę pokazać, że nie zgadzam się na brak spójnej polityki programowej i
zatrudnianie po znajomości ludzi niekompetentnych, jak Moniki Makowskiej –
mówi Magdalena Jethon. Od stycznia będzie pracować w Radiu Bis jako kierownik
jednej z redakcji. – Makowska reprezentuje starą Trójkę, tę sprzed wielu lat,
do której wraca Krzysztof Skowroński – mówi jeden z dziennikarzy.
Z Trójki już odeszli: serwisant Daniel Wydrych, prezenter Mariusz Rokos i
specjalistka ds. PR Anna Perek. Wszyscy przeszli do Radia Bis. – Będę
namawiała młodych dziennikarzy, by zostali. Sądzę, że moje odejście będzie
wystarczająco alarmującym sygnałem, że w Trójce źle się dzieje – mówi
Jethon. – To byłaby olbrzymia szkoda dla anteny, gdyby młodzi, świetnie
wyszkoleni przez Magdę dziennikarze odeszli razem z nią – komentuje
dziennikarz stacji.
Dyrektor Skowroński odmawia komentarza. Nie chce powiedzieć, czy rzeczywiście
zamierza zatrudnić Makowską i na jakim stanowisku. – Początkowo szykowana
była na stanowisko szefa redakcji muzycznej, miała zastąpić Marka
Niedźwieckiego. Po naszych protestach wycofano się z tego pomysłu, ale
dyrekcja nadal szykuje ją na kierownicze stanowisko – relacjonuje jedna z
dziennikarek. (KRZ)

Obserwuj wątek
    • bajeranek Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 14.11.06, 15:18
      Magda Jethon jest OK, Monika Makowska wydaje się OK, Marek Niedźwiecki - OK czy
      nie OK ale chyba od dawna nie jest szefem muzycznym? O co tu chodzi, czyżby o
      animozje między dwiema paniami?
      • konstantin2 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 15.11.06, 00:11
        "– Chcę pokazać, że nie zgadzam się na brak spójnej polityki programowej i
        zatrudnianie po znajomości ludzi niekompetentnych, jak Moniki Makowskiej –
        mówi Magdalena Jethon..."
        Nie do wiary!!! Naprawde? Pracowala 20 lat w radiu i po raz pierwszy spotkala
        sie z precedensem w postaci zatrudniania protegowanych? Gratuluje heroizmu. I
        mam pytanie- skad sie pani J. urwala? Szkoda, ze nie oprotestowala zenujacego
        programu z Kammelem. Mila wiadomosc na koniec dnia. Jethon detektyw bedzie teraz
        tropic niekompetencje w Bisie. Superfucha dla supertalentu ;)do boju!!!
        • brasil5 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 15.11.06, 00:34
          A skąd żeś się urwał kochasiu, taki całkiem nowy nick na okoliczność tego
          wątku, co za zbieg okoliczności... co za nowy fan trójki.... hłe, hłe, może
          szanowny małzonek pani makowskiej czy jak jej tam...?
        • fajny_kolo3 Makowska smęci jak emeryt! 15.11.06, 08:36
          Jest smetna i nudna jak flaki z olejem. szkoda anteny na cos takiego, ale
          niestety jak sie dobrze za maz wyszlo to mozna nawet w radiu publicznym
          przynudzac. za ta pania nie stoi nic oprocz znajomosci, bo kto przy zdrowych
          zmyslach wpuscilby ja na antene. wcale sie nie dziwie ze tyle ludzi stamtad
          ucieka jak takie "osobowosci" teraz beda na topie. sluchalem tego radia od
          zawsze i niestety nadszedl dzien kiedy przestaje go sluchac.
    • brasil5 TKM panowie, TKM... n/t 14.11.06, 15:56
      • kicior99 Re: TKM panowie, TKM... n/t 14.11.06, 16:08
        to chyba nie jest TKM, poza tym kazdy szef ma prawo dobierac sobie wspolpracownikow. Cos rzeczywiscie wydaja sie ze obie panie do siebie nie palaja.
    • zp3 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 14.11.06, 16:13
      Pani M.J była zwolenniczką psucia trujki przez Laskowskiego.Sam byłem
      zaskoczony jej postawa wobec reform Laskowitka więc teraz czas na zmiany.Pewne
      jest jedno dopoki Skoronski na stanowisku starzy słuchacze śpią spokojniej.Już
      widze co bedzie kiedy bedzie zmiana opcji politycznej w Polskim
      Radiu ....powrót psujii trójki i tyle.
      • sallymary Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 14.11.06, 16:40
        Pani Magda pojdzie teraz psuc atmosfere do Bisu. Animozje - to bardzo dobry
        trop. Coz, jest to bardzo msciwa i zachlanna osoba. ciekawe, kogo usunie z nowej
        pracy... W tym jest naprawde dobra. Robi to intuicyjnie. Intstynktownie zatruwa
        ludziom zycie. A jej program - nie oszukujmy sie - nuda i banal. z rodzina x na
        czele. Zadna strata.
        • matek225 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 14.11.06, 18:12
          Może byś prymitywie nie załatwiała swoich prywatnych porachunków na forum, bo
          każdy nieudacznik ktorego usunięto uważa, że ten kto go usunął jest mściwy.A
          rodzina x to dziecko samego Skowrońskiego, bo program zaczął się chyba z
          miesiąc temu, o ile dobrze kojarzę i jest tak samo beznadziejny jak wszystkie
          pisuarskie audycje, również te w tivi. Skowroński próbuje nadrabiać starą
          TRójką i starymi nazwiskami, a co ten człowiek wniósł do trójki.. no właśnie
          rodzinę x, bo teraz rodzina jest najażniejsza, Jest tak jak za komuny: rzucą
          trochę dobrej muzyki a przy okazji będą sączyć, niby przypadkiem pisowską
          propaganę. Metody sprawdzone, tylko społeczeństwo jakby mądrzejsze... chyba
          zaślepieni lepszą muzyczką zdążycie uchwycić drobną przemianę trójki w radio z
          ryjem.
          • sallymary Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 15.11.06, 12:26
            kalam sie za niepokalane poczecie slow moich, ale zeby od razu jadem i
            nieudacznikami rzucac? to wlasnie styl pisowskiej wymiany zdan...coby nie
            powiedziec prostacki. Naprawde uwazasz, ze zalatwiam jakies prywatne porachunki?
            Argument ad hominem nietrafiony. A raczej- nieudaczny.
        • surf_style_life Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 14.11.06, 18:43
          widac ktos ma jakies niespelnione ambicje i zazdrosc zzera? co za pech. z takimi
          problemami to najlepiej do psychoanaltyka bo wylewanie swoich zali w internecie
          pomaga tylko na chwile.
          Jej program to nuda i banal? to zrob lepszy. dziwne ze jeszcze cie nikt na
          antene nie wpuscil jeli masz tyle fajnych pomyslow (muisz je miec skoro piszesz
          ze Magdy programy sa nudne, pewnie wymyslilas lepsze).
      • matek225 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 14.11.06, 18:17
        zp3 napisał:
        Skoronski na stanowisku starzy słuchacze śpią spokojniej

Czas działa na waszą niekorzyść, chyba już biorą z waszej półki... dziadki
      • fuks213 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 14.11.06, 18:58
        Jacy starzy sluchacze? chyba jakies dziadki, ktore juz nie dosysza co leci z
        odbiornika. tak bardzo podoba ci sie to poranne sapanie w piatek? chyba dlatego
        jestescie tak przywiazani do tego "waszego programu trzeciego" ze macie kryzys
        wieklu sredniego /poznego i wydaje wam sie ze jak Trojka bedzie taka jak kiedys
        to i wam lat ubedzie. ale nigdy to sie nie stanie. wszystko sie kiedys konczy i
        sie wiecej nie powtorzy. to tak samo jakby zadac zeby w telewizji wrocila
        ramowka sprzed 50 lat. ta walka o program III jest smieszna. tylko dlaczego
        skoro wykazujecie takie przywiazanie do przeszloscie korzystacie z internetu i
        niepotrzebnie wypisujecie bzdury?
      • fuks213 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 14.11.06, 19:00
        ten komentarz mial byc tu a nie tam na dole.

Jacy starzy sluchacze? chyba jakies dziadki, ktore juz nie dosysza co leci z
        odbiornika. tak bardzo podoba ci sie to poranne sapanie w piatek? chyba dlatego
        jestescie tak przywiazani do tego "waszego programu trzeciego" ze macie kryzys
        wieklu sredniego /poznego i wydaje wam sie ze jak Trojka bedzie taka jak kiedys
        to i wam lat ubedzie. ale nigdy to sie nie stanie. wszystko sie kiedys konczy i
        sie wiecej nie powtorzy. to tak samo jakby zadac zeby w telewizji wrocila
        ramowka sprzed 50 lat. ta walka o program III jest smieszna. tylko dlaczego
        skoro wykazujecie takie przywiazanie do przeszloscie korzystacie z internetu i
        niepotrzebnie wypisujecie bzdury?
    • diem28 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 14.11.06, 16:33
      Mam nadzieje że Pani Magda Jethon znajdzie dla siebie zajęcie i odejście nie
      sprawi jakiejś Jej tragedii. Ja nie słuchałem Jej audycji, bo przynajmniej te w
      ostatnim czasie nie pasowaly do Trójki, a bardziej do Trujki. Ciesze sie z
      odejscia nie tyle osoby, co mam nadzieje programu. Ciesze sie przede wszystkim
      z obranej drogi przemian programowych w Trójce. Drogę TKM obrał przypominam
      Witold Laskowski i prawie zniszczył PR3. Teraz podjęto próbę ratowania
      Programu, może mało nieudolną w płaszczyżnie publicystyki, choć to i tak jest
      kwestią preferencji politycznych i przyzwyczajenia do wszechobowiązującej do
      tej pory poprawności politycznej i jedynej słusznej drogi. Nie ukrywam ciesze
      sie ze zmian, i ufam że Pani Magda dobrowolnie odchodząc znajdzie lepsze
      miejsce dla siebie. Życzę Jej tego z całego serca. Wyrażam także nadzieje na
      dłuższe Tanie granie :) i powrotu programu Pani Moniki Makowskiej z muzyką
      polską, audycji gitarą i piórem, Janusza Kosińskiego, Piotra Klatta, na pore
      bardziej przystępną niż 2 w nocy.

:)
      • dkny212 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 14.11.06, 16:54
        Jethon była z każdym kolejnym programem coraz bardziej beznadziejna, co nie
        zmienia faktu, ze jak odejdzie, to w tym radiu się polepszy - Trójka to żenada;
        Skowroński to jakis nawiedzony neofita.

I ten Jan Paweł II na śniadanie, obiad i kolację - niestrawny kato-polonizm,
        błe..

Nab szczęście w Warszawie jest PIN ;)
    • ewwka1 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 14.11.06, 18:27
      Czystka w radiu, to najbardziej prymitywna rzecz jaka może zrobić nowy
      dyrektor. Zakładam, że zarówno Magda jethon jak i Rokos robili takie audycje,
      jakie akceptowała poprzednia dyrekcja ale przecież nie odeszli dlatego, że nie
      chcieli robić nowych programów, według nowego pomysłu na radio. Jak ktoś
      zauważył takiego pomysły jakby teraz nie ma. Odeszło wiele osób, bo Skowroński
      wprowadza swoje zasady i swoich znajomych. Nie wydaje mi się żeby klucz
      polityczny miał tu coś do rzeczy, bo Rokosowi zdaje się polityka powiewa a
      czytałam gdzieś, że Jethon została usunięta z Trójki w stanie wojennym, więc
      raczej nie należy do ludzi lewicy.
    • chinczyk555 Szkoda.Trójka straciła prawdziwą osobowość. 14.11.06, 19:37
      To już nie będzie ta sama Trójka. Bardzo fajne programy robiła.
      • eltas Re: Szkoda.Trójka straciła prawdziwą osobowość. 14.11.06, 20:14
        Faktycznie to już nie będzie ta sama trUjka i BARDZO DOBRZE!
        W Programie III zrobi się teraz miejsce dla młodych i ambitnych redaktorów
        muzycznych, np. z PR BIS. Prosimy o nowe audycje autorskie w pasmie dziennym.
    • terra To była osobowość 14.11.06, 21:20
      Może czas jej współpracy z Kammelem nie był najlepszy, ale zakładam, że to był
      pomysł dyrekcji, która ostro promowała tego chłopczyka. Jednak wszystkie jej
      wywiady robione w studiu to były audycje robione z biglem a nie jakieś nudne
      rozgaworki jakie serwuje np. taki Niedźwiedzki. Bardzo żałuję, że nie zostaje w
      Trójce. I to jeszcze jak wynika z tego komunikatu po prostu przez zwykły
      nepotyzm...
      • cyganka9 Re: To była osobowość 15.11.06, 09:45
        Łapy precz od Niedźwiedzia ;)
        bo ja go lubię
        A pani Jeton? Nic do niej nie mam.
    • xk Wcale mnie to nie martwi.... 15.11.06, 00:30
      a nawet się cieszę!

pozdr
      • tomek.sz Re: Wcale mnie to nie martwi.... 15.11.06, 09:50
        O, co ja tu czytam...? Rokos odchodzi, Monika Makowska wraca - cieszę się
        bardzo. I nie zgadzam się z żadną czystką.
        ts
        • dragaja to jakies jaja 15.11.06, 10:03
          Monika Makowska ma zastapic Magde Jethon.
          a kto to jest Makowska????
          JJethon to jedna z najlepszych dziennikarek radiowych w Polsce, a Makowska,
          jesli to ta co kiedys prowadzila audycje w Trojce, to sztywna i dretwa paniusia
          z piskiliwym glosikiem, ktora odczytuje teksty z kartki.
          Ludzie to ze jest zona Wassowskiego i przyjaciolka Manna nie uczyni z niej
          radiowca. Jakos nie slyszalem żeby przez te piec lat byla gwiazda jakiejs
          stacji radiowej.
          • dragaja po wynikach ich poznacie 15.11.06, 10:06
            ciekawa wiadomosc ale jescze lepsza dyskusja bo widac tam radiowcow.

wirtualnemedia.pl/document,,1953192,Jedynka_i_Trojka_traca_udzial_w_rynku.html

• chinczyk555 Re: to jakies jaja 15.11.06, 10:27
            Masz racje dragaja.

M.Jethon to jedna z najbardziej charakterystycznych dziennikarzy radiowych, ona
            Trojke tworzyla, prowadzila tyle swietnych programow, potrafi zainteresowac
            sluchaczy. Szkoda ze tego sie nie docenia. To juz nie bedzie prawdziwa Trójka.

No ale na pewno Makowska zrobi na antenie szoł dla 80-latkow. Kabaret starszych
            panow od rana do nocy.
          • alien_et jaja to dopiero beda 15.11.06, 10:31
            Mam nadzieje ze Makowska bedzie w duecie z Mannem. Taki przyjemny piatkowy
            poranek. Mann cudnym glosem usypia a za chwile wchodzi pani Monika i rozbudza
            wszystkim tym swoim piszczeniem ^_^.
          • nikiforia1 Re: to jakies jaja 15.11.06, 13:47
            dragaja napisała:

> Monika Makowska ma zastapic Magde Jethon.
            > a kto to jest Makowska????
            > JJethon to jedna z najlepszych dziennikarek radiowych w Polsce, a Makowska,
            > jesli to ta co kiedys prowadzila audycje w Trojce, to sztywna i dretwa paniusia
            >
            > z piskiliwym glosikiem, ktora odczytuje teksty z kartki.
            > Ludzie to ze jest zona Wassowskiego i przyjaciolka Manna nie uczyni z niej
            > radiowca. Jakos nie slyszalem żeby przez te piec lat byla gwiazda jakiejs
            > stacji radiowej.

Masz kłopoty ze słuchem? Monika Makowska to najcieplejszy i najmilszy głos
            radiowy, jaki słyszałam. Nigdy nie zapomnę audycji prowadzonych przez
            T.Beksińskiego i właśnie p. Monikę. Jeśli naprawdę wraca to ja się bardzo cieszę:-)
            • ixinski2 Re: to jakies jaja 15.11.06, 14:20

> Masz kłopoty ze słuchem? Monika Makowska to najcieplejszy i najmilszy głos
              > radiowy, jaki słyszałam. Nigdy nie zapomnę audycji prowadzonych przez
              > T.Beksińskiego i właśnie p. Monikę. Jeśli naprawdę wraca to ja się bardzo ciesz
              > ę:-)

Buhahahahahahahahaha. Oj dawno sie tak nie ubawilem. Kolo ale masz poczucie humoru.
              • unimill Re: to jakies jaja 15.11.06, 19:28
                > Buhahahahahahahahaha. Oj dawno sie tak nie ubawilem. Kolo ale
                > masz poczucie humoru.
                Chcesz rozwinąć temat, czy tak tylko ci się obiad odbił rykoszetem od dekla?
          • grzmucin Re: to jakies jaja 15.11.06, 15:45
            Zaraz zaraz, momencik... Makowska ma zastąpić Jethon? Przecież Jethon decyzję o odejściu podjęła sama, nie ma mowy o żadnym zastępowaniu.

Poza tym z tego co wiem, już od pewnego czasu było wiadomo, że pani Jethon w Trójce raczej nie zostanie. Kiedy mówiło się o planowanych zmianach, ona stanęła w obronie poprzedniej dyrekcji. A przecież to właśnie poprzednia dyrekcja ma na swoim koncie przyjmowanie nowych i zastępowanie nimi starych pracowników, tylko po to, by radio przypominało rozgłośnię komercyjną.

I żeby było jasne: mi zmiany w części publicystycznej się nie podobają. I nie chodzi tu tylko o linię programową partii rządzącej, ale też np. to, że blok "gadających głów" w sobotę jest za długi. Ale nigdy nie oczekiwałem, że Trójka będzie mocna na tym polu, to nie Tok FM. Natomiast pozostałe zmiany, choć dla mnie jest ich wciąż za mało, pozwalają mi mieć cień nadziei, że to nie koniec, i że wszystko idzie w dobrym kierunku.

I jeszcze jedno w sprawie pani Jethon:
            "Będę namawiała młodych dziennikarzy, by zostali" - ładnie, ładnie, ale
            "Sądzę, że moje odejście będzie wystarczająco alarmującym sygnałem, że w Trójce źle się dzieje" - a fe, to już mi się nie podobało. Gdyby to zdanie nie padło, być może sam bym tak pomyślał. Pycha prześwietla ludzi.
            • terra Re: to jakies jaja 15.11.06, 16:47
              grzmucin napisał:

> Poza tym z tego co wiem, już od pewnego czasu było wiadomo, że pani Jethon w
              > Trójce raczej nie zostanie. Kiedy mówiło się o planowanych zmianach, ona
              > stanęła w obronie poprzedniej dyrekcji

=====
              A mógłbyś podać jakiś link do tych rewelacji, czy tylko sobie tak bajdurzysz?
              • grzmucin Re: to jakies jaja 16.11.06, 00:01
                Nie bajdurzę, ja tego nie wymyśliłem, choć informacja ta nie pochodzi od samej zainteresowanej.
                Za www.trojka.net :
                "Jak wieść niesie po radiowych korytarzach, zwolenniczka popsutej TrUjki, Jethon Magda zgłosiła na radiowym kolegium, po ukazaniu się artykułu Jarosława Murawskiego w "Rzeczpospolitej" [21 lipca 2006], swoje votum separatum do słów nowego Dyrektora Programu 3 PR, Krzysztofa Skowrońskiego, opowiadającego się za przywróceniem Trójce wizerunku radia ambitnego, misyjnego i elitarnego."
                trojka.net/protest/main/0427,trojka_zawiedziona_milosc_rzeczpospolita_21_lipca_2006.html
            • dragaja Re: to jakies jaja 15.11.06, 18:21
              > Zaraz zaraz, momencik... Makowska ma zastąpić Jethon? Przecież Jethon decyzję
              o
              > odejściu podjęła sama, nie ma mowy o żadnym zastępowaniu.
              Te grzmicin ty z Trojki jestes?
              Jethon zwolnila sie z Trojki jak dowiedziala sie ze kierownikiem redakcji
              zostanie Makowska, kazdy kto pracowal w Trojce wie dlaczego to zrobila.
              • grzmucin Re: to jakies jaja 16.11.06, 00:09
                1. grzmucin, nie grzmicin.
                2. Nie jestem z Trójki (a ty jesteś żałosny pisząc takie rzeczy).
                3. Cieszę się, że potwierdziłeś to, co napisałem, czyli że Jethon zwolniła się sama.

A teraz ja spytam ciebie: czy ty jesteś z Trójki? Mam więcej podstaw, by cię o to podejrzewać skoro piszesz, że każdy kto tam pracował zna powody decyzji Magdy Jethon.
    • live7 I bardzo dobrze, że odchodzi!! 15.11.06, 11:34
      jw.
      Dla mnie jest to akurat pozytywna zmiana. Nigdy za nią nie przepadałam i nie
      lubiłam jej głosu (kojarzył mi się z tzw. "przepitym" - przepraszam za wyrażenie).
      "Mistrz" Rokos- całe szczęście odszedł, bo to już było kompletne
      nieporozumienie... Łukawski jest ok.
      A co do Niedźwiedzia- mam nadzieję, że to plotka, że ma nie być szefem działu
      muzycznego, bo wg mnie to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.

Pozdrawiam Wszystkich!
      • unimill Re: I bardzo dobrze, że odchodzi!! 15.11.06, 19:20
        > Dla mnie jest to akurat pozytywna zmiana. Nigdy za nią nie przepadałam i nie
        > lubiłam jej głosu (kojarzył mi się z tzw. "przepitym" - przepraszam za
        wyrażeni
        > e).
        A ja nie trawię Kydryńskiego z jego wspaniałym akcentem. Ale nie robię z tego
        powodu nagonki, ani nie domagam się usunięcia.
        A afera wokół odejścia pani Jethon?
        Czy to czasem nie lekka przesada - to przeciętna dziennikarka.

Podejrzewam, że większości osób dzielnie broniących tego niepospolitego kwiatu
        polskiego dziennikarstwa osoba pani Jethon jest wysoce obojętna - jest tylko
        orężem w walce z PiS-em.

> A co do Niedźwiedzia- mam nadzieję, że to plotka, że ma nie być szefem działu
        > muzycznego, bo wg mnie to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.
        Jasne....
        Przecież już się sprawdził za poprzedniej derekcji.
        Odpowiednim człowiekiem na na odpowiednim miejscu będzie mały miś w kanciapce,
        z której będzie nadawał listę prze bojów.

Misia do kuśnierza.
    • 11anna11 To sie robi zalosne.... 15.11.06, 12:19
      Kogos takiego jak Jethon zastepuja nikomu nieznana kobiecina, ktora o wlasnych
      silach w ogole nie potrafila zaistniec na zadnej antenie. Moze po znajomosci
      jej sie uda ale wtedy Trojka zjedzie do 2% sluchalnosci.
      Ale kto by sie tam przejmowal, najwazniejsze ze media "odzyskane".
      • greg_f Re: To sie robi zalosne.... 15.11.06, 13:28
        Jak można pisać o zastępstwie, skoro Jethon pracowała w redakcji pasm dziennych, a Makowska była i jest związana z redakcją muzyczną.
        • ixinski2 Re: To sie robi zalosne.... 15.11.06, 13:45

Czytanie ze zrozumieniem!!!

– Początkowo szykowana
          była na stanowisko szefa redakcji muzycznej, miała zastąpić Marka
          Niedźwieckiego. Po naszych protestach wycofano się z tego pomysłu, ale
          dyrekcja nadal szykuje ją na kierownicze stanowisko – relacjonuje jedna z
          dziennikarek. (KRZ)
          • un1 Re: To sie robi zalosne.... 15.11.06, 13:59
            Bardzo chciałbym rozumieć więc pytam: jest-li obecnie Marek Niedźwiecki
            kierownikiem muzycznym czy też nie jest? Bo kiedyś był, potem mówił że nie
            jest, teraz znowu jest a za chwilę znowu ma nie być...?
          • greg_f Re: To sie robi zalosne.... 15.11.06, 17:01
            ixinski2 napisał:

> – Początkowo szykowana
            > była na stanowisko szefa redakcji muzycznej, miała zastąpić Marka
            > Niedźwieckiego. Po naszych protestach wycofano się z tego pomysłu, ale
            > dyrekcja nadal szykuje ją na kierownicze stanowisko – relacjonuje jedna z
            > dziennikarek.

Czyli pewnie jest przymierzana do innych redakcji, ale nigdzie nie jest wyraźnie napisane, że ma zająć akurat miejsce Jethon. No chyba że stanie się to na antenie w najbliższą niedzielę w samo południe...
            • brasil5 Re: To sie robi zalosne.... 15.11.06, 17:20
              Jethon jest kierownikiem redakcji pasm dziennych a Makowską "początkowo"
              szykowano na kierownika redakcji muzycznej, więc ponieważ tylko początkowo, to
              może znaczyć że będzie kierownikiem zamiast Jethon, bo przecież stanowisko MA
              BYĆ kierownicze.
              Żenua!!!!!!
          • unimill Re: To sie robi zalosne.... 15.11.06, 19:31
            > Po naszych protestach wycofano się z tego pomysłu, ale
            > dyrekcja nadal szykuje ją na kierownicze stanowisko – relacjonuje jedna z
            > dziennikarek. (KRZ)
            Jedna dziennikarka drugiej dziennikarce uszkodziła wałek w kserokopiarce.
            Jak w maglu.
      • xk To co Ty mówisz jest robi żalosne.... 15.11.06, 16:43
        jeśli twierdzisz że Makowska nie prowadziła nigdy audycji o własnych siłach to
        albo nie masz pojęcia o tym, kto to jest Makowska (co bardzo prawdopodobne)
        albo kieruje tobą niczym niezrozumiała, niemal małpia złosliwość

pozdr
        • 11anna11 Re: To co Ty mówisz jest robi żalosne.... 15.11.06, 16:55
          Nie twierdzę, że nie prowadziła nigdy audycji ale że kiedy została wylana z
          Trójki nie zaistniała nigdzie w mediach, choć gdyby była osobowością, to myślę,
          że stacje radiowe by się o nią biły i nie wracałaby do Trójki tylko dlatego, że
          koleś po znajomości szykuje dla niej ciepłą posadkę kierowniczą. Póki co ta
          pani pracuje tutaj:

szkolnictwo.pl/index.php?id=PB4039a9&woj=7&typ=4
          Osobowość jak cholera, radiowiec całą gębą!!!
          • fuks213 Re: To co Ty mówisz jest robi żalosne.... 15.11.06, 17:01
            hahahaha moze bedzie uczyc szybkiego czytania na antenie :D

ta babka jest beznadziejna. gdyby byla dobra to nie musialaby uczyc dzieci czytac.
          • brasil5 ALE JAJA!!! n/t 15.11.06, 17:14
    • wanderluster Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 15.11.06, 15:50
      Tak sie cieszycie ze Monika Makowska wraca?
      Ale ona wcale nie wraca na antene.
      Przeciez wyraznie mowia, ze "dyrekcja szykuje ja na kierownicze stanowisko".
      Pan Skowronski na pytanie o to, czy sobie poradzi na kierowniczym stanowisku,
      skoro w zyciu nie byl managerem, odpowiedzial kiedys, ze czlowiek, ktory czytal
      Platona, poradzi sobie ze wszystkim. I widac na inne kierownicze stanowiska
      kieruje ludzi z podobnymi kwalifikacjami. Kierowac redakcja / radiem, to nie to
      samo, co gadac na antenie.
      • greg_f Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 15.11.06, 16:56
        anderluster napisała:

> Tak sie cieszycie ze Monika Makowska wraca?
        > Ale ona wcale nie wraca na antene.

Ależ wróciła - oprócz tego, że ma kącik w Tanim Graniu, to od 2 miesięcy współprowadzi Piosenkę Kabaretową z Wasowskim.
        • tekisk Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 15.11.06, 19:02
          greg_f napisał:

> Ależ wróciła - oprócz tego, że ma kącik w Tanim Graniu, to od 2 miesięcy
          współp
          > rowadzi Piosenkę Kabaretową z Wasowskim.

Fakt .
          Też się cieszę .
    • mh2 Jesienny wysyp nicków 15.11.06, 19:28
      Witam, witam, jakże się cieszę widząc tylu nowych autorów na forum. Jakimż to
      traumatycznym wydarzeniem musiało być odejście M. Jethon. Tyle osób zadało sobie
      trud zarejestrowania w portalu GW, żeby napisać parę ciepłych słów od siebie. O
      Monice Makowskiej oczywiście, bo przecież o niczym innym nie piszą. W głowę
      zachodzę, kim oni mogą być? Czyżby nowy target Laskowskiego? Nie, ci Moniki
      Makowskiej nie mogli znać. Może to więc "dziadki" wychowane na Programie Trzecim
      P.R.? Też nie! Ci, gdy Laskowski wyrzucał z trUjki Monikę Makowską mocno
      wyrażali swoje niezadowolenie i żal z jej odejścia. Któż to więc jest? Is fecit,
      cui prodest. To zapewne "GRUPA świetnie wyszkolonych przez Magdę Jethon młodych
      dziennikarzy", wierna do śmierci swojej szefowej. Tylko oni mogą tak "dobrze",
      jak ją tu prezentują, znać swoją koleżankę radiową. Wśród wszystkich słuchaczy
      "3" nie znalazłoby się tyle bezinteresownej zawiści i jadu, ile widziałem
      (czytałem) tutaj.

Czekając na obelgi pozdrawiam, mimo wszystko, uprzejmie.
      • muka77 Re: Jesienny wysyp nicków 15.11.06, 22:05
        mh2 napisał:

> Witam, witam, jakże się cieszę widząc tylu nowych autorów na forum. Jakimż to
        > traumatycznym wydarzeniem musiało być odejście M. Jethon. Tyle osób zadało sobi
        > e
        > trud zarejestrowania w portalu GW, żeby napisać parę ciepłych słów od siebie. O
        > Monice Makowskiej oczywiście, bo przecież o niczym innym nie piszą. W głowę
        > zachodzę, kim oni mogą być? Czyżby nowy target Laskowskiego? Nie, ci Moniki
        > Makowskiej nie mogli znać. Może to więc "dziadki" wychowane na Programie Trzeci
        > m
        > P.R.? Też nie! Ci, gdy Laskowski wyrzucał z trUjki Monikę Makowską mocno
        > wyrażali swoje niezadowolenie i żal z jej odejścia. Któż to więc jest? Is fecit
        > ,
        > cui prodest. To zapewne "GRUPA świetnie wyszkolonych przez Magdę Jethon młodych
        > dziennikarzy", wierna do śmierci swojej szefowej. Tylko oni mogą tak "dobrze",
        > jak ją tu prezentują, znać swoją koleżankę radiową. Wśród wszystkich słuchaczy
        > "3" nie znalazłoby się tyle bezinteresownej zawiści i jadu, ile widziałem
        > (czytałem) tutaj.
        >
        > Czekając na obelgi pozdrawiam, mimo wszystko, uprzejmie.

Moze nieladnie zrobie bo pomine temat tego jakze waznego watku (hehe) ale tez
        mnie zasnatowila liczba nowych jednopostowych nickow, troche smieszno, troche
        straszno...
        • jureek Re: Jesienny wysyp nicków 16.11.06, 10:36
          muka77 napisała:

> Moze nieladnie zrobie bo pomine temat tego jakze waznego watku (hehe) ale tez
          > mnie zasnatowila liczba nowych jednopostowych nickow, troche smieszno, troche
          > straszno...

... śmieszne to, straszne i żałosne, gdy radiowcy wykorzystują forum do
          osobistych rozgrywek. Szkoda, że wprowadzono obowiązkowe logowanie i nie widać
          już IP.
          Jura
    • alicja_123 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 15.11.06, 19:29
      Magda Jethon i Niedzwiedzki byli dla mnie zawsze synonimami Trójki i żeby nie
      wiem jak krytykować ich audycje, choć jest to rzecz subiektywna, co sie komu
      podoba, to jednak oznacza to, ze nowego dyrektora - filozofa chyba niewiele
      obchodzą słuchacze...
      • unimill Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 15.11.06, 19:38
        > Magda Jethon i Niedzwiedzki byli dla mnie zawsze synonimami Trójki
        Wyjątkowo subiektywna opinia. Jeśli dla kogoś te dwie osóbki były synonimami
        Trójki... Najszczersze kondolencje.

> podoba, to jednak oznacza to, ze nowego dyrektora - filozofa chyba niewiele
        > obchodzą słuchacze
        Bo starego to obchodzili, prawda?
        • alicja_123 Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 15.11.06, 19:40
          Starego nie obchodzili słuchacze ale słupki, tylko ze teraz miało byc inaczej...
          • unimill Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 15.11.06, 19:59
            > Starego nie obchodzili słuchacze ale słupki, tylko ze teraz miało byc
            inaczej..
            Więc w najgorszym razie jest tak jak było.
            A muzycznie jak dla mnie lepiej.
            I personalnie.

I cieszę się z powrotu pani Moniki Makowskiej, która z nieznanych mi przyczyn w
            pewnym momencie opuściła Trójkę.
            Podobno zrobiła coś niewybaczalnego... ale co to było?
            Ugryzła w ... nos derekcję?
            • eon3 Swiat (radia) na głowie 16.11.06, 16:48
              Wyobrażcie sobie że pracownik przychodzi do prezesa i mówi mu kogo wolno mu
              zatrudnić a kogo nie.
              • dragaja Re: Swiat (radia) na głowie 20.11.06, 15:08
                a wyobraz sobie eon3 ze twoj prezes zatrudnia na twojego kierownika kogos kto
                jest miernota i nie ma pojecia o tym czym ma zarzadzac - a jest to wiedza
                powszechna w twoim zakladzie. Ta osoba miala juz byc szefem innego dzialu ale
                tam nastapil bunt, wiec prezes postanawia zrobic go szefem twojego dzialu.
                Wtedy sa dwie mozliwosc, albo kulisz ogon pod siebie i cichutko siedzisz /co
                najwyżej możesz anonimowo popyszczyc na forum/, albo wstajesz na zebraniu i
                mowisz co o tym myslisz, a w efekcie tego ochodzisz. Wybor zyciowej drogi
                nalezy do ciebie.
                • xamas Re: Swiat (radia) na głowie 20.11.06, 20:27
                  zastanawiające, dragaja, jak ty dużo wiesz. a pamiętasz, jak była ubrana?
                • unimill Re: Swiat (radia) na głowie 20.11.06, 22:16
                  > Wtedy sa dwie mozliwosc, albo kulisz ogon pod siebie i cichutko siedzisz /co
                  > najwyżej możesz anonimowo popyszczyc na forum/, albo wstajesz na zebraniu i
                  > mowisz co o tym myslisz, a w efekcie tego ochodzisz. Wybor zyciowej drogi
                  > nalezy do ciebie.
                  Aha... to znaczy, że pani Jethon za poprzedniego derektorostwa kuliła ogon pod
                  siebie - podobnie jak paru innych redaktorów i redaktorek.
                  I teraz nagle zebrało się jej na odwagę.
                  A ja cały czas nie mogę usłyszeć, za co wyleciała pani MM.
                  Może powiedziała co myśli?

> - a jest to wiedza
                  > powszechna w twoim zakladzie.
                  Jedna dziennikarka drugiej dziennikarce zamieszała kawę w szklance...
                  Ktoś coś komuś mówi, wszyscy wiedzą, jedna dziennikarka.
                  To już nawet nie magiel.
                  To wyżymyżywaczka.

• jureek Re: Swiat (radia) na głowie 22.11.06, 17:50
                  dragaja napisała:

> Wtedy sa dwie mozliwosc, albo kulisz ogon pod siebie i cichutko siedzisz /co
                  > najwyżej możesz anonimowo popyszczyc na forum/, albo wstajesz na zebraniu i
                  > mowisz co o tym myslisz, a w efekcie tego ochodzisz. Wybor zyciowej drogi
                  > nalezy do ciebie.

Ja widać w załączonym linku, wybrałaś tę pierwszą możliwość (anonimowego
                  popyszczenia na forum)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=52315861&a=52357008
                  Jura
              • wanderluster Re: Swiat (radia) na głowie 23.11.06, 14:29
                A wyobrazcie sobie, ze jestescie prezesem Coca-Coli i ktos zaklada forum
                piszac, kogo macie zatrudnic, a kogo zwolnic :))))))

Rany, ludzie, wiecej dystansu do siebie, czasem trzeba przyznac, ze nie ma sie
                wszystkich informacji, zeby komentowac i trzeba poprzestac tylko na analizie
                tego, co ktos inny podaje do wiadomosci.
                • mh2 Re: Swiat (radia) na głowie 23.11.06, 15:59
                  wanderluster napisała:

> A wyobrazcie sobie, ze jestescie prezesem Coca-Coli i ktos zaklada forum
                  > piszac, kogo macie zatrudnic, a kogo zwolnic :))))))
                  >

Gdyby prezes C-C czytał regularnie na forum, że jego produkty są za: kwaśne,
                  słodkie, gorzkie itd. to by się - myślę - przynajmniej zastanowił o co chodzi?

Produktem Radia są ci ludzie, którzy siedzą przed sitkiem, mówią coś do
                  słuchaczy i odpowiadają za poszczególne elementy programu. Uważasz, że prezesowi
                  (dyrektorowi) Radia zdanie słuchaczy o nich powinno być obojętne?
                  • dragaja Re: Swiat (radia) na głowie 24.11.06, 17:17
                    Uważasz, że prezesow
                    > i
                    > (dyrektorowi) Radia zdanie słuchaczy o nich powinno być obojętne?
                    Nie jest obojetne ale uwazasz ze forum gazety to jest miejsce skad prezes
                    (dyrektor) powinien czerpac wiedze o swoich produktach? Jesli tak uwazasz to
                    nigdy nie zostaniesz prezesem, dyrektorem, kierownikiem itd. itp.
                    Jesli wiedze o swiecie czerpiesz z forow to gratuluje.
                    A przyklad: piejecie tu jaka ta Trojka teraz fajna, a w ostatnim miesiacu, wg
                    badan SMG Trojka stacila ponad 200 tys. sluchaczy, glownie mlodych i
                    wyksztalconych.
              • astat5577 Re: Swiat (radia) na głowie 25.11.06, 23:28
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=52158644&wv.x=2&a=52303624
                Ja wyobrażam sobie.
                Praca jest dobrowolną umową między pracownikim a pracodawcą i tak samo, jak
                pracodawca ma prawo wybrać kogo tylko chce, to i pracownik ma prawo
                powiedzieć swoje zdanie. Oraz oczywiście ponieść konsekwencje. Jeden i
                drugi. Prawo działa w dwie strony. Odpowiedzialność też po obu stronach.
                Znaczy, zapomniałam, teraz prawo _i sprawiedliwość_ wszem i wobec już mamy.

Z "Zarysu logiki" dla studentów Wyższej Szkoły Zarządzania i Marketingu w
                Warszawie
                www.sciaga.pl/tekst/24966-25-logika_w_calosci_i_to_w_przystepnym_jezyku
                "O wartości ludzkiej myśli decyduje jej racjonalność, czyli rzetelność
                logiczna."

PS. To było do neandertalskiego, ale jak już się poddałam wybiórczej i
                zalogowałam, to sama wysyłam.
                No ciągle wybory...
                • xk proste pytanie 25.11.06, 23:52
                  czy naprawdę te kokietowanie tzw. celebrities, które uprawiała pani Jethon nie
                  było irytujące?

dla mnie było!

pozdr
                  • astat5577 Re: proste pytanie 26.11.06, 00:03
                    Nie oceniam. Mam swoje zdanie.
                    A które 'celebrities' masz na myśli, bo zmieniają nam się, jak w kalejdoskopie?
                    • xamas Re: proste pytanie 26.11.06, 04:32
                      o tym, jak sie szybko zmieniaja, to lepiej wiadomo tu, gdzie ja mieszkam :)
                      w naszym kraju ojczystym, jak wynikało z audycji pani jethon, od lat nic sie nie
                      zmieniło. no, może jedynie doszła joanna brodzik.
                      • grzmucin Re: proste pytanie 26.11.06, 11:54
                        Oj zmieniło się, zmieniło. Niestety jest jeszcze gorzej. I to na wzór
                        amerykański. Tam wystarczy, żeby córeczka pewnego milionera, niejaka Hilton,
                        nagrała swoje nocne igraszki z mężczyzną na video, puściła to w świat i już jest
                        celebrity. U nas podobnie. Pewne dwie panie, córki prezydentów (byłego i jeszcze
                        bardziej byłego), ani to piosenkarki, ani aktorki, ani modelki, a nagle okazuje
                        się że gwiazdy! Paranoja.
                        • grzmucin Re: proste pytanie 26.11.06, 11:58
                          Może to nie było na temat, ale jak zobaczyłem słowo 'celebrities' to musiałem
                          dać upust swemu wzburzeniu :) A kto wie, czy za parę tygodni któraś z tych
                          nowych polskich gwiazd nie usiadłaby przy mikrofonie w niedzielne południe.
                          Gdyby oczywiście pani Jethon nie odeszła z Trójki.
                          No, i już jest na temat :)
    • mnich_tajniak Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 13.12.06, 01:18
      Z opóźnieniem niejakim... Rozbawiła mnie historia pani Jethon. Zastanawiam się
      czy założy jakieś Centrum Wypędzonych Z Trójki :)))

Matko, jakie to żenujące.
      • anczyc Re: Magdalena Jethon odchodzi z Trójki 21.12.06, 03:58
        ja życzę pani jethon jak najlepiej w nowym miejscu. zastanawia mnie tylko, po co
        tak publicznie i ostentacyjnie szasta nazwiskami? to wygląda na celową
        demonstrację, na robienie sobie tzw. PR-u. skutek, niestety, słaby. nietrudno
        przyszło się pogodzić z jej nieobecnością na antenie, ale chętnie włączę
        internetowy przekaz radia bis, by posłuchać, co ma do zaprezentowania polskiej
        młodzieży.
        nie ukrywam, liczę na ciekawe, pogłębione wywiady z hiphopowcami, regałowcami i
        innymi artystami, ważnymi dla młodego pokolenia.
        myślę, że moja dwunastoletnia córka chętnie by się chciała dowiedzieć, co ma do
        powiedzenia na temat miłości młody obiecujący artysta. pani mago, trzymam kciuki
        za pani wywiady!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka