IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 17.12.02, 21:37
Ub^ immer Treu und Redlichkeit
bis an dein kuhles Grab.
Und weich keinen Finger breit
Von Gottes Wegen ab.
Obserwuj wątek
    • Gość: Niklot Re: Wehrwolf IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 21:43
      To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku
      • lechuj Re: Wehrwolf 17.12.02, 21:52
        hehehe
      • Gość: adi do NiskiLot IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 17.12.02, 21:55
        Gość portalu: Niklot napisał(a):

> To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku

oj ty chory, biedny, zasciankowy i niewyksztalcony polaczku... tylko takich
        wiecej - to bedzie nam latwiej...
        • Gość: setlo Do Aldi IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.02, 22:04
          Gość portalu: aldi napisał(a)
          >
          > oj ty chory, biedny, zasciankowy i niewyksztalcony polaczku... tylko takich
          > wiecej - to bedzie nam latwiej...

wzajemnie Aldi , wzajemnie

• Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 17.12.02, 22:19
          Gość portalu: adi napisał(a):

> Gość portalu: Niklot napisał(a):
          >
          > > To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku
          >
          na szczescie Slask takze nigdy nie grzeszyl poziomem wyksztalcenia..

nie mowie o jednostkach, a o ogole, po prostu nie bylo takiej potrzeby..

Jaracz
          • Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 17.12.02, 22:49
            Gość portalu: Jaracz napisał(a):

> Gość portalu: adi napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Niklot napisał(a):
            > >
            > > > To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku
            > >
            > > oj ty chory, biedny, zasciankowy i niewyksztalcony polaczku... tylko takic
            > h
            > > wiecej - to bedzie nam latwiej...
            > na szczescie Slask takze nigdy nie grzeszyl poziomem wyksztalcenia..
            >
            > nie mowie o jednostkach, a o ogole, po prostu nie bylo takiej potrzeby..
            >
            > Jaracz

Dobrze ,ze dodales "takze" bo "ludzie uciekajta doktory jada" to nie bylo
            na Slasku.
            Jaracz wyksztalcenie to jedno ale wazne jest tez np.poziom rzemiosla,jesli
            porownasz "kulture" budownictwa tam gdzie mieszkasz(prwd.woj.opolskie)z innymi
            regionami w kraju to widac jednak roznice .
            • Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 17.12.02, 22:59
              Gość portalu: Johann napisał(a):

> Dobrze ,ze dodales "takze" bo "ludzie uciekajta doktory jada" to nie bylo
              > na Slasku.
              > Jaracz wyksztalcenie to jedno ale wazne jest tez np.poziom rzemiosla,jesli
              > porownasz "kulture" budownictwa tam gdzie mieszkasz(prwd.woj.opolskie)z innymi
              > regionami w kraju to widac jednak roznice .
              Tak jak Ciebie obraza "Szwab", tak mnie nic bardziej nie wk.., jak nazywanie
              nas "Polaczkami".. to co napisalem mialo wiec byc w zamierzeniu bardziej
              uszczypliwe niz powazne, choc oczywiscie jest w tym wiecej niz ziarenko prawdy..

btw. mieszkam w Malopolsce:) moja Zona pochodzi z Opolszczyzny..

pozdr

Jaracz
              • Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 17.12.02, 23:10

> Tak jak Ciebie obraza "Szwab", tak mnie nic bardziej nie wk.., jak nazywanie
                > nas "Polaczkami".. to co napisalem mialo wiec byc w zamierzeniu bardziej
                > uszczypliwe niz powazne, choc oczywiscie jest w tym wiecej niz ziarenko
                prawdy.
                > .
                >
                > btw. mieszkam w Malopolsce:) moja Zona pochodzi z Opolszczyzny..
                >
                > pozdr
                >
                > Jaracz

Powiedz mi jedno ,jesli przyzwyczajony jestes do okreslenia "szwab",to czy
                przy twojej zonie tez sie tak wyrazasz ? A co z twoimi tesciami?
                Wiesz ja juz wiele takich malzenstw widzialem ale nigdy nie bylo
                tak ze wszystko gralo.Niekiedy do klotni dochodzilo juz na weselu.
                • Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 17.12.02, 23:24

> Powiedz mi jedno ,jesli przyzwyczajony jestes do okreslenia "szwab",to czy
                  > przy twojej zonie tez sie tak wyrazasz ?
                  Tak, Ona ma takie samo zdanie o Niemcach jak ja..

Poza tym taka mala anegdotka, Oma mojej Zony, zawsze do Niej mowila po
                  niemiecku (i m.in. tym sposobem moja Zona tak sie super nauczyla niemieckiego),
                  ale Ona odpowiadala Omie po polsku.. I swietnie sie tak rozumialy:)))

> A co z twoimi tesciami?
                  To wspaniali ludzie i moge z Nimi o wszystkim rozmawiac.. Nie czuja sie
                  Niemcami, ale tez nie czuja sie jakos mocno zwiazani z Polska, mysle ze po
                  prostu sie nad tym nie zastanawiaja, bo maja wazniejsze rzeczy na glowie, jak
                  chociazby utrzymanie Rodziny.. Bardzo podoba im sie Krakow (byli w nim
                  kilka/nascie/ lat temu) i zawsze traktowali mnie niesamowicie cieplo..

Zreszta dziwnym trafem, wszystkie nasze znajome Slazaczki, ktore mieszkaja na
                  stale w Niemczech, a urodzily sie w Polsce, jesli chca wyjsc za maz to tylko..
                  za Polaka. Przypadek? Watpie. Po prostu kazda twierdzi, ze Niemiec sie po
                  prostu nie nadaje. Jest wiele powodow, ale nie chce tu wymieniac, zreszta
                  kazdy, kto dluzej po mieszka w Niemczech, dosc szybko sobie wyrobi swoje
                  zdanie..

> Wiesz ja juz wiele takich malzenstw widzialem ale nigdy nie bylo
                  > tak ze wszystko gralo.Niekiedy do klotni dochodzilo juz na weselu.
                  Oj, u nas na tym podlozu do klotni tfu, tfu, nie dochodzilo nigdy, i odpukac w
                  niemalowane, oby nadal nie dochodzilo:)

pozdr

Jaracz
                  • Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 17.12.02, 23:36

> Gość portalu: Johann napisał(a):
                    >
                    > > Powiedz mi jedno ,jesli przyzwyczajony jestes do okreslenia "szwab",to czy
                    >
                    > > przy twojej zonie tez sie tak wyrazasz ?
                    > Tak, Ona ma takie samo zdanie o Niemcach jak ja..
                    >
                    > Poza tym taka mala anegdotka, Oma mojej Zony, zawsze do Niej mowila po
                    > niemiecku (i m.in. tym sposobem moja Zona tak sie super nauczyla
                    niemieckiego),
                    >
                    > ale Ona odpowiadala Omie po polsku.. I swietnie sie tak rozumialy:)))
                    >
                    > > A co z twoimi tesciami?
                    > To wspaniali ludzie i moge z Nimi o wszystkim rozmawiac.. Nie czuja sie
                    > Niemcami, ale tez nie czuja sie jakos mocno zwiazani z Polska, mysle ze po
                    > prostu sie nad tym nie zastanawiaja, bo maja wazniejsze rzeczy na glowie, jak
                    > chociazby utrzymanie Rodziny.. Bardzo podoba im sie Krakow (byli w nim
                    > kilka/nascie/ lat temu) i zawsze traktowali mnie niesamowicie cieplo..
                    >
                    > Zreszta dziwnym trafem, wszystkie nasze znajome Slazaczki, ktore mieszkaja na
                    > stale w Niemczech, a urodzily sie w Polsce, jesli chca wyjsc za maz to
                    tylko..
                    > za Polaka. Przypadek? Watpie. Po prostu kazda twierdzi, ze Niemiec sie po
                    > prostu nie nadaje. Jest wiele powodow, ale nie chce tu wymieniac, zreszta
                    > kazdy, kto dluzej po mieszka w Niemczech, dosc szybko sobie wyrobi swoje
                    > zdanie..
                    >
                    > > Wiesz ja juz wiele takich malzenstw widzialem ale nigdy nie bylo
                    > > tak ze wszystko gralo.Niekiedy do klotni dochodzilo juz na weselu.
                    > Oj, u nas na tym podlozu do klotni tfu, tfu, nie dochodzilo nigdy, i odpukac
                    w
                    > niemalowane, oby nadal nie dochodzilo:)
                    >
                    > pozdr
                    >
                    > Jaracz

Sa twoi tesciowie tez mieszanym malzenstwem?
                    Jesli jestem za ciekawy to powiedz,bo ja to znam calkiem inaczej, dlatego
                    tak wiele pytan.
                    • Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 17.12.02, 23:46

> Sa twoi tesciowie tez mieszanym malzenstwem?
                      Nie lubie tego okreslenia.. Przywodzi mi na mysl rasizm, niestety:/

> Jesli jestem za ciekawy to powiedz,bo ja to znam calkiem inaczej, dlatego
                      > tak wiele pytan.
                      Spoko, rozumiem. Oboje pochodza ze Slaska, sa rodowitymi Slazakami.

pozdr

Jaracz
                      • Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 18.12.02, 00:07

> Gość portalu: Johann napisał(a):
                        >
                        > > Sa twoi tesciowie tez mieszanym malzenstwem?
                        > Nie lubie tego okreslenia.. Przywodzi mi na mysl rasizm, niestety:/
                        >
                        > > Jesli jestem za ciekawy to powiedz,bo ja to znam calkiem inaczej, dlatego
                        > > tak wiele pytan.
                        > Spoko, rozumiem. Oboje pochodza ze Slaska, sa rodowitymi Slazakami.
                        >
                        > pozdr
                        >
                        > Jaracz

Pytam, bo ja to znam tak ze w latach powojennych dochodzilo do malzenstw
                        mieszanych (to nie jest rasizm ale okreslenie zeby bylo wiadomo o co chodzi)
                        chodz sporadycznie z naturalnego braku mlodych mezczyzn na Slasku po wojnie.
                        I juz oczywiscie dzieci z tych malzenstw nie mialy uprzedzen do jednej czy
                        do drugiej strony.
                        Natomiast ogolnie to panowala wzajemna niechec i zmartwieniem rodzicow
                        dorastajacej corki bylo zeby tylko nie przyprowadzila h******a do domu.
                        Wiez mi ilu jest w dzisiejszych czasach rodzicow (ojcow)ktorym noz sie otwiera
                        ze corka byla w ciazy i trzeba bylo zrobic wesele ,w innym wypadku by do tego
                        nie dopuscili.

A teraz z innej beczki ,nie wszystko wyglada/lo tak jak sie tobie to niekiedy
                        wydaje,nie porownuj calosci to twojej sytuacji i nie uwazaj tego za norme.
                        Twoje poglady sa dla mnie jak i zdecydowanej wiekszosci tych ktorych znam
                        nie do przyjecia dlatego nie przeciagaj bo tu jest juz paru ktorzy to doskonale
                        robia.
                        • Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 18.12.02, 00:22

> Wiez mi ilu jest w dzisiejszych czasach rodzicow (ojcow)ktorym noz sie
                          otwiera
                          > ze corka byla w ciazy i trzeba bylo zrobic wesele ,w innym wypadku by do tego
                          > nie dopuscili.
                          My jeszcze nie mamy dziecka i przez najblizsze 9 miesiecy na pewno nie bedziemy
                          mieli.

Dobranoc.

Jaracz
                  • Gość: Arnold Re: do NiskiLot IP: 213.186.78.* 18.12.02, 00:19
                    Akurat i moja ciotka i dwie kuzynki wyszly za , tu po prostu prowda, Szwabow,
                    ze Szwabii, jesli wiecie gdzie gdzie to jest, i uwazaja ze sa super faceci.
                    Znam ich osobiscie i sie z tym zgadzam. Schwaebisch Hall i okolice, tam
                    mieszkaja. Godajom tak, co malo kiery Dojcz jejich godka chyto.
                    • Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 18.12.02, 00:26
                      Gość portalu: Arnold napisał(a):

> Akurat i moja ciotka i dwie kuzynki wyszly za , tu po prostu prowda, Szwabow,
                      > ze Szwabii, jesli wiecie gdzie gdzie to jest, i uwazaja ze sa super faceci.
                      > Znam ich osobiscie i sie z tym zgadzam. Schwaebisch Hall i okolice, tam
                      > mieszkaja. Godajom tak, co malo kiery Dojcz jejich godka chyto.

Arnold mam dwa pytania do ciebie ;

Czy ty miewasz (masz) jeszcze sex?

A jak tak ,to kiedy ty to robisz ?

Bo ty tu jestes zawsze,bez obrazy.
                      • Gość: Arnold Re: do NiskiLot IP: 213.186.78.* 18.12.02, 00:39
                        Za chwila hehhee. Jo sam jes dzisioj trocha duzyj, bo Moja film uoglondo.
                        • Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 18.12.02, 00:41

> Za chwila hehhee. Jo sam jes dzisioj trocha duzyj, bo Moja film uoglondo.

To ale nie obudz sasiadow ,bo juz pozno.
                          • Gość: Arnold Re: do NiskiLot IP: 213.186.78.* 18.12.02, 00:42
                            Zrobia co byda mug, coby larma niy bolo:)
                            • Gość: Arnold Re: do NiskiLot IP: 213.186.78.* 18.12.02, 00:44
                              Prziszol cajt! Pyrsk!
                            • Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 18.12.02, 00:46

> Zrobia co byda mug, coby larma niy bolo:)

Ale nie za dlugo,zeby nie bylo jak w tym starym kawale -a moj papa spi na
                              linie...
                  • Gość: mrW Re: do NiskiLot IP: *.blueyonder.co.uk 18.12.02, 00:35
                    -Jaracz!
                    -nie musisz sie tlumaczyc!
                    -wystarczaly poprzednie posty!
                    -czlowieku jestes Gosc!
              • silesius Re: do NiskiLot 18.12.02, 09:48

> Tak jak Ciebie obraza "Szwab", tak mnie nic bardziej nie wk.., jak nazywanie
                > nas "Polaczkami"..

Widzisz Jaracz, i tu jest wasz problem. Ten epitet nie byl skierowany pod
                adresem ani twoim, ani ogolu spoleczenstwa polskiego, lecz autor przenaczyl go
                dla kogos, kto brak wlasnej tozsamosci narodowej rekompensuje agresja wobec
                innych tozsamosci narodowych, ktorych nie rozumie, wiec na nie pluje, Zachowal
                sie wiec nie jak Polak a jak typowy "polaczek".
                A wasz problem tkwi w tym, ze wielu z was ma (wbrew wlasnym przekonaniom)taka
                slaba i watla tozsamosc narodowa i jak Buba na "wio!" idzie do przodu, tak
                wielu z was na "polaczek" (jak i na wiele innych rzeczy) szczeka a to
                szczekanie (a nie te epitety !) wychodzi niestety na niekorzysc i tych, ktorzy
                sa swiadomymi swej tozsamosci Polakami.
                Taka juz z was, zawsze zagrozona przez wszystkich, niepewna siebie, slabego
                ducha i umyslu, watlej tozsamosci, agresywna w swej bezradnosci, prowincjonalna
                gawiedz.

Silesius

• Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 18.12.02, 10:19
                  silesius napisał:

> sa swiadomymi swej tozsamosci Polakami.
                  > Taka juz z was, zawsze zagrozona przez wszystkich, niepewna siebie, slabego
                  > ducha i umyslu, watlej tozsamosci, agresywna w swej bezradnosci,
                  >prowincjonalna gawiedz.
                  i niestety, ale to Ty szczekasz..

a moje "szwab" nie bylo skierowane do Johanna, a jakos zwrocil mi uwage..
                  ale Ty widzisz tylko to co chesz widziec i nie warto z Toba polemizowac..

Jaracz
          • slezan Re: do NiskiLot 18.12.02, 16:32

> Gość portalu: adi napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Niklot napisał(a):
            > >
            > > > To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku
            > >
            > > oj ty chory, biedny, zasciankowy i niewyksztalcony polaczku... tylko takic
            > h
            > > wiecej - to bedzie nam latwiej...
            > na szczescie Slask takze nigdy nie grzeszyl poziomem wyksztalcenia..
            >
            > nie mowie o jednostkach, a o ogole, po prostu nie bylo takiej potrzeby..
            >
            > Jaracz

To takimi mitami Polacy poprawiają sobie samopoczucie? Intrygujące. Warto sobie
            uświadomić, że w 1922 w Polsce analfabetyzm sięgał co najmniej 30%, a na Śląsku
            go nie było. Pewnie, że żadna w tym zasługa Ślązaków, ale fakt pozostaje
            faktem. No, ale pewni się zaraz dowiemy, że ci polscy analfabeci byli za to
            mistrzami algorytmu lub wybitnymi poliglotami. W końcu umiejętność czytania i
            pisania nie świadczy o wykształceniu. Ani trochę.
        • Gość: Niklot Re: do NiskiLot IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 22:42
          Gość portalu: adi napisał(a):

> Gość portalu: Niklot napisał(a):
          >
          > > To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku
          >
          Biedny niemiaszku jakie to Twoje folksdojczowskie zycie jest nedzne dla
          paszportu bys zrobil wszystko ,a latwiej to bedzie nam wkrotce słowianscy
          osadnicy zaczna zajmowac wyludniajcy sie dawny DDR i za kilkadziesiat lat beda
          to nasze zachodnie kresy.
          Sława!!!
          • willi2 Re: do NiskiLot 17.12.02, 23:12
            Hahahaha , jak sie tam pojawicie to = calom Niemieckom Policje na nogi
            postawicie.
      • willi2 Re: Wehrwolf 17.12.02, 22:06
        Gość portalu: Niklot napisał(a):

> To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku

Wirtualny Swiat nie ma granic = i kazdy pisze w jenzyku jaki mu odpowiada.
        Pozatym forum jest katowickie = i taki nacjonalista polski jak ty ma ..... do
        gadaniu = wiechu
        • Gość: abc Re: Wehrwolf IP: *.katowice.msk.pl 17.12.02, 22:16
          willi2 napisał:

Wirtualny Swiat nie ma granic = i kazdy pisze w jenzyku jaki mu odpowiada.

Chamstwu w życiu - należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom!
    • Gość: samoj Re: Wehrwolf IP: *.katowice.msk.pl 17.12.02, 22:13
      U mienia w gaławie wsza
      Taka balszaja kak swinia
      Ja jejo wysłał w sibir
      sztoby ana tam nabrała sił

(śpiewać na melodię "Yellow submarine"
      • Gość: Pietja Re: Wehrwolf IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 17.12.02, 22:19
        schto wy gewaritje poljaki wy duraki jak buraki,
        do swidanja !!!
        • Gość: afm Re: Wehrwolf IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.02, 22:37
          Gość portalu: wehrwolf napisał(a):

> schto wy gewaritje poljaki wy duraki jak buraki,
          > do swidanja !!!

No widac werwolf ze cie tato rus jeszcze troche jezyka nauczyl.
        • Gość: gorol Re: Wehrwolf IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 21:09
          o j biedaczek z ciebie.
          Ale coz oczekiwac od wyniku uzywania sobie pewnego zolnierza radzieckiego na
          slaskiej jałówce?
          • Gość: {)xx[::::::::::::> Re: Wehrwolf IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 18.12.02, 21:13
            gorol, czy to prawda, ze cala twoja rodzina (przodkowie) pochodzi ze wschodu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka