Gość: szakal IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 17.12.02, 21:37 Ub^ immer Treu und Redlichkeit bis an dein kuhles Grab. Und weich keinen Finger breit Von Gottes Wegen ab. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niklot Re: Wehrwolf IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 21:43 To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi do NiskiLot IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 17.12.02, 21:55 Gość portalu: Niklot napisał(a): > To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku oj ty chory, biedny, zasciankowy i niewyksztalcony polaczku... tylko takich wiecej - to bedzie nam latwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setlo Do Aldi IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.02, 22:04 Gość portalu: aldi napisał(a) > > oj ty chory, biedny, zasciankowy i niewyksztalcony polaczku... tylko takich > wiecej - to bedzie nam latwiej... wzajemnie Aldi , wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 17.12.02, 22:19 Gość portalu: adi napisał(a): > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku > > oj ty chory, biedny, zasciankowy i niewyksztalcony polaczku... tylko takich > wiecej - to bedzie nam latwiej... na szczescie Slask takze nigdy nie grzeszyl poziomem wyksztalcenia.. nie mowie o jednostkach, a o ogole, po prostu nie bylo takiej potrzeby.. Jaracz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 17.12.02, 22:49 Gość portalu: Jaracz napisał(a): > Gość portalu: adi napisał(a): > > > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > > > To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku > > > > oj ty chory, biedny, zasciankowy i niewyksztalcony polaczku... tylko takic > h > > wiecej - to bedzie nam latwiej... > na szczescie Slask takze nigdy nie grzeszyl poziomem wyksztalcenia.. > > nie mowie o jednostkach, a o ogole, po prostu nie bylo takiej potrzeby.. > > Jaracz Dobrze ,ze dodales "takze" bo "ludzie uciekajta doktory jada" to nie bylo na Slasku. Jaracz wyksztalcenie to jedno ale wazne jest tez np.poziom rzemiosla,jesli porownasz "kulture" budownictwa tam gdzie mieszkasz(prwd.woj.opolskie)z innymi regionami w kraju to widac jednak roznice . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 17.12.02, 22:59 Gość portalu: Johann napisał(a): > Dobrze ,ze dodales "takze" bo "ludzie uciekajta doktory jada" to nie bylo > na Slasku. > Jaracz wyksztalcenie to jedno ale wazne jest tez np.poziom rzemiosla,jesli > porownasz "kulture" budownictwa tam gdzie mieszkasz(prwd.woj.opolskie)z innymi > regionami w kraju to widac jednak roznice . Tak jak Ciebie obraza "Szwab", tak mnie nic bardziej nie wk.., jak nazywanie nas "Polaczkami".. to co napisalem mialo wiec byc w zamierzeniu bardziej uszczypliwe niz powazne, choc oczywiscie jest w tym wiecej niz ziarenko prawdy.. btw. mieszkam w Malopolsce:) moja Zona pochodzi z Opolszczyzny.. pozdr Jaracz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 17.12.02, 23:10 Gość portalu: Jaracz napisał(a): > Tak jak Ciebie obraza "Szwab", tak mnie nic bardziej nie wk.., jak nazywanie > nas "Polaczkami".. to co napisalem mialo wiec byc w zamierzeniu bardziej > uszczypliwe niz powazne, choc oczywiscie jest w tym wiecej niz ziarenko prawdy. > . > > btw. mieszkam w Malopolsce:) moja Zona pochodzi z Opolszczyzny.. > > pozdr > > Jaracz Powiedz mi jedno ,jesli przyzwyczajony jestes do okreslenia "szwab",to czy przy twojej zonie tez sie tak wyrazasz ? A co z twoimi tesciami? Wiesz ja juz wiele takich malzenstw widzialem ale nigdy nie bylo tak ze wszystko gralo.Niekiedy do klotni dochodzilo juz na weselu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 17.12.02, 23:24 Gość portalu: Johann napisał(a): > Powiedz mi jedno ,jesli przyzwyczajony jestes do okreslenia "szwab",to czy > przy twojej zonie tez sie tak wyrazasz ? Tak, Ona ma takie samo zdanie o Niemcach jak ja.. Poza tym taka mala anegdotka, Oma mojej Zony, zawsze do Niej mowila po niemiecku (i m.in. tym sposobem moja Zona tak sie super nauczyla niemieckiego), ale Ona odpowiadala Omie po polsku.. I swietnie sie tak rozumialy:))) > A co z twoimi tesciami? To wspaniali ludzie i moge z Nimi o wszystkim rozmawiac.. Nie czuja sie Niemcami, ale tez nie czuja sie jakos mocno zwiazani z Polska, mysle ze po prostu sie nad tym nie zastanawiaja, bo maja wazniejsze rzeczy na glowie, jak chociazby utrzymanie Rodziny.. Bardzo podoba im sie Krakow (byli w nim kilka/nascie/ lat temu) i zawsze traktowali mnie niesamowicie cieplo.. Zreszta dziwnym trafem, wszystkie nasze znajome Slazaczki, ktore mieszkaja na stale w Niemczech, a urodzily sie w Polsce, jesli chca wyjsc za maz to tylko.. za Polaka. Przypadek? Watpie. Po prostu kazda twierdzi, ze Niemiec sie po prostu nie nadaje. Jest wiele powodow, ale nie chce tu wymieniac, zreszta kazdy, kto dluzej po mieszka w Niemczech, dosc szybko sobie wyrobi swoje zdanie.. > Wiesz ja juz wiele takich malzenstw widzialem ale nigdy nie bylo > tak ze wszystko gralo.Niekiedy do klotni dochodzilo juz na weselu. Oj, u nas na tym podlozu do klotni tfu, tfu, nie dochodzilo nigdy, i odpukac w niemalowane, oby nadal nie dochodzilo:) pozdr Jaracz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 17.12.02, 23:36 Gość portalu: Jaracz napisał(a): > Gość portalu: Johann napisał(a): > > > Powiedz mi jedno ,jesli przyzwyczajony jestes do okreslenia "szwab",to czy > > > przy twojej zonie tez sie tak wyrazasz ? > Tak, Ona ma takie samo zdanie o Niemcach jak ja.. > > Poza tym taka mala anegdotka, Oma mojej Zony, zawsze do Niej mowila po > niemiecku (i m.in. tym sposobem moja Zona tak sie super nauczyla niemieckiego), > > ale Ona odpowiadala Omie po polsku.. I swietnie sie tak rozumialy:))) > > > A co z twoimi tesciami? > To wspaniali ludzie i moge z Nimi o wszystkim rozmawiac.. Nie czuja sie > Niemcami, ale tez nie czuja sie jakos mocno zwiazani z Polska, mysle ze po > prostu sie nad tym nie zastanawiaja, bo maja wazniejsze rzeczy na glowie, jak > chociazby utrzymanie Rodziny.. Bardzo podoba im sie Krakow (byli w nim > kilka/nascie/ lat temu) i zawsze traktowali mnie niesamowicie cieplo.. > > Zreszta dziwnym trafem, wszystkie nasze znajome Slazaczki, ktore mieszkaja na > stale w Niemczech, a urodzily sie w Polsce, jesli chca wyjsc za maz to tylko.. > za Polaka. Przypadek? Watpie. Po prostu kazda twierdzi, ze Niemiec sie po > prostu nie nadaje. Jest wiele powodow, ale nie chce tu wymieniac, zreszta > kazdy, kto dluzej po mieszka w Niemczech, dosc szybko sobie wyrobi swoje > zdanie.. > > > Wiesz ja juz wiele takich malzenstw widzialem ale nigdy nie bylo > > tak ze wszystko gralo.Niekiedy do klotni dochodzilo juz na weselu. > Oj, u nas na tym podlozu do klotni tfu, tfu, nie dochodzilo nigdy, i odpukac w > niemalowane, oby nadal nie dochodzilo:) > > pozdr > > Jaracz Sa twoi tesciowie tez mieszanym malzenstwem? Jesli jestem za ciekawy to powiedz,bo ja to znam calkiem inaczej, dlatego tak wiele pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 17.12.02, 23:46 Gość portalu: Johann napisał(a): > Sa twoi tesciowie tez mieszanym malzenstwem? Nie lubie tego okreslenia.. Przywodzi mi na mysl rasizm, niestety:/ > Jesli jestem za ciekawy to powiedz,bo ja to znam calkiem inaczej, dlatego > tak wiele pytan. Spoko, rozumiem. Oboje pochodza ze Slaska, sa rodowitymi Slazakami. pozdr Jaracz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 18.12.02, 00:07 Gość portalu: Jaracz napisał(a): > Gość portalu: Johann napisał(a): > > > Sa twoi tesciowie tez mieszanym malzenstwem? > Nie lubie tego okreslenia.. Przywodzi mi na mysl rasizm, niestety:/ > > > Jesli jestem za ciekawy to powiedz,bo ja to znam calkiem inaczej, dlatego > > tak wiele pytan. > Spoko, rozumiem. Oboje pochodza ze Slaska, sa rodowitymi Slazakami. > > pozdr > > Jaracz Pytam, bo ja to znam tak ze w latach powojennych dochodzilo do malzenstw mieszanych (to nie jest rasizm ale okreslenie zeby bylo wiadomo o co chodzi) chodz sporadycznie z naturalnego braku mlodych mezczyzn na Slasku po wojnie. I juz oczywiscie dzieci z tych malzenstw nie mialy uprzedzen do jednej czy do drugiej strony. Natomiast ogolnie to panowala wzajemna niechec i zmartwieniem rodzicow dorastajacej corki bylo zeby tylko nie przyprowadzila h******a do domu. Wiez mi ilu jest w dzisiejszych czasach rodzicow (ojcow)ktorym noz sie otwiera ze corka byla w ciazy i trzeba bylo zrobic wesele ,w innym wypadku by do tego nie dopuscili. A teraz z innej beczki ,nie wszystko wyglada/lo tak jak sie tobie to niekiedy wydaje,nie porownuj calosci to twojej sytuacji i nie uwazaj tego za norme. Twoje poglady sa dla mnie jak i zdecydowanej wiekszosci tych ktorych znam nie do przyjecia dlatego nie przeciagaj bo tu jest juz paru ktorzy to doskonale robia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 18.12.02, 00:22 Gość portalu: Johann napisał(a): > Wiez mi ilu jest w dzisiejszych czasach rodzicow (ojcow)ktorym noz sie otwiera > ze corka byla w ciazy i trzeba bylo zrobic wesele ,w innym wypadku by do tego > nie dopuscili. My jeszcze nie mamy dziecka i przez najblizsze 9 miesiecy na pewno nie bedziemy mieli. Dobranoc. Jaracz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: do NiskiLot IP: 213.186.78.* 18.12.02, 00:19 Akurat i moja ciotka i dwie kuzynki wyszly za , tu po prostu prowda, Szwabow, ze Szwabii, jesli wiecie gdzie gdzie to jest, i uwazaja ze sa super faceci. Znam ich osobiscie i sie z tym zgadzam. Schwaebisch Hall i okolice, tam mieszkaja. Godajom tak, co malo kiery Dojcz jejich godka chyto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 18.12.02, 00:26 Gość portalu: Arnold napisał(a): > Akurat i moja ciotka i dwie kuzynki wyszly za , tu po prostu prowda, Szwabow, > ze Szwabii, jesli wiecie gdzie gdzie to jest, i uwazaja ze sa super faceci. > Znam ich osobiscie i sie z tym zgadzam. Schwaebisch Hall i okolice, tam > mieszkaja. Godajom tak, co malo kiery Dojcz jejich godka chyto. Arnold mam dwa pytania do ciebie ; Czy ty miewasz (masz) jeszcze sex? A jak tak ,to kiedy ty to robisz ? Bo ty tu jestes zawsze,bez obrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: do NiskiLot IP: 213.186.78.* 18.12.02, 00:39 Za chwila hehhee. Jo sam jes dzisioj trocha duzyj, bo Moja film uoglondo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 18.12.02, 00:41 Gość portalu: Arnold napisał(a): > Za chwila hehhee. Jo sam jes dzisioj trocha duzyj, bo Moja film uoglondo. To ale nie obudz sasiadow ,bo juz pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: do NiskiLot IP: 213.186.78.* 18.12.02, 00:42 Zrobia co byda mug, coby larma niy bolo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: do NiskiLot IP: 213.186.78.* 18.12.02, 00:44 Prziszol cajt! Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: do NiskiLot IP: *.proxy.aol.com 18.12.02, 00:46 Gość portalu: Arnold napisał(a): > Zrobia co byda mug, coby larma niy bolo:) Ale nie za dlugo,zeby nie bylo jak w tym starym kawale -a moj papa spi na linie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: do NiskiLot IP: *.blueyonder.co.uk 18.12.02, 00:35 -Jaracz! -nie musisz sie tlumaczyc! -wystarczaly poprzednie posty! -czlowieku jestes Gosc! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: do NiskiLot 18.12.02, 09:48 Gość portalu: Jaracz napisał(a): > Tak jak Ciebie obraza "Szwab", tak mnie nic bardziej nie wk.., jak nazywanie > nas "Polaczkami".. Widzisz Jaracz, i tu jest wasz problem. Ten epitet nie byl skierowany pod adresem ani twoim, ani ogolu spoleczenstwa polskiego, lecz autor przenaczyl go dla kogos, kto brak wlasnej tozsamosci narodowej rekompensuje agresja wobec innych tozsamosci narodowych, ktorych nie rozumie, wiec na nie pluje, Zachowal sie wiec nie jak Polak a jak typowy "polaczek". A wasz problem tkwi w tym, ze wielu z was ma (wbrew wlasnym przekonaniom)taka slaba i watla tozsamosc narodowa i jak Buba na "wio!" idzie do przodu, tak wielu z was na "polaczek" (jak i na wiele innych rzeczy) szczeka a to szczekanie (a nie te epitety !) wychodzi niestety na niekorzysc i tych, ktorzy sa swiadomymi swej tozsamosci Polakami. Taka juz z was, zawsze zagrozona przez wszystkich, niepewna siebie, slabego ducha i umyslu, watlej tozsamosci, agresywna w swej bezradnosci, prowincjonalna gawiedz. Silesius Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Re: do NiskiLot IP: *.czyzyny.net.pl / *.czyzyny.net.pl 18.12.02, 10:19 silesius napisał: > sa swiadomymi swej tozsamosci Polakami. > Taka juz z was, zawsze zagrozona przez wszystkich, niepewna siebie, slabego > ducha i umyslu, watlej tozsamosci, agresywna w swej bezradnosci, >prowincjonalna gawiedz. i niestety, ale to Ty szczekasz.. a moje "szwab" nie bylo skierowane do Johanna, a jakos zwrocil mi uwage.. ale Ty widzisz tylko to co chesz widziec i nie warto z Toba polemizowac.. Jaracz Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: do NiskiLot 18.12.02, 16:32 Gość portalu: Jaracz napisał(a): > Gość portalu: adi napisał(a): > > > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > > > To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku > > > > oj ty chory, biedny, zasciankowy i niewyksztalcony polaczku... tylko takic > h > > wiecej - to bedzie nam latwiej... > na szczescie Slask takze nigdy nie grzeszyl poziomem wyksztalcenia.. > > nie mowie o jednostkach, a o ogole, po prostu nie bylo takiej potrzeby.. > > Jaracz To takimi mitami Polacy poprawiają sobie samopoczucie? Intrygujące. Warto sobie uświadomić, że w 1922 w Polsce analfabetyzm sięgał co najmniej 30%, a na Śląsku go nie było. Pewnie, że żadna w tym zasługa Ślązaków, ale fakt pozostaje faktem. No, ale pewni się zaraz dowiemy, że ci polscy analfabeci byli za to mistrzami algorytmu lub wybitnymi poliglotami. W końcu umiejętność czytania i pisania nie świadczy o wykształceniu. Ani trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niklot Re: do NiskiLot IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 22:42 Gość portalu: adi napisał(a): > Gość portalu: Niklot napisał(a): > > > To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku > > oj ty chory, biedny, zasciankowy i niewyksztalcony polaczku... tylko takich > wiecej - to bedzie nam latwiej... Biedny niemiaszku jakie to Twoje folksdojczowskie zycie jest nedzne dla paszportu bys zrobil wszystko ,a latwiej to bedzie nam wkrotce słowianscy osadnicy zaczna zajmowac wyludniajcy sie dawny DDR i za kilkadziesiat lat beda to nasze zachodnie kresy. Sława!!! Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: do NiskiLot 17.12.02, 23:12 Hahahaha , jak sie tam pojawicie to = calom Niemieckom Policje na nogi postawicie. Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: Wehrwolf 17.12.02, 22:06 Gość portalu: Niklot napisał(a): > To polskie forum niemiecki kawalku gowna i pisz po Polsku Wirtualny Swiat nie ma granic = i kazdy pisze w jenzyku jaki mu odpowiada. Pozatym forum jest katowickie = i taki nacjonalista polski jak ty ma ..... do gadaniu = wiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wehrwolf IP: *.katowice.msk.pl 17.12.02, 22:16 willi2 napisał: Wirtualny Swiat nie ma granic = i kazdy pisze w jenzyku jaki mu odpowiada. Chamstwu w życiu - należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samoj Re: Wehrwolf IP: *.katowice.msk.pl 17.12.02, 22:13 U mienia w gaławie wsza Taka balszaja kak swinia Ja jejo wysłał w sibir sztoby ana tam nabrała sił (śpiewać na melodię "Yellow submarine" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietja Re: Wehrwolf IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 17.12.02, 22:19 schto wy gewaritje poljaki wy duraki jak buraki, do swidanja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afm Re: Wehrwolf IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.02, 22:37 Gość portalu: wehrwolf napisał(a): > schto wy gewaritje poljaki wy duraki jak buraki, > do swidanja !!! No widac werwolf ze cie tato rus jeszcze troche jezyka nauczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: Wehrwolf IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 21:09 o j biedaczek z ciebie. Ale coz oczekiwac od wyniku uzywania sobie pewnego zolnierza radzieckiego na slaskiej jałówce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {)xx[::::::::::::> Re: Wehrwolf IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 18.12.02, 21:13 gorol, czy to prawda, ze cala twoja rodzina (przodkowie) pochodzi ze wschodu? Odpowiedz Link Zgłoś