Dodaj do ulubionych

Rosiak w popołudniowym ZD3

04.12.06, 17:02
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • astat5577 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 00:17
      Trudno mi powiedzieć, słuchałam tylko chwilę. Kojarzę z TP, ale może mylnie.
      Rozmawialiśmy jednak wcześniej z neandertalskim, że przydałaby się zmiana w
      popołudniowym zapraszaniu. Przy czym to jego zdanie, bo ja rzadko słucham o tej
      porze, takie życie:)
      Każda zmiana na lepsze nie jest zła.
    • gepe Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 07:41
      Proponuję - starym, dobrym chyba zwyczajem - dać człowiekowi (i nam) trochę
      czasu. Trudno cokolwiek powiedzieć po tak krotkim czasie.

pozdrawiam - gepe
    • tosik04 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 11:28
      Wydawał się być nieco spięty ale może to trema. Poza tym niech nie będzie aż
      taki poważny, co innego Raport Tygodnia a co innego ZD3. Pożyjemy, poczekamy,
      przekonamy się co z niego będzie. A nawiasem mówiąć - to jest ten facet co
      kiedyś pracował w BBC?
      • un1 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 12:58
        Na pewno jest to facet który kierował tygodnikiem Ozon, pismem ciekawym i
        przyzwoitym, dopóki nie przejęli go (tj. Ozonu, nie Rosiaka) i w krótkim czasie
        nie doprowadzili do upadku natchnieni pampersi.
        • astat5577 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 16:06
          Dariusz Rosiak (ur. w 1962 r.) - anglista, dziennikarz, wieloletni pracownik
          francuskiego radia RFI i sekcji polskiej BBC. W latach 90. korespondent
          polskich mediów w Londynie, pisał m.in. w Życiu Warszawy, Życiu, Tygodniku
          Powszechnym. W 2005 r. został pierwszym redaktorem naczelnym tygodnika Ozon,
          skąd został odwołany po niezadowalających wynikach sprzedaży. Obecnie publikuje
          głównie w dzienniku Rzeczpospolita, w sobotnio-niedzielnym dodatku Plus Minus,
          pojedyncze teksty pojawiły się też w Polityce, miał też swą stałą rubrykę w
          zamkniętym projekcie Agory Nowy Dzień (ostatnia strona w każdy wtorek).

Hm...no a jak i tu będą niezadawalające słupki?
          • cze67 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 16:37
            Biedny Rosiak, już drugi dzień musi tłumaczyć słuchaczom, kim jest i jak się
            nazywa:-)
            • astat5577 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 16:46
              Przepraszam za oczywistości.
    • joanna.syrenka Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 17:24
      No właśnie zastanawiałam się czy to zmiana na stałe, czy tylko na jakiś czas.
      Jeśli na stałe to szkoda, bo póki co pan Rosiak nie daje rady :(
      • trojkofan.trojka.info Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 19:05
        Zmiana jest na pewno chwilowa. Robert Kantereit wraz z Pawłem Homą udali się
        Laponii, skąd jutro mają nadawać relacje.
    • agatttt bardzo dobry! 05.12.06, 17:29
      mnie sie Rosiak podoba!
      nie czyta tych kretynskich maili! o tym, ze pani ala wlasnie weszla do
      akademika, a tam portier sie usmiechnal i spotkala kolege w windzie i pomyslala,
      ze jak bedzie miala meza to bedzie taki mily jak ten kolega i beda razem sluchac
      radia... ble ble ble
      Kantereit czyta glownie maile i to w calosci, co mnie doprowadza do wylaczenia
      radia!
      wczoraj i dzis jest ok!!

poza tym podobalo mi sie porownanie wypowiedzi blizniaka do slow edwarda gierka
      (socjalistyczna skromnosc)

agat
    • pancwynar Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 19:18
      cóż: "dać mu szansę"
      trudno oceniać po dwóch wieczorach...
      pierwsze wrażenie: poprawnie, rzeczowo i... trochę "plastikowo"
      albo był tak spięty pyt. "gdzie jest red. Kantereit?", albo świadomośc prow. jednej ze sztandarowych audycji tak go usztywniała
      • astat5577 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 20:56
        pancwynar napisał:

> trudno oceniać po dwóch wieczorach...

Chyba w ogóle trudno oceniać. Być może profesjonaliści inaczej patrzą na
        wszystko, ja, jako nie były, ale aktualny ciągle słuchacz, kieruję się głównie
        sympatią i własnymi gustami.
        I klasą prowadzących, ale znowu, klasa, poziom, dla każdego oznacza to coś
        innego.
    • fingoth Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 06.12.06, 00:54
      Mnie się marzy K. Strzyczkowski w zd3 w piątki.
      • mh2 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 06.12.06, 20:06
        Też mam takie marzenia. Ach, pięknie pomarzyć.
        Z tym, że przez cztery dni, jak to było przed Laskowitkiem. Piątki obstawiał
        Tomasz Sianecki, ale ten już - pewnie - do radia nie wróci, ma lepszą fuchę.
    • neandertalski mnie się podoba 07.12.06, 14:56
      jak wspomniała moja Koalicjantka dyskutowalim :)
      Ogólnie dla mnie zmiana pozytywna, Pana Kantereita niecierpię, cały czas wydaje
      mi się, ze on tylko na chwilę prowadzi tę audycję a to już chyba nawet latka
      jakieś minęły od czasu Kowalewskiego? Dla mnie w każdym razie Pan Kantereit
      jest nadal równie denerwująco i nie pasujący jak na początku.
      Z kolei Pan Rosiak bardziej mi się podoba, bo wyżej sobie cenię lekką sztywność
      niż luz nachalny, tyle, ze to zdaje się tylko podmiana...
      szkoda
    • romeo14 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 29.12.06, 01:10
      Dariusz Rosiak także w porannym ZD3.
      Tak będzie od Nowego Roku-wtorki,środy,czwartki należeć będą do
      Łukawskiego,piątki-bezmiennie do Manna a poniedziałki-właśnie do Rosiaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka