astat5577 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 00:17 Trudno mi powiedzieć, słuchałam tylko chwilę. Kojarzę z TP, ale może mylnie. Rozmawialiśmy jednak wcześniej z neandertalskim, że przydałaby się zmiana w popołudniowym zapraszaniu. Przy czym to jego zdanie, bo ja rzadko słucham o tej porze, takie życie:) Każda zmiana na lepsze nie jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
gepe Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 07:41 Proponuję - starym, dobrym chyba zwyczajem - dać człowiekowi (i nam) trochę czasu. Trudno cokolwiek powiedzieć po tak krotkim czasie. pozdrawiam - gepe Odpowiedz Link Zgłoś
tosik04 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 11:28 Wydawał się być nieco spięty ale może to trema. Poza tym niech nie będzie aż taki poważny, co innego Raport Tygodnia a co innego ZD3. Pożyjemy, poczekamy, przekonamy się co z niego będzie. A nawiasem mówiąć - to jest ten facet co kiedyś pracował w BBC? Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 12:58 Na pewno jest to facet który kierował tygodnikiem Ozon, pismem ciekawym i przyzwoitym, dopóki nie przejęli go (tj. Ozonu, nie Rosiaka) i w krótkim czasie nie doprowadzili do upadku natchnieni pampersi. Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 16:06 Dariusz Rosiak (ur. w 1962 r.) - anglista, dziennikarz, wieloletni pracownik francuskiego radia RFI i sekcji polskiej BBC. W latach 90. korespondent polskich mediów w Londynie, pisał m.in. w Życiu Warszawy, Życiu, Tygodniku Powszechnym. W 2005 r. został pierwszym redaktorem naczelnym tygodnika Ozon, skąd został odwołany po niezadowalających wynikach sprzedaży. Obecnie publikuje głównie w dzienniku Rzeczpospolita, w sobotnio-niedzielnym dodatku Plus Minus, pojedyncze teksty pojawiły się też w Polityce, miał też swą stałą rubrykę w zamkniętym projekcie Agory Nowy Dzień (ostatnia strona w każdy wtorek). Hm...no a jak i tu będą niezadawalające słupki? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 16:37 Biedny Rosiak, już drugi dzień musi tłumaczyć słuchaczom, kim jest i jak się nazywa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 16:46 Przepraszam za oczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 17:24 No właśnie zastanawiałam się czy to zmiana na stałe, czy tylko na jakiś czas. Jeśli na stałe to szkoda, bo póki co pan Rosiak nie daje rady :( Odpowiedz Link Zgłoś
trojkofan.trojka.info Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 19:05 Zmiana jest na pewno chwilowa. Robert Kantereit wraz z Pawłem Homą udali się Laponii, skąd jutro mają nadawać relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
agatttt bardzo dobry! 05.12.06, 17:29 mnie sie Rosiak podoba! nie czyta tych kretynskich maili! o tym, ze pani ala wlasnie weszla do akademika, a tam portier sie usmiechnal i spotkala kolege w windzie i pomyslala, ze jak bedzie miala meza to bedzie taki mily jak ten kolega i beda razem sluchac radia... ble ble ble Kantereit czyta glownie maile i to w calosci, co mnie doprowadza do wylaczenia radia! wczoraj i dzis jest ok!! poza tym podobalo mi sie porownanie wypowiedzi blizniaka do slow edwarda gierka (socjalistyczna skromnosc) agat Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 19:18 cóż: "dać mu szansę" trudno oceniać po dwóch wieczorach... pierwsze wrażenie: poprawnie, rzeczowo i... trochę "plastikowo" albo był tak spięty pyt. "gdzie jest red. Kantereit?", albo świadomośc prow. jednej ze sztandarowych audycji tak go usztywniała Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 05.12.06, 20:56 pancwynar napisał: > trudno oceniać po dwóch wieczorach... Chyba w ogóle trudno oceniać. Być może profesjonaliści inaczej patrzą na wszystko, ja, jako nie były, ale aktualny ciągle słuchacz, kieruję się głównie sympatią i własnymi gustami. I klasą prowadzących, ale znowu, klasa, poziom, dla każdego oznacza to coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
fingoth Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 06.12.06, 00:54 Mnie się marzy K. Strzyczkowski w zd3 w piątki. Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 06.12.06, 20:06 Też mam takie marzenia. Ach, pięknie pomarzyć. Z tym, że przez cztery dni, jak to było przed Laskowitkiem. Piątki obstawiał Tomasz Sianecki, ale ten już - pewnie - do radia nie wróci, ma lepszą fuchę. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski mnie się podoba 07.12.06, 14:56 jak wspomniała moja Koalicjantka dyskutowalim :) Ogólnie dla mnie zmiana pozytywna, Pana Kantereita niecierpię, cały czas wydaje mi się, ze on tylko na chwilę prowadzi tę audycję a to już chyba nawet latka jakieś minęły od czasu Kowalewskiego? Dla mnie w każdym razie Pan Kantereit jest nadal równie denerwująco i nie pasujący jak na początku. Z kolei Pan Rosiak bardziej mi się podoba, bo wyżej sobie cenię lekką sztywność niż luz nachalny, tyle, ze to zdaje się tylko podmiana... szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
romeo14 Re: Rosiak w popołudniowym ZD3 29.12.06, 01:10 Dariusz Rosiak także w porannym ZD3. Tak będzie od Nowego Roku-wtorki,środy,czwartki należeć będą do Łukawskiego,piątki-bezmiennie do Manna a poniedziałki-właśnie do Rosiaka. Odpowiedz Link Zgłoś