Dodaj do ulubionych

Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem

• slowianska_dusza Jeszcze powinni zaprosić Shazzę i Rosiewicza 09.01.07, 20:54
      Shazza także ma grono swoich wielbicieli, wniesie do utworu kobiecy powab oraz
      dyskotekową żywiołowość, a Rosiewicz spodoba się słuchaczom Radia Maryja; poza
      tym swinguje i umie stepować. Jakby pracowali nad utworem razem z pp. Rubikiem
      i Wiśniewskim (mam nadzieję że ten ostatni pokaże się ze wszystkimi swoimi
      kobietami w strojach z epoki, a w trakcie występu zapali pochodnie i wejdzie na
      słup), to by dopiero powstała kantata!
      Ewentualnie, jeżeli Shazza nie zechce, może być Tatiana Okupnik. Koniecznie w
      kreacji z Konkursu Eurowizji!
    • Gość: gosc Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.chello.pl 10.01.07, 11:07
      poe7 , a potem będzie taki wstyd jak po wykonaniu hymnu przez pewną wielką
      artystkę. Rubik to moze wystapić co najwyzej na rocznicę Nowej Huty.
    • Gość: Krakus Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:29
      najpierw był koncert Na święta wielkanocne (ok.45 minut) w Wielki Poniedziałek a
      potem było do rana popijawa -a szmal skasowała ta nienasycona żona Pendereckiego...
    • Gość: Shemat Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:41
      To jest skandal... jak mozna promowac kicz i pospolstwo w mieście o takiej
      szerokiej i ciekawej kulturze jak Kraków...Amerykanizacja postepuje, tanteda
      zalewa swiat, miedia propaguja, ludzie toleruja, a rubika uznaja za geniusza....
      patetyczne ale nie do przyjecia
    • www.globaltc.eu Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem 12.01.07, 15:18
      Kraków - jeśli w ogóle - nie ma się co oburzać na Rubika, raczej na
      zamawiających. Poza tym ludzie potrzebuja także "lżejszej" muzyki przy takich
      okazjach. Nie tylko sztuki przez duże "S".
      "Samorządowcy stawiają na Piotra Rubika": issi.pl/index.php?
      option=com_content&task=view&id=123&Itemid=251
    • Gość: Loret I bardzo dobrze że Rubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:22
      mam wrażenie, że wielu ludzi poprostu jest zazdrosnych o jego talent! Założę
      się ,że kantanta będzie niezastąpiona - oczywiście penderecki nie był by zły ,
      ale ludzie mniej tej zazdrości!!!! Ja rozumiem , że też chcielibyscie tak
      wspaniale komponowac
    • Gość: aqq Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.armasan.pl 18.01.07, 10:18
      Z całym szacunkiem - ale wolałabym nie słuchać "artystycznej" muzyki p.
      Pendereckiego na obchodach, która jest po prostu NIESTRAWNA dla normalnych
      ludzi. Ci, którzy się nią zachwycają są dla mnie jak Ci, co chwalą nowe szaty
      cesarza których po prostu nie ma.
      Tak, może i mam "popowy" gust, ale tysiąc razy wolę muzykę np. Bacha, Morricone,
      Hornera, Vangelis czy nawet Rubika niż pokręconą twórczość p. Pendereckiego.
    • Gość: aqq Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.armasan.pl 18.01.07, 10:21
      PS.

Niech może p. Penderecki po prostu skomponuje konkurencyjny utwór :-)

• Gość: gregg Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:00
      Panie Więcek, coś pan za jeden? Taki z pana wielki artysta jak z koziej d..y
      trąbka!!
      Dlaczego tak bardzo boli was (mam na myśli tych co się uważają za
      przedstawicieli WIELKIEJ sztuki)popularność "małych" artystów? To właśnie
      ci "mali" artyści przyciągają miliony, a na waszą "sztukę" przychodzi co
      najwyżej kilkaset osób - i to jeszcze ciągle trzeba was dotować...
      A Penderecki? - zawsze, gdy słyszę te jego "dzieła", czekam kiedy przestaną
      stroić instrumenty, a zaczną grać!:)
      A jak widzę tych naburmuszonych snobów (takie ę,ą - g..no przez "rz"), którzy
      siedzą na jego koncertach i wielce udają, że wiedzą o co chodzi - to mi się
      rzygać chce!
      Podsumowując - grajcie i róbcie sobie tą swoją "wielką sztukę" w swoim zaciszu,
      a normalnym, zwykłym ludziom dajcie słuchać to co lubią!
      Nie próbujcie nikogo na siłę i wbrew jego woli uszczęśliwiać!!
      Pozdrawiam wszystkich!:)

---podpiszę się jako - "wielbiciel", bo jestem wielbicielem niezmiennie od 30
      lat muzyki grupy PINK FLOYD. Wielbicielem twórczości pana Rubika nie jestem,
      ale mi on nie przeszkadza i mogę jego muzyki nawet niekiedy posłuchać - tak
      samo nie przeszkadza mi twórczość pana Pendereckiego, bo jej unikam jak ognia,
      żeby czasem nie popaść w jakąś frustrację!:))
      No i nie wsadzajcie kogoś takiego jak pan Penderecki czasem do tego samego
      worka co Chopina, Mozarta itp. - dajcie tym naprawdę WIELKIM odpoczywać w
      spokoju...
      Cześć!
    • Gość: znaFca Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.chello.pl 20.01.07, 00:15
      Owszem, Penderecki jest niestrawny, ale Rubik to kompilator. To znaczy nie
      twórca, tylko zapożyczacz. Jak ktoś zna tylko Rubika, to może mu się to
      podobać, ale jak ktoś wie o świecie więcej, to stwierdza, że to lipa i kreacja
      medialna.
    • Gość: jaga Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.chello.pl 20.01.07, 13:21
      Sting i Penderecki, to klasyka ale muzyka rubika to cos wiecej i tym niestety
      trzeba się pogodzić. / bedzie trudno , zwłaszcza temu bufonowi Pendereckiemu/
    • Gość: krakus Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: 195.33.166.* 23.01.07, 17:30
      ...przeciez Penderecki wyniosl sie wraz z Beethovenem do "stolycy", zatem niech
      tam tworza razem z szanowna malzonka, co to jej miasto za malo proponowalo...
      ...moze my mieszkancy pragniemy czegos bardziej "przyziemnego"...
    • Gość: Kraków 2007 Idź na całość IP: *.chello.pl 25.01.07, 00:58
      A nie lepsze to (Wszystkie rybki):

Pij, pij, pij bracie pij
      Na starość torba i kij
      Wczoraj grałem w sześćdziesiąt sześć
      A dzisiaj nie mam co jeść.

Pytała się pani pewnego doktora,
      Czy lepiej dać z rana, czy lepiej z wieczora
      Dobrze dać z wieczora by się fajnie spało,

A rano poprawić by się pamiętało.
      Wszystkie rybki mają cipki
      Trala la, trala la la
      A karasie po kutasie
      Trala la, trala la la

A ty stary nie kręć gitary
      Trala la, trala la la
      Nie zawracaj kontra mary
      Trala la, trala la la

Aniele mój złoty
      Tańcz walca z ochoty
      Tańcz walca tak mile
      Zabawimy się chwilę
      Wszystkie rybki...
    • Gość: lodzianin_v Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.pai.net.pl 01.02.07, 00:45
      Do tego tekstu "Wszystkie rybki",tez pewnie kantatę by spłodził.Nawet chyba
      lepszy tekst miałby,niż ten Książkowy. Książkowy,no tak,oj, lecz nie
      literacki,tylko grafomański,tak jak i kiczowata,równie rzec grafomańska jest
      sacro-polo na półpopowa-trendowata tzw. jego muzyka. Pop podparty zespołem
      orkiestrowym.chórem,kilkoma solistami,grzecznymi harmoniami,miłymi,ale
      przynudzajacymi melodiami i nazywanymi szumnie kantatami,czy oratoriami.
      Trendy,media,moda i mamona. To są wzory i tropy tego kompozytora. No i niechby
      sobie pisał,coś czasem wykonanoby,ale oburza mnie kreowanie jego na nie wiem
      jaką wielkość. Domena czasów - reklama,chłam,galopujące równanie w dół do elyty
      przed bramami sączącymi pywka. Współczuję Krakowowi z decyzji gremium.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka