Dodaj do ulubionych

Wpadki Trójki

23.08.12, 16:07
W poniedziałek Grażyna Dobroń przekonywała do zalet letnich romansów i zdrad małżeńskich. Działo się to w Trójce, której pracownicy dostają orgazmów i wytrysków przy wszelakich okazjach kościelnych, a zwłaszcza, gdy w grę wchodzi spuścizna po JP II.
Rozpoczynając rozmowę z zaproszonymi dziennikarzami Krystian Hanke powiedział (dzisiaj po 8.40):" Czy M Y ,P O L A C Y, możemy spać spokojnie, że IPN ..... Nic mi nie wiadomo, aby p.Hanke miał prawo wypowiadać się w imieniu POLAKÓW. Nic mi nie wiadomo, aby IPN uważany był przez wszystkich Polaków za dobro narodowe. itp, itd...
W porannym ZD3 przeglądy prasy to codzienna reklama Gazety Polskiej. W radiu Wawa było to na miejscu. Ale od radia publicznego można chyba wymagać odrobiny przyzwoitości i szacunku dla słuchaczy.
Obserwuj wątek
    • raszefka Re: Wpadki Trójki 23.08.12, 23:45
      imagistyk napisał:

> w Trójce, której pracownicy dostają orgazmów i wytrysk
      > ów przy wszelakich okazjach kościelnych, a zwłaszcza, gdy w grę wchodzi spuściz
      > na po JP II.

Prawdę mówiąc nie zauważyłam takiej tendencji, ale i bez niej zachwalanie zdrad (serio było o tym????) jest grubym nieporozumieniem. W radiu publicznym z misją zwłaszcza.

> Rozpoczynając rozmowę z zaproszonymi dziennikarzami Krystian Hanke powiedział (
      > dzisiaj po 8.40):" Czy M Y ,P O L A C Y, możemy spać spokojnie, że IPN ..... Ni
      > c mi nie wiadomo, aby p.Hanke miał prawo wypowiadać się w imieniu POLAKÓW. Nic
      > mi nie wiadomo, aby IPN uważany był przez wszystkich Polaków za dobro narodowe.
      > itp, itd...
      Niechże się wypowiada w imieniu ich, Polaków, byle występy antenowe Pana Redaktora nie wykraczały poza przegląd prasy i rozmowę z gośćmi, a i to niekoniecznie codziennie.

Czy jutro wraca Kuba do zd3??????
      • rehom Re: Wpadki Trójki 28.08.12, 14:42
        Ło matko! Dawno nie czytałem takich bzdur. Intryga i lament nad sformułowaniem jednego redaktora!

"My Polacy" się nie podobało? Straszne!!!!! Ja tam nie słyszałem błagalnych apeli "w obronie instytutu". Zdaję się, też że w tej samej rozmowie przypomniano wręcz zarzuty wobec IPN-u. Ale zachowując czujność, proponuję sprawdzić czy dziennikarza, który utyskiwał na ów Instytut nie trzyma się na Myśliwieckiej do dziś o chlebie i wodzie!

No i co to za skandal, by w przeglądzie prasy gazetę cytować!!! Może lepiej paragony z Biedronki? Objaśniam przeto. Zwrot "przegląd prasy" oznacza, że przegląda się różne tytuły. (Wyborcza też jest i to w każdym przeglądzie). Mam nadzieję, że pomogłem.

Tabletki imagisyk! Tabletki to dla Was nadzieja! Zaśmiecacie forum NAM POALKOM niepotrzebnie.

PS A tak w ogóle, to chyba w złą stronę uderzacie imagistyk i nie bardzo się orientujecie co się wokoło dzieje, bo tego redaktorka, co wam tak podpadł (żonkę poderwał czy co?), to wasi wrogowie imagistyk chętnie by na pal wsadzili. Poniżej drogowskaz bo- jak widzę obsługa Google za trudna:

niepoprawni.pl/category/tagi-z-blogow/krystian-hanke
        WARA OD MOJEJ TRÓJKI - trzyma poziom!

PS2 Kuba wrócił.
        • imagistyk Re: Wpadki Trójki 28.08.12, 16:01
          "No i co to za skandal, by w przeglądzie prasy gazetę cytować!!! Może lepiej paragony z Biedronki? Objaśniam przeto. Zwrot "przegląd prasy" oznacza, że przegląda się różne tytuły. (Wyborcza też jest i to w każdym przeglądzie). Mam nadzieję, że pomogłem."- proszę przeczytać jeszcze raz mój tekst. Nie napisałem o przeglądzie prasy. Czy bardzo się pomylę, jeżeli napiszę , że ramówka Trójki jest Panu ( i) obca ?
          O ile mogę pisać sam za siebie to jestem pojedyńczym stworzeniem i proszę używać liczby pojedyńczej.
          O ile mogę prosić : proszę odnieść się do mojego wpisu, a nie do swojej wyobraźni.
          Z góry dziękuję.
          • rehom Re: Wpadki Trójki 29.08.12, 08:25
            W pierwszym poście imagistyk napisaliście:

<<<<<<<W porannym ZD3 przeglądy prasy to codzienna reklama Gazety Polskiej. W radiu Wawa było to na miejscu. Ale od radia publicznego można chyba wymagać odrobiny przyzwoitości i szacunku dla słuchaczy

w kolejnym:

<<<<<<<<<proszę przeczytać jeszcze raz mój tekst. Nie napisałem o przeglądzie prasy

Mam nadzieję, że pomogłem amatorze.
            Może więc przestań się ośmieszać i zawracać NAM POLAKOM głowę WASZĄ chorą wyobraźnią. Zmień tytuł wątku na WPADKA IMAGISTYKA i weź te tabletki, które lekarz ci przepisał.

PS
            <<<<<<jestem pojedyńczym stworzeniem...
            ...może. Ale i tak chybionym.
            • imagistyk Re: Wpadki Trójki 29.08.12, 17:41
              Rzeczywiście zaszło nieporozumienie. Pomyliłem wątki. Zasugerowałem się zdaniem :
              "Ło matko! Dawno nie czytałem takich bzdur. Intryga i lament nad sformułowaniem jednego redaktora!"
              Napisałem :
              " W porannym ZD3 przeglądy prasy to codzienna reklama Gazety Polskiej. W radiu Wawa było to na miejscu. Ale od radia publicznego można chyba wymagać odrobiny przyzwoitości i szacunku dla słuchaczy."
              Panska wypowiedź :
              "No i co to za skandal, by w przeglądzie prasy gazetę cytować!!! Może lepiej paragony z Biedronki? Objaśniam przeto. Zwrot "przegląd prasy" oznacza, że przegląda się różne tytuły. (Wyborcza też jest i to w każdym przeglądzie). Mam nadzieję, że pomogłem."- zrozumiał Pan o czym napisałem ?
              "PS A tak w ogóle, to chyba w złą stronę uderzacie imagistyk i nie bardzo się orientujecie co się wokoło dzieje, bo tego redaktorka, co wam tak podpadł (żonkę poderwał czy co?), to wasi wrogowie imagistyk chętnie by na pal wsadzili. Poniżej drogowskaz bo- jak widzę obsługa Google za trudna:" - co to ma wspólnego z moim tekstem ?

"Może więc przestań się ośmieszać i zawracać NAM POLAKOM głowę WASZĄ chorą wyobraźnią. Zmień tytuł wątku na WPADKA IMAGISTYKA i weź te tabletki, które lekarz ci przepisał.

PS
              <<<<<<jestem pojedyńczym stworzeniem...
              ...może. Ale i tak chybionym." - dziekuję za uwagę. Gratuluję taktu i kultury polemiki. Dawno czegoś takiego na tym forum nie było.
    • airborell Re: Wpadki Trójki 24.08.12, 08:24
      Grażyna Dobroń jest jedną wielką wpadką.
      • jedzoslaw Re: Wpadki Trójki 25.08.12, 00:19
        Grażyna Dobroń czasem opowiada głupotki, ale nie wierzę, by namawiała do zdrad małżeńskich. Może jakiś link do podcastu?
        • imagistyk Re: Wpadki Trójki 26.08.12, 14:12
          Na stronie Trójki trzeba wejść w zakładkę "społeczeństwo" . Jest tam tylko zapowiedź audycji. Więcej nie znalazłem.
          • jedzoslaw Re: Wpadki Trójki 28.08.12, 12:03
            Swego czasu, nie mogłem znieść jej słodkiego, przymilnego głosiku, który wydawał mi się zwyczajnym fałszem, ale przyzwyczaiłem się. Do wywodów jej oraz zapraszanych "trenerów" i "kołczów" też chyba można się jakoś przyzwyczaić.
    • ogolony Re: Wpadki Trójki 08.10.12, 17:18
      Szczytem głupoty i debilizmu jest puszczanie Marii Peszek i wybór jej płyty na Płytę Tygodnia w Trójce. Przecież nie od dziś wiadomo, jakie ta pani ma podejście do życia, świata i Boga. Od Trójki oczękuję, by była uniwersalna w kwestii wiary (Jeśli nie może popierać chrześcijaństwa), a promocja SZMATŁAWCA na pewno tym nie jest! Do tej pory byłem wielkim propagatorem Pr.3, ale najwyraźniej ostatni rekordowy wzrost słuchalności spowodował, że robią to, co komercja. Opamiętajcie się, bo słuchaczy łatwo stracić! Już samo pojawianie się czarownicy Czubaszek doprowadza mnie do mdłości i powoduje,że wybieram konkurencję. Miejscem dla pani Peszek jest ROXY fm i Eskarock , a nie publiczne radio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • raszefka Re: Wpadki Trójki 08.10.12, 20:35
        ogolony napisała:

> Już samo pojawianie się czarownicy Czub
        > aszek doprowadza mnie do mdłości i powoduje,że wybieram konkurencję.

Hmmm, mogę się domyślić, o którą konkurencję chodzi ;)
      • radiowoleodtelewizji Re: Wpadki Trójki 08.10.12, 20:43
        Polecam artykuł o tym komu w Trójce odmówiono grania. Artykuł jest głównie o Pawle Kukizie (jeden Jego utwór z nowej płyty w Trójce jest grany), natomiast zwracam uwagę na sytuację z zespołem Złe Psy, gdzie podobno Piotr Baron miał powiedzieć, że to on decyduje co będzie grane w Trójce, a nie słuchacze.
        Polecam
        Moje zaufanie do tego radia - kiedyś bezgraniczne - dziś jest zerowe.
        • airborell Re: Wpadki Trójki 09.10.12, 15:37
          "gdzie podobno Piotr Baron miał powiedzieć, że to on decyduje co będzie grane w Trójce, a nie słuchacze."

Zdaje się na tym polega idea radia autorskiego, którego podobno broniliśmy, nieprawdaż?
          • radiowoleodtelewizji Re: Wpadki Trójki 09.10.12, 21:46
            Zdaje się na tym polega idea radia autorskiego, którego podobno broniliśmy, nieprawdaż?
            To autorskie radio w Trójce wygląda tak jedno gramy w kółko, a inne omijamy. Generalnie Twoja zasada jest słuszna, ale przy zachowaniu właściwego podejścia.
            Ile "byle czego" grał Piotr Baron przez ostanie 10 lat w Trójce? Ja pamiętam dokładnie jak udawał, że nie gra z playlisty za czasów dyr. Laskowskiego. Zresztą do dziś wmawia,
            że playlisty w Trójce nie ma.
            Nie ma miejsca dla Andrzeja Nowaka jest za to miejsce (dużo miejsca) dla innych. Mam wymieniać? Zajrzyj do playlisty airborellu.
            • airborell Re: Wpadki Trójki 09.10.12, 22:14
              > Ile "byle czego" grał Piotr Baron przez ostanie 10 lat w Trójce?

Nie wiem. Nie oceniam tego, co gra Baron, IMO on w ogóle nie powinien prowadzić autorskiej audycji muzycznej - ale fundamentalnie nie zgadzam się z myśleniem, że to listy słuchaczy mają decydować o tym, co w Trójce ma być grane a co nie. Zresztą umówmy się, że w tych listach nie o wartość muzyczną Złych Psów chodzi.
              • radiowoleodtelewizji Re: Wpadki Trójki 09.10.12, 23:34
                Znam Piotra Barona z radia od ponad 20 lat. Sądzę,że jednak dobrze,że ma audycję autorską-on wie jak zaskakiwać. Wiem jaki był kiedyś. Co z tego pozostało do dziś? Czy przypadkiem nie zmienił się jak ta przysłowiowa chorągiewka na wietrze? Obserwowałem to jeszcze w czasach gdy prowadził poranne audycje w Radiu Flash, a muzykę ktoś mu wybierał, natomiast on sygnował swoim nazwiskiem to "muzyczne nie wiadomo co". Nie do tego jestem przyzwyczajony, nie tego nauczył mnie Program Trzeci (i Pan Piotr).
                Tym razem znowu mnie niemiło zaskoczył , bo "Złe Psy" to grupa jak najbardziej w klimacie bluesowo-rockowo-metalowym i nie spodziewałem się, że właśnie Pan Piotr Baron powie im słowo:"nie".
                Inną sprawą jest to,że to my słuchacze jesteśmy w radiu niejako klientami i to pod nas należy robić to radio. Mówiąc o "nas" mam na myśli ludzi, których to radio ukształtowało (ilu z nas może powiedzieć,że wychowało się na Trójce? Chyba wielu). To my będziemy wyznaczać w tym radiu standardy i pod nas powinno być to radio robione. Nie pod tzw. "nowe nabytki" ze stacji typu RMF i Zet. To my byliśmy tutaj od zawsze, a oni ("nowe nabytki") przyszli jak Trójka stała się "Słoneczną TrUjką". I co zostało z tych wartości jakie wpajano nam do 2000 roku? Ja w to wszystko wierzyłem. Dlaczego w 2000 roku powiedziano nam (w zawoalowany sposób), że to wszystko wcześniej to była nieprawda? Do dziś nam się to mówi nie wprost..."Po czynach ich poznacie"-tą zasadę stosuję obserwując to co się dzieje w Trójce.
                • greg_f Re: Wpadki Trójki 15.10.12, 13:53
                  radiowoleodtelewizji napisała:

> Inną sprawą jest to,że to my słuchacze jesteśmy w radiu niejako klientami i to
                  > pod nas należy robić to radio. Mówiąc o "nas" mam na myśli ludzi, których to ra
                  > dio ukształtowało (ilu z nas może powiedzieć,że wychowało się na Trójce? Chyba
                  > wielu). To my będziemy wyznaczać w tym radiu standardy i pod nas powinno być to
                  > radio robione. Nie pod tzw. "nowe nabytki" ze stacji typu RMF i Zet. To my byl
                  > iśmy tutaj od zawsze, a oni ("nowe nabytki") przyszli jak Trójka stała się "Sło
                  > neczną TrUjką". I co zostało z tych wartości jakie wpajano nam do 2000 roku? Ja
                  > w to wszystko wierzyłem. Dlaczego w 2000 roku powiedziano nam (w zawoalowany s
                  > posób), że to wszystko wcześniej to była nieprawda? Do dziś nam się to mówi nie
                  > wprost..."Po czynach ich poznacie"-tą zasadę stosuję obserwując to co się dzie
                  > je w Trójce.

Też wspominam z sentymentem Trójkę w kształcie sprzed 2000, a gdy swego czasu jej były już redaktor zasugerował w rozmowie na czacie, że jeśli słuchaczom nie odpowiadają reformy w Trójce, to mogą sobie poszukać innych stacji, to czułem niesmak, ale z drugiej strony ograniczanie grupy prawdziwych słuchaczy Trójki do tych, którzy słuchali jej od poprzedniego wieku, to dość krzywdzące uproszczenie - dla mnie prawdziwy słuchacz Trójki to każdy miłośnik radia przez duże R, niezależnie od tego, czy zaczął jej słuchać w 1970, czy 2010 r.
                  • radiowoleodtelewizji Re: Wpadki Trójki 11.11.12, 18:22
                    Też wspominam z sentymentem Trójkę w kształcie sprzed 2000, a gdy swego czasu j
                    > ej były już redaktor zasugerował w rozmowie na czacie, że jeśli słuchaczom nie
                    > odpowiadają reformy w Trójce, to mogą sobie poszukać innych stacji, to czułem n
                    > iesmak, ale z drugiej strony ograniczanie grupy prawdziwych słuchaczy Trójki do
                    > tych, którzy słuchali jej od poprzedniego wieku, to dość krzywdzące uproszczen
                    > ie - dla mnie prawdziwy słuchacz Trójki to każdy miłośnik radia przez duże R, n
                    > iezależnie od tego, czy zaczął jej słuchać w 1970, czy 2010 r.

Greg_f oczywiście zgadzam się z Tobą. Wiesz...piszę o niektórych sprawach dosyć kategorycznie, bo poprzez rozmazywanie sytuacji utraciliśmy to co nam zabrano w 2000 roku i nadal nie możemy tego w pełni odzyskać. Słucham często starych audycji Trójkowych i nie mogę odżałować,że straciliśmy takie radio. Niedawno wpadłem na audycję Sylwestrową z przełomu 1999/2000 prowadzoną przez Piotra Kaczkowskiego - jaka to była atmosfera, jaki klimat!
                    Teraz wracam do tego kim jest prawdziwy Trójkowy słuchacz. Oczywiście zgadzam się z Tobą, że jest to miłośnik radia przez duże R. Tylko jakie to jest radio? Myśmy poznali Trójkę, która była radiem przez duże R. Pytanie co z młodymi, którzy teraz zaczęli słuchać. Nas to radio wychowało...jak ich wychowa?
                    Pisząc o słuchaczach będących "nowymi nabytkami" ze stacji typu RMF i Zet mam na myśli tych, którzy przychodzą słuchać Trójkę i próbują w formie opinii narzucić w Trójce ten eremefowo-zetkowy porządek w tym radiu-oni chcą mieć taki RMF czy Zet w Trójce. (zauważam wiele takich komentarzy). Nowe nabytki przejęły inicjatywę i teraz to one rozdają karty, a nas starych wiernych słuchaczy odsunięto na bok. Kazano nam słuchać radia po nocach, a w dzień okłamuje się nas, że ta różowo-landrynkowa sieczka sącząca się z radia jest dla nas dobra i jak najbardziej w Trójkowym standardzie (oceniam całokształt, a nie pojedyncze przebłyski w ciągu dnia). Dlaczego nie posprzątano skutecznie tego radia po dyrektorze Laskowskim? Odpowiedź znajduje się na wstępie strony trojka.net:
                    Śniło mi się, że obudziłem się rano, włączyłem odbiornik i usłyszałem Program 3 Polskiego Radia. Z głośnika płynęły kojące moje – radiosłuchacza – ucho dżingle. Te same, których stacja dopracowała się przez lata swej świetności, te same, o których pamięć starali się zatrzeć "reformatorzy" Trójki. Serwisy czytane były bez zagłuszającego je podkładu muzycznego, a prowadzący audycje mówili do słuchacza, a nie "sobie a muzom". Zapraszający do reklamy Głos nie strzelał z głośnika jak z karabinu maszynowego.

Przebudzenie 2 kwietnia sprowadziło mnie na ziemię. Okazuje się, że obecnej dyrekcji PR3 bliżej jest do standardów narzuconych przez niszczycieli Stacji, niż do poziomu wypracowanego przez lata rozwoju Trójki, poziomu, jakiego oczekują słuchacze (kto słuchał pierwszokwietniowych rozmów telefonicznych, ten wie).

Jeśli wspaniały program miał sprawić słuchaczom przyjemność w dzień jubileuszu, to czym w takim razie miałby być powrót do marnego standardu z czasów ekipy Laskowskiego już w dniu następnym? Po co jedliśmy tę żabę? Gdyby nie ona, myślałbym – naiwny – że się porządnego programu zrobić, po prostu, nie da, że nie ma kim. A tak? Że się nie chce.
                    "Miłośnik radia przez duże R"-bycia nim uczył mnie Program Trzeci. Czego Program Trzeci uczy dziś młodych ludzi? Tego, że co Sylwestra musi być techno-impra, a Michał Margański to nowy Jerzy Kordowicz?

• jureek Re: Wpadki Trójki 11.10.12, 13:14

> Polecam artykuł o tym komu w Trójce odmówiono grania. Artykuł jest głównie o P
          > awle Kukizie (jeden Jego utwór z nowej płyty w Trójce jest grany),

Też mi wielka dyskryminacja. Tak jest z wszystkimi płytami. Z nowych płyt innych wykonawców do plejlisty też trafiają po jednym, góra dwa utwory. Nie pochwalam takiej praktyki, ale tak po prostu jest i płyta Kukiza nie jest żadnym wyjątkiem.
          Poza tym chyba mało uważnie słuchasz Trójki, skoro nie wiesz, że płyta Kukiza była obszernie prezentowana w Liście Osobistej Piotra Metza, sam Kukiz był w studio i mógł gadać do woli o wszystkim - prowadzący pozwalał mu nawet na długie wywody polityczne w audycji, jak by nie patrzeć, muzycznej. Nie wiem, czego jeszcze Ci brakuje, żebyś przestał twierdzić, że Kukiz jest dyskryminowany. A może chodzi o to, że on chciałby być uprzywilejowany i sam brak uprzywilejowania uważa już za dyskryminację.
          W audycji Metza miał nawet pretensje do prowadzącego, że ten puszcza utwory w niewłaściwej kolejności.
          Jura
          • radiowoleodtelewizji Re: Wpadki Trójki 13.10.12, 00:10
            jureek napisał:
            Też mi wielka dyskryminacja. Tak jest z wszystkimi płytami. Z nowych płyt innyc
            > h wykonawców do plejlisty też trafiają po jednym, góra dwa utwory. Nie pochwala
            > m takiej praktyki, ale tak po prostu jest i płyta Kukiza nie jest żadnym wyjątk
            > iem.

Skupiłeś się na Kukizie, a ja położyłem nacisk na Złe Psy. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.
            Poza tym chyba mało uważnie słuchasz Trójki,
            Nie słucham już Trójki (i już się z nią nie identyfikuję-teraz mam innych przyjaciół), co nie znaczy,że nie wiem co się w niej dzieje. Obserwuję Trójkę "z daleka przez lornetkę" czasami, bo muszę wiedzieć jak się zmieni coś na lepsze. W trakcie audycji P. Metza akurat nigdy "nie obserwuję". ;-)
            Co do Kukiza to odnoszę wrażenie,że jak zrobiła się wrzawa, to w Trójce na siłę zrobiono mu kawałek miejsca wrzucając jego utwór do playlisty i zapraszając do audycji P. Metza (żeby odebrać P. Kukizowi argument, że jest blokowany)-tak to spostrzegam.
            • jureek Re: Wpadki Trójki 13.10.12, 11:22

> Skupiłeś się na Kukizie, a ja położyłem nacisk na Złe Psy. Przeczytaj jeszcze r
              > az co napisałem.

Skupiłem się dokładnie na tym, co z Twojej wypowiedzi zacytowałem. Pozwól mi proszę decydować samemu, do czego się będę ustosunkowywał i ile razy będę czytał Twoje wypowiedzi (tak dla informacji - przeczytałem ją 4 razy)

> Poza tym chyba mało uważnie słuchasz Trójki,
              > Nie słucham już Trójki (i już się z nią nie identyfikuję-teraz mam innych przyj
              > aciół), co nie znaczy,że nie wiem co się w niej dzieje.

Aha, czyli trochę tak jak niewierzący troszczący się o to, że kościół nie wyświęca kobiet lub nie znosi celibatu ;)
              Jura
              • radiowoleodtelewizji Re: Wpadki Trójki 13.10.12, 21:07
                jureek napisał:
                > Skupiłem się dokładnie na tym, co z Twojej wypowiedzi zacytowałem. Pozwól mi pr
                > oszę decydować samemu, do czego się będę ustosunkowywał i ile razy będę czytał
                > Twoje wypowiedzi (tak dla informacji - przeczytałem ją 4 razy)

Nie mam zamiaru Cię nawracać-czytaj i rób co chcesz. Wyrwanie z kontekstu mojej wypowiedzi pojedynczego wątku nie przybliża nas do tego co chciałem zasygnalizować-a jest to: rugowanie jednych wykonawców i faworyzowanie innych-w Trójce(i nie tylko). Hmm..?
                > Aha, czyli trochę tak jak niewierzący troszczący się o to, że kościół nie wyświ
                > ęca kobiet lub nie znosi celibatu ;)

Tak! Jestem niewierzącym troszczącym się o to,że kościół nie wyświęca kobiet lub nie znosi celibatu. Mam nadzieję,że jesteś usatysfakcjonowany.
                Jura przyznaj się, że brakuje Ci "Słonecznej TrUjki"? Mariusz Rokos podobno jeszcze gdzieś tam nadaje-poszukaj go.
                • jureek Re: Wpadki Trójki 14.10.12, 00:01

> Nie mam zamiaru Cię nawracać-czytaj i rób co chcesz. Wyrwanie z kontekstu mojej
                  > wypowiedzi pojedynczego wątku nie przybliża nas do tego co chciałem zasygnaliz
                  > ować-a jest to: rugowanie jednych wykonawców i faworyzowanie innych-w Trójce(i
                  > nie tylko). Hmm..?

To coś nowego? Przecież Ich Troje też byli rugowani z Trójki. Na tym polega właśnie charakter tej stacji, że nie gra tego samego, co inne stacje, a utwory do grania wybierane są nie na podstawie programu komputerowego, tylko na podstawie subiektywnych gustów prowadzącego. To jest właśnie radio autorskie.

> Jura przyznaj się, że brakuje Ci "Słonecznej TrUjki"? Mariusz Rokos podobno jes
                  > zcze gdzieś tam nadaje-poszukaj go.

Może dlatego, że słucham Trójki, a nie tylko obserwuję ją z daleka, żeby wiedzieć, do czego się przyczepić, to widzę wyraźną różnicę między Trujką z okresu rządów Laskowskiego, a Trójką obecną. Nie tęsknię za Rokosem.
                  Jura
                  • radiowoleodtelewizji Re: Wpadki Trójki 14.10.12, 00:41
                    To coś nowego? Przecież Ich Troje też byli rugowani z Trójki. Na tym polega wła
                    > śnie charakter tej stacji, że nie gra tego samego, co inne stacje, a utwory do
                    > grania wybierane są nie na podstawie programu komputerowego, tylko na podstawie
                    > subiektywnych gustów prowadzącego. To jest właśnie radio autorskie.

Ich Troje byli nie z tej bajki-dlatego nie było ich w Trójce(choć w Trójce Laskowskiego mogliby zawitać-nie takie rzeczy tam grano). Tymczasem wróćmy do Złych Psów. Czego im brakuje, żeby mogli być grani w Trójce? I dlaczego Piotr Baron mówi,że to nie słuchacze decydują tylko on? Rado jest robione dla słuchaczy; ono nie istnieje dla autorów audycji-to słuchacz jest najważniejszy.Oczywiście kim jest słuchacz Trójki już pisałem. To z pewnością nie jest słuchacz, który zaaprobował standardy jakie ta stacja zaproponowała po czerwcu 2000 roku.
                    • nierozpoznawalny Re: Wpadki Trójki 15.10.12, 09:08
                      Panie radio... nie bądź Pan rura - w audycji autorskiej decyduje autor a nie słuchacz i jest to całkowicie normalne. Jak chcesz o czymś decydować, to dzwoń np. do "Muzyczna poczta UKF" ;)
                • greg_f Re: Wpadki Trójki 15.10.12, 13:58

> Jura przyznaj się, że brakuje Ci "Słonecznej TrUjki"? Mariusz Rokos podobno jes
                  > zcze gdzieś tam nadaje-poszukaj go.

Jakościowo pomiędzy Słoneczną TrUjką a programami M.R. można postawić znak równości, ale gwoli ścisłości, ten ostatni nigdy nie prowadził tego pasma, bo pojawił się w TrUjce już po jego zniknięciu.
      • jedzoslaw Re: Wpadki Trójki 09.10.12, 16:38
        ogolony napisała:

> Szczytem głupoty i debilizmu jest puszczanie Marii Peszek i wybór jej płyty na
        > Płytę Tygodnia w Trójce. Przecież nie od dziś wiadomo, jakie ta pani ma podejśc
        > ie do życia, świata i Boga. Od Trójki oczękuję, by była uniwersalna w kwestii w
        > iary (Jeśli nie może popierać chrześcijaństwa), a promocja SZMATŁAWCA na pewno
        > tym nie jest! Do tej pory byłem wielkim propagatorem Pr.3, ale najwyraźniej ost
        > atni rekordowy wzrost słuchalności spowodował, że robią to, co komercja. Opamię
        > tajcie się, bo słuchaczy łatwo stracić! Już samo pojawianie się czarownicy Czub
        > aszek doprowadza mnie do mdłości i powoduje,że wybieram konkurencję. Miejscem d
        > la pani Peszek jest ROXY fm i Eskarock , a nie publiczne radio!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trójka jest uniwersalna, więc puszcza ateistkę Peszek i katoliczkę Jopek. Chcesz uniwersalizmu, a żądasz usunięcia jednej z opcji? To jaka w tym uniwersalność?
        Poza tym, nie wiem, po czym wnosisz, że ta płyta jest "szmatławcem". Słuchałaś(eś) jej w ogóle czy tylko nazwisko autorki Ci przeszkadza? Zresztą, Peszek ma bardzo głębokie podejście do swego światopoglądu i krytykując instytucję szanuje ideę jako taką.
      • nierozpoznawalny Re: Wpadki Trójki 09.10.12, 16:44
        Pan ogolony chyba zaciął się przy goleniu, bo takie nietolerancyjne głupoty opowiada, że od razu powinien przestać PR3 słuchać. Dla swojego dobra :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka