Dodaj do ulubionych

TRUJKA! DNO I WODOROSTY!

IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 10:55
ubolewam, jak widze swoje byle ulubione radio staczajace sie po plaszczynie
pochylonej. nie zycze jej zle, ale jak uslyszalem spiewanie "trujka i
uslyszysz wiecej" przez roznych piosenkarzy to serce mi stanelo, wrzod sie
otworzyl i czekam tylko az radio Z wniesie sprawe do Sadu! toz to jawne
kopiowanie! tonacy chwyta sie brzytwy, a co tam mu; nizej sie nie stoczy.

nie myslalem, ze kiedys tak powiem,ale 3 jest monotematyczna muzycznie!!
<szok> non stop te same, przesluchane juz do ostatniej nutki utwory. BOZE!
Slyszysz to i nie brzmisz!

BIADA! BIADA! BIADA!
Obserwuj wątek
    • Gość: obi Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.icpnet.pl 06.04.03, 13:10
      Gość portalu: smasz de system napisał(a):

> ubolewam, jak widze swoje byle ulubione radio staczajace sie po plaszczynie
      > pochylonej. nie zycze jej zle, ale jak uslyszalem spiewanie "trujka i
      > uslyszysz wiecej" przez roznych piosenkarzy to serce mi stanelo, wrzod sie
      > otworzyl i czekam tylko az radio Z wniesie sprawe do Sadu! toz to jawne
      > kopiowanie! tonacy chwyta sie brzytwy, a co tam mu; nizej sie nie stoczy.
      >
      > nie myslalem, ze kiedys tak powiem,ale 3 jest monotematyczna muzycznie!!
      > <szok> non stop te same, przesluchane juz do ostatniej nutki utwory. BOZE
      > !
      > Slyszysz to i nie brzmisz!
      >
      > BIADA! BIADA! BIADA!

eee, Zetka sprawy do sądu raczej nie wniesie, po prostu jest tak, że kto da
      więcej, temu zaśpiewają w dżinglach. Ot i wszystko.
      A jak Zetka na tym wyszła? Ano zjazdem w słupkach... bo oprócz efektownych
      dżingli nie miała nic więcej słuchaczom do zaoferowania.
      Wnioski więc nasuwają się same - trUjka konsekwentnie kroczy drogą wyznaczoną
      przez Zetkę. A to nie wystarczy, że jeden znany głos z drugim znanym głosem
      zaśpiewa w dżinglu. Bo jak radio nie ma treści do przekazania, to żadne
      dżingle nie pomogą, po prostu szkoda na to pieniędzy.
      Ale komu to wytłumaczyć?
    • Gość: m.kowalewsk Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.radio.com.pl 07.04.03, 09:30
      Tym, ktorzy chcieliby bezkrytycznie przyklasnac powyzszej opinii w sprawie
      dzingli polecam najpierw uwadze dziela, ktore nagrali w ostatniej sesji Sojka,
      Sienkiewicz, Steczkowska i Wodecki.
      Pozdrawiam,
      MK
      • Gość: maro Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.bogucicka7.com.pl 07.04.03, 10:01
        Nie chciałbym być bezkrytycznym, a Pańską wypowiedź
        traktuję jako klucz do rozwiązania jakiejś zagadki. Sęk w
        tym, że nie wiem w jaki sposób natrafić na dokonania
        wymienionych wykonawców ze wspomnianej sesji i skąd mieć
        pewność, że są to właśnie te nagrania. Czyżby to miał być
        jakiś nowy konkurs SMS-owy?

Pozdrawiam
        maro
        • Gość: m.kowalewski Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.radio.com.pl 07.04.03, 13:22
          Nowe jingle wymenionych artystow do posluchania na antenie Trojki. Ot i cala
          zagadka.
          MK
      • tuhanka Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! 07.04.03, 11:44
        Michale, miło Cię znów widzieć w naszych skromnych progach :)) Masz rację, że
        przynajmniej część z tych dżingli da się posłucha, bo są o niebo lepsze od
        tych, co były do niedawna, ale sam przyznasz (choćby po cichu), że nie na
        dżinglach świat się kończy. Jeszcze Twoja audycja trzyma jakiś poziom, da się
        posłuchać Balonika - no i oczywiście audycji wieczornych i nocnych, ale jednak
        poziom radia, w którym od 13 miesięcy pracujesz (i w związku z tym mogłeś też
        odbierać życzenia od słuchaczy 1 kwietnia - jak sam powiedziałeś w audycji) w
        porównaniu z tym co było kiedyś, znacznie się obniżył. Niestety, formuła
        dzienna jest bardzo mało ambitna... a "starzy" (w sensie stażu słuchania)
        słuchacze to słuchacze wymagający...
        Pozdrawiam serdecznie
        Maria Tuhan
        • Gość: m.kowalewski Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.radio.com.pl 07.04.03, 13:53
          1. Z ulga zobaczylem usmieszek na koncu pierwszego zdania, bo to jednak caly
          czas sa skromne progi portalu gazeta.pl.
          2. Ciesze sie, ze sie ze mna zgadzasz, ale podkreslam, ze z cala swiadomoscia
          napisalem o dzielach, a nie ze nowych dzingli "da sie posluchac".
          3. Na dzinglach swiat sie nie konczy. Ale nie moglem obojetnie przejsc obok
          sytuacji, kiedy wlasciwie kazda nowosc na antenie Trojki staje sie powodem przy!
          @#$%^&*nia sie.
          MK
          • gert Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! 07.04.03, 14:56
            Gość portalu: m.kowalewski napisał(a):
            > 3. Na dzinglach swiat sie nie konczy.
            > Ale nie moglem obojetnie przejsc obok
            > sytuacji, kiedy wlasciwie kazda nowosc na antenie
            > Trojki staje sie powodem przy@#$%^&*nia sie.

Nie przesadzajmy. Ty sam zostałeś potraktowany dość łagodnie :-)),
            skrócenie "Zapraszamy" na rzecz przeniesionego "Pulsu" także.
            powrót "Teatrzyku" - wręcz entuzjastycznie, "Sjesta" także, nawet
            wejście "Markomanii" w dotychczasowe pasmo Kaczkowskiego przeszło bezboleśnie
            (bo zarzuty dotyczyły "stylu" w jakim to się odbyło). Baron? Też spokojnie. A
            dołączenie do Trójki Skowrońskiego i Sosnowskiego? Były jakieś "ale"? Czy
            powrót książek (nawet w wersji Brodzikowej) wywołało jakieś "przy@#$%^&*nia
            sie"?

A że nowości typu Łodej, Wrona, dotychczasowe dżingle, rezygnacja z kolejnych
            autorów, audycji, gatunków muzycznych budziły i budzą niechęć? Chyba nie tylko
            w nas, skoro Łodej jest po nocy, Wrona wyleciała całkiem, a dżingle się zmienia.

Bo przecież nie chodzi o to, żeby się przypieprzać do wszystkiego. Wszyscy
            chyba byśmy chcieli, zeby Trójka była lepsza. Nawet (cholera, a napiszę to) pod
            Laskowskim. Ludzie reagują najostrzej na gnioty. Nie psioczą na wszystko, dla
            zasady. Nie ma tu chyba nikogo, kto odrzucałby wszystko i wszystko potępiał. I
            gdyby PR 3 zmieniał się na lepsze to żadnego protestu by nie było. Jest - bo
            zmienia się na gorsze.

A to, że z jakimś mulim uporem dyrekcja chce nam przyprawić gębę skansenu i
            skamieliny, ludzi, którzy odrzucają wszystko, wszystko potępiają i najchętniej
            wróciliby na drzewo (czytaj 100% powrót do ramówki Kaczkowskiego)?
            Aaaaa... to już problem dyrekcji. I tych którzy dają się na to nabierać.

Gert

PS
            Zaś to, ze jest tu więcej krytyki i pochwał? Jeśli coś jest w PR 3 dobre, to to
            przecież normalne, prawda? Zawsze tak było. Do tego nas Trójka przyzwyczaiła.
            Reagują więc ludzie na to, co od owej normy odbiega, co poziom zaniża. A sporo
            tego, oj, sporo...

• Gość: smasz de system Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 17:58

> napisalem o dzielach, a nie ze nowych dzingli "da sie posluchac".

ajwaj. to, ze znane persony spiewaja "trojka i uslyszysz wiecej" od razu
            zaliczasz do perelek. to jest dzingiel skopiowany prosto z zetki! ot co.

> 3. Na dzinglach swiat sie nie konczy. Ale nie moglem obojetnie przejsc obok
            > sytuacji, kiedy wlasciwie kazda nowosc na antenie Trojki staje sie powodem
            przy
            > !
            > @#$%^&*nia sie.

jasne ze sie nie konczy. mozna by mnozyc beznadziejne krotkoterminowe pomysly.
            moze te wszelkie nowosci sa zbedne? mi nie potrzebne sa 5. minutowe informacje
            przerywane co 3 sekundy "SLUCHASZ WIADOMOSCI TROJKI", BO JA WIEM CZEGO SLUCHAM!
            nie moge zapomniec o podkladzie muzycznym podczas wiadomosci wprowadzajacy
            atmosfere napiecia.

pr3 wpadl w pogon za mamona. czuje sie oszukany, wiedzac ze _ja_ place za to.
            jeszcze nie jestem w stanie za cholere pojac, jak to jest, ze podczas audycji z
            goscmi puszcza sie tyle piosenek! toz to szkoda czasu i gosci i mojego a przede
            wszytstkim szkoda czasu antenowego. to jest audycja w ktorej sie rozmawia a nie
            puszcza songi. chyba ze nie ma sie czegos ciekawego do powiedzenia :(

Podrawiam,
            SdS
            • Gość: m.kowalewski Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.acn.pl 07.04.03, 21:32
              Gość portalu: smasz de system napisał(a):

> Gość portalu: m.kowalewski napisał(a):
              >
              > > napisalem o dzielach, a nie ze nowych dzingli "da sie posluchac".
              >
              > ajwaj. to, ze znane persony spiewaja "trojka i uslyszysz wiecej" od razu
              > zaliczasz do perelek. to jest dzingiel skopiowany prosto z zetki! ot co.

A co sadzi Pan o dzinglu nagranym przez Sojke jedynie z towarzyszeniem fortepianu? A tych trzech, ktore zrobil Sienkiewicz akompaniujacy sobie charakterystycznie na gitarze? A rozbudowane produkcje Steczkowskiej z nakladanymi wielokrotnie wokalami? A Wodecki ze swoim genialnym glosem i deciakowym forte?
              Ciekaw jestem opinii.
              I nie uwazam dyskusji o dzinglach za temat zastepczy, jak to napisal na koncu watku jarek. Vide chocby przewalajaca sie wielokrotnie dyskusja o kukulce.
              W mojej jedenastoletniej pracy w radiu za niewiele dzingli bym sie dal pokroic. Do nich naleza te, ktore wymienilem na poczatku, a sa w gronie Zetowych: "muzyki na dochodzenie" sprzed siedmiu lat mniej wiecej i dzingli ktore nagrala Bartosiewicz jakies cztery lata temu, obecnej oprawy BBC World oraz pierwszych wersji oprawy RMFu.
              MK
              • Gość: koliber Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: 149.156.12.* 07.04.03, 21:47
                Co to za domena acn,pl.
                Mam nadzieję, że nie jest Pan Zybertem, Dydo, Asterem....i innymi osobami
                piszącymi z tej domeny. A może Pan wie kto jest jedną osobą w 3 odsłonach
                Pozdrawiam
                Koliber
                • Gość: m.kowalewski Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.radio.com.pl 10.04.03, 12:03
                  Gość portalu: koliber napisał(a):

> Mam nadzieję, że nie jest Pan Zybertem, Dydo, Asterem....i innymi osobami
                  > piszącymi z tej domeny. A może Pan wie kto jest jedną osobą w 3 odsłonach

W celu rozwiazania powyzszego problemu proponuje zdelegalizowanie dzialalnosci
                  AsterCity Net, ktora zapewnia dostep do internetu kilku (-nastu? -dziesieciu?)
                  tysiacom ludzi.
                  MK
                  • tuhanka Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! 10.04.03, 13:02

> Gość portalu: koliber napisał(a):
                    >
                    > > Mam nadzieję, że nie jest Pan Zybertem, Dydo, Asterem....i innymi osobami
                    > > piszącymi z tej domeny. A może Pan wie kto jest jedną osobą w 3 odsłonach
                    >
                    > W celu rozwiazania powyzszego problemu proponuje zdelegalizowanie
                    dzialalnosci
                    > AsterCity Net, ktora zapewnia dostep do internetu kilku (-nastu? -
                    dziesieciu?)
                    > tysiacom ludzi.

Koliber jest z Krakowa, może nie orientować się w zasięgu AsterCity... W mojej
                    kamienicy też ACN jest dostawcą sieci, tylko ja u siebie w mieszkaniu jeszcze
                    nie mam podłączenia... Ale fakt faktem, że te wspomniane przez Kolibra osoby
                    pisały za każdym razem w podobnej stylistyce.
                    > MK
              • Gość: obi Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.icpnet.pl 07.04.03, 22:40
                Ja myślę, że skoro tak tu prezentowane są walory artystyczne dżingli, to może
                by je zgłosić do nagród Grammy? Albo przynajmniej do Fryderyków? :-)

Naprawdę, nie przesadzajmy - dżingiel nie zastąpi mi dobrego radia, wedle mnie
                dżingla dla trUjki mogą nagrać nawet Trzej Tenorzy z orkiestrą dyrygowaną
                przez Zubina Mehtę :-), ale to nie uczyni z tak zniszczonego radia "elitarnej"
                rozgłośni. Bo radiem wyjątkowym i "elitarnym" (w dobrym sensie) była kiedyś
                Trójka. Komuś to jednak przeszkadzało i to mocno...

Ale... tak mi sie coś zdaje, że trUjczani włodarze powoli rozumieją, że
                popełnili mnóstwo błędów (te butne zapowiedzi - "Programu III już nie
                ma", "odmładzamy i przewietrzamy") i z ich planów nic nie wyszło, zatem po
                cichu zaczynają kombinować, jak tu jednak pozyskać straconych słuchaczy albo
                przynajmniej zatrzeć złe wrażenie. Oczywiście do tego daleka droga, ale może
                dam małą podpowiedź, co trzeba zrobić:
                1. wywalić całe pasmo 9-16 w obecnej formie (zostawić tylko coś co zastąpi
                wstawki historyczne i sportowe przed południem i powieść w odcinkach po
                południu i ewentualnie Za A Nawet Przeciw"),
                2. ZD3 - 3 godzinne! (w formie jak kiedyś), rozmowy na żywo;
                3. Jak mamy audycję publicystyczną (typu Puls czy wspomniane już Za A Nawet
                Przeciw), to na litość Boską, nie trUć tych programów plujlistą, bo w obecnej
                formie te audycje naprawdę się nie trzymają kupy.
                4. Sobota: rano Markomania+SJC, po południu Kaczkowski,
                5. Niedziela: Kydryński jak najbardziej, koncert i reszta wieczoru też, z
                resztą coś trzeba zrobić, ale na razie nie mam pomysłu :-) , po prostu obecny
                kształt niedzielnej ramówki nie podoba mi się. Ze Śniadaniem o 9 chyba nic się
                nie da zrobić :-(, zresztą i tak słucham akurat wtedy Zetki (pani Olejnik i
                jej goście są ciekawsi).
                6. Rozrywka - generalna uwaga - nie traktować jej po macoszemu. Zresztą gdyby
                nie Andrus, to dawno już by jej w trUjce nie było. Ale brakuje mi "magazynu
                aktualności" takiego jak Teraz Śmieszniej. Przemycanie kabaretowych nowinek w
                PzR to jakieś nieporozumienie (przez Andrusa niezawinione jednak).
                7. Muzyczne audycje autorskie - zaczynajmy je trochę wcześniej!
                8. Więcej NAUKI I KULTURY! (KLCW, Zabawy Literackie, ...)
                9. Skończyć z haniebnymi konkursami idiotele i SMSami za 3 złote + Vat
                (również w tzw. Muzycznej Poczcie)
                10. Nie przeginać z dżinglami i quasiatrakcjami typu podkład muzyczny pod
                serwisem.
                11. ...proszę coś dopisać...

Uwagi ogólne: mam zasadniczą wątpliwość, czy obecna derekcja jest w stanie
                podołać temu zadaniu. Może zatem czas na dymisję i zatrudnienie ludzi naprawdę
                znających się na radiu? Nawet w obecnej trUjce ich jeszcze nie brakuje - ale
                to "stara gwardia" z dawnego dobrego dawnego Programu III, prawdziwych ludzi
                radia.

...po co ja to piszę...?
                Po prostu nadzieja mnie nie opuszcza...
                • Gość: m.kowalewski Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.acn.pl 07.04.03, 23:18
                  Gość portalu: obi napisał(a):

> Ja myślę, że skoro tak tu prezentowane są walory artystyczne dżingli, to może
                  > by je zgłosić do nagród Grammy? Albo przynajmniej do Fryderyków? :-)

Usmieszek widze, ale rozumiem, ze pisze Pan po przesluchaniu produkcji, o ktorych pisalem?

> Naprawdę, nie przesadzajmy - dżingiel nie zastąpi mi dobrego radia,
                  Nic takiego nie napisalem.
                  MK
                  PS. Kiedy przeczytalem po raz kolejny wcisniete pod pretekstem wszystkie zarzuty pod adresem Trojki, rece mi opadly. Obrabialiscie to Panstwo i obrabialismy to razem paredziesiat razy. Ile mozna jeszcze?
                  "Dziekuje za wypowiedz", jak mawia Nowak.
                  Na razie.
                  • Gość: obi Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.icpnet.pl 07.04.03, 23:35

> Usmieszek widze, ale rozumiem, ze pisze Pan po przesluchaniu produkcji, o
                    > ktorych pisalem?
                    Tak, słuchałem tego - _same_w_sobie_ niezłe i nie dodam już nic więcej...

> PS. Kiedy przeczytalem po raz kolejny wcisniete pod pretekstem wszystkie
                    > zarzuty pod adresem Trojki, rece mi opadly. Obrabialiscie to Panstwo i
                    > obrabialismy to razem paredziesiat razy. Ile mozna jeszcze?
                    > "Dziekuje za wypowiedz", jak mawia Nowak.
                    > Na razie.

Nie spocznę...
                    Będę obrabiał temat do znudzenia i do upojenia, także proszę wybaczyć...
                    Ale kropla drąży skałę, a ja już widzę niewielkie wyżłobienie.
                    Po co było robić rewolucję, kiedy teraz trzeba się z niej wycofywać? I to do
                    tego wycofywać się po cichu (a co za tym idzie - powoli, niestety), aby nie
                    stracić resztek twarzy?
                    Cóż... kto miał rację?

Pozdrawiam i do usłyszenia
                  • Gość: smasz de system Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 08:10

> PS. Kiedy przeczytalem po raz kolejny wcisniete pod pretekstem wszystkie
                    zarzut
                    > y pod adresem Trojki, rece mi opadly. Obrabialiscie to Panstwo i obrabialismy
                    t
                    > o razem paredziesiat razy. Ile mozna jeszcze?

skoro do nikogo to nie dociera, nikt nie wyciaga wnioskow i nie snuje glebszych
                    przemyslen. 3 po prostu olewa sluchaczy i idzie swoja wybrana droga. znamy
                    takie przyslowie: "psy szczekaj, karawana idzie dalej". ja niestety bede
                    szczekac, bo nie mozna zapomniec o PR3 i tylu lat pracy nad tworzeniem tamtego
                    wizerunku. a to niestety peklo jak banka mydlana, na ktorego miejsce powstala
                    hybryda pseudo-komercyjnego radia z pieniedzy sluchaczy.

Pozdrawiam,.
                    SdS
                  • neandertalski Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! 08.04.03, 09:21
                    Nie dyskutuję o walorach artystycznych dżingli, OK przyjmijmy, że niektóre to
                    są perełki. Ale czy nie odczuwa Pan po prostu niesmaku, że takie radio jak
                    PRIII mający swoją markę, swój styl, wypina się na własną rozpoznawalność i
                    sięga po środki które właśnie w ten sam sposób czynią rozpoznawalność ale
                    zupełnie innego radia? Tym bardziej, że ten tekst "trujka twoje piersze radio"
                    przetuningowany następnie na "trujka i usłyszysz więcej" jest po prostu cienki
                    i sztucznie wymyślony, nijak nie pasujący do radia. Teraz zaś z tego sztucznego
                    bzdetu jeszcze się robi dzieła sztuki? Przecie to jest normalnie śmieszne,
                    beznadziejny tekst zaśpiewany najpiękniej będzie tylko beznadziejnym tekstem. I
                    nie ma tu nic wspaniałego, dobry aktor np potrafi wyrecytować dramatycznie
                    nawet alfabet ale to świadczy tylko o tym, że artsta jest dobry, nic więcej.
                • Gość: Paweł Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 23:36
                  Gość portalu: obi napisał(a):

> 1. wywalić całe pasmo 9-16 w obecnej formie (zostawić tylko coś co zastąpi
                  > wstawki historyczne i sportowe przed południem i powieść w odcinkach po
                  > południu i ewentualnie Za A Nawet Przeciw"),
                  Powieść w odcinkach zostawić - tylko skrócić
                  bo obecne 2,5 minuty (mierzyłem)to stanowczo
                  ZA DŁUGO!!!!:-)))).
                  • Gość: bałagan Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.03, 09:13
                    Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Powieść w odcinkach zostawić - tylko skrócić
                    > bo obecne 2,5 minuty (mierzyłem)to stanowczo
                    > ZA DŁUGO!!!!:-)))).

Jasne, niech czytają tylko pół strony na jeden odcinek.
                    W ten sposób jedną powieść będzie można czytać przez dwa lata.
                    Co za bzdura, jak ktoś nie potrafi wytrzymać trzech minut słowa mówionego, to
                    niech się przerzuci na stacje komercyjne. Tam mówią tylko w reklamach. Reszta
                    to sama "fajna muzyczka".
              • Gość: smasz de system DZINGLE I DZINGIELKI IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 23:56

[cut opis kto co zrobil w dzinglach]
                > Ciekaw jestem opinii.

nie moge, a raczej nie umiem napisac obszernie o dzinglach, dla mnie to sa
                kawalki muzyczne ktore przerywaja audycje. nie czuje tej materii, w
                przeciwienstwie do Pana, ktory sila rzeczy ma stycznosc z tym na codzien /od
                strony zawodowej/.

> atku jarek. Vide chocby przewalajaca sie wielokrotnie dyskusja o kukulce.
                > W mojej jedenastoletniej pracy w radiu za niewiele dzingli bym sie dal
                pokroic.

tak! kukuleczka jest imho nr one! jest to kwintesencja dzingla: krotki, dzwieki
                sa naturalne, nie agresywne; dobrze wpadaja w ucho. malo tego, dzingiel ten,
                sam w sobie byl informujacy /a to duzo i rzecz nietuzinkowa!/. number two:
                przed studiem reportazy w niedziele /afair okolo 20/. number 3: trojkowy
                express.

Pozdrawiam,
                SdS
              • Gość: Szaman Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.crowley.pl 10.04.03, 13:19
                > A co sadzi Pan o dzinglu nagranym przez Sojke jedynie z
                towarzyszeniem fortepia
                > nu? A tych trzech, ktore zrobil Sienkiewicz
                akompaniujacy sobie charakterystycz
                > nie na gitarze? A rozbudowane produkcje Steczkowskiej z
                nakladanymi wielokrotni
                > e wokalami? A Wodecki ze swoim genialnym glosem i
                deciakowym forte?
                > Ciekaw jestem opinii.

Szanowny Panie, jakkolwiek podobalyby mi sie te dzingle
                lub nie, radia nie robi sie dzingli!
                Jesli te dzingle Sojki sa dobre, czego mozna sie
                spodziewac znajac klase Sojki, chyba dyrekcja trUjki nie
                zamierza katowac na okraglo nimi swooich sluchaczy?

W trUjce popelniono dwa bledy dotyczace dzingli:
                1. rok temu stworzono dzingle zalosne, a dyrekcja trUjki,
                jako pozbawiona gustu, a znajaca sie moze na pieniadzach,
                je zatwierdzila.
                2. dzingle puszczane sa zbyt czesto, co tez zatwierdzila
                dyrekcja, ktora zna sie moze na ukladach z
                reklamodawcami, ale nie na szacunku dla sluchacza.

Oczywiscie dyrekcja moze teraz naprawiac swoje bledy, ale
                dlaczego tak pozno? Bo lepiej pozno niz wcale? Ja
                uwazam, ze takich podstawowych bledow prawdziwi fachowcy
                by unikneli.
              • Gość: jarek kukułka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 14:18

> ...I nie uwazam dyskusji o dzinglach za temat zastepczy, jak to napisal na
                koncu w
                > atku jarek. Vide chocby przewalajaca sie wielokrotnie dyskusja o kukulce.

Kukułka to niemal herb-godło dźwiękowe PR3. Nie mieszałbym jej z jinglami,
                starymi czy nowymi.
                pozdrawiam
                jarek
      • Gość: obi Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.03, 13:33
        Gość portalu: m.kowalewsk napisał(a):

> Tym, ktorzy chcieliby bezkrytycznie przyklasnac powyzszej opinii w sprawie
        > dzingli polecam najpierw uwadze dziela, ktore nagrali w ostatniej sesji
        Sojka,
        > Sienkiewicz, Steczkowska i Wodecki.
        > Pozdrawiam,
        > MK

Nie krytykuję samych wykonawców rzeczonych dżingli.
        Zastanawia mnie tylko celowość ich nagrania i snuję sobie w związku z tym
        pewne rozważania...
      • mh2 Dżingle! DNO I WODOROSTY! 07.04.03, 15:33
        Panie Michale, dziękuję za informację. Już wiem, to "usłyszysz więcej" miało
        oznaczać, że, rzeczywiście, usłyszę więcej dżingli. Jeszcze kilka i trUjka
        będzie nadawać wyłącznie linery - innej muzyki nie będzie, bo i po co? Czy to
        jest ideał Pańskiego prowincjonalnego radiowęzła?

• Gość: Filip Re: Dżingle! DNO I WODOROSTY! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 15:49
          mh2 napisał:

>Czy to jest ideał Pańskiego prowincjonalnego radiowęzła?

Ej, ale po co te złośliwości?
          Pan Michał wcale nie "rejtani" w obronie dźingli i innych rzeczy.
          Po prostu napisał, aby posłuchać, zanim się oceni te nowe. To wszystko. Nie
          nadinterpretujmy. Nie bronił całego radia, nie zakrywał własną
          piersią "usłyszenia więcej", o którym się tu pisze. Jego tekst był krótki i
          jasny.
          Czy tak trudno to zrozumieć?

Tak tylko sprawicie, że nikt normalny z Trójki już niczego tu nie napisze.
          Trochę szacunku dla człowieka.
          • Gość: Szaman Re: Dżingle! DNO I WODOROSTY! IP: *.crowley.pl 07.04.03, 17:48
            Gość portalu: Filip napisał(a):

> mh2 napisał:
            >
            > >Czy to jest ideał Pańskiego prowincjonalnego radiowęzła?
            >
            > Ej, ale po co te złośliwości?
            > Pan Michał wcale nie "rejtani" w obronie dźingli i
            innych rzeczy.
            > Po prostu napisał, aby posłuchać, zanim się oceni te
            nowe. To wszystko.

A ja nie chce sluchac dzingli i nie potrzebuje ich
            oceniac. Chce sluchac radia. Normalnego.
            • m.kowalewski Re: Dżingle! DNO I WODOROSTY! 07.04.03, 20:36
              Gość portalu: Szaman napisał(a):

> A ja nie chce sluchac dzingli i nie potrzebuje ich
              > oceniac. Chce sluchac radia. Normalnego.

Jaki wzorzec by Pan podal?
              MichalK
              • Gość: Szaman Re: Dżingle! DNO I WODOROSTY! IP: *.crowley.pl 10.04.03, 13:06
                m.kowalewski napisał:

> Gość portalu: Szaman napisał(a):
                >
                > > A ja nie chce sluchac dzingli i nie potrzebuje ich
                > > oceniac. Chce sluchac radia. Normalnego.
                >
                > Jaki wzorzec by Pan podal?
                > MichalK

Wzorcem niech bedzie radio robione z mysla o sluchaczu, a
                nie reklamodawcy. Takim radiem jeszcze nie tak dawno byla
                Trojka. Z mysla o sluchaczu moznaby oczywiscie zmienic to
                i owo. Ale od kiedy dla wladz tego radia stala sie
                wazniejsza reklama od sluchacza, sluchanie go mnie meczy.
                I juz nie slucham. Nie tylko nie podobaja mi sie dzingle
                i muzyka srodka, ale takze nie podoba mi sie traktowanie
                mnie jako kolejnego punkciku w statystykach, ktore na
                kleczkach zanosi sie potem reklamodawcom.
      • Gość: maro Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.bogucicka7.com.pl 07.04.03, 17:23
        Gość portalu: m.kowalewsk napisał(a):

> Tym, ktorzy chcieliby bezkrytycznie przyklasnac
        powyzszej opinii w sprawie dzingli polecam najpierw
        uwadze dziela, ktore nagrali w ostatniej sesji Sojka,
        Sienkiewicz, Steczkowska i Wodecki.

Przepraszam za moją gapowatość - tekst powyższy
        zinterpretowałem tak, że wymienieni wykonawcy mieli
        jakieś większe sesje nagraniowe, których jingle są
        zajawką jedynie. Zajawką czegoś, co będzie dopiero
        prezentowane na antenie. Skoro jednak jingle same są
        dziełem owym, to czuję lekki niedosyt. Nie dlatego, że mi
        się one nie podobają. A i owszem - są nawet dobre, być
        może najlepsze ze wszystkich jingli polskich rozgłośni.
        Tylko, że ja za jinglami jakoś nie przepadam.
        No, ale skoro nie ma zmiłuj, jingle być muszą, to mam
        nadzieję, że te nowe wygrają ze starymi. Liczę na to, bo
        są spośród jingli najmniej jinglowate.

PS.
        Skoro tak wiele razy użyłem tego słowa (o jingiel
        chodzi), to wspomnę, że mistrzem jinglowstwa jest dla
        mnie pan W.Mann, który kilka lat temu powtarzał z sobie
        właściwym wdziękiem na antenie PR3:
        "Dla dorosłych i dla dzieci właśnie leci program 3". Albo
        jakoś tak podobnie ale w tym klimacie. I komu to
        przeszkadzało?
        • Gość: jarek Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 19:33
          a dla mnie to temat zastępczy - całe pasmo dzienne jest do bani, czy jingle
          będzie śpiewał Markowski czy Laskowski niewiele to zmienia:-(
          j.
          • Gość: Filip Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 23:21
            Gość portalu: jarek napisał(a):

czy jingle
            > będzie śpiewał Markowski czy Laskowski niewiele to zmienia:-(
            > j.

A ja się nie zgadzam. Jak dżingla zaśpiewa Peter Steele, to pokocham dżingle
            miłością wielką, trwałą i nieustającą.
            Byłoby to chyba coś w tym guście (szkoda, że nie ma tu jak zrobić dźwięku ...):
            THHHHHHHREEEEEEEEEEEEE. AND YOU'LL HEARRRRRRRRRRR MOOORRRRRRRRRR ;-))))

A zakończę takim starym, staropolskim powiedzeniem:
            Balcerowicz musi ... uuuuoooppppsssssss
            znaczy się chciałem napisać
            KUKUŁKA MUSI WROCIC (do jasnej cholery ;-))) )
            • Gość: Paweł Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 00:35
              > A zakończę takim starym, staropolskim powiedzeniem:
              > Balcerowicz musi ... uuuuoooppppsssssss
              > znaczy się chciałem napisać
              > KUKUŁKA MUSI WROCIC (do jasnej cholery ;-))) )

Ty chyba jako i ja ( a może tylko ja )nadużył wina bo nic z tego nie
              mogę zrozumieć?
              Pzdr:-).
              • Gość: Filip Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 08:21
                Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Ty chyba jako i ja ( a może tylko ja )nadużył wina bo nic z tego nie
                > mogę zrozumieć?
                > Pzdr:-).

Wino pił, owszem, ale nie nadużył ;-)
                Czego nie rozumie, to wyjaśnię?
                F.
            • Gość: jarek Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 07:59
              Gość portalu: Filip napisał(a):

>... Jak dżingla zaśpiewa Peter Steele, to pokocham dżingle...

napisałem, że niewiele to zmienia - jingle są (dla mnie) jak okładka książki -
              może być (okładka) piękna a treść książki nijaka i odwrotnie. Dla mnie
              ważniejsza jest treść.
              pozdrawiam
              j.
              PS
              też bym chciał powrotu kukułki!!!:-)
              • Gość: Filip Re: TRUJKA! DNO I WODOROSTY! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 08:24
                Gość portalu: jarek napisał(a):

> napisałem, że niewiele to zmienia - jingle są (dla mnie) jak okładka książki -
                > może być (okładka) piękna a treść książki nijaka i odwrotnie. Dla mnie
                > ważniejsza jest treść.
                > pozdrawiam
                > j.
                > PS
                > też bym chciał powrotu kukułki!!!:-)

No ja fanatykiem dżingli też nie jestem, ale mam tę świadomość, że w
                dzisiejszych czasach to jest nie do przeskoczenia (tak jak książka, która też
                musi mieć okładkę). W koncu mamy cholerną demokrację, a ta ... jak jej tam ...
                większość (tłuszcza znaczy się) lubi dżingle. Więc jak już muszą być, to fajnie
                by było, aby to byli Peter Steele i kukułka.
                Dla mnie też jest treść ważniejsza. Ale dziś wszystko musi mieć opakowanie. To
                przykre. A jednak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka