IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 15:31
Niestety znów temat "wspomnieniowy" ale, czy ktoś z Was słuchał programu
JW23? Jakie macie wspomnienia etc.
Moim zdaniem cały program był świetny, zarówno z Marcinem Wroną jak i
Witkiem Odrobiną.
Obserwuj wątek
    • viking73 Re: JW23 17.04.03, 15:35
      To prawda.
      Marcin Wrona w TVNie
      Marcin Jędrych w Esce Kraków
      RMF..... A co to za radio?
    • Gość: magda Re: JW23 IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 18:28
      Wtedy słuchałam Rmfu na okrągło. To był klimat. Jak zniknąłten program, to
      radio stawało sie coraz gorsze(dla mnie). Teraz prawie nigdy nie słucham.
      Chyba, że przypadkowo wiadomości.
      • Gość: 10000maniacs Re: JW23 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.03, 18:20
        Gość portalu: magda napisał(a):

> Wtedy słuchałam Rmfu na okrągło. To był klimat. Jak zniknąłten program, to
        > radio stawało sie coraz gorsze(dla mnie). Teraz prawie nigdy nie słucham.
        > Chyba, że przypadkowo wiadomości.

Zgoda w 100%
        Wtedy RMF był dla mnie nr 1, być może również dlatego, że w ich programach
        (nietylko jw23) była nutka improwizacji, co wg mnie nadawało stacji swojego
        rodzaju kolorytu i klimatu, a teraz... Kiedy zniknęło JW RMF zaczęło się
        pogarszać, a 2000 rok to już był prawidziwy poczatek nowego rmfu :(
    • caroline_p Re: JW23 17.04.03, 20:57
      Był tam taki konkurs, w którym "redaktorzy" ;) hałasowali różnymi przedmiotami
      na antenie i należało zgadnąć, czym hałasują. Nagrywałam sobie te hałasy, żeby
      później dobrze się wsłuchać i zgadnąc, ale nigdy mi sie nie udało. ;-)))
      • Gość: magda Re: JW23 IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 21:12
        caroline_p napisała:

> Był tam taki konkurs, w którym "redaktorzy" ;) hałasowali różnymi
        przedmiotami
        > na antenie i należało zgadnąć, czym hałasują. Nagrywałam sobie te hałasy,
        żeby
        > później dobrze się wsłuchać i zgadnąc, ale nigdy mi sie nie udało. ;-)))

To był konkurs "Czułe ucho." Fajne mieli jingle.
        • caroline_p Re: JW23 17.04.03, 21:24
          Fakt, nazywał się 'Czułe ucho" :) nie mogłam sobie przypomniec. A czy to w tym
          konkursie, zeby dostac nagrode, trzeba było mówic Stop podczas takiej
          wyliczanki róznych wesołych gadzetów do wygrania? ;-))))
    • radio.minus Re: JW23 i nie tylko 21.04.03, 14:57
      niestety wszystkie radyjka, ktore pozbyly sie swoich autorskich audycji padly
      na pysk... teraz w radiu liczy sie tylko muza i komputer z ktrorego sie je
      emituje... ludzie odeszli w niepamiec, a tak nie powinno byc. Dla mnie radio to
      przedewszystkim ludzie ich pomysly na to, by radio nadal bylo teatrem
      wyobraźni... tylko mam pewneobawy, że już tak nigdy nie będzie i to mnie bardzo
      boli... ała ała :)
      -------------
      dziennikarka
      • kicior99 Re: JW23 i nie tylko 21.04.03, 15:18
        Nic tylko przyklasnac. JW23 sluchalem z zapartym tchem - to byulo cos tak
        nowego i zabawnego... Poniedzialek w redakcji mialem zawsze przechlapany. Tak
        samo z powodu Bezsennosci z radiem Zet. Teraz w nocy jest pustka - z nudow
        slucham zblazowanych bab na jedynce.
        • Gość: magda Re: JW23 i nie tylko IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 17:56
          Z nudów to ja słucham radia maryja niestety. Przynajmniej coś mówią. Nawet
          jeśli bzdury. Brakuje mi w nocy audycji mówionych.
          Czy jest jeszcze w Trójce "Trójka pod księżycem" i taki program o książkach
          może?
    • Gość: Tomek Re: JW23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 00:18
      Program był niezły, tak jak i cały RMF w tamtym okresie.

Wszystko zeszło na psy. Wronę, Jędrycha, Rogalską czy Kubika zastąpili
      beznadziejni Figurski, Żurek, Kościelniak i Kasprzyk.

Niedługo pewnie i oni odejdą, bo od ludzi ważniejsza jest muzyka. Po co w ogóle
      Tyczyński zatrudnia DJ-ów, skoro odzywają się co 3-4 piosenki i gadają jakieś
      pierdoły przez kilka sekund. Zwolnić ich! Zaoszczędzi się na pensjach, a i za
      komputer nie trzeba płacić ZUSu
      • Gość: Lesiek Re: JW23 IP: 195.205.139.* 22.04.03, 08:17

> Tyczyński zatrudnia DJ-ów, skoro odzywają się co 3-4 piosenki i gadają jakieś
        > pierdoły przez kilka sekund. Zwolnić ich! Zaoszczędzi się na pensjach, a i za
        > komputer nie trzeba płacić ZUSu

Następne wersje oprogramowania do grania playlisty będą miały moduł "Didżej".
        Przypomina, jakiego radia słuchamy, zapowiada muzykę, podaje czas i informuje,
        jaka jest pogoda. Sprzedawane w kilku modelach: model "Rokos", model "Żurek" i
        model "Kościelniak". Przystępne ceny, promocje przy zakupach w większych
        ilościach.
        • Gość: maxikaz Re: JW23 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 09:10
          Ciekawe jeszcze kiedy powstanie program komputerowy do tworzenia serwisów
          informacyjnych... :)
        • viking73 Re: JW23 22.04.03, 12:29
          Gość portalu: Lesiek napisał:

- Następne wersje oprogramowania do grania playlisty będą miały moduł "Didżej".
          Przypomina, jakiego radia słuchamy, zapowiada muzykę, podaje czas i
          informuje,jaka jest pogoda. Sprzedawane w kilku modelach: model "Rokos",
          model "Żurek" i model "Kościelniak". Przystępne ceny, promocje przy zakupach w
          większych ilościach.

Z nieukrywaną radością stwierdzam, że nie znam modelu "Kościelniak" !!!!
          A modeli "Żurek" i "Rokos" to nawet za sowitą dopłatą nie chcę !!!!
    • franz44 Re: JW23 22.04.03, 09:38
      tak! program był świetny. do dziś z paroma znajomymi rzucamy sobie tekstami z JW np. "skrtytka witka" albo "konkuurs czuuułe uuucho, nooowa edyycja". aż się uśmiecham jak to wspominam. niech ktoś mi odpowie, czy kiedykolwiek będzie jeszcze takie radio? czy już na zawsze będzie skazywani na więcej muzyki, mojej i twojej oczywiście :-(
      PS a pamiętacie czeskie Buty i Leti Vrana??
      hehe. fajne było!
      • Gość: maxikaz Re: JW23 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 17:39
        Buty? A "autorskie" piosenki JW 23, Halina, Rokokoko etc.?
        Dobrze, że w 1997 wydali kasetę i teraz można sobie troche powspominać...
        Swoją drogą, czy jest jakaś strona ze wszystkim mp3 JW23, kiedyś stronę miał
        monter, ale ta ostatnio nie działa
        • Gość: joniuFM Re: JW23 IP: *.complex.com.pl 23.04.03, 16:44
          a ja pamietam jak zamiast uczyc sie jakieos srodowiska na klasowke latalem po
          calym pokoju z kawalkiem druta, ktory sluzyl za antene i "szukalem fali" jak
          wreszcie znalazlem siedzialem i zwijalem sie ze smiechu. Do tej pory nie
          slyszalem nic lepszego jak "koncik rolniczy" czule ucho itd. W sumie pomysly
          banalne ale....no wlasnie. Zarazilem sie wtedy radiem, na tyle mocno, ze od 4
          lat pracuje w radiu wlasnie.... pozdrawiam JONIUfm
          • Gość: tralala Re: JW23 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 18:59
            skoro wspominki eremefowskie to może sięgnąć pamięcią jeszcze dalej:

pamiętacie tomka słonia i jego wieczorne programy na zmianę z piotrem metzem?
            słoń miał wadę dykcyjną, drewniany głos, ale jak się go słuchało!!! i jaką
            muzykę grał!!! to był prawdziwy klimat radia przez duże R

• Gość: Lesiek Re: JW23 IP: *.tdmedia.pl / 10.10.19.* 23.04.03, 20:11
              Jeszcze z Jędrychem chyba. Jasne, że pamiętamy.
            • Gość: tralala Re: JW23 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 22:47
              a jednak upieram się, że z metzem, jeśli mnie pamięć nie myli to był rok 93?
              jędrych grał wtedy późne popołudnia, a ja myślę o wieczorach po radio-muzyka-
              fakty, które kiedyś było od 20.00 do 22.00, a później właśnie wymienieni przeze
              mnie panowie na zmianę do 1.00

pozdrawiam
              • viking73 Re: JW23 24.04.03, 14:34
                Było ich czterech:
                - Piotr Metz
                - Tomasz Słoń
                - Michał Kubik
                i Marcin Jędrych
                każdy miał "swój" wieczór.

Tomasz Słoń odszedł, kiedy RMF dostał koncesję ogólnopolską. Przez pewien czas
                potem można go było usłyszeć w Radiu Alfa. Co teraz robi - nie mam pojęcia.
                Piotr Metz z Marcinem Jędrychem z powodzeniem budują krakowską Eskę (trzymam
                kciuki, już teraz to moje ulubione "radio towarzyszące"). Michał Kubik
                przeszedł do krakowskiego Radia Wanda, ale tam «Złote przeboje z lat 60- 70- i
                80tych» a to zupełnie do mnie nie trafia. Tak czy owak - z dawnego, doskonałego
                RMFu nie zostało NIC.
              • Gość: Lesiek Re: JW23 IP: 195.205.139.* 24.04.03, 15:02
                Viking już odpowiedział. Być może mówimy o nieco różnych okresach RMF, bo ja
                odnoszę się do lat 1991-92, kiedy tego radia słuchałem nałogowo - zwłaszcza
                właśnie wieczornego pasma muzycznego.
                • Gość: tralala Re: JW23 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 18:36
                  a bo to jest o co kruszyć kopie? :)

faktem jest, że słonia szkoda

acha tomek nie pracował w radiu alfa nigdy, tylko po odejściu z rmf nagrywał u
                  nieustraszonych łowców dźwięków program "rock express", który jescze na
                  kasetach dat kupowały w zamian za czas antenowy dla reklam stacje lokalne

na początku robił jeszcze "czarną godzinę" czyli wszystkie odmiany soul'u, a
                  potem zmienił go hirek wrona, a potem programy zdechły i już, podobnie zresztą
                  jak chyba wszystkie lub prawie wszystkie programy syndykowane w polsce

słoń objawił się jeszcze w gazecie wyborczej robiąc krótkie notki z rynku
                  muzycznego, a tak w ogóle to podobno wyjechał za żoną nad morze, chyba do
                  świnoujścia i dlatego zniknął z krakowa
    • qubacz Re: JW23 25.04.03, 17:19
      Nastepna laska, nastepna dziewczyna, jedna sie konczy druga sie zaczyna / Ciemna Strona Miasta
      Do dzisiaj mam to nagrane
      Podobnie jak jakies wegierskie disco ktore dosc czesto grali
      • Gość: szatanista Re: JW23 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.03, 19:25
        pamietam jak puszczali pocztowki dzwiekowe z prl-u...
        • Gość: STYRO Re: JW23 IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 26.04.03, 03:07
          No tak - pamietam jak ich sluchalem na pozyczonym walkmanie i pozniej
          dostawalem op...... od rodziny bo smialem sie na caly glos..... Leti vrana - to
          bylo swietne, z "Koncika rolniczego" pamieteam ksiazke dotyczaca chowu swin
          hahahaha a ten konkurs na STOP o ktorym ktos wspomnial to chyba byla rosyjaska
          ruletka.... Dawali czadu niezle - ciekawe czy gdzies w archiwum maja zgrane
          wszystkie odcinki JW-23... RMFu sluchalem tylko dla JW-23 pozniej czasem w
          Hiszpanii przez net ale to juz nie to radio...

Pozdrawiam z Madrytu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka