s-k-i-n 21.02.07, 20:01 zhyba się przejdę na to..zawsze lubiłem takie mocne filmy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sany Kolejny dowód upadku cywilizacji IP: 82.139.53.* 22.02.07, 00:54 Badania mówią: do kina chodzą debilne dzieci. Akcjonariusze mówią: kręcić filmy dla debilnych dzieci. Krytycy myślą: w co ja, k...wa, wdepnąłem??? Krytycy piszą: reżyser w sposób być może nie nadmiernie głęboki ukazał dylematy wieku dojrzewania na przykładzie kanibala... itp. 1. Krytycy muszą z czegoś życ. 2. Ja nie muszę chodzić do kina - mam ponad 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nikalaj Jak się rodzą bestie 24.02.07, 10:36 Nie, nie, nie... Matulu ! Czy następny odcinek o Lecterze będzie miał akcję w 2089 r., a zahibernowany kanibal będzie telepatycznie łączył się z marsjaninem- detektywem, który prowadzi śledztwo w sprawie morderstw zmutowanych mrówkojadów dezintegratorem jonowo-plazmowym ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac polactwo film doskonaly, polecam IP: *.hsd1.or.comcast.net 24.02.07, 10:41 polecam tepym kmiotom polskim, film doskonaly, ale nie o papiezu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.. michnika jacek szczerba to idiota IP: *.hsd1.or.comcast.net 24.02.07, 10:45 szczrba ten yeb pisze o stylowym patrzydle, jak michnik drugi yebniety moze zatrudniac takiego wala, film to patrzydlo wedlug katopo..ego, ludzie atomem was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga Jak się rodzą bestie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 11:27 "machanie kendo"? chyba shinaiem albo bokkenem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Jak się rodzą bestie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 11:51 choc recenzja dokladna, to tak samo nadeta i nie dotykajaca prawdziwej istoty tego filmu. Jesli psychologiczny dramat (oddany z cala finezja) nazywa sie patrzydlem - to jest to uproszczenie i splaszczenie godne nie recenzenta, a fana filmidl familijnych. Film jest b dobry i klimatyczny - ale nie ma w nim pomostu do pozostalych czesci. kinoman.wordpress.com/2007/02/16/hannibal-rising-recenzja/ Odpowiedz Link Zgłoś
to_ti A uja chcę film o Hanibalu z Kartaginy 24.02.07, 11:59 a nie pierdoły o straszeniu dzieci i tego typu bajki - to chore tematy www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinomaniak Siostra Misza?! IP: *.aster.pl 24.02.07, 12:24 Autorowi powieści i filmu coś się popieprzyło - Misza to imię męskie (zdrobnienie od Michaiła)... Hannibal to z kolei imię, delikatnie mówiąc, rzadkie na Litwie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky menel Wolałbym zobaczyć "Jak rodzą się milionerzy" np. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 12:30 film o Sołowowie ,albo o Niemczyckim lub Karkosiku . A nie jakieś pierdoły o mafiach "Świadek koronny" ,o czary-mary "Harry Potem" ,o Jezusie 1000x tysięczny film itd. Ja chcę zobaczyć film o tym jak rodzi się milioner i jego firma . Każdy szczegół . Bo według mnie oni mają po prostu bardzo dużo szczęścia ,bo rodzą się z odpowiednim charakterem w odpowiednim środowisku ,zdrowi ,bez chorób psychicznych itd. Mają to w genach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archivario Jak się rodzą recenzje ? IP: *.telia.com 24.02.07, 12:40 Jakie są konsekwencje tej geograficznej rozlewności Harrisa? Ano takie, że posługuje się on nieomal wyłącznie kulturowymi stereotypami. Filmowa Litwa to dzika kraina, w której grasują kanibale, a japońska finezja sprowadza się tu do machania kendo, układania kwiatów i haiku. Powieść nie jest pod tym względem o wiele subtelniejsza, ale została niewątpliwie elegancko napisana - najlepiej to sprawdzić, czytając ją na głos. ble ,ble ,ble panie Szczerba,dyrdymalki w kombinacji dowolnej ! Powiesc mam czytac na glos w orginale czy w tlumaczeniu ? Elegancko napisana ,czy elegancko przetlumaczona ? Mniejsza z tym ,Panska recenzja nie tylko nie jest elegancka ale jest na poziomie lepiej rozgarnietego licealisty.Takis pan recenzent jak z mojego roweru fisharmonia.PS czytajac te powiesc ( !) tlumaczona na jezyk kraju w ktorym zyje,nie odkrylem tam zadnej elegancji.A na glos nie musze czytac juz od czasu ukonczenia 2 klasy szkoly podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Dexter lepszy of Lectera IP: *.15-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.02.07, 12:56 polecam serial DEXTER, historia z Hannibalem jest przy nim slabsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Jak się rodzą bestie IP: *.botany.gu.se 24.02.07, 13:04 A nie zastanowilo cie co w na przelomie 1944 i 45 robili na terenie Litwy Hitlerowcy? No chyba, ze to krasnoarmiejcy sie tak zamaskowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michau Jak się rodzą bestie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 13:35 KAŻDEMU ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!! takiego gniota dawno nie oglądałem. Film ani nie jest straszny, ani śmieszny, chociaż momentami jest tak głupi że chce się śmiać. Najgorsze jest to, że nie trzyma w napięciu, nie ma w nim nic co by przyciągnęło i zachęciło do dalszego oglądania. Kreacja aktorów- nie ma czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter NUDY! IP: *.mysmart.ie 24.02.07, 14:32 Film widzialem 2 tygodnie temu. Tragedia. Film jest koszmarnie nudny. Bardzo lubie postac Lectera, a Ulliel w tym filmie wcale nie odstaje od Hopkinsa, ale film jest nudny, nudny, i jeszcze raz nudny. W dodatku, mimo sympatii do postaci, ciezko mu w 100% kibicowac - w koncu facet jest zdrowo szajbniety... Pierwszy raz w zyciu chcialem wyjsc z kina w trakcie seansu i poszukac sposobu na lepsze zagospodarowanie tych parudziesieciu minut mojego zycia... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Jak się rodzą bestie 24.02.07, 15:31 Patrzydłem na sobotni wieczór to było już "Milczenie owiec". Chyba trudno uznać to za film wybitny. Dobrze zrobiony thriller i tyle. Kolejne części mocno już przynudzały. A teraz z kanibala robi się bohatera komiksu filmowego. No cóż. Taki los. Niedługo pojawią się zapewne "Nowe przygody Hanibala", "Hanibal walczy z nazistami", "Hanibal kontra komuniści", "Narzeczona Hanibala", oraz "Dzieci Hanibala" i "Dzieci Hanibala 2"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz do wszystkich pokroju: zaorac polactwo IP: *.dsl.bell.ca 24.02.07, 16:11 "zaorac polactwo" to typowy debil i prawdopodobnie pierwowzor i natchnienie amerykanskich pisarzy,ktorzy ze zboczona luboscia od niemalze 50 lat zwlaszcza ( wczesniej byl Dracula z Rumunii),przedstawiaja spoleczenstwu amerykanskiemu (pokroju "zaorac polactwo")wizerunek krwiozerczych mieszkancow wschodniej i srodkowej Europy min., aby to spoleczensto U$$ manskie dowartosciowac(a ludzie Hollywoodu robia kase) Odpowiedz Link Zgłoś