Dodaj do ulubionych

Nowa kampania TrUjki

IP: 217.153.90.* 30.04.03, 09:20
Za Wirtualnymi mediami:

"tójka - usłyszysz więcej" - to główne hasło nowej kampanii reklamowej
Trójki. Kreację kampanii przygotowała agencja reklamowa "Studio P" Andrzeja
Pągowskiego. Film reklamowy został zrealizowany w studiu ITI Films.

Kampania Trójki rozpocznie się na początku maja br. i będzie trwała przez
miesiąc. Zostanie przeprowadzona na billboardach, w prasie i telewizji w
całej Polsce. Celem kampanii jest wzmocnienie marki oraz wzrost słuchalności
Trójki.

Spoty reklamowe będą emitowane w TVP 1, TVP 2 oraz na 127 ekranach kinowych w
15 największych miastach Polski.

Kampania prasowa obejmie dzienniki ( Gazeta Wyborcza, Super Express, Przegląd
Sportowy), tygodniki (Polityka, Wprost), dwutygodnik VIVA oraz pisma
branżowe.

Reklama ukaże się na 1000 billboardach firmy Stroer. Zakupem mediów zajęło
się Biuro Promocji Polskiego Radia."

marcin Szumichora

To jeszcze cytacik z Laskowskiego Witolda sprzed ponad roku

"Słuchalność Trójki oscyluje obecnie wokół 6%. (...) byłby dla nas już poziom
10%. Ale jesteśmy programowo i moralnie gotowi na przekroczenie progu 30%
słuchalności."

Obecna słychalność to 5,5%. Ale nie to jest najistotniejsze. Zniszczono
najlepsze radio w Polsce, zmarnowano masę publicznych pieniędzy, planuje się
zmarnować kolejne. Wszystko w imię chorych ambicji kilku kretynów.
J.

Obserwuj wątek
    • Gość: Filip Re: Nowa kampania TrUjki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 09:58
      A ja proponuję poczekać na efekty tej kampanii, a nie od razu w czambuł.

Jak jest i jak było - wiemy.
      Ale jak będzie - poczekajmy, zobaczymy.
      Teraz nie da się tego ocenić.

Nawiastem mówiąc, pamiętam, że wielu tutaj miało poważne wątpliwości co do
      poprzedniej kampanii, dotyczące wyboru agencji RED 8, tego kto zacz i jakie ma
      kompetencje, także tego, że zapowiadanych 1000 bilboardów w poprzedniej
      kampanii nie było widać itp. itd.

Teraz należy zauważyć, że informacje o nowej kampanii są o niebo lepsze
      (dostępne także od wczoraj na stronach Trójki).
      Jaka agencja, kto i co, gdzie będą reklamy, itp. itd.
      Tak więc poczekajmy z ocenami.
      • mektos Re: Nowa kampania TrUjki 30.04.03, 10:07
        Chciałbym, żeby ta kampania okazała się całkowitą klapą i żeby na tej podstawie
        podziękowano nieszanownej derekcji ;)amen
        • Gość: Janusz Re: Nowa kampania TrUjki IP: 217.153.90.* 30.04.03, 10:18
          mektos napisał:

> Chciałbym, żeby ta kampania okazała się całkowitą klapą i żeby na tej
          podstawie
          >
          > podziękowano nieszanownej derekcji ;)amen

Też bym chciał ale cel uświęca środki. Zrobią następną i kolejną...

• Gość: xz Re: Nowa kampania TrUjki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 13:06
          mektos napisał:

> Chciałbym, żeby ta kampania okazała się całkowitą klapą i żeby na tej
          podstawie
          >
          > podziękowano nieszanownej derekcji ;)amen

:)))))
          Derekcja wicie, się stara. Gdy toaysze będą pytać: "obiecywaliście toayszu
          30koma tych tam wicie, pro...tego no i coście to nam tu przynieśliście, co?" to
          derekcja pokaże: myśmy tu wicie, staraliliśmy się...tu, widzicie toayszu,
          radziliśmy się, jak poleciliście... pieniądze wydaliliśmy...tylko ten target
          jakoś nas wicie, toayszu, ...tego olewa!

• Gość: Janusz Re: Nowa kampania TrUjki IP: 217.153.90.* 30.04.03, 10:16
        Gość portalu: Filip napisał(a):

> A ja proponuję poczekać na efekty tej kampanii, a nie od razu w czambuł.

Nie interesują mnie efekty kampanii. Sprzedać przy odpowiediej promocji można
        nawet gówno zawinięte w kolorowy papierek.

> Jak jest i jak było - wiemy.
        > Ale jak będzie - poczekajmy, zobaczymy.
        > Teraz nie da się tego ocenić.

Możem ocenić radio które ma być promowane. Możemy ocenić dwa lata niszczących
        zmian. Możemy stwierdzić że mimo dużych środków wydanych na kampanie reklamowe
        cele zarządu (słuchalność) nie zostaly osiągnięte. Pomijam fakt że radio
        publiczne ma inne cele i miarą jego wartości powinien być poziom a nie słupki.
        Nie jestem w stanie zaakceptować sytuacji że dwa lata kompromitujących zmian
        programowych, nie powodujących zwiększenia słuchalności powodują wzrost
        nakładów na promocję zamiast wywalenia na zbity pysk partaczy którzy to radio
        zniszczyli. Może jestem radykaly.
        Pozdrawiam

• Gość: JPZ Proste pytanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 13:17
      no, bo skoro to radio publiczne...

jaki jest koszt tej kampanii?
      Może być hurtem, bez robijania na poszczególne działy.
      Ile?

JPZ

PS
      Pytanie, oczywiście, retoryczne. Żaden z
      "deretorów-redaktorów" nie odpowie.
      • Gość: Filip Re: Proste pytanie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 13:58
        Gość portalu: JPZ napisał(a):

> no, bo skoro to radio publiczne...
        >
        > jaki jest koszt tej kampanii?
        > Może być hurtem, bez robijania na poszczególne działy.
        > Ile?
        >
        > JPZ

Można to sprawdzić, przynajmniej na kwotę około.
        Wystarczy zadzwonić do tej agencji (no i także do innych, aby porównać wyniki,
        bo ktoś może się zorientować i wciskać kit) i udawać klienta zainteresowanego
        podobną kampanią (np. można udawać producenta napojów gaz. itp)(podobna ilość,
        jakość). Pogadać z jakimś fachowcem, nie umawiać się od razu na spotkanie,
        tylko poprosić o zarys kosztorysu (mogą wysłać faksem).

"My ze szwagrem nie takie rzeczy po pijanemu robili ..."
        ;-)))
        • tuhanka Re: Proste pytanie 30.04.03, 14:07
          Zapominacie o tym, że Polskie Radio, jako spółkę Skarbu Państwa, obowiązuje
          ustawa o zamówieniach publicznych. Tym razem nie słyszałam o żadnych
          unieważnianych przetargach, więc zakładam, że jakiś przetarg się jednak odbył.
          W każdym bądź razie informacja o kosztach powinna ukazać się w Biuletynie
          Zamówień Publicznych. Może ktoś z was ma dostęp do tego wydawnictwa?
          • Gość: xz Re: link IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 14:43
            www.uzp.gov.pl/biulet.html
            • Gość: xz plakaty IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 14:47
              <<
              Biuletyn Zamówień Publicznych Nr 57 z dnia 30.04.2003
              POZYCJA 23550

Ogłoszenie o postępowaniu BZP nr 21/2003, poz. 8640

OGŁOSZENIE O WYNIKU POSTĘPOWANIA

"Polskie Radio" S.A. Dział Obsługi Zamówień Publicznych, 00-977 Warszawa, Al.
              Niepodległości 77/85, woj. mazowieckie, pow. warszawski, tel. (022) 6459754,
              fax (022) 6455943, www.prsa.com.pl, e-mail: klimaszewski@radio.com.pl,

informuje o wyniku postępowania na wynajem powierzchni reklamowej na 1000 szt.
              billboardów na terenie całej Polski oraz na druk 1200 szt. plakatów na
              billboardy (PKWiU: 74.40.1), prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego,
              ogłoszonego w BZP nr 21/2003, poz. 8640.

Złożonych ofert: 3, z czego odrzucono lub zwrócono bez rozpatrywania 1.

Cena najtańszej oferty wyniosła (z VAT) 593 774 zł, najdroższej � 695 400 zł.

Podpisano umowę z firmą:

Stroer Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowa, 03-909
              Warszawa, ul. Dąbrówki 6, woj. mazowieckie, pow. warszawski, tel. 616-29-92,
              fax 616-28-36.

Cena (z VAT) - 610 000 zł, w tym VAT - 110 000 zł.

>>
              • Gość: Lotek Re: plakaty IP: *.tera.com.pl 30.04.03, 15:56
                Dobra, dobra. Poprzednia kampania też miała mieć 1000 bilboardów i co? Jeśli
                było ich 100 - to góra. A obawiam się, że i tego nie było.

No i zostają jeszcze do sprawdzenia: spoty (które polecą w kinach), reklamy w
                prasie (poprzednio drogie były jak cholera), "kunCEPcja" i takie tam.
                Na razie mamy 600 tys. Kto (po)da więcej? :-)

Lotek
                • Gość: obi GW napisała IP: *.icpnet.pl 01.05.03, 21:54

www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,1456023.html

Pod hasłem "W Trójce usłyszysz więcej" rozgłośnia promuje się w telewizji (TVP
                  1 i TVP 2), prasie (m.in. "Gazeta Wyborcza", "Polityka" oraz "Viva"), na
                  tablicach ulicznych (tysiąc nośników firmy Stroer) oraz w kinach. - Pomysł na
                  reklamę telewizyjną jest nowatorski. Chyba jeszcze nikt nie reklamował się
                  przy pomocy ciszy - podkreśla Michał Banach, wicenaczelny "Trójki"
                  odpowiedzialny za finanse i promocję. Na spot składa się sekwencja obrazów,
                  które oglądamy w prawie całkowitej ciszy. Od strony kreacji kampanię
                  przygotował Andrzej Pągowski. Media rozgłośnia kupowała sama. Kampania potrwa
                  do końca maja. Jej budżet nie został ujawniony.
                  • Gość: Alien Re: GW napisała IP: *.ds.pg.gda.pl 01.05.03, 23:49
                    reklama przy pomocy ciszy... dobre... to i niech sami sie reklamuja w
                    trujce.... lepsza cisza niz te nieszczesne jingle

alien
                  • Gość: JPZ Re: GW napisała IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.03, 00:32
                    > "Chyba jeszcze nikt nie reklamował
                    > się przy pomocy ciszy"

Widocznie inni mieli coś do powiedzenia.

> budżet nie został ujawniony.
                    I o to chodzi, o to chodzi... "Jawność życia
                    państwowego"... gwarantowana ustawą... A potem będzie
                    wielkie zdziwienie, że ktoś się wkurzy i zacznie
                    sugerować, iż w kampanię zamieszani mogą być "krewni i
                    znajomi"...
                    Ech, szkoda gadać nawet.

JPZ
                  • Gość: koliber Ciszej nad tą trumną. IP: 149.156.12.* 03.05.03, 11:41
                    Pan Banach mógłby się reklamować za pomocą ciszy (tak na marginesie widziałem
                    40-latka 20 lat później-rzeczywiście życiowa rola).
                    To jest dobre: reklama coraz gorszegop radia najpierw jako filmu, teraz jako
                    ciszy.
                    Poddajcie się do dymisji. Do słuchania PR3 zniechęca trujka i jej badziewne
                    jingle i coraz gorsza muzyka (nieautorska).
                  • Gość: maro Re: GW napisała IP: prosiak:* / 192.168.1.* 03.05.03, 19:53
                    Gość portalu: obi napisał(a):

> Na spot składa się sekwencja obrazów,
                    > które oglądamy w prawie całkowitej ciszy.
                    Ale to bardzo logiczne i ... takie prawdziwe. Jeśli hasło brzmi "Trójka...
                    usłyszysz więcej", no to prezentowane w reklamie w pełnej ciszy zawsze będzie
                    prawdziwe.
              • Gość: Filip Re: plakaty IP: 217.153.51.* 02.05.03, 19:47
                > Biuletyn Zamówień Publicznych Nr 57 z dnia 30.04.2003
                > POZYCJA 23550
                >
                > Ogłoszenie o postępowaniu BZP nr 21/2003, poz. 8640
                >
                > OGŁOSZENIE O WYNIKU POSTĘPOWANIA
                > (...)

Cholera, rzeczywiście, jest przecież biuletyn.
                Zupełnie o nim zapomniałem, ale ze mnie matoł.
                Ale to przecież wiadome, że najciemniej jest pod latarnią ...
    • Gość: koliber Re: Nowa kampania TrUjki IP: 149.156.12.* 03.05.03, 12:09
      "Celem kampanii jest wzmocnienie marki oraz wzrost słuchalności Trójki."

MARJKA NIESTETY UPADŁA. A wzrost (ewentualny) słuchalności będzie wynikał z
      przypadowych słuchaczy.
      • Gość: sito PYTANIE O BILLBOARD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.03, 11:18
        Z KIM MAREK SIE TAK STYKA TEWARZAMI /KRZYCZY?/ NIE WIEM BO WIDZIALEM Z
        SAMOCHODU ALE NIE ZOBACZYLEM DOKLADNIE. DZIEKI ZA ODPOWIEDZ
        • Gość: Danuta Re: PYTANIE O BILLBOARD IP: aga:* / 192.168.5.* 04.05.03, 13:25
          Zobaczyłam z bliska 100 metrów od domu ale też nie wiem,kto zacz ten drugi
        • Gość: astat Re: PYTANIE O BILLBOARD IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 04.05.03, 17:38
          Gość portalu: sito napisał(a):

> Z KIM MAREK SIE TAK STYKA TEWARZAMI /KRZYCZY?/ NIE WIEM BO WIDZIALEM Z
          > SAMOCHODU ALE NIE ZOBACZYLEM DOKLADNIE. DZIEKI ZA ODPOWIEDZ

To jakas rozwrzeszczana, klocaca sie i agresywna para, ale z samochodu
          faktycznie nieczytelne w ogole. Poza ogolnym wrazeniem agresji i zlosci.
          Pana Marka nie zauwazylam. Za to jacys strazacy? Czy hutnicy?
          • neandertalski Re: PYTANIE O BILLBOARD 05.05.03, 09:12
            może postanowili stać się na serio radiem dla głuchych? Stąd ten krzyk aby ich
            usłyszeli? W sumie ktoś mógł wpaść na to, że wtedy i misja jak znalazł i
            nowatorstwo itd? Może stąd wrażenie tej agresji w i gwałtowności w ruchach?
            Może to jakiś rodzaj języka migowego? Tak zgaduję bo u mnie na wsi na
            bilbordach to są jedynie kurczki z reala i trUjki raczej nie uświadczę... Co
            szczerze mówiąc żalu u mnie specjalnie jednak nie wywołuje;)
            • Gość: julka koszmar (ale szczery) IP: 217.11.133.* 05.05.03, 11:25
              Ruszyła kampania reklamowa. W Gazecie już są pierwsze jej przejawy. Uroczy
              plakacik taki: oderwane pasmo papieru, zza niego wystyrkują 3 obrazki (obrazy
              boskie) - 1. gitarzysta elektryczny, 2. kłócąca się para wrzeszcząca na siebie
              nosem w nos, 3. Jacyś strażacy w stanie wzburzenia zawodowego.
              Jakby to na ludzki język przełożyć, to trujka oferuje nam łomot, wrzask i
              katastrofę.
              Amen.
              • Gość: xz Re: koszmar (ale szczery) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 11:36
                Wspaniała recenzja.
                Proponuję koniecznie podesłać tekścik możliwie wielu oficjelom radiowym, i nie
                tylko. Niech się ludziska pośmieją :-)))
                Ze swej strony doznałem szoku, wchodząc dziś na stronę trujki. Nie zauważyłem,
                że moje głośniczki podkręcone są na maxa...
    • lekito Re: Nowa kampania TrUjki 04.05.03, 18:19
      Taaaaak piekna jest ta reklama w Gazecie Telewizyjnej z tego piątku ;) Te
      zdjecia sa zywcem wziete chyba z jaiegos podrecznika do nuki angielskiego z
      lat 80tych, albo z podrecznika typu "Marketing i zarzadzanie dla
      poczatkujacych". Brrrrrr..... tragiczna kaszana!
      • Gość: d'or Re: Nowa kampania TrUjki IP: *.interkom.pl 06.05.03, 15:00
        Widzialam billboard, zatrzymal moj wzrok bo jestem grafikiem i zwracam uwage
        na takie rzeczy.
        Jest beznadziejny.
        Moze pomysl z oderwanym kawalkiem papieru nie jest zly ale na Boga spod tego
        oderwanego swistka mogloby wystawac cos sensownego (nie bede podpowiadac bo mi
        za to nie placa) a nie jakies zdjatka kupione w agencji fotograficznej. Za
        taki kesz mogliby strzelic jakas sesje tylko i wylacznie na potrzeby kampanii
        a nie bazowac na zdjeciach z agencji, swoja droga ta klocaca sie para wyglada
        jakby sie urwala z poznych lat '80, z jakiegos katalogu "Business".
        Straszne jest to ze robilo to studio A.Pagowskiego ktorego szanuje. No chyba
        ze przyszedl ktos z radia i jak to zwykle bywa wybral najbardziej kupowaty,
        mierny i bezplciowy z przedstawionych projektow.
        Ta poprzednia kampania byla lepsza IMHO, byl pomysl, jakos to wygladalo. Teraz
        jest zle.

• Gość: Filip Bilboard IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 08:45
      We Wrocławiu widzialem na razie jeden bilboard. Kto chce zobaczyć, proszę iść
      na skrzyżowanie Gajowej i Dawida.
      Na plakacie są:
      - jakiś gitarzysta, chyba David Bowie,
      - jakaś damsko - męska para, stykająca się nosami i krzycząca na siebie. mam
      wątpliwości, czy to jest Pan Niedźwiecki, jak tu ktoś sugeruje, ale może się
      mylę.
      Kobieta nieznana (jeżeli facet to Pan Marek, to może kobieta to Helen;-D?),
      - strażacy tyłem.
      Gaszą coś (mam nadzieję, że nie rozpalone głowy słuchaczy ;-P).
      Do tego dużo czerwonego tła, "Trójka - i usłyszysz więcej" oraz "Polskie Radio".

W sumie, plakat mi się nawet podoba. Na pewno jest lepszy, niż toto, co
      reklamowało "Fajny Film". Da się spokojnie odczytać, mając nawet tylko moment
      na rzut okiem.
      Jedyne, co ja bym dodał, to częstotliwość złapania Trójki w mieście, w którym
      plakat wisi. Reszta może być.
      • Gość: sito Re: Bilboard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.03, 23:51
        ok, juz wiem - bo widzialem z bliska to nie marek, tylko jacys modele. acha.
    • Gość: koliber Re: Nowa kampania TrUjki IP: 149.156.12.* 06.05.03, 22:37
      Kompletnie nieczytelna. Wyrzucone pieniądze w błoto.
      • tuhanka Re: Nowa kampania TrUjki 07.05.03, 12:17
        Dodatkowo beznadziejne bywa rozmieszczenie. W Warszawie na Grójeckiej
        przyuważyłam billboard niziutki, wciśnięty pomiędzy przystanek autobusowy,
        kiosk Ruchu i rozrośnięte drzewo, którego gałęzie i wybujałe liście skutecznie
        zasłaniają połowę billboardu.
        • Gość: Filip Re: Nowa kampania TrUjki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 13:21
          tuhanka napisała:

> Dodatkowo beznadziejne bywa rozmieszczenie. W Warszawie na Grójeckiej
          > przyuważyłam billboard niziutki, wciśnięty pomiędzy przystanek autobusowy,
          > kiosk Ruchu i rozrośnięte drzewo, którego gałęzie i wybujałe liście
          skutecznie
          > zasłaniają połowę billboardu.

Eeee, akurat te pretensje, to chyba nie do Trójki.
          Oni wynajęli firmę, a ta rozlepia tam, gdzie ma swoje bilboardy.
          To, że ma w jakimś beznadziejnym i niewidocznym miejscu - o to Trójki już
          obarczać się nie powinno.
          Mogliby jedynie, jako klient tejże AR zaprotestować i zarządać umieszczenia
          swojej reklamy w innym miejscu (ale nie wiem, jak wygląda umowa, może nie
          mogą?).
          • tuhanka Re: Nowa kampania TrUjki 07.05.03, 13:44

> tuhanka napisała:
            >
            > > Dodatkowo beznadziejne bywa rozmieszczenie. W Warszawie na Grójeckiej
            > > przyuważyłam billboard niziutki, wciśnięty pomiędzy przystanek autobusowy,
            >
            > > kiosk Ruchu i rozrośnięte drzewo, którego gałęzie i wybujałe liście
            > skutecznie
            > > zasłaniają połowę billboardu.
            >
            > Eeee, akurat te pretensje, to chyba nie do Trójki.
            > Oni wynajęli firmę, a ta rozlepia tam, gdzie ma swoje bilboardy.
            > To, że ma w jakimś beznadziejnym i niewidocznym miejscu - o to Trójki już
            > obarczać się nie powinno.
            > Mogliby jedynie, jako klient tejże AR zaprotestować i zarządać umieszczenia
            > swojej reklamy w innym miejscu (ale nie wiem, jak wygląda umowa, może nie
            > mogą?).

Panie Filipie, oczywiście ma Pan rację, tylko - jak sam Pan pisze -
            zleceniodawcy powinni pilnować swoich interesów, bo kampania, która jest
            niewidoczna, to zmarnowane pieniądze. Ja na przykład w ogóle nie byłabym w
            stanie zorientować się, czego ten billboard dotyczy (widziałam go z autobusu),
            gdybym nie znała plakatu już wcześniej z gazet i internetu. Nie dość, że
            zasłonięty, to jeszcze nieczytelny, jeżeli chodzi o przekaz.
            • viking73 Re: Nowa kampania TrUjki 07.05.03, 13:55
              To prawda, że billboard nieczytelny. Dziś wypatrywałem na ulicach Krakowa i
              udało mi się wypatrzyć dwa. Kolorystyka do złudzenia przypomina Zetkę
              (niebieski, czerwony i biały), treści się nie zdążyłem dopatrzyć (jakieś
              kotłujące się postacie, ktoś na kogoś wrzeszczy). Gdybym s p e c j a l n i e
              nie wytężał wzroku to raczej w ogóle nie zwróciłbym na niego uwagi.
            • Gość: Filip Re: Nowa kampania TrUjki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 14:29
              tuhanka napisała:

> Panie Filipie, oczywiście ma Pan rację, tylko - jak sam Pan pisze -
              > zleceniodawcy powinni pilnować swoich interesów, bo kampania, która jest
              > niewidoczna, to zmarnowane pieniądze. Ja na przykład w ogóle nie byłabym w
              > stanie zorientować się, czego ten billboard dotyczy (widziałam go z
              autobusu),
              > gdybym nie znała plakatu już wcześniej z gazet i internetu. Nie dość, że
              > zasłonięty, to jeszcze nieczytelny, jeżeli chodzi o przekaz.

Toteż właśnie napisałem, że jedyne, co mogą zrobić, to zgłosić zastrzeżenia, a
              AR może przekleić na inne.
              Kampania dopiero co ruszyła, dzisiaj jest środa, kto wie, może już
              zaprotestowali i może zaraz dostaną (albo już dostali) nowy plakat w nowym
              miejscu. Ale o tym, to się pewnie nie dowiemy, bo kto jest w stanie policzyć
              wszystkie te plakaty w danym mieście, oprócz samych zainteresowanych.
              I pewnie nawet, jak im nakleją gdzie indziej, to ten i tak nie zniknie, dopóki
              ktoś iny nie wykupi tego miejsca. A do końca miesiąca raczej nie wykupi.
    • tuhanka Kampania w krzywym zwierciadle :)) 07.05.03, 17:27
      www.geocities.com/tuhanka/reklama3.jpg______________
      Pozdrawiam
      Maria Tuhan
      • Gość: Filip Re: Kampania w krzywym zwierciadle :)) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 17:30
        Całkiem niezłe ;-)
        Podoba mi się pomysł z odwróconą Trójką ;-PPP

Pani Mario, niech Pani tylko tutaj na linku adres poprawi, bo te twarde spacje,
        to nie każdy wpadnie na to, aby je własnoręcznie wykasować ...
        • tuhanka Re: Kampania w krzywym zwierciadle :)) 07.05.03, 17:36

> Całkiem niezłe ;-)
          > Podoba mi się pomysł z odwróconą Trójką ;-PPP
          >
          > Pani Mario, niech Pani tylko tutaj na linku adres poprawi, bo te twarde
          spacje,
          >
          > to nie każdy wpadnie na to, aby je własnoręcznie wykasować ...

Dziękuję, choć pochwały nie mnie się należą, odwrócona trójka to pomysł bodajże
          Jana Neandertalskiego, rzucony kiedyś w księdze Tajniaka. Nie zauważyłam, że
          podkreślenie zlało mi się z linkiem, ale oczywiście przepraszam i już
          poprawiam.

www.geocities.com/tuhanka/reklama3.jpg

• tuhanka Znów arcygenialna lokalizacja 12.05.03, 17:34
      Nie wiem, jak Polskie Radio zawierało umowę o kampanię na billboardach, ale
      chyba podpisywano ją z zamkniętymi oczami. Oto kolejny kwiatek z serii.
      Jadę ja sobie dziś warszawską ulicą Nowowiejską (taka niewielka, nieszczególnie
      uczęszczana uliczkatramwajem linii nr 2. Tramwaj człapie się z Ochoty człap-
      człap na skrzyżowanie z ruchliwą Al. Niepodległości. Patrzę ja i coś znajomego
      wali mnie po oczach. No tak - "TrUjka i coś tam jeszcze". Coś mi jednak nie
      gra. Znów się przyglądam - no tak, billboard przyklejony niziutko do "pleców"
      pawilonu spożywczego, poniżej wysokości wysokiego parteru w kamienicy, zupełnie
      niewidoczny od strony głównej ulicy (no bo zasłonięty budynkiem), słabo
      widoczny z okien budynku, a z sąsiedniej ulicy Nowowiejskiej ujrzeć go mogą
      jedynie ci, którzy przypadkiem przejadą tramwajem i będą siedzieć akurat przy
      oknie po stronie billboardu, który zresztą jest widoczny na tyle krótko, że jak
      ktoś nie wie, co to jest, to nie da rady przeczytać reklamy. Z samochodu
      jadącego ulicą nie da rady go obejrzeć, jest zbyt nisko i za duża odległość
      (tak przynajmniej to oceniam znając ten rejon). Pieszych akurat tam jest jak na
      lekarstwo. Jaki z tego wniosek? Po prostu kolejne zmarnowane pieniądze. Nóż sią
      w kieszeni otwiera...
      • mh2 Re: Znów arcygenialna lokalizacja 12.05.03, 18:39
        Oj, Maryś, Ty to się tylko czepiasz. Od razu musiz złośliwie zakładać, że
        kUmpania reklamowa jest po to, by było widać.
        Popatrz na to z drugiej strony. Pieniądze przepłynęły cicho i spokojnie z kasy
        państwowej firmy do kasy firmy prywatnej i nie zmarnowano ich dużo na zupełnie
        niepotrzebne nikomu wypasione bilboardy w topowych punktach miasta i przy
        głównych drogach, więc jest więcej do podziału. Czysta oszczędność. Ci co się
        mają cieszyć, się cieszą. A Ty (ja, my) możesz im skoczyć "tam, gdzie pan może
        pana majstra w d.u.p.ę pocałować" co stwierdził niedawno (19 lutego 2003)
        Główny Rzecznik dyscypliny finansów publicznych pisząc, iż "opłaty
        abonamentowe, stanowiące m.in. przychody Polskiego Radia S.A. nie stanowią
        środków publicznych w rozumieniu przepisu art. 3 ustawy o finansach
        publicznych"
        ( www.tajniak.pl/protest/art107_1.htm ).
        Jest cool i spox, ręka rękę myje.

• Gość: Teresa Re: Znów arcygenialna lokalizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.03, 18:55
          mh2 napisał:

"opłaty
          > abonamentowe, stanowiące m.in. przychody Polskiego Radia S.A. nie stanowią
          > środków publicznych w rozumieniu przepisu art. 3 ustawy o finansach
          > publicznych"

To należy zmienić to głupie prawo, to i nie tylko to.Jeśli nie mogę sprawdzić
          na co zostały przeznaczone nasze pieniądze ,to prawo jest złe.
      • Gość: MArCello Re: Znów arcygenialna lokalizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.03, 10:07
        > Jaki z tego wniosek? Po prostu kolejne zmarnowane pieniądze.

Co by nie powiedzieć, to ta kampania jest zdecydowanie bardziej widoczna niż
        poprzednia. W samym Gdańsku widziałem już ok. 15 nowych reklam (poprzednio
        tylko jedną!). A i czerwone tablice bardziej przyciągają wzrok niż facet w
        półmroku z popcornem. Choć muszę przyznać że większość tych reklam widziałem w
        bocznych uliczkach, a tylko nieliczne w głównych miejscach miasta.
        A czy pieniądze wyrzucone w błoto? Na mnie tak. Ja kupuję zawartość programu, a
        nie jego reklamę. I tu nic się nie zmienia.

P.S.
        Pytanie do Qbata:
        Czy może tą wypowiedzią wygrałem konkurs na najdebilniejszy wpis na tym forum?
        Zawsze chciałem wygrać z Szamanem :)
    • Gość: Filip Kolejny bilboard IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 10:14
      Widziałem we Wrocławiu kolejny bilboard.
      Na Dworcu Gł. PKP, pomiędzy peronem 2 a 3, bliżej wyjścia bocznego.
      Lokalizacja bardzo dobra, wiele osób się tu przewija w ciągu dnia.
      • Gość: koliber Re: Kolejny bilboard IP: 149.156.12.* 14.05.03, 07:29
        Widziałem dwa w Krakowie-lokalizacja lepsza jak poprzednich.
        A ja może głupi jestem, ale nie rozumiem sensu tego oderwanego kawałka kartki i
        umieszczenia tam: kłócącej się pary, strażaków, gitarzysty.
        Natomiast samo hasło białe na czerwonym w tle jest OK.
        Ale ja się zraziłem do marki jej psującą się zawartością i kampania nic nie
        zmieni.
        Kampania przyciągnie w większości przypadkowych słuchaczy, którzy odejdą jak
        skończy się kasa na mniej lub bardziej debilne konkursy.
        Większość konkursów w 3 obraża moją inteligencję- czy mam szansę na zwycięstwo
        w Twoim plebiscycie Qbacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka