Dodaj do ulubionych

Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koniec...

IP: 172.16.3.* 28.07.03, 15:23
Od pierwszego sierpnia Trójka snowu stanie się Programem Trzecim Polskiego
Radia. Już od kilku dni ze studia wywożone są komputery i nowoczesny sprzęt
emisyjny. Najpóźniej jutro specjalne konwoje przywiozą tysiące tasm
szpulowych oraz długo oczekiwane przez fanów szpulowe odtwarzacze...
Telekomuniakcja Polska wyłącza nadajniki "górnego UKF-u", od pierwszego
sierpnia wszystko wraca na dolne pasmo UKF, trwają dyzkusję czy w mniejszych
miastach nie wyłączyć sygnału STEREO. Wszyscy nowi prezenterzy zostali
zwolnieni dyscyplinarnie, teraz pikietują pod siedzibą stacji na
Myśliwieckiej. Obecny Zarząd Radia ( osoby znane z Forum Gazety Wyborczej )
postanowili cofnąć się do wczesnych lat 80-tych. Antenę zdominowali
przestarzali i zachrypnięci lecz niezniszczalni prezenterzy, jak twierdzi
Zarząd nie ma absolutnie wśród dawnej załogi ( do sierpnia 2003 ) osoby
nadającej się do pracy w Programie Trzecim, nie ma osoby, która mogłaby do
nich przemawiać... liczy się garstka starych fanów, płaczących i
zdesperowanych. Ciężką walką odbili Program Trzeci, radio przynosi potężne
straty, ale przecież bohate Państwo Polskie i nasze społeczeńśtwo pokryje
wszystkie koszty emisji... przecież należy zaspokajać potrzeby naszej
inteligencji... od 1 sierpnia znów wróciły dawne czasy, precz ze zmianami...
precz z nowoczesnością, wszystko co nowe to złe ! Oto nowa era ! Niech się
już nigdy nie zmnieni !
Obserwuj wątek
    • Gość: Alien Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koni IP: *.ds.pg.gda.pl 28.07.03, 15:27
      kiedy odstawiles lekarstwa?

alien
      • Gość: kosiak Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.03, 17:54
        Szpulowych magnetofonow nie musza przywozic, podobnie jak i tasm...
    • Gość: ciocia Hela Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koni IP: *.acn.waw.pl 28.07.03, 15:33
      Bardzo zabawne. Aż żałuję, że słońce mi przygrzało i straciłam dowcip. Wyżywam
      się za to w merytorycznych dyskusjach.
    • Gość: Janusz Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koni IP: 195.85.227.* 28.07.03, 15:37
      Masz naprawdę poważny problem.
      Wyrazy wspólczucia najbliższym.
    • Gość: Marcel Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koni IP: 172.16.3.* 28.07.03, 15:40
      He, naprawdę tylko tyle potraficie powiedzieć ? Wyzwać od chorych
      psychicznie ?? No tak, można się było tego spodziewać :) Oczywiście jak zwykle
      Wy macie rację...
      • Gość: Janusz Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koni IP: 195.85.227.* 28.07.03, 16:08
        Gość portalu: Marcel napisał(a):

> He, naprawdę tylko tyle potraficie powiedzieć ? Wyzwać od chorych
        > psychicznie ?? No tak, można się było tego spodziewać :) Oczywiście jak
        zwykle
        > Wy macie rację...

Nie, oczywiście Ty masz rację. Z jedną tylko uwagą, ja bym chciał powrotu do
        klimatu z lat sześciesiątych, osiemdziesiątee były zbyt nowoczesne.
        Ps. Polecam czapeczkę albo kapelusik.
        • Gość: Marcel Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koni IP: 172.16.3.* 28.07.03, 16:14
          Hehe, to jeszcze gorzej !!
    • tuhanka Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koni 28.07.03, 18:00
      Marcelu, dziś nie prima aprilis. Sprawdź kartkę w kalendarzu.
    • Gość: bonifacy Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koni IP: *.brewed.silesianet.pl 28.07.03, 18:10
      Po kiego wy wogóle na to odpowiadacie? Bojkotować, nie karmić trolla (cokolwiek
      to znaczy), zgłaszać do wykasowania.
      • Gość: Marceli Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koni IP: 172.16.3.* 28.07.03, 18:15
        Hehe, ale Wy jesteście śmieszni :):)
    • Gość: Filip Wersja alternatywna IP: *.lanet.wroc.pl 28.07.03, 18:29
      Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - WERSJA ALTERNATYWNA:

Od pierwszego sierpnia Trójka stanie się T.R.K.A. FM (czytać ti-ar-kej-ei ef-
      em). Już od kilku dni ze studia wywożone są wszystkie stare sprzęty, a
      montowane najnowsze komputery i nowoczesny sprzęt emisyjny. Po dokończeniu
      budowy stacji orbitalnej, całe studio zostanie tam przeniesione, a budynek na
      Myśliwieckiej się wyburzy. Najpóźniej jutro specjalne konwoje wywiozą tysiące
      tasm szpulowych oraz szpulowe odtwarzacze, a takze czarne płyty i adaptery
      radiowe ... Pozbędą się nawet taśm i płyt, które nigdy nie zostały powtórnie
      wydane na CD lub płytach holograficznych, jak i wszelkich zapisów starych
      audycji, jingli itp. itd.
      Telekomuniakcja Polska wyłącza nadajniki i złomuje je, od pierwszego sierpnia
      T.R.K.A. FM nadawać będzie tylko przez satelitę i internet, trwają dyskusję
      czy zostawić sygnał STEREO, czy też przejść na sygnał o większej liczbie
      ścieżek, aby móc odtwarzać tylko płyty nagrane tak, jak najnowsza
      reedycja "Dark Side" Floydów. Wszyscy starzy prezenterzy zostali zwolnieni
      dyscyplinarnie, teraz pikietują pod siedzibą stacji na Myśliwieckiej. Obecny
      Zarząd Radia na antenie pozostawił jedynie Panów Rokosa i Łodeja, a pomagać ma
      im (ale bez prawa głosu na antenie) POPaweł Kostrzewa. Jak twierdzi Zarząd PR
      SA, nie ma absolutnie wśród dawnej załogi (do sierpnia 2003) oprócz tej trójki
      (tfu jakiej trójki, chciałem napisać - Ich Troje) osób nadających się do pracy
      w T.R.K.A. FM, nie ma nawet osoby, która mogłaby im parzyć kawę.

Liczy się tylko nowy target, który chce samą muzykę, bez cienia mówienia,
      jeszcze więcej muzyki, samą muzykę. Ciężką walką bejsbolami wywalczyli oni
      jedynie słuszny program, który prezentował się będzie następująco: 0:00 -
      11:59 Mariusz Rokos i POP do południa, 12:00 - 23:59 Piotr Łodej i POP do
      północy. Plejlistę układał będzie oczywiście POPaweł Kostrzewa. W trakcie
      programów m.in.: co trzy godziny wiadomości, a w nich: o nowym gachu J.Lopez,
      o ilości owsa w domu posłanki B. oraz wiadomości sportowe: autobiografia
      Davida Beckhama w 15393 odcinkach oraz opis, co jadł dziś na śniadanie, obiad
      i kolację. Oprócz tego prognoza pogody, reklama i zegarynka po każdym utworze.
      T.R.K.A. FM została poprzez pierwszą poprawkę do Konstytucji RP zwolniona od
      obowiązków misyjnych. Jej słuchalność osiągnęła niebywały poziom i jak wynika
      z danych dostarczonych przez Dyrektora Michała B., dziennie słucha jej sto
      piętnaście milionów Polaków w Polsce i sześć miliardów Polaków za granicą.
      Dyrektor Witold L. mówi, że moralnie są przygotowani na nadawanie dla Polaków
      stale zamieszkujących Marsa oraz dla zielonych ludków - tubylców z Plutona,
      którzy już domagają się zwiększenia mocy nadajników satelitarnych T.R.K.A. FM.
      T.R.K.A. FM jest już nie fregatą, ale conajmniej promem kosmicznym.

Reklamodawcy zamawiają reklamy z czteroletnim wyprzedzeniem, a czas antenowy
      jest sprzedawany na aukcjach w Sotheby's. T.R.K.A. FM do której Państwo
      Polskie nie musi już dopłacać ni grosza, ale w której zachowało ono 100%
      udział, utrzymuje nie tylko wszystkie inne stacje zwane publicznymi, których i
      tak nikt nie słucha, ale też wszystkich polskich górników, hutników,
      pielęgniarki i nauczycieli z nierentownych kopalni, hut, szpitali i szkół.

Precz ze starociami, precz z historią ...
      Panowie Kaczkowski i usiłujący go naśladować Kosiński - do łagrów.
      Wszystko co stare to złe! Oto nowa era! Niech się już nigdy nie zmnieni!
      Wszyscy, którzy mają czelność przekroczyć czterdziesty rok życia - eutanazja.
      Niech żyje wolność, młodość i swoboda.
      Przecz z preczem.
      Amen.
      • Gość: Marcel Re: Wersja alternatywna IP: *.stacje.agora.pl 28.07.03, 18:57
        Filip, masz adres e-mail ?
        • Gość: Filip Re: Wersja alternatywna IP: *.lanet.wroc.pl 28.07.03, 19:23

> Filip, masz adres e-mail ?

Mam.
          ;-D
          • Gość: obi Re: Wersja alternatywna IP: 168.143.113.* 29.07.03, 01:45
            Uuuu, pan Marcelek się zdenerwował... a gdzież poczucie
            humoru? Uciekło do lasu? A może pan derektor schował do
            jakiejś szuflady w swoim gabinecie?
            Szukaj, szukaj, ciepło, ciepło, oj zimno!

Panie Filipie! Wrocław zawsze słynął z dobrej myśli
            kabaretowej, gratuluję jak najbardziej chlubnej
            kontynuacji tych tradycji :-).
            I proszę o jeszcze.
            • Gość: Kozak Re: Wersja alternatywna IP: *.acn.pl 29.07.03, 02:12
              Tato! Chwalą nas! Kto?
              Wy mnie, a ja was!
              • tuhanka Re: Wersja alternatywna 29.07.03, 11:55
                Złapał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma... Kozak, trollu jeden, daj
                sobie spokój, nie zapominaj, że jestem Tatarką, więc jak złapię za ten trollowy
                łeb...
                • Gość: Lumbulak Re: Wersja alternatywna IP: 212.244.197.* 29.07.03, 12:02
                  Droga Tuhanko, to było świetne !!!!
                  Przydałoby się więcej humoru na tym forum.

Pozdrawiam

Lumbulak
            • Gość: Filip Re: Wersja alternatywna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 08:55
              Gość portalu: obi napisał(a):

> Uuuu, pan Marcelek się zdenerwował (...)

Panie Obi, myślę, że akurat nie o to Panu Marcelowi chodziło i że nie miał
              niczego złego na myśli.

Za miłe słowa bardzo dziękuję.
              • Gość: Macel Nie jestem taki zły ! IP: 172.16.3.* 29.07.03, 12:18
                Mam dzisiaj genialny humor, tak naprawdę zgadzam się, że powinno tu byc więcej
                humoru, może postarajmy się swopje radiowe bolączki obrócić w żart ? Poszukać (
                nawet na siłę ) dobrych stron zmian ( wszelakich ) ? Jeśli kogokolwiek obrażam,
                przepraszam... Filip, dasz mi ten adres ??
                • Gość: Janusz Re: Nie jestem taki zły ! IP: 195.85.227.* 29.07.03, 12:23
                  Gość portalu: Macel napisał(a):

Poszukać (
                  >
                  > nawet na siłę ) dobrych stron zmian ( wszelakich ) ?

więcej plyt słucham
                • Gość: Filip Marcel nie jest taki zły! IP: *.lanet.wroc.pl 29.07.03, 17:27
                  Gość portalu: Macel napisał(a):

> Filip, dasz mi ten adres ??

Pytał Pan, czy mam maila, a nie czy dam ;-D

Nie dam. NO WAY!! Żeby to wykorzystała "merytoryczna" ciocia Hela i w
                  ramach "merytorycznej" dyskusji, przesłała mi "merytorycznego" wirusa???

Proszę podać swój, to z chęcią odpiszę.
                  • fdj Re: Marcel nie jest taki zły! 29.07.03, 17:41
                    Zresztą, zmieniłem zdanie.
                    Stworzyłem sobie nowy adres na GW, specjalnie w tym celu.
                    Będę go używał tylko z komputerów np. w kafejkach, na pewno nie w domu i nie w
                    pracy, więc sobie Trolle mogą darować wirusy.

Pzdr.
                    F.
                  • Gość: Marcel Re: Marcel nie jest taki zły! IP: 172.16.3.* 29.07.03, 17:41
                    Przepraszam, zapomniałem że zwracamy się do siebie w formie grzecznościowej...
                    w pracy i wokół. Mam tylko służbowy adres nie chciałbym go ujawniać. Napiszę
                    Panu chętnie !
                    OK, może GG ??
                    • Gość: Filip Re: Marcel nie jest taki zły! IP: *.lanet.wroc.pl 29.07.03, 17:44
                      Podałem adres powyżej, ale wpisaliśmy się w tej samej minucie ;-D
                      Zalogowałem się na specjalnie nowostworzonym (w tym celu) adresie.

Pzdr.
                      F.
                    • Gość: Filip Wpis prywatny IP: *.lanet.wroc.pl 31.07.03, 16:20
                      Panie Marcel, po co był Panu mój adres???
                      • Gość: Marcel Re: Wpis prywatny IP: 172.16.3.* 31.07.03, 19:00
                        Chciałem podyskutować ale boję się wysłać cokolwiek z mojego służbowego konta,
                        prywatnego nie posiadam :(
                        • tuhanka Re: Wpis prywatny 31.07.03, 19:08
                          Marcel, a co za problem założyć konto na jakimś portalu - chociażby tu, na
                          Gazeta.pl? To trzy minuty roboty, bardzo łatwa obsługa. Ja ze służbowego konta
                          korzystam w sprawach służbowych, a do celów prywatnych mam kilka - jeśli nie
                          kilkanaście innych kont - jedno nie działa, to działa drugie.
                        • Gość: Filip Re: Wpis prywatny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.03, 15:28

> Chciałem podyskutować ale boję się wysłać cokolwiek z mojego służbowego
                          > konta, prywatnego nie posiadam :(

A jak Pan prosił o maila, to Pan o tym nie wiedział ???
                      • Gość: Janusz Re: Wpis prywatny IP: 195.85.227.* 01.08.03, 07:02
                        Gość portalu: Filip napisał(a):

> Panie Marcel, po co był Panu mój adres???

wirusa dostaniesz hi hi
                        • Gość: Marcel Re: Wpis prywatny IP: 172.16.3.* 01.08.03, 12:37
                          Janusz, skąd takie pomysły ? Wykorzystujesz te metodyw walce z niezgadzającymi
                          się z Tobą ??? Może wyśli wirusa na trojka@radio.com.pl ?? :)
                          • Gość: Janusz Re: Wpis prywatny IP: 195.85.227.* 01.08.03, 12:46

> Janusz, skąd takie pomysły ? Wykorzystujesz te metodyw walce z
                            niezgadzającymi
                            >
                            > się z Tobą ??? Może wyśli wirusa na trojka@radio.com.pl ?? :)

Żartowałem, bez urazy.
    • Gość: młody Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - dla koni IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 15:29
      No Marcel, niezłą frajdę sprawiłeś garstce przeciwników zmian w obecnej Trójce.
      Już widzę radość JPZ czy Gerta. Dodam jeszcze, że w ramach dobroci dla garstki
      należy również rozważyć przywrócenie fal średnich, wymiany odtwarzaczy
      kompaktowych na gramofony a konkursy przeprowadzać tylko za pomocą listów ( nie
      mylić z e-mailami !!) i sporadycznie za pośrednictwem telefonów stacjonarnych
      (żadnych sms-ów). W ramach nagród należy rozdawać radia tetektorowe i lampowe.
      Miłośnicy Programu III łączcie się !!! cenzorze wróć.
    • obserwator17 Re: Wreszcie oczekiwane zmiany w Trójce - na koni 29.07.03, 15:33
      Marcel, kurde, nie bądź burak! Tak już fajnie było.
      Mnie tam Trójka ani ziębi, ani grzeje, ale czytać umiem. Przecież ludzie tutaj
      pisali wielokrotnie "zmiany NA LEPSZE - proszę bardzo". Wśród starej gwardii
      forumowej byli i tacy, którzy wprost pisali, ze nie chcą powrótu do lat 90.
      tylko rozwoju, żywego radia, ale _na poziomie_.
      Zmiany też róznie traktują. Pamiętasz, jak przyjęli przyjście Skowrońskiego?
      Jak jest traktowany Kowalewski (a akurat on mógłby zebrać po plecach za wejście
      na "świętą ziemię Zapraszamy do Trójki"), jak Szydło wielu do siebie
      przekonała, jak Korsak ze swoją muzyką wpasował się i wojen nie wywołuje? Mało?
      Pogrzeb sobie na forum, poczytaj, przykładów podobnych jest sporo i nie wpychaj
      im dziecka w brzuch.

A że prostestują przeciw niektórym zmianom? Pamiętasz, co było z Wroną?
      Laskowski ją ściągnął z fanfarami, wielbiciele trUjki piali, jaka jest
      wspaniała, protestowicze mówili, że jest do chrzanu, że to kalka radia
      komercyjnego (i to fatalna). Minęło parę miesięcy i Laskowski wywalił Wronę,
      bo "zbyt komercyjna". Kto miał rację? To samo ze "słoneczną małpą" było.

Ty weź się uspokój i spróbuj pogadać spokojnie zamiast się durno wyzłośliwiać.
      Zwłaszcza w sytuacji, kiedy nie masz racji i łatwo Ci ktoś może zwykłe kłamstwo
      zarzucić.
      Zresztą, tak z ręką na sercu - Marcel, a Ty np. Łodeja trawisz? A błędy
      ortograficzne na stronach Trójki Cię nie rażą (np. sławne "o repertuaŻe", które
      wisiało tam przez 4 dni)? I tak by można długo wyliczać.
      Przecież ani Ty tak bezkrytycznie Trójki nie wielbisz, ani oni tak
      bezkrytycznie trUjki nie tępią. Chcą dobrego radia, to źle?

No, chyba, że po prostu chcesz flejma wywołać tym wątkiem :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka