drojb 08.05.08, 19:32 Czyżby PiSiorki zabrały się za malowanie obrazów? A tak na boku: całkiem niezła grafika, malowana stylem z lat 1950-tych. Ale to polityczne uzasadnienie własnej twórczości przez Krasnala - groteskowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Krasnalem w Sasnala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:35 no brawo pani/panie rik, news dnia, poziomem krasnalowi dorównujący Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal srasnal Krasnalem w Sasnala IP: *.lublin.mm.pl 08.05.08, 19:43 niech sami coś wymyślą oryginalnego, a nie będą się od sasnala odbijać całe życie. sasnal jest świetnym malarzem, ma bardzo pewną rękę - czysty malarski gest, jego obrazy są znakomite. a krasnale ... parodyści do kabaretu! a nie na aukcje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azamat_bagatov Krasnalem w Sasnala IP: *.lodz.mm.pl 08.05.08, 19:45 o, chyba sie sam sasnal odezwal. Takiej hochsztaplerskiej pseudosztuki jak ta Sasnala to za darmo nikt nie powinien brac. Odpowiedz Link Zgłoś
grimperpl Krasnalem w Sasnala 08.05.08, 19:46 Na szczescie dawno stracilem wiare w zawod dziennikarza. Czy autor tekstu zadal sobie trud wejscia na strone domu aukcyjnego? Jak nie umie znalezc to polecam serwis www.google.com W kazdym badz razie na owej stronie, opisujacej wszystkie przedmioty majace byc u nich sprzedane, nie ma zadnych obrazwo ani pana Sasnala, ani tymbardziej jego parodystow czy pogrobowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Krasnalem w Sasnala 08.05.08, 19:48 jedyna sztuka w tym wszystkim to jest sprzedawac to badziewie jakim jest wiekszosc tzw. sztuki wspolczesnej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wili Krasnalem w Sasnala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:59 frajer zazdrosci. typowe polskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satchi Krasnalem w Sasnala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 20:01 Ale po co tyle szumu. Zignorować idiote!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Krasnalem w Sasnala 08.05.08, 20:19 Biedne, skrecone z bezsilnej zawisci dzieciaki jakos nie potrafia wytlumaczyc popularnosci (i prestizowych nagrod) Sasnala za granica. Tez winny Sierakowski? Noi zarty z nazwiska - haha, oj, jakie zabawne :( Odpowiedz Link Zgłoś
archeus_pl he he he 08.05.08, 20:24 Dobre , bardzo dobre.Wreszcie coś zabawnego.Kiedyś jakiś dodatek do "Wyborczej" pokazał dzieła Sasnala.Przy okazji przedstawiono całą drogę jego kariery i...........pustka i nic.Może fakt że kocham klasycystów a malarstwo skończyło się dla mnie wraz ze zgonem Salvatore Dali.Oglądając reprodukcje Sasnala ze zdumieniem czytałem jakie to wielkie ,wspaniałe itd.Odwracałem te reprodukcje pod różnym kontem.W ta i tamta.I nic.Co to jest....?To są obrazy?Bez jaj.Co do Sierakowskiego też racja.Ostatnio jak przeczytałem że to nadzieja lewicy....no to dostałem napadu śmiechu.Do wszystkich tych co tam upolityczniają całą sprawę.Nie wszystko należy upisiorować. Sierakowski jak cała lewica jest ideologicznie bezpłodny i wtórny(pisiory są poza nawiasem bo to kulturowi troglodyci).Ale pomysł z wyśmianiem marketingowego kreacjonizmu jest świetny.Dzisiaj jak ma się dobry bałach to i gó.. odpowiednio zareklamowane "indelegdualiści" z bożej łaski to kupią ,podchwycą a jak dobrze pójdzie to sprzedadzą dorabiając do tego tandetną ,choćby pseudo lewacką ideologię.Brawo Krasnal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Brawo Krasnal ! Sasnal paszoł won! IP: *.eranet.pl 08.05.08, 20:29 Wilhelm Sasnal to reaktywator socrealizmu i współtwórca ortodoksji lewicowej badziewności w estetyce i jako taki zasługuje na baty wyśmiewujące jego 'tfurczość'. Brawo Krasnal! Król jest nagi, to zwyczajny pachołek. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Krasnalem w Sasnala 08.05.08, 20:54 "każdy człowiek jest artystą" joseph beuys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Krasnalem w Sasnala IP: *.pools.arcor-ip.net 08.05.08, 21:05 Cenię i podziwiam Sasnala a Krasnal - no cóż po prostu Zwerg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal a moj kon malowany na plutnie.nie ladny? IP: *.cable.ubr03.sand.blueyonder.co.uk 08.05.08, 21:33 az mi sciska Odpowiedz Link Zgłoś
marylolo1 Krasnalem w Sasnala 08.05.08, 22:06 niech was ArtyściPL Sasnal ma w swojej opiece! Jak będą śpiewać o czarnych bananach to też będzie problem czy oby kościół nie stoi w tle! Jak śpiewałam na youtube JareJare to się artystowska brać oburzała że za mało dosłownie a JarekJarek nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Krasnalem w Sasnala IP: *.karlik.ds.polsl.pl 08.05.08, 23:00 A może boli to, że sztuka nowoczesna powinna być zamknięta, niepopularna. Ograniczona do małych galeryjek i ludzi ze środowiska. A jak komuś się z takiej sztuki dobrze, żyje i jest popularny to już skreślony? Bo prawdziwy talent musi być niedoceniony? Stawiam pytania bo sam nie wiem, nie znam i nie cenię sztuki nowoczesnej obojętnie Sasnal, Krasnal czy inne produkcje. To do mnie nie trafia. Natomiast trzeba powiedzieć jasno, że kiedy sztuka była robiona na zamówienie/zlecenie, była "bliżej ludu", to była lepszej jakości. Książkę też ocenia się po liczbie sprzedanych egzemplarzy. Okres sztuki dla sztuki to agonia malarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugaj zgadzam się krasnalem IP: *.lodz.dialog.net.pl 08.05.08, 23:33 sasnal to chałtura bez treści i formy. stylistyka sprzed pół wieku z tanich klubowych murali, oraz na siłę dorabiane znaczenie, ktoś chce za to płacić jego problem, ale publicystyka wokół tego zrobiła się żenująca "sztuka buntu stała się zawodem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tad Krasnalem w Sasnala IP: 78.147.184.* 09.05.08, 00:25 Mysle ze powinno byc miejsce na scenie politycznej dla ludzi pokroju Sierakowskiego & Co .Wypowiedzi Sierakowskiego w mediach pokazuja jednoznacznie ze mozna byc politycznym dinozaurem w mlodym wieku.Ku przestrodze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Słaby Krasnalem w Sasnala IP: 82.160.71.* 09.05.08, 00:35 Dobrze pisał Wroński, że Sierakowski ma przerąbane, bo zaraz zostanie drugim Michnikiem. Jak ktoś ma własne poglądy, to jest od razu: "ekipą 20-latków, która próbuje ustalać społeczne normy" Nie podobają się? Ustalajcie swoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuternik Krasnalem w Sasnala IP: 83.13.74.* 09.05.08, 00:43 Sasnal to dziwka. To co robi jest słabiutkie. Jest w tym 90% lansu i 10 pseudo-treści. Nie ma serca, głębi szczerości no i artyzmu. Bo z Sasnala dupa a nie malarz. Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Krasnalem w Sasnala 09.05.08, 00:48 Coz kazdy prawo zazdroscic popularnosci Sasnalowi ale generalnie Whielki Krasnal jest na poziomie krasnala z ogrodu wiecej nie ma co pisac...niepowodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policyjny Serwis I Policyjny Serwis Informacyjny : IP: 81.219.149.* 09.05.08, 01:32 []\] Policyjny Serwis Informacyjny : Dzieci patrzyły, a policja biła Murzyna www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policyjny Serwis I Dzieci patrzyły, a policja biła Murzyna IP: 81.219.149.* 09.05.08, 01:33 [\] Policyjny Serwis Informacyjny : Dzieci patrzyły, a policja biła Murzyna www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Krasnalem w Sasnala IP: *.ghnet.pl 09.05.08, 01:33 Autor artykulu moglby sie pofatygowac i dolaczyc tez zdjecie oryginalu - sama parodia nic mi nie mowi jesli nie wiem co parodiuje. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Krasnalem w Sasnala 09.05.08, 03:34 sztuka jest jak pierdnięcie należy ją czuć (moje) Odpowiedz Link Zgłoś