jola1969 31.05.08, 23:54 witam, czy znacie programy poświęcone książkom w radio? nie moge trafić na żadnym programie, a bardzo mi zależy. Proszę o pomoc, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrzes Re: programy o książkach w pol radio 01.06.08, 00:06 Książki czasami są omawiane w audycji "Klub Trójki" (Program III Polskiego Radia). W środę była na przykład mowa o książce Eriki Fischer "Aimee i Jaguar". Oczywiście trzeba czekać na rozmowy o książkach, bo tematy w tej audycji są różne. Może coś częściej jest w Programie I albo II Polskiego Radia, ale ich nie słucham, dlatego nie polecę nic. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_wuj Re: programy o książkach w pol radio 01.06.08, 18:59 >Może coś częściej jest w Programie I albo II Polskiego Radia ano jest, ale z wolskim jako jednym z głównych rozgrywających, czyli "wszechobecny salon", "genialny pisarz skazany na przemilczenie przez tzw. autorytety" itp, czego się można po pisiorach spodziewać. W soboty ale nie wszystkie po południu w I leci Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_z_drzewa Re: programy o książkach w pol radio 04.06.08, 21:15 najwspanialsza audycja na ten temat "O książkach i o czytaniu" w Tok Fm, niedziela 15.00-17.00. Polecam, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jola1969 Re: programy o książkach w pol radio 26.06.08, 22:00 ewa - a możesz wymienić choć trochę pozycji o których mówią? Ja mieszkam na Podbeskidziu i niestety TOK fm nie ma u nas możliwości pojawienia się w eterze - w Katowicach owszem ale nie u nas. ] A ja tak bardzo chciałabym poznać o czym rozprawiają pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aj_kju_fm Re: programy o książkach w pol radio 10.07.08, 03:36 wielki_wuj napisał: > >Może coś częściej jest w Programie I albo II Polskiego Radia > ano jest, ale z wolskim jako jednym z głównych rozgrywających, > czyli "wszechobecny salon", "genialny pisarz skazany na > przemilczenie przez tzw. autorytety" itp, czego się można po > pisiorach spodziewać. W soboty ale nie wszystkie po południu w I leci Już cię nie lubię! Wiesz dlaczego? Bo nie znasz faktów, piszesz bzdury i wprowadzasz ludzi w błąd! Pan Wolski PROWADZIŁ w Jedynce audycję o książkach, nazywała się "K2" i była nadawana w soboty po południu, dokładnie po 16:00. Tyle, że to już są bardzo dawne czasy i pan Wolski nie prowadzi tej audycji od ponad roku, dokładnie odkąd przestał być dyrektorem Jedynki (o czym pewnie też nie wiesz!). Radzę najpierw sprawdzić porządnie ramówkę zamiast wprowadzać ludzi w błąd podając dawno nieaktualne informacje! Autorce wątku natomiast polecam w Jedynce audycję Magdy Mikołajczuk "Moje książki" w każdą środę o 20:10. Bardzo dobra audycja. Odpowiedz Link Zgłoś