zapijaczony-ryj 20.11.08, 12:06 Cześć jego pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwonnkaa Wyrazy współczucia ["] 20.11.08, 12:26 Wyrazy współczucia dla rodziny. No cóż taka kolej rzeczy, ale szkoda....... Bardzo szkoda......... Ukłony Ruda Odpowiedz Link Zgłoś
zaosie Re: "nie bedzie nastepnej razy" 20.11.08, 12:34 Kolejny z Wielkich wybrał się w ostatnią podróż...Wielka, wielka strata, wieczny odpoczynek Panie Janie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk.podhalanski Bardzo przyjazny człowiek prywatnie. 20.11.08, 12:29 Charyzmatyczny, dedykowany do pracy z młodzieżą, która mu ufała. Fajny koleś, pełen żartu. Dobrze, że żył :) Wilk Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Nie tylko prywatnie - znałem Go tylko z ekranu... 20.11.08, 14:22 ...a mam wrażenie jakby odszedł ktoś bliski, z rodziny... ['] Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie tylko prywatnie - znałem Go tylko z ekran 20.11.08, 15:18 www.youtube.com/watch?v=Ju-FVknlSg8 Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Nie tylko prywatnie - znałem Go tylko z ekran 20.11.08, 16:32 scoutek napisała: > www.youtube.com/watch?v=Ju-FVknlSg8 Jacek Chmielnik....to była jego najlepsza rola,a wykonanie tytułowej piosenki nie waham się nazwać majstersztykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Nie tylko prywatnie - znałem Go tylko z ekran 20.11.08, 16:36 Chmielnik, Machulski.... Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 (*)(*)(*) 20.11.08, 12:30 Panie Janie, Jasiu byłeś mi nauczycielem i mentorem, wychowałeś tyle pokoleń aktorów i tych którzy tylko pokochali teatr. Dlaczego tak często odchodzą Ci wartościowi pozostawiając żywych w coraz gęstszej zupie z szumowin. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_kasia Re: Jan Machulski nie żyje. 20.11.08, 12:31 szkoda, że odszedł, fantastyczny artysta i łodzianin, smutno mi ale na szczęście pozostały po nim filmy, przykro że odszedł Odpowiedz Link Zgłoś
qzynka_edyta Re: Jan Machulski nie żyje. 20.11.08, 12:46 Zmarł Henryk Kwinto, pierwszy kasiarz Rzeczpospolitej. "Źle się dzieje w państwie Duńskim". Teraz zupełnie inaczej oglądać się będzie scenę pogrzebu Kwinty w Vabank II. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Wieczne odpoczywanie daj Mu Panie! 20.11.08, 12:36 Kochał Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
juzek99 Re: Wieczne odpoczywanie daj Mu Panie! 20.11.08, 12:52 NON OMNIS MORIAR [*] Odpowiedz Link Zgłoś
griswold79 Re: żegnaj Kwinto (*)(*)(*) 20.11.08, 13:06 Wielki aktor, wielki człowiek. Nie ma juz praktycznie załogi Orła. Po W. Glinskim On. A w TVN24 marny pasek informacyjny o tym wydarzeniu, bo oczywiscie trzeba pokazywac awanturników w Sejmie. Mam dosc tego bajzlu, gdzie wazniejsi sa ludzie tanczacy na lodzie i informacje kto z kim sypia, niz pamięć o prawdziwych artystach. Strach myslec kto następny... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony-ryj Bareja nie żyje , teraz Machuski, to kto 20.11.08, 13:36 teraz wyreżyseruje tragikomedię po tytułem "IV RP"? Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Jan Machulski nie żyje. 20.11.08, 13:44 [*] Wielka strata. To co zrobił na zawsze pozostanie w naszej kinematografii. Odpowiedz Link Zgłoś
koperczak5 Re: Jan Machulski nie żyje. 20.11.08, 14:19 A pamiętacie jego młodzieńczą rolę w "Ostatnim dniu lata"? To było pół wieku temu. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą... 20.11.08, 18:12 Zwłaszcza ci, którzy sami dawali miłość i ciepło innym. Panie Janie spoczywaj w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
ada Czemu tak ponuro brzmicie? :-) 20.11.08, 18:27 A może by tak każdy z żałobników przypomiał za co konkretnie pokochał Pana Jana Machulskiego? :-) Bo ja to Go pokochałam za małą, ale wielką rolę w "Życiu wewnętrznym" Marka Koterskiego. Umierałam ze śmiechu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Re: Czemu tak ponuro brzmicie? :-) 23.11.08, 01:36 Zauważcie prosze, gołą pod względem komentarzy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17&w=87562742&wv.x=1&a=87583619 Ja w nim nie kochałem się, ale baaaaaaaaaaaardzo ceniłem Dlatego choćby o małym symbolu jego pamięci na Ochocie pomyslałem. Nie o zmianie nazwy ulicy, nie o monumencie. Cholera - może coś byśmy się złożyli na jakieś stypendium dla młodego adepta na aktora "imienia Kwinto" - albo na jakieś archiwum - nieco męki przy skanowaniu itd. ale moglibyśmy go bardziej sobie i innym w pamięci zachować. Ruszył nowy bank informacji wirtualnych o Europie - o Polsce jest tam promil, znacznie mniej niż przeciętny Polak ma we krwi. Więc choćby więcej pod Wikipedią dokładajmy o nim, z dodatkowymi adresami, gdzie jest coś więcej... W ramach praktyk studenckich, programów typu "pierwsza praca" mlodzi ludzie przekładają makulaturę z jednego kosza do drugiego - a ślady po KULTURZE giną. Mnie samemu brak czasu na digitalizację prywatnego archiwum - a jakoś nikt nie zgadzał się na oferty, iż oddam oryginały pod warunkiem iż dostanę wersje elektroniczne do nieograniczonego dostępu zainteresowanych... Odpowiedz Link Zgłoś