Gość: gosc IP: *.ptr.magnet.ie 06.04.09, 00:53 wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ricky Nie dla Farfała IP: *.aster.pl 06.04.09, 06:40 Wstyd, hańba, poruta! Co robi ten rząd? Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Boli 06.04.09, 07:43 Należę do grupy tych "wewnątrz" - poniżanych i moralnie gwałconych od lat ludzi, którzy do telewizji przyszli po 89 roku z poczuciem misji - tworzenia telewizji o najwyższych standardach etycznych, moralnych, artystycznych. Z perspektywy własnych doświadczeń pracownika tzw. twórczego mogę z całą stanowczością stwierdzić, że po 89 roku największe spustoszenie zrobił Bronisław W., uznany przez prezesa pewnej partii za "jednego z najwybitniejszych Polaków". Otóż ten prezes właśnie zrobił największe czystki, porównywalne ze stanem wojennym. Czyścił głównie dziennikarzy, potem średni szczebel decyzyjny i szefów. Obsadzał swoimi w myśl doktryny TKM i robił to bardzo skutecznie. Ostałam się jedynie dzięki wsparciu "miasta"...a teraz bojkotuję własną firmę i patrzę bezradnie, jak tonie. Telewizji nie tworzą artyści ani dobrzy rzemieślnicy. Tworzą ją urzędnicy. To tak, jakby armię stanowił sztab i kilku żołnierzy frontowych. Mało który twórca ma etat albo pewną umowę o prace. Etaty są przywilejem urzędników, których jest siedem razy więcej, niż twórców. Kto robi program? Ano "wolni najmici" - współpracownicy, którym jest wszystko jedno, co i jak robią, byle zarobić parę groszy. Etatowym twórcom mówi się - nie podoba się, że nie ma dla ciebie pracy? Wolna droga - za bramą czekają tłumy na twoje miejsce. Taniej siły roboczej, której nie musimy płacić ZUS-u, którą możemy na zbity pysk wywalić bez wstawiennictwa związków zawodowych. No więc mamy to, co mamy... Amatorów na urzędniczych stanowiskach od góry do dołu, nawiedzonych "ideologów", dyletantów. A ja siedzę na zasiłku (jako komentator 800 zeta miesięcznie), piszę projekt za projektem do szuflady i czekam lepszych czasów. Jedno jest dla mnie pewne - to, co mamy teraz, to efekt obłąkańczej polityki PiS i osobiście Jarosława Kaczyńskiego. Farfał to tylko czkawka po niestrawnym daniu. Więc czkamy, a od tego też można umrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boli Nie dla Farfała IP: *.171.9.58.static.crowley.pl 06.04.09, 09:06 taak Wyborczej nie interesuje dobro TV Oni reliazuja swoja krucjate przeziw "faszystom" Sytuacja opisana w liscie zatytułowanym 'Boli' jest dopiero dramatyczna.. a nie to ze jakis gó...az w dziecinstwie zina wydawał. co po Farfale to dopiero pytanie... otórz NIC Po farfale to samo tylko z innym nazwiskiem i inne etykieta partyjną.. boli Odpowiedz Link Zgłoś
aby Druga skrajność 06.04.09, 09:07 Jedna skrajność to domaganie się oczyszczenia mediów z obcych, (byłych?) agentów komunistycznych i Żydów (syjonistów?) - a dopóki to nie nastąpi apele o ich bojkot. Druga skrajność domaga się takich samych działań wskazując na obcych, (byłych?) nazistów i "ludzi o skrajnych poglądach nacjonalistycznych". Apel, podobnie jak butne uwagi o 'pozbyciu się Eriki S.' czy niezgoda na 'obecność' Innych w TVP, są świadectwem tego, że postawy skrajne, określane czasem jako bolszewickie, faszystowskie czy neonazistowskie, rozpowszechniły się w środowisku filmowców lansowanych jako "autorytety życia publicznego"(??). Pani Holland i wymieni w tym materiale artyści są takimi samymi uczestnikami życia publicznego jak inni ludzie. Atrybutem artysty może być talent i sława, ale prawie nigdy autorytet, a już w żadnym wypadku nie przysługuje mu przywilej wykluczania innych z życia publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aś Nie dla Farfała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 09:33 a my co robimy? mamy siłę głosu a pchamy ją w głupie komentarze i nic nie robimy - tak, wiem ja również Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Co takiego przeskrobał? 06.04.09, 09:34 A co konkretnie złego ów Farfał uczynił? Osobiście, a nie pośrednio przez przynależność do jakiejś ponoć paskudnej, ale mało ludziom znanej organizacji. W polskim zyciu publicznym jest wciąż mnóstwo osób, które należały niegdyś do organizacji i wrednej i bynajmniej niemarginalnej, mianowicie PZPR. Nikt nie domaga się, by ich z tego tylko tytułu z życia publicznego usuwać. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo.i Nie dla Farfała 06.04.09, 09:38 Komentarz autora "aby" to demagogia. Szerzenie zła i przeciwstawianie się złu to jednak nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaras Nie dla Farfała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 10:35 Ja się pod tym nie podpisuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Nie dla Farfała IP: *.gprs.plus.pl 06.04.09, 11:44 Tak dla Farfała. Niech rządzi jak najdłużej. Ryszył uklad ubecko - żydowski i zrobił sie gewałt... Odkryliście się całkowicie. Jestem spokojna.... Początek końca waszego... Odpowiedz Link Zgłoś
gronostaj102102 Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść 06.04.09, 11:53 Wywalił pisowców z TVP, to się chwali, ale teraz niech nie blokuje miejsca, tylko ustąpi Kwiatkowskiemu, Czarzastemu i innym naszym kolegom. Żebyśmy wreszcie mogli wrócić do szczęśliwych lat 90-tych, sprzed tej nieszczęsnej "afery" Rywina, małej nieprawidłowości, która nawiedzona prawica rozdmuchała do niebotycznych rozmiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Nie dla Farfała IP: 195.242.183.* 06.04.09, 12:24 Nie popieram Farfała, ale 3 maja cały dzień będę oglądać TVP, bo tych z Wybiórczej nie lubię jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazmig Holland jest idiotką, czy udaje? IP: *.gl.digi.pl 06.04.09, 12:30 Tusk nie powołuje i nie odwołuje szefa TVP, czy ta babina tego nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazaj Tak dla Farfała IP: *.gl.digi.pl 06.04.09, 12:31 Furia jakiej dostaje GW i jej środowisko, jest najlepszą rekomendacją dla Farfała. Odpowiedz Link Zgłoś
raj001 Nie dla Farfała 06.04.09, 12:35 "Free speech includes the right not to listen, if not interested" - Robert A. Heinlein. I to właściwie wszystko, co mozna powiedzieć o tej sprawie. Każdy ma rozum i każdy powinien przy użyciu tego rozumu sam zdecydowac, co chce oglądać, a co nie. Ale nie pod wpływem jakichs głupawych populistycznych nawoływań do bojkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
aby Nie dla Farfała 06.04.09, 12:39 Re: hugo.i Demagogią jest wmawianie ludziom, że "przeciwstawianie się złu" polega na czystkach opartych na kryterium ideologiczno-biograficznym, zaś obronę czy postępy dobra można zapewnić przez zakazy 'obecności' w życiu publicznym. To ostatnie brzmi zresztą dość złowrogo. Szkodliwą, ale i śmieszną, demagogią jest fałszywy moralny patos i emocjonalna ekscytacja towarzyszące apelowi o poparcie dla pomysłu, z którego wyziera jakobiński radykalizm i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek TVP jest do bani IP: *.171.29.34.static.crowley.pl 06.04.09, 12:45 A ja juz od dawna nie ogladam TVP - jest do niczego po prostu. Szkoda czasu . Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Brawo! to sa prawdziwi Polacy. Precz z faszystami. 06.04.09, 12:53 Madre slowa od mądrych ludzi. W Polsce która tak cierpiała przez faszyzm, niema miejsca dla rasistów i faszystów. Polska byla zawsze krajem, wielu wyznań i narodów, i to bylo i jest jej duma. Artur J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tik Nie dla karierowiczów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 13:05 Przecież to śmietanka od czasów komuny. Dość już marnych filmików za państwowe pieniądze. Skończyło się dobre i nie wróci. Trzeba wziąć się za solidną robotę, ale nie w telewizji, a to jest trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Nie dla Farfała 06.04.09, 13:13 Nie mam nic przeciwko panu Farfałowi osobiście,niech sobie żyje jak chce i wyznaje przekonania jakie chce,ale niech nie robi z telewizji publicznej tuby propagandowej polskich nazistów.Ta TV ma podobno zadania misyjne,a misja w moim rozumieniu tematu,to przede wszystkim wielorakość.Istnieje ultraprawicowa tv Trwam.Niech sobie istnieje!Kto chce - ogląda,ja nie oglądam.Ale tv,która zowie się publiczną,nie ma prawa tak się profilować.Niech ktoś zada sobie trud i policzy,pomierzy ile programów w TVP ma ten zapaszek bogo-ojczyźniany,czyli nacjonalistyczny?Prawie wszystkie!Programy publicystyczne w całości są nie do oglądania! Czy TVP ma jakąś radę programową?Może wreszcie powstanie takie zabezpieczenie ustawowe,które będzie na wszystkie czasy blokować ciągoty do zawłaszczania tej instytucji przez jedną opcję polityczną.Jeśli polscy politycy nie mają na to pomysłu,to polecam rozwiązania stosowane od lat przez inne kraje Europy.Przykładów jest sporo i nie ma potrzeby odkrywania prochu na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciota Nie dla Farfała IP: *.przasnysz.mm.pl 06.04.09, 13:14 A mnie ten Farfał czy jak mu tam to mi wissi i dynda ale mu kibicuję bo w pięknym stylu wywala na zbity ryj pisiorów i ich sympatyków którzy zawłaszczyli telewizję. Takie NIC jak LPR zechlało takie duże coś jak PiS hi hi hi hi hi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARKA Nie dla Farfała IP: 95.160.232.* 06.04.09, 13:15 Obecna TVP to nie tylko "dzielo " Kaczynskiego.To juz "kroczy" od 1998 /prawica/,od kiedy Giertych reaktywowal Mlodzoez Wszechpolska,wczesniej,kiedy zezwolilismy na "dzialalnosc" o.Rydzyka,potem ONR i NOP.Polska slusznie "jawi" sie jako postrach Europy.Ale lewica tez nic nie zrobila ani z "postepujacym" neonazizmem,ani z homofobia,ani z antysemityzmem,ani z Rydzykiem.To kpiny,po tak ciezkiej wojnie,zeby w Polsce tolerowano takie wybryki i wrecz POPIERANO,bo tak wyglada ten bral reakcji.Juz chyba jest za pozno,bo Kosciol tez swoje zrobil w tym wzgledzie.Nie spodziewalem sie,ze dozyje "takiej wolnosci i demokracji".Jest "hulaj dusza" i be Odpowiedz Link Zgłoś
polonski [...] 06.04.09, 13:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Nie dla Farfała IP: *.chello.pl 06.04.09, 13:33 A kto usunie byłych komunistów z sejmu i wszystkich stanowisk publicznych. Czekamy na to już 20 lat i tym się trzeba zająć w pierwszej kolejności a nie ludźmi, którzy w jako nastolatki wypisywali głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś