Dodaj do ulubionych

Komunikat ESKA Kraków

IP: 213.17.237.* 10.12.03, 17:49
W dalszym ciągu trwa zakłócanie emisji programu Radia Eska Kraków (97,7 MHz)
przez Fundację „Rozwój Kultury Ziemi Gdowskiej”. Zespół PR Projektu
Radiowego Radio Eska napisał komunikat.

więcej:
www.opalnet.pl/~media-news/modules.php?name=News&file=article&sid=780
Obserwuj wątek
    • mike_ Re: Komunikat ESKA Kraków 10.12.03, 17:57
      A co mają robić? zagłuszanie przez rmf jest niezgodne z prawem.
      • Gość: yoguś Re: Komunikat ESKA Kraków IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 11:25
        A odebranie częstotliwości przez Radio ESKA (których działacze są znani z
        bliskich kontaktów towarzyskich z działaczami SLD) najlepszej stacji w
        Krakowie, nie doszukując się tym samym żadnego pretekstu ku temu, również jest
        sprawa legalna i jak najbardziej fair wobec osób, które tworzyły Blue FM ...
        • Gość: gosc Re: Komunikat ESKA Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 11:42
          Dla mnie znanym dzialaczem radiowym sympatyzujacym z SLD Jest Tyczynski z RMF,
          ktory w oredziu noworocznym nawolywal kiedys za posrednictwem anteny RMF -
          "szczesliwego nowego bez AWS-u".. czyli z kim?
          z SLD, chyba za z Samoobrona:)

• Gość: yoguś Re: Komunikat ESKA Kraków IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 13:03
            Jeżeli szef RMF FM jest za SLD to nie wiem, co robiły texty "CZERWONE
            SŁONECZKO" w tej stacji :) Nie wiem za kim jest, ale napewno nie za SLD ...

Polecam lekture:

www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=50747&loc=1
            www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=62932
        • mike_ Re: Komunikat ESKA Kraków 11.12.03, 13:12
          Gość portalu: yoguś napisał(a):

> A odebranie częstotliwości przez Radio ESKA (których działacze są znani z
          > bliskich kontaktów towarzyskich z działaczami SLD) najlepszej stacji w
          > Krakowie, nie doszukując się tym samym żadnego pretekstu ku temu, również
          jest
          > sprawa legalna i jak najbardziej fair wobec osób, które tworzyły Blue FM ...

chłopie sorry, ale puknij się w ten zakuty łeb....zanim zaczniesz coś pisac
          sprawdź.
          Eska nikomu nie odebrała koncesji bo nie ma takich uprawnień. naprawdę myślenie
          nie boli spróbuj a się przekonasz.
          Jacy działacze?? o czym Ty mówisz?? o Benbenku? właścicielu? jako biznesmen
          posiadającay dużo więcej niż jakieś tam stacje radiowe miał do czynienia blisko
          i z AWS i Z SLD i z Prezydentem.
          Straciłeś chyba pracę w Blue bo tak sączysz jadem że....
          • mike_ Re: Komunikat ESKA Kraków 11.12.03, 13:19
            a propos walki w Krakowie (szczerze mówiąc pokazuje to ze jesteśmy sto lat za
            murzynami): za medialinkiem:
            W środę późnym popołudniem wysiadł prąd w siedzibie krakowskiego Radia Eska. -
            To nie był przypadek - twierdzi Marcin Jędrych, dyrektor muzyczny rozgłośni.
            Wcześniej jeden z prezenterów Eski dostał propozycję przejścia do Radia Region.
            Na kilkadziesiąt minut na antenie zapadła cisza. Jak powiedział nam Marcin
            Jędrych, ktoś dostał się do biurowca, w którym mieści się siedziba radia Eska i
            wyłączył zasilanie w całym budynku. - To musiała zrobić silna, dorosła osoba -
            mówi Jędrych. Jego zdaniem nie była to awaria lecz działanie celowe. - Zrobiono
            to zapewne pod wpływem emocji podsycanych przez osoby, które od kilku dni
            próbują prowadzić z nami wojnę - powiedział Jędrych w rozmowie z MediaLink.pl.

Tuż po zdarzeniu w siedzibie radia Eska pojawiła się policja. Funkcjonariusze
            spisali protokół. Emisję programu wznowiono po kilkudziesięciu minutach.

Jak dowiedział się wortal MediaLink.pl, w środę rano przedstawiciele
            krakowskiego Radia Region proponowali jednemu z pracowników Radia Eska pracę w
            ich stacji. Z naszych informacji wynika, że oferowano mu kontrakt na sumę
            wyższą od tej, którą zapewnia Eska. Nasze informacje potwierdził Marcin
            Jędrych. - Propozycję zmiany pracy dostał jeden z naszych czołowych
            prezenterów - mówi dyrektor muzyczny krakowskiej Eski. - Została ona odrzucona -
            dodaje.

Z informacji jakie zdobył wortal MediaLink wynika również, że w środę
            przedstawiciele handlowi Radia Region próbowali namawiać klientów Radia Eska do
            wykupienia reklam w ich stacji i rozwiązania kontraktów z Eską.

Marcin Jędrych zastrzegł w rozmowie z wortalem MediaLink, że Radio Eska nie
            prowadzi żadnej "wojny w eterze". - My wojny nie prowadzimy. W przeciwieństwie
            do naszego rywala, chcemy działać zgodnie z zasadą fair play - mówi Jędrych.
            • viking73 Re: Komunikat ESKA Kraków 11.12.03, 13:30
              "Biurowiec", w którym mieści się Eska - no z tym to trochę przesadzili.
              Kształtem to bardziej przypomina osiedlową kotłownię:-)
              • Gość: ziom Re: Komunikat ESKA Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 13:49
                Chyba nie byles w srodku viking...
                • kicior99 Re: Komunikat ESKA Kraków 11.12.03, 13:51
                  a co, w kotlowni nie moze byc ladnie?
                • viking73 Re: Komunikat ESKA Kraków 11.12.03, 13:54
                  Byłem, ale tylko raz, więc na pewno wszystkiego nie widziałem. Chodziło mi o
                  zewnętrzny wygląd budynku. Nazwę "biurowiec" kojarzę raczej z wielopiętrowym
                  wieżowcem ("Błękitek" można nazwać biurowcem, ale nie siedzibę Eski). Na
                  Francesco Nullo 8 jest chyba raptem jedno piętro i może kilka firm
                  wynajmujących lokale np. Polskie Składy Budowlane.
              • mike_ Re: Komunikat ESKA Kraków 11.12.03, 13:53
                viking73 napisał:

> "Biurowiec", w którym mieści się Eska - no z tym to trochę przesadzili.
                > Kształtem to bardziej przypomina osiedlową kotłownię:-)

ojj, byłem kiedyś w różnych stacjach akademickich to dopierow wyglądało. 5 osób
                w kwadracie 2 na 2. odrapane ściany.....współczułem ludziom warunków pracy...:))
              • andrefm Re: Komunikat ESKA Kraków 11.12.03, 14:19
                buchahahachchcha! umarłem ze śmiechu ... dobre! pozdro! ;)
          • Gość: yoguś Re: Komunikat ESKA Kraków IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 14:21
            Byłem jestem i będę wiernym słuchaczem Blue FM a nie żadnym pracownikiem.

Cytat:
            Decyzja zdominowanej przez SLD KRRiT została podjęta w atmosferze skandalu -
            niektórzy członkowie KRRiT, głosujący przeciw Blue FM, nawet nie czytali
            dokumentacji koncesyjnej. W obronie stacji stanęły znane krakowskie
            osobistości, władze samorządowe i posłowie z Małopolski. Wszyscy oni uznali, że
            jest to zamach na niezależne media.

Ty za to naprawdę stary bardzo myślisz. Mówisz o bykach ortograficznych, a o
            samym tobie można powiedzieć, że jesteś bykiem ... ortograficznym bo czerwonym!

Wcale nie pluję jadę w stronę Eski, bo jak już pisałem – robią profesjonalne
            radia – co do ich działąlności nie mam nic. Ale „matactwa” jakie doszły podczas
            ustawy. Zapraszam do przeczytania kolejnego artykułu:
            www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=50668&loc=1

Pięć osób, które podjęły uchwałę w tej sprawie (odebranie koncesji krakowskiemu
            radiu Blue FM – przyp. RMF) to – z zastrzeżeniem: o ile pamiętam - pan
            Czarzasty, pan Halber, pani Waniek, pan Jaworski, pan Sęk - wyliczał Juliusz
            Braun.

I co niby to jest wszystko fair w porządku? W takim razie powiedz mi kolego kto
            tutaj jest winny? Wychodzi na to, że BLUE FM ? Mieszasz strasznie nie znać
            wszystkich wątków. Owszem ta sytuacja nie jest prosta i jest skomplikowana, ale
            jak to ktoś powiedział „gdzie polaków trzech, tam cztery zdania”.

Co do tej kopii z MediaLinku.pl to myślałem, że jesteś inteligentniejszy.
            Pracownicy Regionu FM czy działacze BLUE FM naprawdę nie mieli by co robić
            tylko wyłączać prąd w siedzibie ESKI Kraków. Prawda jest taka: że ESKA KRAKÓW
            traci słuchaczy na poczet innych stacji, a ci chcąc ich przyciągnąć na nowo
            stosując cioty po niżej pasa!

Zapraszam do przeczytania sobie komentarzy na stronie www.radiobluie.prv.pl

Po za tym sonda na www.medialink.pl idealnie pokazuje kto jest za BLUE a kto
            jest za ESKA ... no ale tak – wszyscy się mylą tylko pan „mike_” ma racje,
            bo „pracuje w tej branży” ....

Pozdrawiam,

• mike_ Re: Komunikat ESKA Kraków 11.12.03, 15:56
              Gość portalu: yoguś napisał(a):

> Byłem jestem i będę wiernym słuchaczem Blue FM a nie żadnym pracownikiem.
              > Cytat:
              > Decyzja zdominowanej przez SLD KRRiT została podjęta w atmosferze skandalu -
              > niektórzy członkowie KRRiT, głosujący przeciw Blue FM, nawet nie czytali
              > dokumentacji koncesyjnej. W obronie stacji stanęły znane krakowskie
              > osobistości, władze samorządowe i posłowie z Małopolski. Wszyscy oni uznali,
              że jest to zamach na niezależne media.

zamach zamachem. uważam że masz rację, że tak nie można podejmować decyzji.
              racja

> Ty za to naprawdę stary bardzo myślisz. Mówisz o bykach ortograficznych, a o
              > samym tobie można powiedzieć, że jesteś bykiem ... ortograficznym bo
              czerwonym!

pierdzielisz...nigdy nikomu nie zwrociłem uwagi na temat błędów ort. i tyle. a
              zdenerwowało mnie to że nie było postu abyś nie sączył jadu na Eskę- jakby to
              była ich wina. czepnij się KRRiT oraz polityków. A czerownego natomiast to mogę
              mieć tylko nochala po sylwestrze. nie byłe nigdy ani nie jeste zwolennikiem ani
              prawicy ani lewicy. tak stawianie spraw mnie nie interesuje.

> Wcale nie pluję jadę w stronę Eski, bo jak już pisałem – robią profesjona
              > lne
              > radia – co do ich działąlności nie mam nic. Ale „matactwa” ja
              > kie doszły podczas
              > ustawy. Zapraszam do przeczytania kolejnego artykułu:
              > www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=50668&loc=1
              >
              > Pięć osób, które podjęły uchwałę w tej sprawie (odebranie koncesji
              krakowskiemu
              >
              > radiu Blue FM – przyp. RMF) to – z zastrzeżeniem: o ile pamiętam -
              > pan
              > Czarzasty, pan Halber, pani Waniek, pan Jaworski, pan Sęk - wyliczał Juliusz
              > Braun.
              >
              >
              > I co niby to jest wszystko fair w porządku? W takim razie powiedz mi kolego
              kto
              >
              > tutaj jest winny? Wychodzi na to, że BLUE FM ? Mieszasz strasznie nie znać
              > wszystkich wątków. Owszem ta sytuacja nie jest prosta i jest skomplikowana,
              ale
              >
              > jak to ktoś powiedział „gdzie polaków trzech, tam cztery zdania”.
              >
              > Co do tej kopii z MediaLinku.pl to myślałem, że jesteś inteligentniejszy.
              > Pracownicy Regionu FM czy działacze BLUE FM naprawdę nie mieli by co robić
              > tylko wyłączać prąd w siedzibie ESKI Kraków. Prawda jest taka: że ESKA KRAKÓW
              > traci słuchaczy na poczet innych stacji, a ci chcąc ich przyciągnąć na nowo
              > stosując cioty po niżej pasa!

ohhh, i tu mam inne zdanie. uważam że są ludzie którzy skłonni byli to zrobić i
              zrobili. i wcale nie podałem kto to zrobił choć nie ukrywam, że moje zdanie
              jest takie, że zrobił to ktoś z branży radiowej.

> Zapraszam do przeczytania sobie komentarzy na stronie www.radiobluie.prv.pl
              >
              > Po za tym sonda na www.medialink.pl idealnie pokazuje kto jest za BLUE a kto
              > jest za ESKA ... no ale tak – wszyscy się mylą tylko pan „mike_R
              > 21; ma racje,
              > bo „pracuje w tej branży” ....

znowu pierdzielisz. (swoją drogą jakie R21??? skąd to wziąłeś??). sorry, ale
              sonda na www.medialink jest tak reprezentatywna jak badania w sklepiku na rogu.
              I wierz lub nie. Mam sporą wiedzę na ten temat i uważam, że jesteś totalnym
              ignorantem podając cyfry z nieba, nie sprawdzając wczesniej.
              • Gość: yoguś Re: Komunikat ESKA Kraków IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 16:45
                Spoko – mike_ ja nie chce się z Tobą wszczynać wojny bo ten topic wkrótce by
                przypomniał jakaś wojnę polową na komentarze.

No owszem jakiś tam uprzedzenia mam do Eski bo zajęła częstotliwość BLUE FM ...
                szkoda tylko, że oni obrywają za KRRiTV ...

Po za tym mimo wszystko trudno uwierzyć, że nie było tak jakiś układów podczas
                przyznawania koncesji ... ale tego się chyba nigdy nie dowiemy.

Dzisiaj KRRiTV wezwała Radio ESKA Kraków do wyłączenia nadajników. Sprawa robi
                się coraz bardziej ciekawa ...

I sorry za to 21 – zwykły przypadek ...

• mike_ Re: Komunikat ESKA Kraków 11.12.03, 17:04
                  of course.
                  no a ciekawie jest..... i będzie bo znając życie ta sprawa będzie sie dłuuugo
                  ciagnąć i mam nadzieję że doprowadzi do jakiegoś trzęsienia ziemi w sprawie
                  KKKtT
                  i co przestali nadawać??
                  • Gość: yoguś Re: Komunikat ESKA Kraków IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 17:54
                    w chwili obecnej 15.51 nadaja nadal :)

W innych krajach jak by do tego doszlo KRRiTV poszla by juz na WIECZNY URLOP ...

Zobaczymy jak dalej bedzie. Szefostwo Fundacji wlasciciele Blue FM
                    zapowiedzieli, ze jezeli nie zaprzestana nadawania tak jak to oni uczynili za
                    zaprzestaniem zagluszania ich, rozpoczna na nowo emitowac sygnal zagluszajacy.

pozdro,
              • Gość: ziom Re: Komunikat ESKA Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 13:00
                Sposrod tych wszystkich postow najwiecej pod sufitem ma mike (nie dlatego "ze
                pracuje w tej branzy i jest wszystkowiedzacy", po prostu wie co gada chlop i
                tyle). Rzygac mi sie chce jak czytam wiekszosc pozostalych postow, chociaz tez
                czesto zgadzam sie z vikingiem. Licze sie z tym ze zaraz zostane zbluzgany i
                wyzywany od oszolomow ktorzy popieraja eske (bo taki ton maja wypowiedzi
                mike'a) czy cos w tym stylu, ale szczerze mowiac wali mnie to. W tym poscie
                chcialem tylko przedstawic wyrazy uznania dla tych ktorzy wiedza co pisza,
                zgodnie ze stanem faktycznym, a nie pie*** we swiat przesiaknieci nienawiscia
                do czerwonych, zielonych, niebieskich czy innych w ciapki czy w kratke.
                Pozdrawiam
                Ziom
            • Gość: gosc Re: Komunikat ESKA Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 12:49

> Pracownicy Regionu FM czy działacze BLUE FM naprawdę nie mieli by co robić
              > tylko wyłączać prąd w siedzibie ESKI Kraków.
              CI dzialacze o ktorych piszesz nie mieli co robic tylko zagluszali ESKE, sami
              sie przyznali, dlaczego wiec nie mieliby odciac pradu????
              zagluszyc odciac jeden %$&*

Prawda jest taka: że ESKA KRAKÓW
              > traci słuchaczy na poczet innych stacji, a ci chcąc ich przyciągnąć na nowo
              > stosując cioty po niżej pasa!

ESKA traci sluchaczy i stosuje ciosy ponizej pasa??????
              hu hu hu
              poleca badania sluchalnosci, zobacz kto traci sluchaczy.

A najbardziej mnie wkurwia pisanie - "zaklucanie pirata to nie przestepstwo"
              pomijajac ze ESKA nigdy nie byla piratem, to z takim mysleniem (wlasnorecznym
              wymierzaniem sprawiedliwosci) prosta droga do pierdla...

• viking73 Re: Komunikat ESKA Kraków 15.12.03, 13:46
                Gość portalu: gosc napisał(a):

- cioty po niżej pasa!

Przeurocza literówka;-)
      • Gość: Bas Re: Komunikat ESKA Kraków IP: *.autocom.pl 13.12.03, 13:35
        RMF nikogo nie zagłusza. Poza tym zagłuszanie pirata to żadne wielkie halo!
    • Gość: Czerwony Re: Komunikat ESKA Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 03:19
      Tak mi sie wydaje ze czas skonczyc z dobrymi manierami
      poniewaz to co sie dzieje w krakowie to skanadal
      dlatego powiem po naszemu po pilkarsku

tyczynski i rmf - wypierdalac wypierdalac wypierdalac wypierdalac wypierdalac
      wypierdalac wypierdalac wypierdalac wypierdalac wypierdalac wypierdalac
      • viking73 Szanowna Redakcjo Eski Kraków 15.12.03, 13:30
        Nie jest Wam trochę przykro, że jakoś zabrakło masowych protestów i żali
        słuchaczy, kiedy wyłączyliście nadajnik? Nie wykluczam, że masowe listy
        poparcia docierają bezpośrednio do Was do redakcji, ale przynajmniej na tym
        forum ani na forum Kraków nie mogę się jakoś doczytać zmasowanych wyrazów bólu
        po stracie ukochanej rozgłośni. Zawsze można powiedzieć, że słuchacze Eski to
        nie ci sami ludzie co forumowicze w gazeta.pl ale mnie by chyba było trochę
        przykro, gdybym był w Waszej sytuacji. Może macie Masy Słuchające, ale nie
        macie Słuchaczy? Nie wiem.
        Pzdr.

• mike_ Re: Szanowna Redakcjo Eski Kraków 15.12.03, 16:13
          nooo, najlepiej to robić nic nie dające protesty.
          tylko po ch...?? Z KRRIT próbowano walczyć na wielu frontach a myslisz że
          słuchacze Eski coś zmienią??
          ehhhhhh, jedyna rada to poczekać. Kiedyś ktoś tą KRRiT rozwali w puch.
          A na razie pozostaje jedynie czekać (bądź na rozwalenie rady bądź na
          uruchomienie Eski i ewentualnie Blue (choć wątpie))
          • viking73 Re: Szanowna Redakcjo Eski Kraków 15.12.03, 16:21
            Nawet nie chodziło mi o to czy słuchacze coś mogą zmienić (pewnie niewiele),
            bardziej o wyrażenie po prostu ludzkiej sympatii dla Eski w trudnych chwilach i
            tego mi zabrakło. Stąd moje przypuszczenia, że Eska raczej ma właśnie Masy
            Słuchające, a nie Słuchaczy.
            • andrefm przyszła kr-eska na matyska... ;) 15.12.03, 22:00
              no .... ja pamiętam jakie były protesty kiedy BLUE FM zamilkło ... to
              było "coś" ... no ale na takich słuchaczy lata się pracuje ... ;)
              mam nadzieje że ktoś odpowie za to zamieszanie! w krakowie było miejsce dla
              BLUE FM i eski, no ale .. w takim Kraju żyjemy! ... wiem jedno, jak kupiłeś
              kradziony samochód to musisz go oddać, jak kupiłeś kradzione świadectwo to
              musisz je oddać! podobnie jest z częstotliwościa 97.7! .... wypada ją oddać! ;)

pozdro!
              dawno mnie tu nie!!!było

zmykam na forum myzka! zapraszam
            • mike_ Re: Szanowna Redakcjo Eski Kraków 16.12.03, 13:17
              no własnie widzę jakich to słuchaczy miało BlueFm. widze na tym forum.
              w kazdym temacie roi się od ch...ów, ku...rw itp itd.
              dziekuję bardzo. a po ostatnich wydarzeniach chyba wiem skad sie wzieli-
              przykład idzie z głośników. Nigdy nie słyszałem blue ale teraz zaczynam się
              domyślać jakie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka