elsby 27.06.09, 10:34 Jarzyna niec się zdecyduje, czy gryzie, albo czy liże rękę z kasą.Chyba,że uważa,że mu się należy z urzędu na samorealizację, ponieważ jest Jarzyną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mkl Re: Rewolucja kulturalna? Jestem za, byle z głową IP: *.aster.pl 27.06.09, 11:23 jarzyna bardzo dobrze proponuje. to nie jest jego pomysł, tylko jest to koniecznosć i cale środowisko o tym wie, ale się boi. bo wtedy trzeba by bylo rozpędzić na cztery wiatry taki horrendalny twor jak teatr polski w wawie :) i trzeba by było wziąć się do roboty, a nie siedzieć na cieplym etaciku i grac ogony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dassein Odorowicz jako wzor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 22:47 SLD (Hausner) musi stworzyc siec instytucji, ktore nie beda zalezne od zmian politycznych, bo wypadlo z gry (teraz gra toczy sie pomiedzy lewica i prawiaca solidarnosciowa). PISF zarzadzane przez niejaka Odorkiewicz (studentke Hausnera) trwa bez zmian, mimo, ze od czasu powolania przez Waldzia Dabrowskiego przewalil sie nad nim juz PIS i PO. A Odorkiewicz jak trwala, tak trwa na posterunku. To sa spore pieniadze (budzet Ministerstwa Kultury na teatry, muzyke, kino, muzea to setki milionow zlotych) i warto sie o nie bic. Poza tym kultura jest opiniotworcza. Odorkiewicz trzyma filmowcow za morde i ani pisna, sa na jej skinienie. Pytanie, dlaczego Jarzyna pomaga Hausnerowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROKE Rewolucja kulturalna? Jestem za, byle z głową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 03:47 BYLE Z GŁOWĄ! wwwiercioch.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tichy62 Rewolucja kulturalna? Jestem za, byle z głową IP: *.83.230.24.76.debacom.pl.e-zabrze.pl 28.06.09, 13:15 Jak artyści i politycy zaczynają mówić o "uzdrowieniu kultury" oznacza to tylko jedno - NOWY PODATEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabak Warunek dotacji - likwidacja przerwy urlopowej IP: *.acn.waw.pl 28.06.09, 13:42 Swojego czasu w ZSRR restauracje zamykano w porze obiadowej na godzinę, aby personel mógł zjeść obiad. W polskich teatrach jest podobnie: w sezonie urlopowym, kiedy ludzie mają wreszcie czas pójść do teatru, teatr ma wolne! Władze publiczne powinny wymóc odejście od tego idiotycznego zwyczaju. I nie mówcie, że aktorzy też muszą mieć urlop - oczywiście, że muszą, ale dlaczego wszyscy na raz? W końcu jest wiele wybitnych nawet sztuk, które nie wymagają licznej obsady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar85 A co na to Xawery Zulawski? IP: *.bb.sky.com 28.06.09, 14:31 jablko,ktorego nawet z czubka jabloni nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Rewolucja kulturalna? Jestem za, byle z głową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 18:06 Chyba nie zrozumiałeś tego wywiadu. Przeczytaj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Rewolucja kulturalna? - za malo chamienia??? 28.06.09, 19:34 - Do chamienia.. kundlenia się.. nie potrzeba żadnej "rewolucji".. - "Masłowskie".. "Jarzyny" czy insze "Nieznalskie" lub "Wojewódzkie" (et consortes..) to nawet nie awangarda prostactwa - to tegoż zsymplifikowanego, chamiejącego gwałtownie plebsu integralna część, i degenerują i kundlą kulturowo Naród własnym sumptem, świadomie i niczyich zachęt lub nacisków.. Oczywiście ta chamowizna wprowadzająca i propagująca swoją "kulturę", poprzez "rewolucje", rozumie: - "dawajcie forsę".. A to nie za wiele? - Degenerować i kundlić naród i jeszcze za to żądać "money money"?? P.S. - Zdarzyło mi się odsłuchać fragment zdyskwalifikowanej(plagiat) do Opola piosenki Steczkowskiej.. - Odsłuchałem i... zdębiałem!!! - Zdębiałem.. splunąłem.. - zmełłem w zębach ordynarne przekleństwo i pomyślałem: - "A biednego Jasia Laskowskiego baran Wróblewski - i jemu podobni - wyśmiewali jako chałę i szmirę... - Matko Boska jak się mylili!! - I to taką "rewolucje" chcą wprowadzać "Jarzyny"(jak nic "szlacheckiego" pochodzenia!!).. "Masłowskie".. "Gretkowskie".. "Kazie Szczuki" czy insze schamiałe pajace typu "Wojewódzki"???? - Tfu!! Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Rewolucja kulturalna? - za malo chamienia??? 28.06.09, 21:27 Czytajac twoj post mialam nieodparte wraznie, ze albo piszesz Lysiakiem albo jestes Lysiakiem. Jesli ta pierwsza mozliwosc to gdzie money money dla miszcza za naruszenie wlasnosci intelektualnej? Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Rewolucja kulturalna? - za malo chamienia??? 29.06.09, 00:18 bene_gesserit napisała: > Czytajac twoj post mialam nieodparte wraznie, ze albo piszesz > Lysiakiem albo jestes Lysiakiem. > > Jesli ta pierwsza mozliwosc to gdzie money money dla miszcza > za naruszenie wlasnosci intelektualnej? ========================================================= Wrażenie to ty możesz mieć.. Pozwalam.. - Reszta - niestety dla ciebie - jest poza twoim zasięgiem.. Ale.. snucie domniemań, to praktycznie JEDYNA i fundamentalna umiejętność, pozwalająca lewackiej hołocie otrzymywać przy życiu to ich wątlutkie "ego".. - Powodzenia zatem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Rewolucja kulturalna? - za malo chamienia??? IP: *.chello.pl 08.07.09, 18:28 Cham pisze o chamstwie... urocze. Odpowiedz Link Zgłoś