Gość: cimeres IP: *.chello.pl 26.12.03, 16:57 błagam!!!!!!!!!! dajcie mi bilety!!!!!! wersja filmowa jak i książka bardzo mnei ujęły a teraz polski przekład... aaaa! ja chcę tam być!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Śląski "Trainspotting" IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.04, 18:03 Wczoraj byłem na Trainspottig i muszę stwierdzić, że sztuka jest świetna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł ??? IP: 213.227.80.* 14.01.04, 15:02 Może jakiś konkret? Sztuka może i świetna jest, ale nie w tej realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł Byłem - widziałem IP: 213.227.80.* 14.01.04, 14:52 Beznadzieja. Reżyser chyba nie wiedział, co chce zrobić - komedię, wstrząsający dramat czy moralizatorską pogadankę dla nastolatków. Wyszła farsa, a momenty, które w założeniu miały chyba wstrząsnąć widzem, są żałosne - siedziałem i wstydziłem sie zarówno za reżysera, jak i aktorów, którzy byli totalnie niewiarygodni, jako osoby uzależnione. Momentami kwestie okraszane obficie sztucznie brzmiacymi w ich ustach "kurwami" recytowali, jakby brali właśnie udział w "Dziadach" albo "Konradzie Wallenrodzie". Miałem wrażenie, że nigdy nie byli na dworcu w Katowicach - ba; że nie wiedzieli nawet świetnego filmu. Ogólnie - żenujące i infantylne, a momentami bardzo irytujace (długie monologi, w których opowiada się to, co w filmie było zwyczajnie pokazane, nieznośnie głupie opisywanie tego, co widać gołym okiem). Szkoda kasy - i widza, i teatru, bo scenografia musiała kosztować fortunę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sista Re: Byłem - widziałem IP: 217.97.140.* 24.01.04, 20:44 hmm troche mnie to pocieszylo;p moze i zabrzmi to egoistycznie ale bardzo chcialam sie na to wybrac a ze mieszkam w czestochowie miala to byc wieksza wyprawa. z przyczyn niezalezny ode mnie zostalam w domu i zalowalam ze nie pojechalam. ale jesli miala byc to taka farsa to chyba nie mam czego zalowac- wrecz wolalabym tego nie widziec ( bo choc ksiazki nie czytalam jestem pod wrazeniem mistrzowskiego filmu ktory widzialam dziesiatki razy) choc z drugiej strony wolalabym sama ocenic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Byłem - widziałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 21:30 > choc z drugiej strony wolalabym sama ocenic Otóż to! Takie różne opinie bardzo podsycają moją ciekawość. Muszę wreszcie się wybrać ;) Odpowiedz Link Zgłoś