gsb 20 minutowe dialogi... Teatr TV ? 27.08.09, 00:39 Nie lubię Tarantinowskich filmów poza Wściekłymi Psami i fragmentami Pulp Fiction. Kill Bill był strasznie nudnym filmem, a w 4 Pokoje nowelka Tarantino jest najgorsza ze wszystkich (w takim zestawieniu widać w pełni nędze jego języka, wyobraźni, warsztatu). A wojna i nazizm to są za poważne dla niego tematy. Powstało w kinie wiele westernów o II wojnie światowej. mam wrażenie, że tym razem udaje się że chodzi o coś więcej. Myślę, ze chodzi o mniej. W westernach była rozrywka tu tylko bełkot i nuuuuuuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strappado Tarantino pokonał Goebbelsa IP: 95.108.31.* 27.08.09, 01:06 Dzięki za spojlery. Nie ma to jak zdradzić widzowi co się stanie żeby potem mu się przyjemniej oglądało film, czując przewagę nad resztą ludzi w kinie, z powodu znajomości zakończenia. Pełen profesjonalizm panie autorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamien Dziękuje bardzo za zdradzenie zakończenia. IP: 62.233.226.* 27.08.09, 08:08 Dziękuje bardzo za zdradzenie zakończenia. Autor artykułu jest naprawdę fajnym kolesiem, pewnie teraz stoi pod kinem i wykrzykuje ludziom zakończenie i inne istotne elementy fabuły w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibn Tarantino pokonał Goebbelsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 09:36 Wspaniale. Czekałem pół roku, żeby jakiś, przepraszam ale inaczej nie da rady, półdebil wyspoilerował mi zakończenie. Na dwa tygodnie przed premierą. Czy Wy jesteście nienormalni, droga Gazeto? O czym myśleliście puszczając ten tekst? W ogóle myśleliście? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Tarantino pokonał Goebbelsa IP: *.fema.krakow.pl 28.08.09, 00:04 Kompletna bzdura. Chyba powinno się mniej mówić o II wojnie światowej, a bardziej sensownie. Odpowiedz Link Zgłoś
astoria48 Tarantino pokonał Goebbelsa 28.08.09, 01:35 Mieszkam poza Polska.W srode ogladalam ten film w kinie.Dla mnie koszmar.Potworna jatka.Tak okrutnego filmu dawno nie widzialam.Nie wiem jak bedzie w Polsce,ale za oceanem ludzie w kinie bardzo sie smiali.Mnie nie bylo do smiechu.Film trwa 3 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek p. Piotr Buras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:22 Panie Piotrze, jest Pan taki głupi czy po prostu złośliwy, że zdradził nam Pan finał? Jak mawiają młodzi, żal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Tarantino pokonał Goebbelsa IP: 194.181.92.* 28.08.09, 13:43 Szanowny Panie Redaktorze, zdradzając szczegóły końcówki filmu. pokazuje Pan swój stosunek do czytelników i brak jakiegokolwiek elementarnego szacunku do nich. Szkoda gadać. Dla mnie na zawsze Pana recenzje są już skreślone. Never again. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Tarantino pokonał Goebbelsa 04.09.09, 18:57 Panie Pisaczu (pardon, ale nazwy redaktor nie użyję, bo się nie należy)! Dziękuję bardzo za zdradzenie zakończenia filmu! Na pewno będzie mi się go lepiej od tego oglądało. Zastanawiam się - czy to zwyczajne przaśne chamstwo Pana do tego popchnęło, czy po prostu głupota i bezmyślność? Jeśliby reżyser chciał by widz z góry wiedział jak się ten film skończy, to byłoby to pokazane w zwiastunie! Takie mam jednak wrażenie, że "rezultat" miał być zaskoczeniem zaserwowanym właśnie na sam koniec fabuły. Widzę, że Pan uważa inaczej, ale póki co to Quentin Tarantino a nie Piotr Buras jest światowej sławy twórcą filmowym, więc wolałbym oglądać jego film według jego zamierzeń, a nie Pańskich. Raz jeszcze serdeczne dzięki! A do redakcji tradycyjne pytanie z czasów nieco innych: KTO TO PUŚCIŁ? Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Szmata Eli Roth obwinia Polaków o holocaust 10.09.09, 10:47 . Debil, który wyprodukował jeszcze bardziej debilny film - Hostel, mieni się znawcą historii. Amerykanin i znam\wca :P Pewnie ie wie gdzie Polska leży. Łzawa historyjka o dziadku z Białegostoku ma nas przekonać, ze elli coś wie. Dziadek przeżył, zatem musiał korzystać z pomocy Polaków, na których teraz ten niedouczony kretyn pluje. jak większość :P Natomiast Film Tarantino - bardzo dobry i pomysłowy. Aż miło patrzeć jak kino grzebie III rzeszę :P PO=Pachołki Obłudy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: introligator Tarantino pokonał Goebbelsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 17:57 Ja w kwestii formalnej,,, jeżeli błąd w tytule filmu został zrobiony z jakiegoś powodu, to nie uważacie, że w polskiej wersji również powinien się znaleźć i powinno być "benkarty wojny"? sory, ale trzeba być konsekwentnym,,, a poza tym, to nie udawajcie, że przejmujecie się pisownią, bo co drugi film w kinie polskim jest źle tłumaczony, co powoduje, że zanika kontekst kulturowy lub żart słowny chociażby... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan marzyciele.żydzi i takie coś to tylko na filmach IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 21:39 wolałbym w filmie o tym bogatym żydzie z Łodzi co kapował swoich za kasę a potem salonką jechał do obozu. nie dam złotówki na tą c hał w ę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan pomarzyć sobie żydzi mogą. zawiedli w czasie wojny IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 21:47 ... lepiej niech zrobi film o tym bogatym żydzie z Łodzi co kapował swoich za kasę a potem salonką jechał do obozu. nie idę na ten film. niech się walą na ... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Tarantino pokonał Goebbelsa 19.06.10, 19:30 Niemcy to przeciez nieodwzajemniona milosc Zydow... Odpowiedz Link Zgłoś