przycinek.usa 08.09.10, 22:40 Popatrzcie sobie na tego pana: www.youtube.com/watch?v=7HB_L1cnCqs Komentarz dodam pozniej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadi-lak Jak zwykle doskonaly, swiezy i bystrY ! 09.09.10, 03:28 Jak zwykle w punkt i mocno , momentami wrec odnosi sie wrazenie kopanie lezacego. Wizjoner, ktoy dzis wyglada nieco na pajaca, ale popatrzymy na jego wystapienia za 10 lat, kiedy z UE zostanie tylko siwy dym. Te powazne geby EUrzednikow, ktorzy prawdopodobnie nie lapia wszystkich niuansow wypowiedzi, dodaja tym doskonalym pokazom dodatkowego smaku. No i lisie oczy Buzka, ktory gdyby mogl to pewnie odgryzlby Farage i nos....... Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: Jak zwykle doskonaly, swiezy i bystrY ! 09.09.10, 19:55 no pewnie, Farage jak zwykle genialny, nawet Buzek, ktory normalnie nic nie rozumie chyba 5% zrozumial, bo sie nawet raz usmiechnal. Doskonaly fragment, kiedy zarzuca Barroso, ze wlasnego rzadu nie moga sformowac w Portugali, a jest prezydentem uni europejskiej. He he he he. Jak zwykle ta sama mantra - "przyjaciel Rompuy" he he he. Tak, on jest naprawde swietny. Proponuje jednak zrobic quiz wsrod ludzi i zapytac, czy wiedza kto to jest farage. Odnosze wrazenie, ze w Polsce pozytywnie odpowie mniej jak promil. 0.1% pupulacji wie kim on jest, reszta nie wie. Czyli nikt nie wie. Odpowiedz Link
zlotyrozbojnik Re: Jak zwykle doskonaly, swiezy i bystrY ! 09.09.10, 22:32 O taaaak ! Choć w jego retoryce zauważam, że jest trochę przekory i uzasadnionego oportunizmu - mianowicie używa czasem na poparcie swoich argumentów ludzi, mas, rzesz, które są ingnorowane przez EuroTowarzyszyUrzędasów, a to trochę nie przystaje do metod osiągania jak się wydaje jego celów. Nie znam jego światopoglądu, ale zakładając że piętnuje wynaturzenia i zmuszania ludzi do arbitralnych i absurdalnych rozwiązań wdrażanych przez tych EuroFilów to sądzę, że jest za efektywnymi, skutecznymi i liberalnymi rządami. Tych jednak nie da się pogodzić z systemem demokratyczym, czyli tych mas, do których Farage się czasami odwołuje. Natomiast przeprowadziłem ciekawy eksperyment: oglądałem ten link z wyłączonym głosem. Mowa ciała Farage'a i jego oponentów z uczonym-politykiem Buzkiem na czele jest jednoznaczna: Farage pewny, logiczny, wyrazisty, jednoznaczny, płynny, uporządkowany i zupełny, natomiast reszta zakłopotana, urażona, zadufana, w ewidentnej defensywie i co najważniejsze pusta - czuć w nich brak parcia na ripostę połączoną z ignorancją poprzez wyśmianie. ZR Odpowiedz Link
kadi-lak Re: Jak zwykle doskonaly, swiezy i bystrY ! 09.09.10, 23:17 >Farage pewny, logiczny, wyrazisty, jednoznaczny, płynny, uporządkowany i zupełny, Zdaje sie, ze za nim po prostu stoi sila logiki jego argumentow . >natomiast reszta zakłopotana, urażona, zadufana, w ewidentnej defensywie i co >najważniejsze pusta - czuć w nich brak parcia na ripostę połączoną z ignorancją poprzez >wyśmianie. Normalka. Tak zachowuje sie jelen zlapany w swiatla samochodu na drodze albo urzedas PE zlapany w potok wymowy Farage ... Buzek ( mam na mysli akurat raczej te poprzednia tyrade Angola, byla tu dyskusja kiedys, kiedy Buzkowaty calkiem oniemial i probowal przywolac Farage do porzadku, co dalo zupelnie komiczny efekt) chcialby cos powiedziec, tylko nie bardzo wie co, bo zanim mu w sluchawkach przetlumacza jako tako tekst, mija tyle czasu ze sformulowanie riposty staje sie praktycznie niemozliwe. Po pierwsze nie lapie niuansow samej wypowiedzi, po drugie nawet jesli ma kontre, to wypowie ja po swojemu , po trzecie kontra ta straci 50 % soku po drodze w tlumaczeniu. Co pozostaje? odczytac tekst zerkajac na kartke. Ale, ale, co ja tu pisze? przeciez ten twor , jednosc, calosc, posluguje sie bodjze 26 jezykami, coz wiec poczac ? Odpowiedz Link
tartaczek Re: Jak zwykle doskonaly, swiezy i bystrY ! 13.09.10, 21:41 Mam problem z odsluchaniem jego wypowiedz i(przerywa i zatrzymuje sie) ,ale patrzac na date wypowiedzi to ciesze sie ,ze powrocil do zdrowia po wypadku lotniczym i mam nadzieje, ze jakis inny mu sie nie przydarzy. Jest erudyta w kazdym calu i punktuje ich bezlitosnie. Odpowiedz Link