Dodaj do ulubionych

Kandydaci UPR - Wielkopolska

21.04.04, 16:31
Adres, pod ktorym sa prezentowani kandydaci UPR do PE:

www.e-upr.org/index/index.php?action=show&object=article&id=5087
kto ich zna? Kompletnie nieznani ludzie.
Ekspert Radia Maryja, i niektorzy popelnili felietony.
O innych nawet czlowiek UPR-u nic nie wie.
To skad inni maja cos wiedziec?

Hej liberalowie!!!!
A kto z tych kandydatow ma wlasny biznes?
Kto z nich zarobil juz swoj pierwszy milion?
To sa miary liberalow, a nie pogadanka w RM.
Obserwuj wątek
    • heimer Re: Kandydaci UPR - Wielkopolska 21.04.04, 16:37

9. Edyta Błoch, Jarocin - mimo ze znam wszystkich kolegów z jarocinskiego UPR to
      jednak pani Edyty nie znam. To z pewnością świeża twarz i jakąś niespodziankę
      możę zrobić.

Smiechu warte.
    • kimmjiki Re: Kandydaci UPR - Wielkopolska 21.04.04, 17:00
      heimer napisał:

> A kto z tych kandydatow ma wlasny biznes?
      > Kto z nich zarobil juz swoj pierwszy milion?
      > To sa miary liberalow, a nie pogadanka w RM.

Nie myl liberalow z Jedynymi Prawdziwymi Liberalami - UPR sklada sie z tych drugich, a miara przynaleznosci do tej grupy jest popieranie guru, a nie jakies tam biznesy. Zreszta pewnie probowali, ale spisek konkurencji im przeszkodzil w zawojowaniu swiatowych rynkowwink.
      • heimer Re: Kandydaci UPR - Wielkopolska 21.04.04, 17:30
        kimmjiki napisał:

> ...a nie jakies tam biznesy. Zreszta pewnie probowali, ale spisek konkurencji
        > im przeszkodzil w zawojowaniu swiatowych rynkowwink.

smile))))
    • klip-klap rozdrabnianie-pytania 21.04.04, 19:18
      Dla każdego okręgu każdej partii bedziesz zakładać nowy wątek ?
      Nie wystarczy wątek o wyborach do PE ?
      Czy też chodzi o uczucia ?
      • heimer Re: rozdrabnianie-pytania 21.04.04, 19:44
        klip-klap napisał:

> Dla każdego okręgu każdej partii bedziesz zakładać nowy wątek ?
        > Nie wystarczy wątek o wyborach do PE ?
        > Czy też chodzi o uczucia ?

W ogole nie chodzi mi tu o wybory do PE.
        Chcialem pokazac, ze UPR nic sie nie zmienia.
        Nie ma kadr, a robi duzo szumu (przynajmniej na necie),
        • klip-klap Re: rozdrabnianie-pytania 21.04.04, 19:57
          Spoko,jest wolność zakładania wątków wink.

Rozumiem,że jako b. UPR-owca martwi cię jej stan,hehe. Na mój gust zdecydowanie
          za mało widać młodego prezesa,a te kandydatury do PE też mi niewiele mówią.
          Z drugiej strony wiem,że dla UPR to szansa pokazać sie w tv,a sam start to tylko
          formalność.
    • robisc Re: Kandydaci UPR - Wielkopolska 21.04.04, 22:35
      heimer napisał:

> kto ich zna? Kompletnie nieznani ludzie.

I chyba o to własnie chodzi. Ci znani już wyjątkowo dali się nam we znaki.
      Chyba, że myslić o aktorach czy sportowcach?

> Hej liberalowie!!!!
      > A kto z tych kandydatow ma wlasny biznes?

A kto z przedsiebiorców ma czas zajmowac się zawodowo polityką? Polityk
      powinien zajmowaś sie polityką a nie biznesem.
      • heimer Re: Kandydaci UPR - Wielkopolska 22.04.04, 09:23
        robisc napisał:

> heimer napisał:
        >
        > > kto ich zna? Kompletnie nieznani ludzie.
        >
        > I chyba o to własnie chodzi. Ci znani już wyjątkowo dali się nam we znaki.
        > Chyba, że myslić o aktorach czy sportowcach?

Nie. Jest wielu ludzi, ktorzy aktywnie dzialaja. Osiagaja wyniki w swoich
        zawodach, a jeszcze nie splamili sie polityka w warszawce.
        Tych ludzi, ZNANYCH w lokalnych srodowiskach nalezy promowac.
        Zawody sa obojetne, wazne jest aby te osoby w swoich zawodach osiagnely juz to
        co bylo do osiagniecia. Ze pokazaly, ze sa ludzmi sukcesu, ze sa dynamiczni.
        Moze byc aktor, moze byc sportowiec, ale moze byc tez kardiochirurg, biznesmen i
        nauczyciel.

> > Hej liberalowie!!!!
        > > A kto z tych kandydatow ma wlasny biznes?
        >
        > A kto z przedsiebiorców ma czas zajmowac się zawodowo polityką? Polityk
        > powinien zajmowaś sie polityką a nie biznesem.

Zupelnie, kompletnie i definitywnie sie z Toba nie zgadzam.

Wejscie do polityki powinno byc UKORONOWANIEM jakiejs innej, dotychczasowej
        kariery. Nie powinno sie rozpoczynac kariery jako polityk. Polityka to misja
        spoleczna. Do tego trzeba troche dorosnac.

Z dwoch powodow.

Po pierwsze z brak doswiadczenia zyciowego.
        Mlodym ludzia sie bedzie mylic to co mozna, z tym co by chcieli i z tym co sobie
        marza.
        Odpowiada to dokladnie postawie Leppera. Nie ma kasy? Dodrukowac.
        Jak latwo i szybko realizuje sie marzenia.

Po drugie, jak skonczy sie gwaltownie ta polityczna kariera, to nagle okaze sie
        ze potrzebuje taki jeden z drugim zapomogi lub dozywotniej emerytury, bo juz nic
        innego pooza pierdzeniem w stolki robic nie umieja.

Albo trafia do przemyslu. Ale nie po to aby pracowac. O nie, nie.
        Ich pracowdawcy przyjma ich tylko i wylacznie ze wzgledu na ich kontakty.
        I tak rozpoczna sie walki, szachrajstwa, kolesiostwo i afery.
    • przycinek.usa Kandydaci UPR 22.04.04, 01:36
      Rzuc sobie okiem na ten link i zobacz jak sie "dzialacze" zra ze soba:

www.e-upr.org/index/index.php?action=show&object=article&id=5076
      Strona laduje sie fatalnie, ale kto powiedzial, ze strony UPR sa dobre?

Ta cala dyskusja najdobitniej pokazuje jacy to sa ludzie.
      Najbardziej dotkliwe jest wedlug mnie to swiete przekonanie o tym, ze maja
      racje. Wszyscy. Z podkresleniem akcentu na slowo "swiete".

Wypowiadaja sie tak, jakby mieli po 16 lat. Albo mniej. I zadnej energicznej
      osoby, ktora odwazylaby sie wziac sluchawke telefonu, zagadac do dyskutowanego
      kandydata, reprezentacji w Lodzi, pogadac, wyjasnic sprawe i podjac decyzje na
      podstawie oswiadczen. Cala ta sytuacja dokladnie i na tacy ukazuje slabosc
      struktury UPR. Oni sa gorzej jak dzieci. Dzieci potrafia dac sobie po ryju i
      koniec. Oni po prostu poobrazaja sie na siebie na smierc.

• heimer Re: Kandydaci UPR 22.04.04, 09:26
        przycinek.usa napisał:

> Ta cala dyskusja najdobitniej pokazuje jacy to sa ludzie.
        > Najbardziej dotkliwe jest wedlug mnie to swiete przekonanie o tym, ze maja
        > racje. Wszyscy. Z podkresleniem akcentu na slowo "swiete".

Dokladnie tak.
      • deluc Re: 22.04.04, 16:56
        Po pierwsze to ja jestem "lefty" m.in. uwazam ze powinna byc progresywna stawka
        PIT i niska CIT, ze to ze pewne instytucje zle dzialaja to jest argument za ich
        reforma a nie likwidacja, ze liberalizm tak, ale tylko tam gdzie jest korzystny
        dla gospodarki Polski..., - i wiele takichsmile, a nade wszystko ze Polska powinna
        byc panstwem prawa.

Oni w tym UPR sa rzeczywiscie jak dzieci, mozna powiedziec o nich wszystko tylko
        nie to ze sa elastyczni - to tak jakbym zalozyl partie krokodyla majac na
        wzgledzie sasiada Kowalskiego, ktory ma krokodyla i w jej statut wpisal ze kazdy
        wlasciciel moze sobie chodzic z krokodylem po ulicy.

Gorzej, oni w tym UPR nie chca powielac sprawdzonych wzorcow by odniesc sukces
        (a takze nie szukaja nowych, a trwaja przy swoim - cos jak kuracja nie pomaga,
        ale pacjent sie jej trzyma w nadziei, ze kiedys...), nie maja pojecia o
        marketingu politycznym, ksztaltowaniu wizerunku - nie potrafia sie uczyc, a to
        juz jest grzech smiertelny.

• przycinek.usa Re: 22.04.04, 21:58
          Eee. To jak sie widzi skale podatkowa wcale nie determinuje lewicowosci
          czy "prawicowosci". O tym decyduje raczej skala "opiekunczosci" panstwa.
          Jezeli jestes za zlikwidowaniem ulg, dotacji, rent panstwowych i zmniejszeniu
          administracji, to jestes typowym prawicowcem niezaleznie od progresji.

Najbardziej sprawiedliwe wedlug mnie byloby obciazenie podatkowe najbogatszych.
          Jak w w neolicie. Ci co maja najwiecej do stracenia musza najwiecej sie starac
          aby sie ochronic. To jest jednak filozoficzna paranoja. Mozna na ten temat
          prowadzic wiele dyskusji a paleczka racji bedzie przechodzi z rak do rak w
          zaleznosci od tego czyja nadrzednosc uznamy za sluszna. Sprawiedliwosc
          spoleczna, he he, czyli demokratyczna wiekszosc, czy tez prorynkowy rozwoj
          gospodarczy.

Mnie podoba sie osobiscie pomysl progresji, ale on powoduje ucieczke podatkowa
          i w konsekwencji nie jest dobrym rozwiazaniem przy obecnym otwarciu
          gospodarczym. Ciekawe zagadnienie. Ciekawe ile czasu moznaby zmarnowac na
          pisanie postow na ten temat?
          • robisc Re: 22.04.04, 22:46
            przycinek.usa napisał:

> Ciekawe ile czasu moznaby zmarnowac na
            > pisanie postow na ten temat?

Po napisaniu pracy magisterskiej na tem temat nie mam ochoty więcej się
            uzewnetrznać w tej kwestii smile
          • exerik Re: 23.04.04, 09:51
            przycinek.usa napisał:

> Najbardziej sprawiedliwe wedlug mnie byloby obciazenie podatkowe
            > najbogatszych.
            >
            > Jak w w neolicie. Ci co maja najwiecej do stracenia musza najwiecej sie
            > starac
            > aby sie ochronic.

> Mnie podoba sie osobiscie pomysl progresji

UPR też jest de facto za progresją podatkową. Program UPR wymienia trzy rodzaje
            podatków: powszechny i równy podatek gruntowy, PROMILOWY podatek od wartości
            nieruchomości oraz podatek pogłówny.

Uzasadnienie jest mniej więcej takie: każdy niezależnie od wysokości dochodów
            ma tylko jedną głowę której chronienie kosztuje państwo w każdym przypadko tyle
            samo, więc każdy płaci taki sam podatek pogłówny. Ludzie nie są jednak równi w
            bogactwie, a chronienie majątku bogacza kosztuje państwo więcej niż ochrona
            majątku jakiegoś szaraczka - stąd promilowy podatek od nieruchomości.
            • przycinek.usa Re: 23.04.04, 13:46
              Ja jednak podejme ten temat wbrew wypowiedzi Roberta, poniewaz jest w tym pare
              ciekawych i absurdalnych rozwazan filozoficznych i po namysle postanowilem sie
              z wami podzielic watpliwosciami. To jednak nie teraz, bo niestety kiedys trzeba
              spac. Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka