Dodaj do ulubionych

PKG, Bachleda, a może TMR

30.09.12, 22:23
Chyba już nic nie powstrzyma PKP od prywatyzacji PKL. Wiadomo też niemal na pewno, że trafi to w ręce polskie, bo tylko podmioty z polskim udziałem na razie wyrażają chęć zakupu PKL. Zastanawiam się jednak co tam się stało w tej spółce zakopiańskiej, że nagle się mówi, iż Bachleda nie chce z nimi tego kupować, ale na własną rękę. Czy na tych gierkach skorzysta konsrcjum pozostałych gmin ze Słowakami z TMR?
Obserwuj wątek
    • zarabiajacy Re: PKG, Bachleda, a może TMR 02.10.12, 12:47
      Jeśli Bachleda pożegnał się z PKG, to Polskie Koleje Górskie na pewno nie zgromadzą wymaganego kapitału. Jeszcze jednak nie widziałem nigdzie potwierdzenia, że faktycznie będzie się on starał o PKL samodzielnie. Niemniej zawsze mówiłem, że spółki z udziałem naszych górali nic dobrego nie przyniosą i prędzej czy później będzie konflikt. Dlatego lepiej by była to spółka z udziałem zagranicznego inwestora branżowego.
    • ax86 Re: PKG, Bachleda, a może TMR 09.10.12, 12:28
      Jest news, że proces prywatyzacji ma się rozpocząć jeszcze w tym miesiącu, a nabywca ma zostać wyłoniony do końca roku. Przy okazji gdzieś wyczytałem, że jacyś tajemniczy Austriacy ponoć są też tym zainteresowani. Czyżby zatem bitwa o PKL rozegrała się między nimi a Tatry Mountain Resorts?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka