Dodaj do ulubionych

emerytura w polsce kto dozyje?

21.12.12, 23:56
www.google.pl/url?q=http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/afera-solna-niejadalna-sol-drogowa-w-miesie-od-13-lat-5-osob-z-zarzutami_229863.html&sa=U&ei=FejUUMHwD8SQhQepz4H4BQ&ved=0CBoQFjAC&usg=AFQjCNG_nVudMYiCSwALdir9eGDr3AO7eQ

www.google.pl/url?q=http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/afera-solna-niejadalna-sol-drogowa-w-miesie-od-13-lat-5-osob-z-zarzutami_229863.html&sa=U&ei=FejUUMHwD8SQhQepz4H4BQ&ved=0CBoQFjAC&usg=AFQjCNG_nVudMYiCSwALdir9eGDr3AO7eQ
o take polske walczylem - to chyba walesa smilewystekal

dziekujemy i zyczymy wesolych swiat
oby zylo sie lepiej na naszej zielonej wyspie hehe- nie potrzeba konca swiata
Obserwuj wątek
    • kolo1974 Re: emerytura w polsce kto dozyje? 22.12.12, 00:00
      www.google.pl/url?q=http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/afera-jajeczna-susz-jajeczny-produkowany-w-kaliszu-jest-trujacy-zawiera-toksyczne-pierwiastki-i-bakt_251566.html&sa=U&ei=i-nUUMSJHo6yhAejyYHwBA&ved=0CBsQFjAB&usg=AFQjCNEuyx3LrPW3iRmcDdYL8u0UmO6UJQ
    • masqara Re: emerytura w polsce kto dozyje? 23.12.12, 10:39
      ja pojadę do USA bo tam dolary są
    • herr7 Narodowy Program Eutanazji.. 23.12.12, 11:34
      czyli Narodowy Fundusz Zdrowia już o to zadba, żeby rozwiązać problem emerytalny w Polsce. To że w ZUS-ie zabraknie pieniędzy na przyszłe emerytury to już pewnik. Drugi pewnik to fakt, że państwo nie będzie w stanie tylu pieniędzy pożyczyć. Wynika z tego konieczność wprowadzenia NPE w życie. Innej możliwości nie będzie.
    • karol.karski Ja dożyję 24.12.12, 13:33
      Ja dożyję, a jak nie to doleżę.
      Moim zdaniem decyzja emerytalna powinna zależeć od stanu konta a nie wieku.
      Jak ktoś uskładał 4 miliony zł na emeryturę to może sobie przejść na nią nawet w wieku 50 lat.

Na ZUS i OFE nie ma co liczyć, trzeba samemu zadbać o swoje finanse i przyszłość.

---
      Szybki Kredyt
      • nannek Re: Ja dożyję 25.12.12, 15:23
        4mln zł w wieku 50lat mają ale złodzieje i inni oszuści,bardzo nieliczne przypadki liczone na palcach jednej ręki zarobiła tyle UCZCIWIE i samodzielnie.(w Polsce)

Ten twój wpis jest nie na temat.

Natomiast zdecydowana większość "jak to w Polsce standardowo" będzie tyrać prawie najdłużej na świecie za standardową Polską nędze 1200netto i standardowo na umowie śmieciowej oczywiście.

Oni nigdy nie uzberają na emerytury ani lat ani forsy , ci nieliczni którzy dożyją 70 ( większość zejdzie przed) i jakimś cudem uzbierają dostną dzisiejsze 500zł czyli "poniżej minimum egzystencji" i poprostu jako poniżej minimum egzystencji powoli padną od nędzy.

Ale co tam emeryci, 10 milionów Polaków żyje poniżej nędzy minimum egzystencji reszta w biedzie a tylko nikłe 25% jakoś sobie jakoś radzi przy czym spora ich część żyje z wyzysku tychże nędzaży.
        Mało tego to po ucieczce milionów bezrobotnych ,eksporcie milionów bezdomnych dodatkowoz powodu nędzy spadku dzietności do prawie najniższej w świecie, bez tego dane byłyby znacząco tragiczniejsze.

Tak wygląda III świat lub IV w porównaniu z PRL
        I takie są fakty na dziś, jutro oczywiście będzie gorzej jak z roku na rok dla zdecydowanej większości od ponad 20 lat.

• kolo1974 Re: Ja dożyję 29.12.12, 13:16
          www.parkiet.com/artykul/7,1298349-Niemieccy-emeryci--deportowani-.html
          ciekawe gdzie polskich beda deportowac pewnie beda umierac w domu bez jakiejkolwiek opieki
          albo na syberie tam zdrowy klimat...albo szybko na cmentarz...zeby za duzo nie nadwyrezali budzetu...
          • adherent1 Re: Ja dożyję 29.12.12, 22:47
            kolo1974 napisał:
            > ciekawe gdzie polskich beda deportowac pewnie beda umierac w domu
            > bez jakiejkolwiek opieki.

Tak prawdę mówiąc to z nami nie będzie takiego problemu.
            Biorąc pod uwagę statystyki OECD stats.oecd.org/Index.aspx?DatasetCode=ANHRS
            przeliczając czas pracy w okresie od jej rozpoczęcia do przejścia na emeryturę
            na godziny, to my Polacy przepracujemy 10 lat więcej niż Niemcy.
            Stąd spodziewany okres przebywania Polaka na emeryturze o te 10 lat będzie krótszy.
            Nawiasem mówiąc polscy urzędnicy przesyłając dane statystyczne do OECD
            "mylą się" na naszą niekorzyść bo wg Google roczny czas pracy w Polsce
            wynosił 2016 godzin (w 2011 roku).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka