Dodaj do ulubionych

ręce opadają

09.03.13, 13:52
Generalnie nie interesuję się polityką na co dzień
prowadzę firmę i robię swoje
jednak są chwile gdy już nie można wytrzymać
żyję już na tym świecie prawie 40 lat mam 4 dzieci i wydawało się mi
że już nic w tym kraju nie jest w stanie mnie zdziwić a jednak
prowadzę małą firmę informatyczną więc zawsze śledziłem nowości na tym rynku
więc jak się dowiedziałem iż w tym roku Polska jest głównym partnerem
największych targów informatycznych w europie CEBiT postanowiłem w końcu się na nie wybrać i zobaczyć czym możemy się pochwalić przed całym światem w branży IT
Długo zastanawiałem się co można wymyślić żeby ludzie z całego świata kojarzyli nas z IT
Teraz niech każdy sobie zada to samo pytanie co to może być?

i odpowiedź
Głównym stoiskiem i ofertą dla świata w branży IT było stoisko firmy ZUS

tak jeszcze raz podkreślę
Zakład Ubezpieczeń Społecznych w skrócie ZUS
miał do zaoferowania światu nasz najlepszy system informatyczny a pani na stoisku
twierdziła że w naszym kraju wszystkie formalności z zus załatwia się przez internet jednym
kliknięciem
Po tym doświadczeniu ręce mi opadły i nie miałem już ochoty zwiedzać dalej
jeżeli się okaże że ta informacja zdziwiła tylko mnie w poniedziałek podejdę się zbadać
Obserwuj wątek
    • bagracz Re: ręce opadają 09.03.13, 20:38
      wacus333 napisał:

> jeżeli się okaże że ta informacja zdziwiła tylko mnie w poniedziałek podejdę si
      > ę zbadać

Nie ma potrzeby się badać. Brak zainteresowania polityką, doskonale tłumaczy zaskoczenie kolejnymi absurdami. Nawet w tak zdawało by się apolitycznej dziedzinie i sytuacji.
      Sam jestem zaskoczony poziomem absurdu
      • kaszebe12 Re: ręce opadają 09.03.13, 20:42
        Macie , chlopaki , racje...ABSURD...-problem w tym , ze ktos na tych absurdach zarabia i ktos za te absurdy musi placic.
    • herr7 wacuś, kto to ma zoorganizować? 10.03.13, 12:14
      Myślę, że poruszasz szerszy problem dotyczący nowej gospodarki opartej na innowacyjności i nauce. Trochę się o tym w Polsce mówi. Być może coś się robi. O tym trudno mi powiedzieć. Podobno mamy najlepszych na świecie informatyków (co nie jest prawdą), ale ile polskich firm informatycznych liczy się na świecie? Czy ktoś zna choć jedną? Wygląda więc na to, że kształcimy dobrych fachowców, a najlepsi z nich zasilają gospodarki innych krajów. Problem jest naprawdę poważny, a stanie się dramatyczny, gdy za kilka lat Polska nie będzie dostawać wsparcia z Unii.

PS
      Ale Tusk by ostatnio na jakichś targach informatycznych w Niemczech, gdzie Polskę prezentowano jako potęgę informatyczną. Może więc nie jest tak źle.
      • kaszebe12 Re: wacuś, kto to ma zoorganizować? 10.03.13, 20:33
        Bajki o "nowej gospodarce" mozemy wsadzic do lamusa bez autentycznej ,demokratycznej bazy.- Klucz wyjscia z tzw "kryzysu" polega jedynie na systemie.
    • foamcleane Re: ręce opadają 11.03.13, 12:02
      Nie badaj się, masz rację. No chyba, ze nie cyknąłeś fotki. Wtedy mozna się zastanawiać, czy to prawda!
    • wacus333 Re: ręce opadają 16.03.13, 20:34
      dodam jeszcze że głupot było więcej
      wystawiał się urząd statystyczny, urząd celny itp
      a przebojem było 50 stoisk wszystkich naszych stref ekonomicznych
      czy nie można było zrobić jednego stoiska pod logo parp i dać katalog
      że mamy 100 stref ekonomicznych tylko każda musiała mieć swoje stoisko
      czy nie lepiej dać wystawić się po jednej firmie z każdej strefy
      żeby podpisała umowy i zwiększyła zatrudnienie a nie importować jakiś hińczyków
      ludzie czy te bezmuzgi z ministerstwa coś kumają??????????????

ps.
      mam wielką prośbę czy ktoś może wie ile nasz kraj zapłacił za tą parodię?????
    • wacus333 Re: ręce opadają 27.03.13, 17:42
      może jednak ktoś wie ile ta impreza kosztowała naszych biednych podatników
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka