Dodaj do ulubionych

Paryz raz jeszcze

18.11.15, 00:48
Otworzylem nowy watek bo nie chce aby zaginelo w gaszczu informacji..to jest wazna informacja bo napastnicy byli BIALI I MUSKULARNI!!

Wiec co mowia swiadkowie? No wlasnie, mowia cos innego niz mowia nam politycy i policja!

www.sott.net/article/306526-Paris-terror-attacks-Witness-at-bar-massacre-says-gunmen-were-white-clean-shaven-muscular-like-soldiers-Gunmen-came-and-left-in-black-Mercedes
Radze dokladnie przeczytac i przemyslec, bo nie brzmi to jak kozojebca noszacy sandaly...pionki sie wysadzily, a prawdziwi sprawcy odjechali w sina dal. W takim miejscu gdzie sa setki kamer CCTV....hmm

"He was white, clean shaven and had dark hair neatly trimmed. He was dressed all in black accept for a red scarf. The shooter was aged about 35 and had an extremely muscular build, which you could tell from the size of his arms. He looked like a weightlifter. "

"The gunman calmly reloaded his weapon several times. He then shot up at the windows in the street to make sure nobody was filming anything or taking photographs. It lasted over six minutes "

"They looked like soldiers or mercenaries and carried the whole thing out like a military operation. It was clear that they were both very heavily armed and the gunman was carrying several magazines on him. They both then coolly sat back in the car and sped off in the direction of the Bataclan Theatre." "

Tego mercedesa nie znaleziono, i najprawdopodobniej byly dwa, jak sie przegladnie timeline z calego zajscia. Bo czasy nie pasuja aby tak smigac po Paryzu w centrum w takim czasie...

mercedes www.liveleak.com/view?i=4bf_1447472144

Aha, dziwi troche fakt ze w 2,5 milionowym miescie po takiej akcji jest tylko grastka filmow.....ale coz...

Zaden ze sprawcow wskazanych przez policjie i media nie pasuje do tych muskularnych panow opisanych przez swiadkow...i NIKT ICH NIE SZUKA bo podobno wszyscy zgineli?? Nie dziwne to??
Obserwuj wątek
    • sevenseas Re: Paryz raz jeszcze 18.11.15, 01:17
      www.theguardian.com/world/2015/nov/15/paris-attacks-car-found-with-kalashnikovs-as-gunmans-relatives-questioned
      Mowi sie o VW Golf i Polo...
      Mowi sie o czarnym Clio i czarnym Seat Leon..

To dlaczego kurwa ja tu widze czarnego mercedesa E/S class (jak dla mnie wyglada jak nowa S klasa)....i NIKT oprucz swiadkow o nim nie mowi???

www.youtube.com/watch?v=3dCeZlb39m8
    • przycinek.usa Re: Jak wytrzezwiejesz to popros adminow 18.11.15, 06:13
      kadi on ma racje. tak bylo faktycznie. czytalem o tym wczesniej.
      www.mirror.co.uk/news/uk-news/paris-attack-witness-says-black-6834503

smierdzi na kilometr spec sluzbami
    • przycinek.usa ludzie nie wierza 18.11.15, 06:51
      ja mysle - ze ludzie czytaja nasze posty i mysla, ze zwariowalismy.
      A kadi jest przynajmiej na tyle porzadny chlop, ze ci otwartym tekstem powiedzial.

Problem polega na tym, ze zwykli ludzie wchodza na forum, przeczytaja jedna opinie, bez calego kontekstu i zaraz sobie mysle, ze to jest dom wariatow.

A tak na prawde - te wydarzenia sa niezwykle wazne - choc wyrwane z kontekstu sa dla ludzi calkowiecie niezrozumiale.

Wiec jestem gotowy zalozyc sie o pieniadze, ze wiekszosc forumowiczow po prostu powie, ze "i co z tego" albo - "znowu cos wymyslili" i "bez sensu" itp.

A waga tego wydarzenia jest bardzo powazna. Dokladnie tak jak zauwazyles.

Caly watek zrobilem wlasnie w tym celu, aby jakos do ludzi dotarlo - ale wydaje mi sie, ze nie dociera. To jest percepcja. Wiekszosc forumowiczow obchodzi te posty dookola jak smierdzace jajka, mowiac delikatnie.

Rozumiem tez, ze chcesz jakos zwrocic uwage ludziom na to wszystko - ale nie rozumieja.
      Mozliwe, ze teraz jest spoleczenstwo twitterowe, albo co - ale najwyrazniej percepcja jest blokada permanentna.

Nie dociera nic. Dziennikarze sa jak kolki. Siedza w redakcjach i tak samo nic nie rozumieja.
      Czasem cos do kogos dotrze, ale fragmentarycznie i za malo, aby odniesc permanentny skutek.

Cytaty po angielsku sa tylko dla osob wtajemniczonych, ktore i tak przeczytaja, a tutaj - to chyba tylko pozostaje tlumaczenie lopatologiczne.

Ja to szczegolnie dedykuje jasiowi. Mam nadzieje, ze przeczyta. Jasiek, to jest powazna sprawa. Mysl o tym, mysl. Putin wlasnie osiagnal OLBRZYMI sukces w polityce zagranicznej.
      Udalo mu sie doprowadzic do przelamania sojuszu i uzyskal stowarzyszenie zbrojne z Francja w dzialaniach przeciw ISIS. I teraz waga tej sytuacji jest taka - ze taki sojusz oslabia NATO.

Pomyslcie o tym wszyscy.
      Mam caly osobny watek od tego - a ilosc nowych informacji jest wielka - tylko po co pisac, skoro wszyscy to definitywnie odrzucaja?

Jesli ktos ma choc maly komentarz - to dajcie znac, bo cholera mam wrazenie, ze wolamy na puszczy.

Podkreslam - Rosja juz sie z nikim nie bawi. Obiecali Kurdom panstwo, wysylaja bombowce strategiczne do bombardowan, strzelaja cruisami ponad terytorium Turcji i maja w dupie reakcje Turcji. Smieja sie z Turcji. Powiedzieli wlasnie, ze bedzie nowy Kurdystan pod nosem turcji i co Turcja ma zrobic? Nic nie moga zrobic. Szykuje sie o to wojna.
      I pewnie pisalbym wam o tym dalej, ale mam wrazenie ze trace czas.
      Pora sie wreszcie obudzic ze snu zimowego panowie.
      To sie dzieje naprawde.

To jest wszystko prawda - te wszystkie potencjalnie bezsensowne news lacza sie w jeden wazny ciag wydarzen, w ktore w prawdzie nikt nie wierzy, ale ktore definiuja nowa rzeczywistosc polityczna w Europie.

Durna, naprawde durna polityka takich panstw jak Niemcy, Francja, Wielka Brytania - wielkopoddancza bezmyslna wspolpraca doprowadzila was wszystkich na krawedz wojny.
      I na dodatek glupota waszych politykow jest tak bezgraniczna, ze wy tego nawet tam jeszcze nie widzicie.

Rozgrywaja was jak barany i nawet tego nie potraficie zrozumiec.
      • sevenseas Re: ludzie nie wierza 18.11.15, 08:36
        Swiadek mowi ze terrorysci poruszali sie medcedesem ktory podobno na koniec zatrzymal sie przed teatrem, wszyscy napastnicy wysiedli i weszli do srodka, zabijajac 89 osob...potem weszla policja i zabila 3 terrorystow. To ja pytam gdzie jest ten mercedes??? Jest wideo na ktorym widac jak ludzie wybiegaja z teatru w panice, ale za cholere nie widac ZADNEGO samochodu przed/obok frontowymi drzwiami, ani na ulicach obok...wiec cos tutaj sie nie zgadza??? POlicja mowi ze szukaja, seata, VW i Reaulta, ale nie Merca?? Dlaczego??Gdzie sa zapisy z kamer w miescie?? Nie maja CCTV, nie pytaja czy ktos widzial ten samochod?? Normalnie jest pelno takich zapisow w TV??? A tuaj nie ma zupelnie nic.

"Rozumiem tez, ze chcesz jakos zwrocic uwage ludziom na to wszystko - ale nie ro
        > zumieja.
        > Mozliwe, ze teraz jest spoleczenstwo twitterowe, albo co - ale najwyrazniej per
        > cepcja jest blokada permanentna."

Widzisz ja mysle ze ten kto chce cos zrozumiec, zrozumie. ALe ich jest jak na palcach, a czasem im sie nawet nie chce pisac bo zrozumieli, ze klotnie to strata czasu i "nabijanie" swojego Ego. Ludzi nie obchodzi zupelnie to co sie dzieje. Bo stalo sie daleko od domu, bo takie rzeczy nie dzieja sie na codzien. A wiekszosc po prostu wierzy w to co im pokazuja w TV....w TV...hehe. Czujesz co chce powiedziec. Nie ufaja wlasnym oczom za to ufaja tym co ich klamia non stop i oni o tym wiedza. To jest tak samo jak z politykami, wiedza ze klamia obie strony, wiedza ze nie spelnia swoich obietnic wyborczych ale i tak na nich glosuja. Bo do tego nas przyzwyczajono, ze to jest normalne i tak ma byc. A zreszta co ja moge itd...To jest zwylka bezsilnosc i nawet gdy nie wiemy o tym i o tym nie myslimy swiadomie, nieswiadomie mamy to zaimpregnowane gleboko w nas. Bo od malego jestesmy szkoleni, skondycjonowani do takiego zachowania. Zaczynamy poprzez naszych rodzicow, potem szkola, a na sam koniec, prawo, podatki, ingerencja panstwa w nasze zycie i nasz szef w pracy (jak ktos ma). Do tego dochodzi maszyna medialna i politycy. Popatrz na swiat, na nas samych jak sie zachowujemy?? Rzygac mi sie chce od tych madrosci forumowych, szczegolnie postow o moralnosci kiedy TAKIE COS W DZISIEJSZYM SWIECIE TO JEST ZWYLKA UTOPIA. A najgorsze jest ze oklamujey SAMYCH SIEBIE. Jestesmy hipokrytami najwyzszych lotow. My sami jestesmy winni temu co sie dzieje na okolo, nie politycy czy skurwiale Elyty (nie mozna nazwac zwyklych bandytow, szmaty i zlodzieji Elitami bo nie maja nic wspolnego z tym slowem). A najgorsze jest ze tak samo jest wszedzie, gdzie sie nie obrocisz. Niezaleznie gdzie mieszkasz jest TO SAMO, tyle ze w niektorych miejscach jest to robione w bialych rekawiczkach i bardziej "subtelnie". Dlatego jak jest mniej syfu u nich to myslimy ze to oni sa Ci "dobrzy" , a tamci "zli" bo maja wiecej dziadostwa u siebie. Jak dzieci ogladajace kreskowki. Wybucha bomba w Syrii/Iraku/Nigerii/Libii/Libanie.....i co i nic. Wybucha bomba w Paryzu...a jaka jest roznica??? Wszedzie gina ludzie i jest to zbrodniczy akt przeciwko ludnosci cywilnej. Co oni kurwa komu zawinili?? I teraz wejda jeden z drugim i beda pierdolic ze my mamy mandat i "prawo miedzynarodowe" do usuwania "rezimu" i jak wymordowalismy Kalego i jego rodzine to byl wypadek i ofiary na wojnie sa normalne. Wiec jak Kali przyjedzie do Polski/Francji/Ameryki i zacznie walic z kalasznikowa to kali to jest skur**** bo dziala bez mandatu i przeciwko "prawu miedzynarodowemu". Tylko gdyby Kali zrozumial ze taki mandat daje silna armia, media, gazety, i atom. Mamy juz w naszych glowach wycisniete/wyryte ze bomby na bliskim wschodzie (ba , gdziekolwiek od nas bo to my jestesmy dobrzy a oni dzikusy, jakby tamci ludzie chcieli czegos innego niz my sami) to normalka, chociaz jeszcze 15 lat temu, takie rzeczy dzialy sie tak czesto jak w Europie. Teraz jest to dla nas normalka. Co nie jest normalne to fakt jak pierdyknie u nas, w Europie. I nagle jest oburzenie i pytania dlaczego??? To teraz sie zastanow, jak taki czlowiek w ogromie tylu informacji, takiej masowej indoktrynacji, a przede wszystkim swojej wlasnej ignorancji, wasnego ogromnego EGO i swojego poczycia wyzszosci/lepszosci ma sie w tym swiecie odnalesc? A co dopiero zrozumiec i ujrzec ze to jego WLASNI "bracia" i ludzie ktorzy powinni go chronic, bo na nich glosowal chca go zgladzic. Nie ujrza tego NIGDY przez Ciebie lub kogos innego, takie rzeczy trzeba dostrzec samemu, samemu sie obudzic z tego "pieknego snu" i ujrzec ten dom wariatow w jakim zyjemy. I czy naprawde myslisz ze ktos z nich zrozumie cos z tego belkotu jakiegos sevenseasa z forum PiG?? Hehe...niesadze. Bo to oni sa Ci wyksztalceni, madrzejsi, ladniejsi, rozumiejacy swiat i to oni maja uczyc nas rzeczywistego swiata i wogole jak smiemy cos takeigo napisac.....No ale coz taki jest ten swiat i sie nie zmieni jeszcze jakis czas.

ps. wiec widzisz prawdziwy powod dlaczego pisze?? Pisze tylko z przyjemnosci wlasnej i zaspokojenia mojego wlasnego EGO. Bo badzmy szczerzy, ilu ludzi poznales ktorzy po klotni z Toba zrozumieli co im mowisz i powiedzieli - Masz racje!

ps2. oczywiscie lubie wiedziec co mysla inni i czasami przyznaje im racje, choc powiem szczerze ze rzadko bo ciezko jest zmienic wiare i przekonania w to jak dziala swiat u innego czlowieka. I ja to rozumie.
        • vice_versa Dzięki Seven! 18.11.15, 20:33
          Seven, po pierwsze wielkie dzięki za informacje i Twój czas.
          To naprawdę ważne i uważam, że powinno się to DOCENIAĆ, bo to stanowi istotną WARTOŚĆ tego forum (a nie dowartościowujące się tu trolle i funkcyjni).
          Jesteś solą tego forum i to jest cenne.

Zgadzam się z Twoimi opiniami i opisem rzeczywistości w jakiej żyjemy.

"To jest zwylka bezsilnosc i nawet gdy nie wiemy o tym i o tym nie myslimy swiadomie, nieswiadomie mamy to zaimpregnowane gleboko w nas. Bo od malego jestesmy szkoleni, skondycjonowani do takiego zachowania. Zaczynamy poprzez naszych rodzicow, potem szkola, a na sam koniec, prawo, podatki, ingerencja panstwa w nasze zycie i nasz szef w pracy (jak ktos ma). Do tego dochodzi maszyna medialna i politycy. Popatrz na swiat, na nas samych jak sie zachowujemy?? Rzygac mi sie chce od tych madrosci forumowych, szczegolnie postow o moralnosci kiedy TAKIE COS W DZISIEJSZYM SWIECIE TO JEST ZWYLKA UTOPIA. "

O tym napisałem ostatnio ten post i chyba warto by znalazł się też w tym wątku:
          forum.gazeta.pl/forum/w,17007,159289895,159323955,Jeszcze_raz.html
          > takie rzeczy trzeba dostrzec samemu, samemu sie obudzic z tego "pieknego snu" i
          > ujrzec ten dom wariatow w jakim zyjemy.

Właśnie. Chaos jest W NAS:

O tym jest ta piosenka, więc rób swoje i się nie zrażaj.
          W końcu jeszcze nie palą na stosach, tylko kpią, taka autoterapia przed niewygodnymi informacjami wink

> I czy naprawde myslisz ze ktos z nich zrozumie cos z tego belkotu jakiegos sevenseasa z
          > forum PiG?? Hehe...niesadze. Bo to oni sa Ci wyksztalceni, madrzejsi, ladniejsi, rozumiejacy > swiat i to oni maja uczyc nas rzeczywistego swiata i wogole jak smiemy cos takeigo
          > napisac....

Nie przejmuj się Seven, Twój głos sprzeciwu ma wartość. Oni wybierają inaczej i... będą Cię wyśmiewać... musisz być na to przygotowany.
          Nas to też dotyczy. (Np. m.zd. w ciekawej wymianie z Frustro mogłeś mu przyznać trochę racji co do krytyki źródeł. Po prostu niektóre tezy tam zawarte były z gruntu fałszywe. I to nie znaczy, że co do istoty nie miałeś racji,Po prostu mamy ograniczone źródła.Warto więc o tym pamiętać.).

"Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę"

> Bo badzmy szczerzy, ilu ludzi poznales ktorzy po klotni z Toba zrozumieli co im mowisz i
          > powiedzieli - Masz racje!

Pełna zgoda. Dlatego nie spodziewam się, żeby Jaś zmienił swój ogląd sytuacji pod wpływem moich postów. Też mnie to martwi i frustruje ale trudno. Iluzje i utopie sa widać nieuleczalną namiętnością a zmiana paradygmatu widać jest niemożliwa.

---
          Panie, Ty wiesz lepiej, aniżeli ja sam, że starzeję się i pewnego dnia będę stary[..]
          Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek.
          Szkoda mi nie spożytkować do końca wielkich zasobów mądrości, jakie dzięki Tobie posiadłem, ale Ty wiesz Panie, że chciałbym na koniec zachować paru przyjaciół.
          • byly-kadi Bardzo sie ciesze 18.11.15, 21:20

Ze sie zgadzacie oraz dobrze bawicie w swoim wlasnym towarzystwie, reprezentujecie mniej wiecej podobnie rozpaczliwy poziom, wiec jeden drugiemu nie bedzie zabieral zabawek.
            Dziekuje rowniez za wykasowanie postu w ktorym umiescilem chamskie filipki tego nieokrzesanca, kierowane nie tylko do mnie zle rowniez do kobiet na tym forum.
            Co zas do mnie, to mozecie mnie pocalowc w dupe.
            • vice_versa Re: Bardzo sie ciesze 18.11.15, 21:40
              Pocałować w dupę? You wish!
              Whisful thinker wink
              LOL
              • glupi_jasio Re: Bardzo sie ciesze 18.11.15, 23:43
                no i tak to wlasnie jest, jak sie leci na tak subtelne memy, jak "bialy, lysy, muskularny, w czarnym mercu klasy S", to sie konczy na tym kto komu moze skoczyc tam, gdzie pan moze pana majstra itp.

Watek z magla pod ruska propagande, no ale za to po linii Junckera, ktory juz widzi Rosje w europejskiej architekturze bezpieczenstwa.
                • przycinek.usa Re: Bardzo sie ciesze 19.11.15, 07:51
                  > Watek z magla pod ruska propagande, no ale za to po linii Junckera, ktory juz w
                  > idzi Rosje w europejskiej architekturze bezpieczenstwa.

No zartujesz, chyba? Odwrotnie. Przeciez to wrecz swiadczy przeciwko Rosji.
                  Wszystko co powiedzial sevenseas i ja swiadczy przeciwko Rosji.
                  • glupi_jasio Re: Bardzo sie ciesze 19.11.15, 22:45
                    przycinek.usa napisał:

> > Watek z magla pod ruska propagande, no ale za to po linii Junckera, ktory
                    > juz w
                    > > idzi Rosje w europejskiej architekturze bezpieczenstwa.
                    >
                    >
                    > No zartujesz, chyba? Odwrotnie. Przeciez to wrecz swiadczy przeciwko Rosji.
                    > Wszystko co powiedzial sevenseas i ja swiadczy przeciwko Rosji.

Zartujesz, prawda?

Przeczytaj uwaznie wypowiedzi Sevena, chocby w tym watku. W mojej ocenie znajdziesz trzy ich rodzaje: "let's make friends", czyli budowe forumowego wsparcia, "moze i FSB, ale tak naprawde, to ktos (z aluzjami w kierunku USA lub Izraela lub Zydow) chce sklocic dobra Rosje z Unia Europejska - jak go przycisnac, i swobodne pisanie pt. terrorysci sa OK, winny jest hegemon.

Gosc bronil jak lew, od samego poczatku, kremlowskiej wersji dotyczacej zestrzelenia samolotu nad Ukraina, zawsze, jak tylko moze, bije w USA, nigdy nie atakuje Rosji.

W sprawie Syrii, jak go przetestowalem, dosc jednoznacznie opowiedzial sie za wersja wg ktorej ISIS jest inspirowane i chronione przez USA, wspaniale (toczka w toczke) wpisujac sie w rosyjska narracje wg ktorej ISIS=sunnicka opozycjka antyasadowska.

Lead tego watku moze nie calkiem mu wyszedl, bo faktycznie, biali muskularni to niekoniecznie musza byc najemnicy amerykanscy... ale nikt nie jest doskonaly wink
                    No i w postach w watku juz mamy niezbedne wyjasnienia, ze to "hegemon" napuszcza Francje na Rosje.

Dajze pokoj, nie zartuj, ze nie czytasz faktycznej identyfikacji przyjaciol i wrogow naszego drogiego Sevena...

• glupi_jasio Re: Bardzo sie ciesze: PS 19.11.15, 23:01
                      acha, czy ja dobrze pamietam, ze wg naszego drogiego Sevena w smolensku byl zamach dokonany na zlecenie USA?

I ze Armia Krajowa to byli, wg niego terrorysci?

Zaznaczam, ze jestem ostatnio mocno rozproszony i pamietam najwyzej z polowe tego, co by nalezalo. No i naprawde nie mam teraz czasu na pisanie, pisze tylko wtedy, jak naprawde nie moge nie zareagowac. Wiec goraco namawiam do ostroznosci i zdrowego krytycyzmu. Zwlaszcza teraz, gdy Putin usiluje wrocic na salony na tej nieszczesnej Syrii....

• sevenseas Re: Bardzo sie ciesze 20.11.15, 00:00
                      "Przeczytaj uwaznie wypowiedzi Sevena, chocby w tym watku. W mojej ocenie znajdz
                      > iesz trzy ich rodzaje: "let's make friends", czyli budowe forumowego wsparcia,
                      > "moze i FSB, ale tak naprawde, to ktos (z aluzjami w kierunku USA lub Izraela l
                      > ub Zydow) chce sklocic dobra Rosje z Unia Europejska - jak go przycisnac, i swo
                      > bodne pisanie pt. terrorysci sa OK, winny jest hegemon."

Ja nie mam 10 lat zeby wierzyc w walke dobra ze zlem. Takze nie wierze w jednorozce, szczegolnie te latajace, a przede wszystkim nie wierze w to ze im ktos jest bogatszy i ma wiecej wladzy to tym bardziej MUSI BYC SPRAWIEDLIWSZY I MORALNIEJSZY. Czyli liczyc sie z plebsem ktorym on/oni rzadzi/a. Pewnie dlatego od rana do wieczora zapodaje mu "pranie mozgu" w mediach. Normalnie mu tlumaczy dlaczego ludzie musza ginac, za wolnosc wasza i nasza. A dokladnie za jego interesy i racje stanu, a z reguly racja zalezy od stanu konta!

"> Gosc bronil jak lew, od samego poczatku, kremlowskiej wersji dotyczacej zestrze
                      > lenia samolotu nad Ukraina, zawsze, jak tylko moze, bije w USA, nigdy nie ataku
                      > je Rosji."

Samolot nad Ukraina zestrzelili Ukraincy, za lub bez przyzwolenia USA, dalej tak twierdze. Malo tego twierdze ze Smolenska nie zrobili rosjanie, choc tak wczesniej twierdzilem. Jesli zrobily to ruskie, jak twierdza ludzie z forum i nie tylko, to ich pytam, GDZIE BYLO NATO i co to OZNACZA dla Polski?? Waszczykowski mowil o EMBARGO na temat smolenski nalozone przez USA i NATO. Wiec nie ma reakcji NATO, a Rosjanie graja z nami w c*** bo zrobilismy my to sami w Polsce lub gorzej. Jesli gorze to biada nam bo zostaniemy ZNOW WYKORZYSTANI. Pytanie powstaje dlaczego?

Swoja droga, powiedz kto jest winny topielca, ten co go wrzucl do rzeki czy rzeka, bo naturalnym jest dla rzeki ze ludzie sie w niej moga utopic. My jestesmy sprtytnym i walecznym narodem i z rzeki wydostalismy sie (to bylo bagno nie rzeka) ale jakos NIE PAMIETAMY (nie chcemy pamietac) kto nas tam wrzucil. My Adminie IDEALISTO nie mamy przyjaciol, wiec powinnismy miec INTERESY. A mamy Ciebie, Moralnosc, Bogurodzice i takowych politykow.

" W sprawie Syrii, jak go przetestowalem, dosc jednoznacznie opowiedzial sie za w
                      > ersja wg ktorej ISIS jest inspirowane i chronione przez USA, wspaniale (toczka
                      > w toczke) wpisujac sie w rosyjska narracje wg ktorej ISIS=sunnicka opozycjka an
                      > tyasadowska."

Seven mowil? Czy M. T. Flynn mowil, Obama mowil, Dempsey mowil, W. Clark mowil, a potem Putin powtarzal w ONZ, a jakos nikomu nie przyszlo do glowy zeby powiedziec temu Putinowi ze klamie/glupoty gada.

"ISIS=sunnicka opozycjka antyasadowska."

Tylko ktos niedoinformowany, nie mowiac juz SIEJACY PROPAGANDE , wierzy ze jest cos takiego jak DOBRY TERRORYSTA. Sa to Ci sami co po szkoleniu USA przeszli na strone zlych terrorystow? Ten program okazal sie calkowita klapa, a Ty tutaj nam zapodajesz jakis Science Fiction.

www.thedailybeast.com/articles/2015/03/01/main-u-s-backed-syrian-rebel-group-disbanding-joining-islamists.html
                      Czyli US szkoli i daje bron, a oni potem przechodza na druga strone....aha rozumie, wszystko jest robione w dobrej wierze i zgodnie z moralnym obowiazkiem walki z rezimem, gdziekolwiek jakis rezim jest, oczywiscie to USA od kilku dekad wskazuje na takie miejsca..wczesniej to sie nazywalo kraje "Osi Zla".

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10415935/Al-Qaeda-recruits-entering-Syria-from-Turkey-safehouses.html
                      Czlonek NATO popiera Al-Kaide...tfu Al - Nusre smile ? Nie mozliwe, a USA nie ma nic przeciwko?? Nie ukaza Turcji za wspieranie terroryzmu?? Nie bedzie rezolucji w ONZ?

"Dajze pokoj, nie zartuj, ze nie czytasz faktycznej identyfikacji przyjaciol i w
                      > rogow naszego drogiego Sevena"

Znow sie zaczyna, wrog, przyjaciel, dobry , zly, moralny, nie moralny...jeszcze brakuje myszki miki i psa pluto. Sa tylko interesy i interesami zawsze wszyscy i wszedzie sie kierowali, kieruja i beda kierowac...dopuki doputy system sie nie zmieni.

"ze to "hegemon""

Jak grasz w kasynie, to zawsze KRUPIER ma EDGE i to na krupiera ZAWSZE sie patrzy. A jak zaczniesz wygrywac to Cie z kasyna wyprosza, albo wywroca stolik jak na dzikim zachodzie i WYCIAGNA COLTA. Ty zaczniesz wlasnie wtedy pier***** o moralnosci i sprawiedliwosci, a zamiast tego dostaniesz kulke, tylko w kolano i bedziesz calowal potem kowboja po stopach bo MOGL ZABIC. Coz historia lubi sie powtarzac.

Kolorowych snow.
            • sevenseas Re: Bardzo sie ciesze 18.11.15, 23:42
              Piszesz ze rozpowszechniamy bzdury, a sam dwa dni temu pisales ze wypadek TGV to tez sprawka "robactwa".
          • sevenseas Re: Dzięki Seven! 18.11.15, 23:40
            To ja dziekuje za mile slowa.

Ja sie nie przejmuje sprzeciwem na to co pisze. Kazdy ma prawo do swojego zdania. Fajnie byloby jakby ten sprzeciw byl do tego o czym piszemy, a nie o nas/mnie. Jednak zyjemy w innym swiecie i jak burzysz czyjs swiatopoglad to atak jest raczej nie unikniony. Ale coz.

Co do Frusto, oczywiscie on mial po czesci racje a ja nie. Jakby nie bylo jestesmy Polakami i musimy sie bronic przed atakami na nas. Probuje jednak zachowac dystans do polskich spraw i zawsze staram sie byl obiektywny. Chce zrozumiec druga strone choc przyznam ze to jest czasami ciezkie, najgorsze jest wpasc w jakis emocjonalna niezgode. Zatruwa to prawdziwy oglad sprawy i "big picture". Wiesz ze czasami najwiekszy klamca mowi prawde i najpraworzadniejszy moze sklamac. Zawsze wiec wychodze z tego zalozenia. Wiec w jednym artykule mamy 10 klamst i jednak prawde, nie znaczy ze mamy odrzucic wszystko co jest napisane. To jest jak wrzucanie wszystkich do tego samego wora.

"Panie, Ty wiesz lepiej, aniżeli ja sam, że starzeję się i pewnego dnia będę sta
            > ry[..]
            > Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek.
            > Szkoda mi nie spożytkować do końca wielkich zasobów mądrości, jakie dzięki Tobi
            > e posiadłem, ale Ty wiesz Panie, że chciałbym na koniec zachować paru przyjació
            > ł. "

Madre slowa, szkoda ze tak malo ludzie je naprawe rozumie.
        • catmar Re: ludzie nie wierza 19.11.15, 11:20
          @sevenseas:

Czytam tutaj Ciebie od 'zawsze'; z dużą uważnością...

Ten Twój post jest wyjątkowo celny, prowokuje do zajęcia własnego stanowiska.

Nie oczekuj na laury od wielu /większości; ale gdy Ty przestaniesz TAK pisać to niewielu straci wiele.
      • sevenseas Mala anegdotka.. 18.11.15, 09:01
        ..do tego co napisales.

"To jest wszystko prawda - te wszystkie potencjalnie bezsensowne news lacza sie w jeden wazny ciag wydarzen, w ktore w prawdzie nikt nie wierzy, ale ktore definiuja nowa rzeczywistosc polityczna w Europie."

W 1939 roku Niemcy zapowiedzieli Polakom ze za 6 tygodni wplynie do Gdanska statek, niemiecki pancernik. Prasa w Polsce wtedy mowila ze stosunki miedzy nami i Niemcami sie ocieplaja. Pisali ze nastapil odwrot w zaborczej polityce niemieckiej i Niemcy w koncu zrozumieli ze eskalacja "wojennej polityki" do niczego nie prowadzi. Najciekawsze jest to jak kazdy Polak "pamieta" ze Hitler prowadzil zaborcza/roszczeniowa polityke wobec Polski nie majac zielonego pojacia o tym ze wczesniejsze wladze Republiki Weimarskiej ta polityke prowadzily DUZO ostrzej i domagaly sie wiecej.

Wiec teraz pozostaje nam czekac na "zgode" i dlugo oczekiwany "sukces".

Druga sprawa jest uzycie przez Rosjan bombowcow dalekiego zasiegu, i pociskow cruise z okretow podwodnych. Dlaczego ciezki sprzet wlasnie teraz, a nie wczesniej. Co ich zmusilo do tego. Przeciez nie musieli czekac na zgode czy czyjes pozwolenie, a na pewno sie nie bali uzyc takiego sprzetu wczesniej?? Wiec co sie zmienilo??

• herr7 Re: Mala anegdotka.. 18.11.15, 09:58
          Ataki w Paryżu zbiegły się z ujawnieniem przyczyn katastrofy rosyjskiego airbusa nad Synajem. Jak sądzę, Putin wybrał datę ogłoszenia wyników prowadzonych ekspertyz nieprzypadkowo. Rosja chciała pokazać, że też jest ofiarą terroryzmu. Putin musiał też ostro zareagować na zniszczenie tego samolotu.
          Rosjanie w Syrii nie mogą chyba szybko powiększyć liczby samolotów. Pozostaje więc bombardowanie za pomocą rakiet wypuszczonych z większej odległości. Pozwala to przetestować te rakiety w warunkach zbliżonych do wojennych.
          • przycinek.usa Re: Mala anegdotka.. 19.11.15, 07:52
            Bo ta Rosja chyba faktycznie padla ofiara teroru. Jest na ten temat cale wydanie lokalnej gazety u tych bandytow w isis. Oni chcieli podlozyc bombe w samolocie zachodnich linii lotniczych i w ostatniej chwili zmienili zdanie.
      • kurt76 Re: ludzie nie wierza 18.11.15, 11:26
        Osobiscie czytam i analizuje wszystko co tu piszesz wraz z sevenseas. Jak to sie mowi nie ma potrzeby przerywac i wtracac jezeli ktos wypowiada sie wyczerpujaco .
        Jak na razie wydarzenia ida zgodnie ze scenariuszem nakreslonym wczesniej (Nowy Jedwabny Szlak = fundamentalne zagrozenie dla morskiej potegi anglosasow).
        Jezeli mamy racje to mozna pokusic sie o pewne prognozy co do dalszych krokow. Na krajowym poletku zgodnie z logika wydarzen mozna sie spodziewac:
        - odmowy, sabotowania wspolnej akcji panstw europejskich w Syrii przeciwko ISIS przez nasz rzad, pod jakimkolwiek pretekstem,
        - zamachu bombowego zorganizowanego przez rosyjskie sluzby za pomoca czeczenow (podobnie jak w Paryzu zostana schwytane pionki z odpowiednimi dowodami powiazania z ISIS), co bedzie mialo stanowic przeciwwage dla proamerykanskiej polityki rzadu.
        - wzmozony atak struktur KE na nasz rzad, lacznie z sankcjami finansowymi.

Dalej otwarcie frontu turecko-kurdyjskiego i seria zamachow bombowych w Niemczech, wzrost znaczenia niemieckiej prawicy i postulaty ocieplenia stosunkow z Polska (PiS).
        • herr7 Re: ludzie nie wierza 18.11.15, 12:13
          Jedno jest pewne - Zachód rozgrywa swoją partię na Bliskim Wschodzie posługując się dla swoich celów organizacjami terrorystycznymi finansowanymi przez Arabię Saudyjską, Katar i podobne im satrapie. Cele tzw. Zachodu nie mają nic wspólnego z demokracją i prawami człowieka. Cele te są w istocie obojętne dla 90% mieszkańców Zachodu, dla których ważne są cztery p (pospać, pojeść, etc). Ci ludzie dzięki swojej bierności stanowią ostoję demokracji, gdyż nie zadają niewygodnych pytań.

Kiedy terroryści niszczą rosyjski samolot budzi to współczucie, ale media tego nie nagłośniają - nikt nie pokazuje czy przed rosyjską ambasadą ludzie zapalają świeczki. Nikt też nie oświetla budynków w barwy rosyjskiej flagi. Wiadomo, Rosja to wróg.
          Kiedy jednak ludzi mordują w Paryżu to stanowi to wyzwanie, choćby jedynie na krótki czas. Tym niemniej cele prowadzonej przez zachodnie elity są niezmienne i żadne ofiary tego nie zmienią. W końcu w Syrii zginęło 300 tys ludzi.
        • przycinek.usa Re: ludzie nie wierza 18.11.15, 15:54
          "Jak na razie wydarzenia ida zgodnie ze scenariuszem nakreslonym wczesniej (Nowy Jedwabny Szlak = fundamentalne zagrozenie dla morskiej potegi anglosasow)"

No nie sadze, aby to mialo szczegolne powiazanie. Ale mozliwe, ze powiazanie jest.
          Ja te wszystkie swoje wypowiedzi traktuje doslownie - bez jakis aluzji. Zatem jesli mowie, ze nie wiem kto za tym stoi - to naprawde nie wiem. Mowilem juz wiele razy, ze mnie nie przekonuje, ze te wydarzenia okreslane na swiecie jako sponsorowane przez US - sa naprawde sponsorowane przez US.

Tak samo - jak nie odwazylbym sie zaryzykowac tezy, ze te oba zblizone do siebie zamachy byly sponsorowane przez Rosje. Albo przynajmiej jednen z nich. Na razie jedynie co widac, to ze ktos ten zamach ewidentnie sponsorowal. Mowia ze ISIL, a ja nie wiem, mam watpliwosci. ISIL na tym stracil, a ludzie nie mysla. To nie wyglada na prawdziwy zamach wiesniakow z isila.

Dodatkowo mam wrazenie, ze na tym zyskuja rowniez Niemcy. Teraz Niemcy moga powiedziec tak - no skoro Francja wspolpracuje z Rosja - to dlaczego nie my? Precedens juz jest. I powstaje os wspolpracy i w praktyce NATO przestaje istniec. Rosja wygrywa.
          A Polska siedzi w srodku i nie pojmuje, ze wlasnie wpadla w g. Przez duze G.

• arberto Re: ludzie nie wierza 18.11.15, 19:13
          Zgadzam sie z kurtem. Piszecie bardzo ciekawie i mam wrazenie, ze jednak wiele osob czyta Wasze posty. Ja do chwili obecnej nie mialem konta na tym portalu jednak aby podniesc Przycinkowi wiare w ludzi postanowilem zalozyc i napisac kilka slow otuchy smile
          Pisz Przycinku! Robisz naprawde swietna i ciekawa robote... dzieki. To samo dotyczy Ciebie seven i wielu innych osob na tym forum.
          Zwrociliscie uwage, ze Izrael ostatnio jest malo aktywny? Zamieszanie naokolo wydaje mu sie byc na reke
          • senin1 Re: ludzie nie wierza 19.11.15, 05:41
            podpisuje sie pod tym postem z pelna powaga. Czytam, przekonuje mnie to co pisze seven ,przycinek I pare innych osob. Zawsze, kiedy mam okazje, polecam to forum moim znajomym - tym, ktorzy tez czuja ze "cos nie tak" a maja zbyt malo czasu I "oblatania" by szukac istotnych, wiarygodnych dla nich informacji na wlasna reke.

Szkoda ze nie ma tutaj opcji "like" - bo to uprosciloby sprawe osobomn takim jak ja, ktore pisac po prostu nie lubia.

• przycinek.usa Re: ludzie nie wierza 19.11.15, 07:54
              o dzieki, to fajnie, bo juz zwatpilem
              • catmar Re: ludzie nie wierza 19.11.15, 11:53
                @Przycinek
                Zgadzam się a Kurtem, arberto, senin...
                Od 2005 wysłałem znajomym setki(?) linków do wypowiedzi na tym Forum.
                Podziwiam i dziękuję 'weteranom' , no i 'weterance' Tartaczek!

Dziwadłami tutejszymi nie przejmujmy się; i zwierza (niedźwiedzia??) pasą i są lasów okrasą, heheh

PS.
                Patrnerstwo niem.-ros. istnieje od kilkuset lat, wspierane przez zach. kapitał; bo kapitał/technika niezbędne do eksploracji zasobów Syberi.
                Obecnie Chiny samym tylko rozrostem swojej potęgi i mocy redefiniują dotychczasowe prawdy/ reguły. I robią to 'po chińsku' tj. akcja bez akcji.
      • fidziaczek Re: ludzie nie wierza 18.11.15, 17:06
        Problem jest taki ze za bardzo nie można wierzyć swiadkom
        Można znaleźć świadka na wszystko, na to ze wczoraj Jezus znów spacerował po wodzie, na to że kosmici wylądowali, a i na to ze rózowe latajace słonie wczoraj obserwowano.
        Niektórzy chcą po prostu błysnąć, inni ze strachu narobili w gacie i sami nie wiedzą co widzieli.
        Może było jak mówią, ale może być ze plotą trzy po trzy
      • ra1sy Re: ludzie nie wierza 18.11.15, 21:21
        czytam od dobrych paru lat i nie sadze by zwariowaliscie
        plus wydaje mi sie ze jest wielu takich jak ja

ps. to moj pierwszy post na gazeta.pl
        • byly-kadi Re: ludzie nie wierza 18.11.15, 21:22
          ra1sy napisał(a):

>
          > ps. to moj pierwszy post na gazeta.pl

Aha ? To super moment zeby sobie dac spokoj z gazeta.pl i PiG smile
          • przycinek.usa Re: ludzie nie wierza 19.11.15, 07:56
            kadi, wypij budweisera i daj mi odetchnac. wsciekles sie dzisiaj, czy co?
            • catmar Re: ludzie nie wierza 19.11.15, 12:00
              A może Sopoćkowo przejadło się?? bo tam afera goni aferę; nawet prezydent K. zmienił klucz zaśpiewki..
              No, i Radka schowali jakoś... crying
      • catmar Re: ludzie nie wierza 19.11.15, 10:59
        Pisz, proszę...
        Dla mnie to potwierdzenie moich domniemywań, od ok. 10 lat...

Rozgrywający nas, posiłkują się różnymi etykietkami, narody organizacje ideologie fed forex, tasując nasze zachowania.

Oni nie są głupi; oni wykarmią się sami, naszymi rencamy.
    • byly-kadi Sianie bzdur po tragedniach. Po co ? 18.11.15, 14:26

Dolaczaja sie do tego nawet prawdziwe media, nie tylko taka szmata jak GW.
      Po September 11, opowiadano o gosciu, ktory zdjal blat z biurka I surfowal na nim po gruzach na dol. Przezyl.

Teraz mamy Paryz i znow to samo. Czy chodzi o kase? Oczywiscie , oszusci zaczna w niedlugim czasie zbierac “na ofiary” …
      Czarny Mercedes klasy S ? To auto na klipie w linku zmiesciloby sie do bagaznika MC klasy S. Umiesnieni , bialy mezczyzni? To pewnie ci sami co porwali samoloty w Sept. 11 ? Clean shaved byli do tego, W srodku nocy swiadkowie to widzieli. Ale jak bandyci rabuja bank, to pozniej swiadkowie maja dupe tak pelna strachu, ze nie potrafia powiedziec nawet ilu ich bylo, czy to byli faceci czy kobiety, biali , uzbrojeni czy nie, czarni czy moze w ogole ich nie bylo (fakt autentyczny)
      Idoiota, ktory twierdzi ze odlamek szrapnela zatrzymal jego telefon? Szybka w IPhonie peka tak po silniejszym puknieciu palcem, gdyby to byl szrapnel to zaraz za tym telefonem lezalby bylby mozg tego tlustego murzyna. Na Union Suare w NYC jakis pijany osiol z ciezkim hiszpanskim akcentem bredzi, ze stracil “mnostwo przyjaciol w tym ataku”. A zapytany gdzie byli nie potrafi podac miejsca , nawet bez nazwy: Na koncercie, na ulicy. A media puszczaja to do ludzi ….
      • bigusia1 Re: Sianie bzdur po tragedniach. Po co ? 18.11.15, 14:38
        Ja juz nikomu nie wierze. TV i internet inna wersja, politycy inna wersja, dziennikarze inna. Komu wierzyc? Nie mozna na nikogo liczyc, trzeba samemu troszczyc sie o swoje bezpieczenstwo. Tylko jak to robic, skoro spoleczenstwo europejskie nie ma mozliwosci posiadania broni...
        • byly-kadi Bezpieczenstwo to jedno, sianie bzdur 18.11.15, 15:13
          co innego.
      • przycinek.usa Re: Sianie bzdur po tragedniach. Po co ? 18.11.15, 15:35
        Generalnie zgadzam sie z tym co powiedziales o swiadkach. Latwo mozna pomylic np. marke samochodu.

Jednak mnie uderzyl w tym artykule - podany wiek napastnikow. I oczywiscie tytul - clean shaved. Opis ktory pasuje do najemnikow, a nie ideologicznie przepranych mozgow. Dokladnie tak jak zauwazyl wczesniej seven. Podjechal samochod, wysadzil mieso armatnie, mieso armatnie zabilo niewinnych ludzi, potem weszla policja i zabila mieso armatnie. I dlatego ja sobie zadaje caly czas pytanie - kto organizuje cos takiego i po co? Kto na tym najwiecej zyskal? A kto najwiecej stracil?

Narazie najwiecej stratny jest ISIL, ktory w wyniku nalotow dywanowych zostal zredukowany do piachu. Jednak to ISIL sie przyznal. To po co oni to zrobili? Glupi?

A kto zyskal?
        Rosja. Ewidentnie. Co wiecej - kluczowym zadaniem polityki Rosji jest rozbijanie sojuszu NATO. Zatem ten element jest wypelniony w 100%.

Rosja zyskala. Czy nam sie podoba czy nie. A Francuzi gonia z karabinami po ulicach i szukaja islamistow, he he he.

www.wsj.com/articles/global-anti-isis-alliance-begins-to-emerge-1447806527
        President Barack Obama said Wednesday that if Russia shifts its military strategy in Syria to focus on Islamic State, the U.S. would welcome cooperation with Moscow on an intensified military campaign. He said he conveyed that message to Russian President Vladimir Putin in a meeting in Turkey earlier this week.

Tlumaczenie:
        Jesli Rosja zmieni polityke w Syri - z ochrony assada na bombardowanie wiesniakow, to USA sie zgodza i tak dalej bla bla bla bla....

• byly-kadi ONI ZAWSZE SIE przyznaja 18.11.15, 15:45
          Bo oni sie zawsze przyznaja !
          DO wszystkiego…przeciez pastuchom taniej jest przyznac sie do wysadzenia samolotu niez naprawde go wysadzic. Otworzyc brodata morde I powiedziec “to ja” nic nie kosztuje, a organizacja napasci to razz e kasa, dwa ze ryzyko wpadki . A trzy, ze nie zawsze pastuchom koz z latwoscia przychodzi taka organizacja, to jednak wymaga zaawansowanej logistyki.
          Teraz mamy Ruskich…no OK, upiekli sobie pieczen. Ale jak ? Oni wspierali Asada, wiec co, idzie posowiecki wywiad do ISIS I oferuje im pomoc w zamachu , ktory pastuchow posadzi za pare dni dupa w ogniu ?
          To nie wiem, czy nawet pastuch jest az taki glupi ?
          Aha, mamy tu to:
          opole.wyborcza.pl/opole/1,35114,19204070,wpis-radnego-o-gwalcicielach-koz-trafil-do-prokuratury.html#BoxLokKrajLink
          Wiec podkreslam, ze ja nie nazywam ich gwalcicielami : ) koz, tylko pastuchami, bo jeszcze sie I mnie siegnie jaki areszt w Polsce, za obraze godnosci pastuchow ……z drugiej ztrony malo bab, a koz pelno w takim obocie dla bandytow.
          • przycinek.usa Re: ONI ZAWSZE SIE przyznaja 18.11.15, 15:59
            "Oni wspierali Asada, wiec co, idzie posowiecki wywiad do ISIS I oferuje im pomoc w zamachu , ktory pastuchow posadzi za pare dni dupa w ogniu ?
            To nie wiem, czy nawet pastuch jest az taki glupi ?"

To sie tak nie odbywa. W kazdym razie nie tak, jak na forum. He he he.
            Sa wyszkolejni agenci, ktorzy zaprzyjazniaja sie z takimi typami i powolutku, a czasem miesiacami i latami wplywaja na to - jak taki typ mysli. Nikt nikomu nic nie oferuje.
            Po prostu poprzez wplyw na takiego debila - decyzja pojawia sie debilowi sama.
            I dodatkowo debilowi sie wydaje, ze sam na to wpadl.

Po tym wszystkim agent znika, a debila identyfikuja po odnalezionym palcu.
            I nie ma na nic dowodow.
      • sevenseas Re: Sianie bzdur po tragedniach. Po co ? 18.11.15, 15:52
        Media sieja bzdury, to jest fakt i nie ma tutaj nawet o czym dyskutowac.

"Dolaczaja sie do tego nawet prawdziwe media"

Ktore to sa te prawdziwe??

"To auto na klipie w linku zmiesciloby sie do bagaznik
        > a MC klasy S"

To auto dokladnie miedzy 6- 9sek tego video www.youtube.com/watch?v=3dCeZlb39m8
        stoi w poprzek ulicy ...to jest duzy wozek. Ksztaltem przypomina nowego meska, potem widac przednie swiatla, tez przypomina merca, swiadek mowi ze byl czarny merc...wiec nie, to auto na klipie w linku NIE zmiesciloby sie do bagaznika MC klasy S, bo to jest podobny wielkoscia samochod.

S www.extravaganzi.com/wp-content/uploads/2013/07/Mercedes-S65-AMG3.jpg
        E pictures.dealer.com/e/elitemercedesvtg/1523/68b3aa7ca517fc5345f4be92ad123459x.jpg

To sa wielkoscia porywnywalne samochody z video.
    • byly-kadi B. ciekawe. Muslimy w USA. 18.11.15, 16:26
      USA: Muslim “refugees” – 91.4% on food stamps, 68.3% on Cash Welfare.
      From the website of US senator for Alabama Jeff Sessions.
      They forgot to mention that these figures tend to remain more or less permanent with Muslim migrants. A very small minority integrate themselves into the job market or make efforts to educate themselves and get out of the welfare system, as many European figures show. Prophet Mohammed was orphaned, illiterate and jobless, sustaining himself on crimes. So education and employment is not an important factor. In addition, the Koran encourage Muslims to collect jizya – blood tax – from kafirs, the non-Muslims, and welfare is looked upon as jizya. Collecting money from non-Muslims is considered a legal entitlement since the kafir is not entitled to any land or laws of their own anywhere, meaning their presence on a land or country of their own is a “theft” of “occupation” of what should be Muslim land...
      CHART: More Than 90% Of Recent Middle Eastern Refugees On Food Stamps, Almost 70% On Cash Welfare

Immigration Subcommittee Background:
      The statistics in the chart are provided by the Office of Refugee Resettlement (ORR) in the U.S. Department of Health and Human Services. The ORR figures defined refugees from the “Middle East” as being from Afghanistan, Iran, Iraq, Jordan, Kuwait, Lebanon, Saudi Arabia, Syria, Turkey, and Yemen.
      During the time period referenced in the chart (FY2008 to FY2013), the United States admitted 115,617 refugees from the Middle East and granted asylum to another 10,026. Also during this 5-year time frame, according to the Department of Homeland Security, the United States granted permanent admission to a total of 308,805 individuals from these same 10 Middle Eastern countries (designated as refugee-sending nations) through the issuance of green cards.
      Those with green cards are Lawful Permanent Residents (LPRs) of the United States who may apply for citizenship after 5 years and bring their foreign relatives into the U.S. on green cards as well. Refugees are required to apply to adjust to LPR status within 1 year of their admission to the United States. The DHS 2013 report on Refugees and Asylees list the top ten countries, numerically, for refugee admission into the United States as: Iraq, Burma, Bhutan, Somalia, Cuba, Iran, Congo, Sudan, Eritrea, and Ethiopia. More broadly, concerning all immigration, the Migration Policy Institute notes that the U.S. has taken in “about 20 percent of the world’s international migrants, even as it represents less than 5 percent of the global population,”and that 1 in 4 U.S. residents is now either an immigrant or born to immigrant parents.
      The Census projects that another 14 million immigrants will arrive in the United States between now and 2025, easily eclipsing the highest previous historical

• byly-kadi Kamila Dolniak. Juz powstaje kolejny mit ! 18.11.15, 17:21
      Polska terrorystka zwerbowana w roku 2014 przez muzulmanskich bojownikow , probowala wysadzic w powietrze brytyjski samolot podczas rejsu z Londynu do Bostonu. Ladunek wprawdzie nie wybuchl, ale ubrana w kamizelke wybuchowa terrorystka probowala wyskoczyc z samolotu bez spadochronu jeszcze przed eksplozja ladunku. Wladze zastanawiaja sie, dlaczego podejrzana probowala opuscic samolot na wyskosici 33 000 stop, ciagle majac na sobie kamizelke zamiast spadochronu ? Pojawily sie juz podejrzenia, ze podczas treningu w obozie Dolniak nauczyla sie latac I to bez zapasu tlenu.
      www.wcvb.com/news/passenger-on-bostonbound-flight-tries-to-enter-cockpit/36499208
      • przycinek.usa Re: Kamila Dolniak. Juz powstaje kolejny mit ! 19.11.15, 07:44
        co ty za bzdury opowiadasz? Nic takiego nie pisze w tym artykule
        • byly-kadi Sarkazm  19.11.15, 14:17

Tak a propos tworzenia mitow, teorii spiskowych I tym podobnych.
          A Kamilka jak wyjdzie z pudla to bedzie miala 52 lata, BTW.
    • przycinek.usa totalna teoria spisku 19.11.15, 08:20
      dorotka podrzucila zaskakujacy link, znalazlem tam kapitalna informacje:

"The Bataclan, the club targeted in the Paris attacks, has, as the French magazine Le Point pointed out, been a frequent meeting-place for Jewish organizations."

www.nytimes.com/2015/11/14/opinion/to-have-paris-defeat-isis.html?hpw&rref=opinion&action=click&pgtype=Homepage&module=well-region®ion=bottom-well&WT.nav=bottom-well&_r=2
      A to POTWIERDZA moje podejrzenia.
      Czyli teoria spisku na calego. He he he.

A mercedesa nie znalezli. To ja sie teraz zastanawiam - czy ten mercedes nie byl jednym z tych meroli z korpusu dyplomatycznego, co ma pancerz dookola. Jesli tak - to NIGDY tego merola nie znajda. smile

W obecnej chwili mysle, ze ten pierwszy atak na samolot to jednak byl rzeczywiscie teroryzm. Bezsensowny i zaskakujacy. Oczywiscie pewnosci nigdy czlowiek nie ma, ale jest szansa, ze tak bylo i Putina zatkalo na chwile i musial mysli pozbierac.

Ale ten drugi zamach w paryzu - to juz tak nie wyglada.
      No sorry, ale ta historia z mercedesem pachnie mi jedna znana sluzba specjalna zaczynajaca sie na F. I to bylby uklon w strone jaska, ktory mi mowi, ze to jest temat pro propagandowo rosyjski. No prosze mi wybaczyc, ale jest odwrotnie.

• sevenseas Re: totalna teoria spisku 19.11.15, 12:22
        www.timesofisrael.com/jewish-owners-recently-sold-pariss-bataclan-theater-where-is-killed-dozens/
        Nic dziwnego ze się tam spotykali, teatr był własnością żydowskiej pary która go sprzedała we wrześniu tego roku po 40 latach.
      • sevenseas Re: totalna teoria spisku 19.11.15, 14:53

• sevenseas Urwalo post. 19.11.15, 15:10
        Przycinek, jesli zrobili czy stali choc po czesci za tym Rosjanie (FSB) i uzyli powiedzmy jakichs Czeczenow (lub ktos innych chce aby tak to wygladalo)....to znaczy ze ten zamach na Synaju nie byl zadnym zamachem tylko panstwa zaczely uzywac przeciwko sobie terroryzmu i jestesmy w stanie wojny (albo chca sklocic Rosjan i Europe). Zobacz na Iran , dostali S-300. USA dostarcza TOW (bron przeciwpancerna) dla przeciwassadowskich bojownikow, chcieli bron przeciwlotnicza ale nie dostana, bo wtedy rosjanie sprzedadza Syrii s-300. To by tlumaczylo tez, ciezki strategiczny sprzet rosyjski w Syrii, TU-95, TU-22 i pociski cruise. Do tego dochodza te Rosyjskie s-400 kolo lotniska w Latakia. Bo badzmy szczerzy przycinek, PO CO ROSJANOM s-400 skoro oni walcza z IS, a IS NIE MA LOTNICTWA??? Ta cala sytuacja jest grozniejsza niz na sie wszystkim wydaje. Moim zdaniem, wszyscy sie mylimy i ktos chce sklocic Europe z Rosja, bo sie znow zblizyli. Zauwazyles jak cicho siedza NIEMCY???? DLACZEGO??? Niemcy byli wiodaca sila w Europie, a siedza na dupach jak mysz koscielna.....nie maja nic do powiedzenia?? Nie wspieraja Hollanda z jego misja w Syrii??

Do tego mamy plany na euorpejski HUB gazowy w Berlinie (planowany z Rosja), i pierwsze dostawy LNG do europy przez USA...i ten "maly" konflikt interesow jest tutaj niebezpieczny, jest dodatkowa kropelka w morzu obecnych problemow.
        • przycinek.usa Re: Urwalo post. 19.11.15, 16:30
          Mnie sie wydaje, ze zamach na synaju byl po prostu zamachem. Rosja nie miala powodow tego robic. Putin ma wielkie poparcie, Rosjanie popieraja to co robi, on nie mial motywu do tego, zeby szukac wewnetrzego uzasadnienia do takiej wojny. Zewnetrznie tez nie musi sie martwic, bo to nie sa panstwa NATO. On moze tam wjechac czolgami jutro i nikt mu slowa nie powie. Kwestie wysylki broni sa niezwiazane z zamachami. Zreszta po co Rosja ma sprzedawac assadowi S300, skoro wyslali juz S400? Instalacja kolo latakii, to jest tylko jedna, gdzie sie zdjecia przedarly, a skad wiesz, ze nie ma wiecej? Przeciez ich wojsko ma w tej chwili prawdopodobnie najlepsze rakiety przeciwlotnicze na swiecie. Wczesniej israel atakowal syrie co jakis czas. Co kilka tygodni jakis samolot wlecial spuscil bomby i tylko dziennikarze sie chowali po piwnicach hoteli ze strachu. A slyszales, zeby cos takiego ostatnio zrobili? Nie.

Tym bardziej zachod nie mial motywu wysadzac Rosji samolotu. Po co? Aby ich sprowokowac do interwencji, przeciw wlasnym "bojownikom"?

Ten zamach na Synaju w mojej ocenie nikomu sie nie oplacal.
          Tylko jacys debile mogli to zrobic. A zamach w Paryzu to inna kategoria wagowa.

"Moim zdaniem, wszyscy sie mylimy i ktos chce sklocic Europe z Rosja, bo sie znow zblizyli."

A na jakiej podstawie te wnioski?
          Mnie sie wydaje, ze Rosja przerwala wlasnie swietnie rozwijajacy sie plan rozwalania bliskiego wschodu. Jestesmy na etapie obejmowania sie Francuzow i Rosjan przed jupiterami, a Rosji z Niemcami po kryjomu. Mysle tez, ze ktos tam, co to wszystko organizuje - zupelnie sie nie spodziewal takiego oporu i takich bombardowan dywanowych. Oni po prostu maja mlodych analitykow, ktorzy nie spodziwali sie takiej odpowiedzi. Im sie wydaje, ze tylko zachod jest badass a reszta swiata to barany.
          No to sie okazalo, ze Rosja nie gorsza.

I tak, to jest wojna w bialych rekawiczkach.
          Ja mysle, ze Rosja ma dwa kraje na celowniku.
          Pierwszy kraj to arabia saudyjska, a drugi - israel.
          Putina swiezbi reka, zeby pociagnac za cyngiel.

Ale Putin jest madry gosc i bedzie chcial oba te cele rozwalic rekami Iranczykow.

"jak cicho siedza NIEMCY???? DLACZEGO??? Niemcy byli wiodaca sila w Europie, a siedza na dupach jak mysz koscielna.....nie maja nic do powiedzenia?? Nie wspieraja Hollanda z jego misja w Syrii??"

Niemcy nieglupi i w przeciwienstwie do niesioloskiego z PO milcza caly czas.
          Trudno sie dziwic, skoro maja zainwestowane miliardy dolarow w produkcje eksportowa do USA. W swietle tych wszystkich wydarzen nabieram pewnosci, ze te problemy z emisjami volkswagena to nie jest przypadek. Niemcy nie beda sie odzywac.
          Niemcy wiedza, ze sa na celowniku, to jest dla wszystkich oczywiste. Tak jak w tym wideo tego rosyjskiego dziennikarza, ktory sie nabija z europy i mowi, ze ktos za cudza forse przerzuca bojownikow do Niemiec - tylko i wylacznie. Niemcy maja na pewno pelno w portkach.
          • sevenseas Re: Urwalo post. 19.11.15, 18:14
            Ja nie napisalem ze to Rosjanie zrobili Synaj wink Ja napisalem ze to Rosjanie mogli "pomoc" w tym treningu w Paryzu, w koncu w ten dzien byl symulowany muliti site attack. I zrobili to z zemsty, ale nic...to tylko moje gadanie.

Nie wierzysz? To popatrz na ten film i powiedz mi czy widzisz tutaj jakichs profesjonalistow, czy jakichs amatorow? Lub co gorsza jakis teatr dla gaawiedzi. Jesli tak to swiat sie okazal rozowym balonem ktory wlasnie peka bo elytom potrzeba takiego "przedstawienia".
            Jeszcze jedno, to auto z tego filmu nie ma xenonowych swiatel (a ten mercedeso podobny samochod z innego filmu tak)....i dlaczego wypusza je daily mail??? A nie francuska TV, albo rzad??...Rozumie ze DSGS wpadlo do tej cafe po nagranie, a oni im powiedzieli zaraz wam zrobimy kopie, albo lepiej, nie damy bo sprzedajemy ten material gazecie w UK wink

www.youtube.com/watch?v=X6z3bJ_GVtQ

" Zreszta po co Rosja ma sprzedawac assadowi S300, skoro wysla
            > li juz S400?"

Nie ma wiecej, bo by o tym trabil NYT, WSJ ...ze Rosjanie beda/chca zaatakowac samoloty koalicji. Druga sprawa - widzielibysmy bron przeciwlotnicza w rekach opozycji asadowskiej (od USA), a rakiet ziemia - powietrze nie maja, albo Pentagon by mowil ze dostana. Wiec moim zdaniem jest tylko bateria lub wiecej ale na lotnisku. A jak rosjanie dadza/sprzedadza Assadowi S - 300 to zaden samolot NATO tam nie bedzie latal, a lataja.
            Pozatym Rosja oficjalnie nie jest w stanie wojny w NATO, a Syria jak najbardziej. Wiec jest roznica, kto ma te rakiety i kto nimi operuje, nie??

"A slyszales,
            > zeby cos takiego ostatnio zrobili? Nie. "

Nie robia tego ostatnio bo ten jeden s-400 wystarczyl, a moze powod jest zupelnie inny...np. ten:

www.mintpressnews.com/russia-blocked-israeli-military-fights-over-syria-lebanon/210449/

Ten S-400 ma zasieg aby uderzc w kazdy cel w odleglosci 400km od Latakii.

"Tym bardziej zachod nie mial motywu wysadzac Rosji samolotu. Po co? Aby ich spr
            > owokowac do interwencji, przeciw wlasnym "bojownikom"?"

Ta interwencja juz trwala, potem spadl samolot i wszedl ciezki sprzet dalekiego zasiegu.

"Oni po prostu maja mlodych analitykow, ktorzy nie spodziwali
            > sie takiej odpowiedzi. Im sie wydaje, ze tylko zachod jest badass a reszta swi
            > ata to barany.
            > No to sie okazalo, ze Rosja nie gorsza. "

Nie, wydaje mi sie ze nie doceniasz ludzi, nic takiego nie ma miejsca. Juz nie raz, czy dwa, Ameryka to udowodnila.

"A na jakiej podstawie te wnioski"

Na takiej ze USA zawsze sie bala takiego obrotu sprawy, i jest to tak naprawde jedyne i naturalne zagrozenie dla Ameryki.

Jednak, musze podkreslic, ze ta cala historia z mojej strony to jest czysta spekulacja. Nie bede bronil tez tezy bo naprawde nie wiem, mysle ze sytuacja jest bardzo dynamiczna i wiele sie wkrotce dowiemy.

"I tak, to jest wojna w bialych rekawiczkach.
            > Ja mysle, ze Rosja ma dwa kraje na celowniku.
            > Pierwszy kraj to arabia saudyjska, a drugi - israel."

Arabia Sudyjska, jak najbardziej sie z tym zgodze. Izraela sie nie odwaza narazie ruszyc. Spotkalo by sie to z jakims ruchem ze strony USA. Jak narazie bliski wschod sie "pali", a Izrael jakos sie tym nie przejmuje, nie mowi nikt zeby uspokojic sytuacje bo to zagraza ich egzystencji. Zawsze tak gadaja, a teraz cisza. Nie jest to dla Ciebie podejrzane??

"Ale Putin jest madry gosc i bedzie chcial oba te cele rozwalic rekami Iranczyko
            > w."

Narazie jest na to za wczesnie, Iran sie odwazy nikogo atakowac bez wsparcia militarnego z Moskwy.

" Niemcy
            > maja na pewno pelno w portkach."

A ja mysle ze Niemcy dobrze wiedza co robia i najlepszym wyjsciem jest teraz czekac na rozwoj sytuacji, a Polska powinna robic to samo, stac z boku. Niech sie inni napier^^^^^^.

Ja mysle ze powinnismy sie zastanowic nad tym CO ZMUSI europe do budowy gazoportow.
            • sevenseas Re: Urwalo post. 19.11.15, 21:14
              "DSGS"

Oczywiscie milo byc DGSI.
    • lastboyscout Re: Paryz raz jeszcze 19.11.15, 17:33

Czytam was i nieco gubie sie a lubie konkretnie.

Uporzadkujmy wiecwarianty chocby byly najbardziej absurdalne opcje:

1. Panstwo Islamskie dokonuje zamachow aby
      a) zawladnac Europa, swiatem
      b) zmusic uchodzcow do powrotu prowokujac Unie do zamkniecia granic

2. Francja/inni dokonuje zamachow aby pod tym pretekstem pozbyc sie juz zamieszkalych i nieprzydatnych emigrantow/zmniejszyc szalony druk euro na zasilki i bezpieczenstwo wewnetrzne a wiec pieniadze bez pokrycia.

3. Niemcy dokonuja zamachow aby doprowadzic do:
      a) juz jawnego przejecia zarzadu Unia
      b) pod tym pretekstem rozbicia Unii a przynajmniej do zmiany jej formy zachowujac swoje przywileje, odbierajac je innym.

4. Rosja dokonuje zamachow (rownoczesniej atakujac Panstwo Islamskie) aby zdestabilizowac Unie, ulatwic sobie ekspansje terytorialna.

5. Zydzi dokonuja zamachow aby zmusic swiat do zneutralizowania ich naturalnych wrogow cudzymi rekami.

6. Amerykanie ... uuuu tutaj jest cala gama opcji, z ktorych moga czerpac korzysci, duza czesc powyzej.

---
      www.youtube.com/watch?v=JVkQ7Vve8BI
      • byly-kadi Ja obstawiam. 19.11.15, 18:17
        lastboyscout napisał(a):

>
        > Czytam was i nieco gubie sie a lubie konkretnie.
        >
        > Uporzadkujmy wiecwarianty chocby byly najbardziej absurdalne opcje:
        >
        > 1. Panstwo Islamskie dokonuje zamachow

Bo lubi zabijac i to jest jego cel. Zabijanie ludzi cywilizowanych, nie- pastuchow.
        Doprowadzilo do tego wiele czynnikow ale to nie w tym temacie.
        Mnie zastanawia co innego przy tej okazji: Nie ma zadnych danych nt. ilu arabow zabili Rosjanie czy francuzi w nalotach. Jak pierdyknelismy w autobus czy szkole w Iraku, Afganistanie to huk byl na caly swiat. A tu kompletna izolacja. Albo ataki sa kompletnie do doopy albo to ich "panstwo" nie liczy sie z nikim, niczym i zyje w calkooeitym odcieciu od swata.
      • sevenseas Re: Paryz raz jeszcze 19.11.15, 20:45
        1. www.youtube.com/watch?v=e_mPrhwpZ-8

2. Nie po to wpuszczali setki tysiecy zeby ich wyrzucac. Ten pomysl ich zdaniem byl dobry bo demografia mowi prawdziwym darmozjada/pasozytom ze ich czasy mijaja i nie bedzie juz systemu ktory by za tych darmozjadow by placil. Gawiedzi sprzedali multikulti i tolerancje, bo to gawiedz i tak bedzie za wszystko placic jak sie ten eksperyment "solidarnosci" europejskiej nie powiedzie.

3. Niemcy nie maja na to jaj, aby cos takiego przeprowadzic - zamachow. A na powaznie, nie maja do tego mozliwosci. Ich wywiad po prostu nie istnieje na bliskim wschodzie. Juz my Polacy jestesmy tam glebiej niz oni. Rozbicie Unii nie jest im na reke, jakby chcieli to juz by bylo po Grecji i innych. Ja jedak mysle ze chca ja ZA WSZELKA cene utrzymac..EBC QE...Czechy potejamnie przechodza przez ERM2...nie wierzycie to sobie sprawdzcie kurs EURCZK...Niemcy chca wiekszej nie mniejszej Unii.

4. Rosja musiala by byl glupia gdyby destabilizowala swojego zywiciela...Rosja chce ekspansji jej wplywow, a raczej INTERESOW w EU i Niemcy beda ich naturalnym partnerem...naturalnie Francji i UK NIE moze sie to podobac.

5. Jak najbardziej, mamy wymieniac kto obstawia wazne stanowiska w USA i nie tylko?? Oni sa malym krajem, a chca byc duzo wiekszym. Ekspansja jest dla nich rzecza obiecana im przez Boga wink

6. I jak zwylke zostaje moj ulubiony, hegemon co udaje rannego i slabego. Dzis mowi ze nie wie o co chodzi, udaje ze nie wie co sie dzieje. Sa nawet tacy co przestawiaja ze to Chiny sa dla nich zagrozeniem, hehe...moze za 50 - 100 lat. Ale nie teraz. Po prostu NIE MA OBECNIE innego kraju, z zapendami, mozliwosciami i zasobami jakie posiada USA. Wiec ten wybor jest dla mnie normalny, jesli jestes duzy to chcesz byc wiekszy nie mniejszy. Trzeba podreperowac bilans handlowy USA i juz sie zrobi lepiej, dla nich i naturalnie dla innych. Jednak aby do tego doszlo, MUSI BYC ZLE i nie ma innego wyjscia. JAk podreperowac bilans handlowy USA, musieli by miec cos czego potrzebuja i nie maja inni.

Na poczatek, mam cos w nadmiarze czego potrzebuje Europa, a duzo innych ma cos co potrzebuje ja (choc moge uzyc swojego). Europa potrzebuje tez czegos innego czego takze mam w nadmiarze, ale nie mam no to rynku w Europie. Rynek w Europie na to moje w nadmiarze ma Rosja. Europa potrzebuje czegos co ma takze bliski wschod i nikt inny OPRUCZ USA tego nie ma (w nadmiarze), ale USA nie chce (udaje) tego sprzedac. Udaje bo USA swojego nadmiaru nie potrzebuje bo ich przemysl dziala na czyms innym wink Wstawic GAZ, light sweet crude i sour oil.

Amerykanski przemysl inwestowal wiele kasy aby mogli uzywac ciezkiej taniej sour crude, ktorej jest pod dostatkiem. Poprzez inwestycje lupkowe, USA nie tylko ma pelno gazu LNG, ale takze NADMIAR ropy lekkiej slodkiej i drogiej ktorej potrzebuje miedzyinnymi Europa. Jesli bliski wschod zacznie sie "palic" to te europejskie dostawy ropy beda niebezpiecznie drogie, i trudne. Oczywiscie cena tej ropy wtedy bedzie inna. Z drugiej strony mamy probe budowania sojuszu gazowego miedzy Rosja i Niemcami (czyli EU). Nie tylko USA, ale Francji i UK sie nie bedzie podobac TAKZE TAKA pozycja Niemiec.

Wiec uwazam ze AMERYKA ma plany, plany ktore uderza w Europe, Rosje, a takze posrednio Chiny. Jak sklocic Europe z Rosja, i uderzyc w Chiny, bez bezposredniej Amerykanskiej interwencji militarnej najlepiej aby "nie bedzie nas tam od poczatku, ale my ta wojne zakonczymy" ???? To zostawiam wam, JEDNAK to jest tylko moja teoria. Ameryka MUSI odzyskac rentownosc jesli chce sie liczyc, a innej drogi jak AMERYKANSKI boom na surowcach narazie NIE WIDZE.

Tada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka