Dodaj do ulubionych

Dojna zmiana: Ocenzurują festiwal w Opolu?

04.06.16, 11:05
Już tylko Kiler,
Polska w ruinie
Siedzę na minie
Kiedy to minie?
Same zakręty
Kiler wyklęty
Kiler skazany
Na dobre zmiany
Czy to dla sportu
Lepszego sortu
w tej kategorii
nowej historii
jak naród Polan
powstaje z kolan
i łuk triumfalny

Za rządów PIS jak w PRL- Polacy walczą humorem, żartem, piosenką z propagandą jedynej słusznej partii rządzącej.

Kuba Sienkiewicz z zespołem Elektryczne Gitary występując na festiwalu Opole 2016 zaśpiewał piosenkę "Kiler". Zmienił jednak część tekstu dopisując słowa o PiS-owskiej "dobrej zmianie". - Irytuje mnie nazywanie oponentów komunistami i złodziejami. Nie podoba mi się styl uprawiania polityki w Polsce, więc o tym zaśpiewałem - mówi wokalista:

opole.wyborcza.pl/opole/1,35086,20182695,opole-2016-prl-byl-krajem-kwitnacej-aluzji-teraz-zaczyna.html#Czolka3Img
Czy Elektryczne Gitary jeszcze kiedykolwiek wystąpią w Opolu?
Wydaje się niemal pewne, że za rządów "Dojnej zmiany" już nie, a ich występy- podobnie jak w przypadku niektórych kabaretów- szybko znikną z TVPiS.. Cenzura musi być.

Obserwuj wątek
    • wolna.wola Re: Dojna zmiana: Ocenzurują festiwal w Opolu? 04.06.16, 20:25
      Prześladowania Sienkiewicza istnieją wyłącznie w głowie Szanownego. Publiczne obciążanie innych własnymi urojeniami to znana i dobrze opisana jednostka chorobowa. Proszę ważyć własne wypowiedzi na forach internetowych bo za sprawą nowej ustawy inwigilacyjnej, PiS powiąże pseudonim "rafal106" z właściwym numerem PESEL i trafi Szanowny do pensjonatu w Tworkach razem z liderem Elektrycznych Gitar.
      • zimna-wodka Re: Dojna zmiana: Ocenzurują festiwal w Opolu? 04.06.16, 22:29
        Sienkiewicz jest doktorem neurologii. To nie psychiatria ale blisko.
        A tak w ogóle to straszenie psychiatrykiem jest głupie. Pisdzielce musiałyby zamknąć 2/3 społeczeństwa, c.a. 25 mln ludzi. To dość trudne. Bardziej realny jest ruch w drugą strone.
        A jeszcze bardziej w ogóle - takie straszenie to czyste skurwysyństwo. Albo kurewstwo - jeśli wolisz. W sam raz pasuje do pisdzielskiej mentalności.
      • rafal106 Re: Dojna zmiana: Ocenzurują festiwal w Opolu? 04.06.16, 22:52
        wolna.wola napisał:

> Prześladowania Sienkiewicza istnieją wyłącznie w głowie Szanownego. Publiczne o
        > bciążanie innych własnymi urojeniami to znana i dobrze opisana jednostka chorob
        > owa. Proszę ważyć własne wypowiedzi na forach internetowych bo za sprawą nowej
        > ustawy inwigilacyjnej, PiS powiąże pseudonim "rafal106" z właściwym numerem PES
        > EL i trafi Szanowny do pensjonatu w Tworkach razem z liderem Elektrycznych Gita
        > r.

Urojenia/ rzekome zamachy/spiski/donosy/teczki z czasów PRL- to akurat domena wyznawców prezesa.

A zatraszanie i nazwijmy to po imieniu- zwierzęcy hejt- to główna (jeśli nie jedyna) ich broń.

Sienkiewicz i ogółem- Elektryczne Gitary wielkiego już rozgłosu nie potrzebują- oni już zrobili swoje, są jedną z legend polskiej muzyki i nikt im tego nie zabierze.

A wyznawcy PIS panikują- bo boją się, że ich własny, alternatywny świat upadnie i któregoś dnia nie będzie już Tuska ani PO ani nikogo, na kogo będzie można zwalić winę za własną nieudolność i każdą kolejną porażkę.

PS. wolna.wola, prześladowania Sienkiewicza to wyłącznie twoje urojenie.
        Ja pisałem jedynie o cenzurze w kontekście usunięcia go z anteny TVPiS/ usunięcia go z festiwalu w Opolu tongue_out
        Tak trudno przeczytać ze zrozumieniem kilka prostych zdań? tongue_out

• pepe49 Re: Dojna zmiana: Ocenzurują festiwal w Opolu? 04.06.16, 23:16
          Jak by było fajnie, cieplej, gdyby po zniknięciu Siary z medjów Dojnej Zmiany rafal106 napisał kilka słów.
          Może jednak wtedy napisał? Może przypomni?
    • pepe49 Czy wróci dojna zmiana? 04.06.16, 22:58
      Za rządu PO człowiek miałby już założone podsłuchy na wszystkie telefony w rodzinie, założoną sprawę i przydzielonego funkcjonariusza ABW do obserwacji.
      Zakaz występowania w każdej telewizji (bo TVN i Polsat nie odstawały od państwowej w popieraniu władzy) byłby oczywisty.

Wytwórnie muzyczne i samorządowe "instytucje kultury" nie chciałyby iść na udry z władzą i p. Kuba Sienkiewicz mógłby grać wyłącznie w wynajętych prywatnie salkach.
      A może i znaleziono by jego ciało za kilka lat w bagażniku pod supermarketem, jak p. Ratajczaka.

Warto nie amputować sobie pamięci.

Uwaga! Dojna zmiana 2007-15 może wrócić!
      A dojący bardzo nie lubią śmiechu i pokazywania palcem. Ciszę lubią.

*

Unia Europejska musi być zakończona.
      Wcześniej Polska powinna z tego wystąpić.
      • zimna-wodka Re: Czy wróci dojna zmiana? 04.06.16, 23:25
        E tam, podsłuchy. Zostałby rozstrzelany. Wszyscy wiemy, że PO rozstrzeliwała kabareciarzy, muzyków i wszelkiej maści wyrobników kultury. Ale przed egzekucją Tusk i Schetyna zrywali im paznokcie. Niektórych jednak tylko okaleczono i zostawiono przy życiu (a raczej marnej wegetacji)
        Taki Pietrzak czy Wolski. Peło amputowała im mózgi i wypchała czaszki słomą. Na szczęscie pisdzielcom to nie przeszkadza i kreują ich na wieszczów.
        Na szczęście barbarzyństwo pelo mamy za sobą i rządzi światły, miły i tolerancyjny Kaczorek.
    • pepe49 Post Scriptum: Kiler 04.06.16, 23:03
      A tak mi się przypomniało. Był taki aktor, jest nawet, żyje. Siara na niego mówili, Kiler Siara mówił do niego.
      Ten Siara PO skrytykował, czy inny PSL.
      I jak zniknął z medjów, tak kamień w wodę. Kto to jest Siara?

Taak, Dojna Zmiana nie znosiła krytyki.
      Śmiechu.
      I nie będzie znosiła, kiedy wróci.

*

UE..
      .. jest nudna
    • invis-ible Re: Dojna zmiana: Ocenzurują festiwal w Opolu? 05.06.16, 00:06
      Rewiński by mu powiedział co o nim myśli ...nie nagrali nic od wielu lat to choć im trochę grosza teraz wpadnie co za ch.j wywalam jedyna płytę jaką mam niech śpiewa a nie uprawia swoje wizje polityczne ,jako muzyk gram w kapeli gdzie mamy odmienne poglądy polityczne z kolegami ale na próbach jesteśmy jednością i tak powinno zostać.
      • rafal106 Re: Dojna zmiana: Ocenzurują festiwal w Opolu? 08.06.16, 22:18
        Zgodnie z przewidywaniami..... w ciągu 24 godzin od pojawienia się materiału na Youtubie, na wniosek TVP (naruszenie praw autorskich do treści audiowizualnych ??) wideo zostało zablokowane tongue_out

Po czym wczoraj ponownie je odblokowali. Najwyraźniej imperator Kurski zdał sobie sprawę, że internet trudniej ocenzurować niż ramówkę TVPiS, a zablokowanie jednego materiału spowoduje, że zostanie on udostępinony ponownie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka