Dodaj do ulubionych

kupilem funty

28.06.16, 07:37
Na chlopski rozum - na tym zamieszaniu elity stracily ogromne pieniadze. Ta cala bogata holota wierzyla swiecie, ze wybory wygraja, a jak nie - to sfalszuja a i tak oni na tym zarobia.
I okazalo sie, ze tym razem Soros na funcie utopil mase forsy.

A gdzie ma ten funt spadac, skoro spadl juz tyle?
Jeszcze niedawno byl po 1.71 a teraz 1.33 - przeciez to jest zart.

Ja mysle, ze te elity maja takie straty, ze oni calkiem zglupieli. Po prostu insiderzy, ktorzy nigdy nie traca, nagle dostali w leb, bo im obiecali wygrane referendum, a tu sie okazalo, ze na referendum nie bylo mocnych. Jak PiS w Polsce. Wygrali, choc wszyscy naokolo im przeszkadzali.

Zatem nie ma co sie dalej zastanawiac, Brexit jest i bedzie dobry dla Brytyjczykow i nie ma sie co martwic co bedzie, tylko kupowac te cholerne funty jak tanie. Nie?

Ale co sie dalej stanie - to oczywiscie pojecia nie mam. Moze pojda, a moze spadna?
Trudno powiedziec, ale takie szanse na wzrost jak teraz, to chyba nie bylo przez kilka ostatnich lat. Dolar mocny i nie ma ochoty sie umacniac, a funt slaby i nie ma ochoty spadac.
Czyli dlugie. Funt sie umocni - jak nie dzisiaj, to jutro. Funt sie odbije.
Obserwuj wątek
    • byly-kadi Re: kupilem funty 28.06.16, 12:50
      przycinek.usa napisał:

> Czyli dlugie. Funt sie umocni - jak nie dzisiaj, to jutro. Funt sie odbije.

Ale jak kupiles, papier ??
      Nigdy inaczej nie kupowalem walut smile
      • przycinek.usa Re: kupilem funty 28.06.16, 16:19
        Nie. Pare GBP/USD.
        • byly-kadi Re: kupilem funty 28.06.16, 16:57
          przycinek.usa napisał:

> Nie. Pare GBP/USD.

Mam miejsce na 2% powyzej spoot cash to cash, Jeden problem- zostalo im dzis rano w kasie 8 funtow ............
          • przycinek.usa nie spiesz sie juz 30.06.16, 15:17
            jak masz takie swietne miejsca, to ja bym sie nie spieszyl. Zwlaszcza, ze oni cos tam kombinuja w tym UK - Boris Johnson ma chyba siano w glowie, przestal nagle chciec byc premierem i funt nagle dostal czkawki. Nie moze sie zdecydowac, czy isc od tego w gore, czy w dol. To jest bardzo zla wiadomosc dla funta, ze unijna opozycja nie moze sie zebrac w sobie i prowadzic rozsadnej polityki gospodarczej. No i funt zglupial od tego. Mnie sie wydaje, ze skoro nie powiodlo sie przebicie 1.35 - to ono sie moze nie powiesc i zamknalem pozycje.
    • der-chef Re: kupilem funty 30.06.16, 16:52
      Też kupiłem dwa funty smalcu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka