Dodaj do ulubionych

Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024

23.12.24, 13:17
...przeżywam w podwójnej żałobie i przekonaniu, że te święta mam solennie w d..pie. Z zaskakującym mnie samą spokojem przyglądam się powszechnej bieganinie i czuję dużą ulgę, że mogę stanąć z boku.

Wy, którzy spędzacie ten czas z rodziną zastanówcie się, ile jest prawdy w świątecznej atmosferze. Jeśli ją rzeczywiście znajdujecie - to Wam i tylko Wam: wesołych Świąt! Reszta niech po prostu przetrwa konfrontację przy stole smile

Gdyby ktoś chciał trochę atmosfery:

youtu.be/_Y6ycHB99Lo?list=PLvp2PYHf6VJ3irsWVHjosqJU2wBrMV4pm
Obserwuj wątek
    • monalisa2016 Re: Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024 23.12.24, 14:13
      Jak bedziesz grzeczna smile, smile pozycze ci pogodnych, zdrowych Swiat Bozego Narodzenia.
      Dla mnie, dla mojej rodziny maja swieta zawsze znaczenie. szczegolnie Wigilia.

Wesolych swiat ci nie porzyczylam, biore wzglad na twoja podwojna zalobe.

Bylam na drobnych zakupach (z wzgledu na swiezosc produktu)w wielkim supermarkiecie, strasznie duzo ludzi, parkingow brak, dlugie kolejki do kasy, nie, nie takie zakupy w takich okolicznosciach to nie dla mnie.
      • dorota_333 Re: Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024 23.12.24, 18:07
        Dziękuję za życzenia.

> Dla mnie, dla mojej rodziny maja swieta zawsze znaczenie. szczegolnie Wigilia.

To jest wersja oficjalna, panująca w większości rodzin i w obiegu powszechnym. Życzę, żeby była ogólnie zbieżna z rzeczywistością smile
    • zimna-wodka Re: Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024 23.12.24, 15:17
      Podwójna żałoba.... W innym wpisie operacja i ordynator... Kiepsko.
      Ale jednak życzenia - spokojnych świąt, relaksu i pewnej zadumy. Może nie nad chrześcijańskimi obrzędami ale nad przemijaniem. Bo wszystko przemija, każdy ból też.

Trzym się!
      • dorota_333 Re: Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024 23.12.24, 18:20
        Kiepsko rzeczywiście było, ale to już za mną. Miałam w tej lawinie złych zdarzeń jednak trochę szczęścia: gdyby na przykład podróż karetką do szpitala przytrafiła się w momencie, kiedy jeszcze opiekowałam się Mamą (zaawansowany Alzheimer), to byłaby sytuacja naprawdę trudna. Muszę przy tym przyznać, że szpital powiatowy dał radę; wszystko było perfekcyjne.

Refleksje nad przemijaniem mam bardzo bogate smile Ale i tu masz rację: ból też przemija, trzeba sobie dać czas, co obecnie właśnie robię. W ciszy i spokoju.

Generalnie mam takie przekonanie, że jeśli siadasz do stołu wigilijnego z jedną przynajmniej osobą, którą mocno kochasz, to warto. Inaczej szkoda zachodu. Dlatego grzecznie odmówiłam Francuzkom i rodzinie krajowej.

Jestem mocno zdeterminowana, żeby być jednym z tych ludzi, którzy najgorsze zdarzenia potrafią zmienić w złoto smile Skupiam się nad powrotem do pełnej formy. Jeśli macie jakieś rady, to chętnie wysłucham.

Tobie też życzę zdrowia, bo też miałeś perypetie. Trzymmy się.
        • monalisa2016 Re: Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024 23.12.24, 19:45
          dorota_333 napisała:

> Jestem mocno zdeterminowana, żeby być jednym z tych ludzi, którzy najgorsze zda
          > rzenia potrafią zmienić w złoto smile Skupiam się nad powrotem do pełnej formy. J
          > eśli macie jakieś rady, to chętnie wysłucham.
          >
          > Tobie też życzę zdrowia, bo też miałeś perypetie. Trzymmy się.
          >
          >

Rozumiem twoje uczucie jak i determinacje, kazdy z nas wczesniej czy pozniej dzieli ten sam los z toba, co nas nie zabije to nas wzmocni. Wiem, wiem trwa to dlugo ale przyjdzie dzien ze ten bol utraty kogos bliskiego minie, znaczy pamiec bedzie zawsze ale mniej bolesnie. Na to nie ma lekarstwa ani rady, pomysl nie jestes sama. Trzymaj sie, glowa do gory badz dobrej mysli.
    • kadilak WEsolych Swiat, zdechlaki ;) 23.12.24, 19:19
      Tylko KAdi mlodszy i zdrowszy.....
      Urolog, po wyjeciu mi palca z dupy, patrzyl na wyniki i nie mogl sie nadziwic ze w tym wieku PSA z roku na rok mi maleje smile
      Coraz lepsze wyniki badan krwi tez, wszystko, cholesterol, wartoba, jak nowe?
      No, kto zgadnie dlaczego?
      Tak,zgadliscie - 3 X Covid-19 i zadnych szczepionek. Zgadliscie .
      Watroba jak u malolata, mimo wychlanych tysiecy litrow alkoholu !
      • dorota_333 Wesołych, zdechlaku 23.12.24, 19:29
        ...palec urologa w d..pie jak widać zmienia perspektywę. A jeśli wierzysz, że to trzykrotne przejście Covid bez szczepień Cię uzdrowiło, to... wierz dalej.
    • lastboyscout Re: Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024 23.12.24, 22:04
      Szczesliwego Bozego Narodzenia i pomyslnego nowego roku dla wszystkich.

P.S. Na pewno, rozowym, wymarzony/wybrany przez nich,
      Rozowy Gwiazdor
      przyniesie wkrotce wiele prezentow !
      • dorota_333 Re: Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024 23.12.24, 22:44
        Skupienie na Tusku w przeddzień Wigilii? Wesołych Świąt.
        • lastboyscout Re: Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024 23.12.24, 23:00
          Skupienie na Tusku w przeddzień Wigilii?

To Tusk teraz nie robi u was, liberalow, za Boga ?

Bo to jednak zalosne aby liberalowie, Tusk swietowali katolickie Boze Narodzenie.
          • dorota_333 Re: Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024 24.12.24, 10:27
            > Bo to jednak zalosne aby liberalowie, Tusk swietowali katolickie Boze Narodzenie.

Toteż nie świętuję.
            • lastboyscout Re: Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024 24.12.24, 16:19
              Toteż nie świętuję.

To i ja nie o tobie, babolu.
              Mowie ale Tusku i liberalach:

To Tusk teraz nie robi u was, liberalow, za Boga ?

Bo to jednak zalosne aby liberalowie, Tusk swietowali katolickie Boze Narodzenie.

To ty jakas popierdzielona i nietuskowa jestes bo twoj list farbowany Boze Narodzenie swietuje
              i
              nawet w swieta koledy spiewa !

Następnie premier zaintonował kolędę "Wśród nocnej ciszy".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31569735,wigilijne-posiedzenie-rzadu-i-zyczenia-od-premiera-w-domach.html#do_w=46&do_v=1118&do_st=RS&do_sid=1017&do_a=1017&s=BoxNewsImg8&do_upid=1118_ti&do_utid=31569735&do_uvid=1735032707492
              • dorota_333 Re: Wesołych Świąt. Boże Narodzenie 2024 24.12.24, 21:16
                Pluje jadem. Znaczy się: Polak - katolik.
        • kadilak A dlavzego nie? 24.12.24, 00:08
          dorota_333 napisała:

> Skupienie na Tusku w przeddzień Wigilii? Wesołych Świąt.
          >

No a na.kim ??

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31568512,oburzenie-po-wpisach-platformy-obywatelskiej-szybko-usunieto.html#s=forYou
          • dorota_333 Re: A dlavzego nie? 24.12.24, 10:30
            > No a na.kim ??

Na sobie. I swojej relacji ze światem.

A Zandberg to inny temat. W wyborach 2015 koncertowo rozwalił Lewicę, co umożliwiło taki sukces PiS. Tak że ma swoje zasługi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka