Dodaj do ulubionych

Rosjanie dostali kopniaka w Armenii

08.06.26, 16:38
...wybory parlamentarne wygrała (61 głosów w 101-osobowym parlamencie) proeuropejska partia Umowa Społeczna kierowana przez Nicole Paszyniana. Jego najpoważniejszym rywalem był rosyjski miliarder i współpracownik FSB. Ormianie wolą być bliżej Europy i cywilizacji niż Rosji, jak widać.

To dobra wiadomość, ale budzi pewne refleksje. Wygląda na to, że w tej chwili najmocniejszym punktem oparcia Rosji w Europie pozostaje Polska. Paradoksalnie.

Największa partia opozycyjna ma co prawda Boga, honor i Ojczyznę na ustach, ale model rosyjski w sercu. Niedawno Kaczyński udzielił wywiadu - całkowicie bez echa publicznego, a szkoda - w którym z dużym zrozumieniem odnosi się do powiązań rosyjskich Orbana. Wg Kaczyńskiego Orban nie miał innego wyjścia jak związać się z Moskwą z powodu zależności surowcowej Węgier od Rosji. Piękna optyka i jak doskonale odzwierciedla polską rację stanu.

Pozostałe partie opozycyjne - obie (a właściwie obie trzy) Konfederacje to niemal jawna opcja prorosyjska i antyeuropejska. Balansująca na granicy bezczelnej jawności prorosyjskich sympatii, szczególnie Konfederacja Brauna.

No więc nie jestem pewna, że nasz kraj pozostanie w Europie po przyszłorocznych wyborach. Choć mam taką nadzieję.
Obserwuj wątek
    • zimna-wodka Re: Rosjanie dostali kopniaka w Armenii 08.06.26, 20:36
      Sympatyczna Armenia nie jest specjalnie liczącym się krajem i Putina zaboli średnio. A jeśli zaboli bardziej to Putin (wiadomo co).
      Za to ew. wyjście z U.E. raczej nie będzie związane z Rosją. Powodem będzie sprzeciw wobec jednowładztwa, uniemożliwienie wendetty i potrzeby propagandy. Nic nowego.
    • szczurek.polny Re: Rosjanie dostali kopniaka w Armenii 09.06.26, 13:18
      > Wygląda na to, że w tej chwili najmocniejszym punktem oparcia Rosji w Europie pozostaje Polska.

Przypomnij mi proszę kto wstrzymał wojskową pomoc Polski dla walczącej Ukrainy?
      • dorota_333 Re: Rosjanie dostali kopniaka w Armenii 09.06.26, 18:16
        No właśnie: kto i kiedy?
      • pepe49 Prośba 10.06.26, 05:19

> Przypomnij mi proszę kto wstrzymał wojskową pomoc Polski dla walczącej Ukrainy?

Proszę o powtórzenie danych co do pomocy dla Ukrainy. Pamiętam rozmowę z danymi, ale nie wiem gdzie jest schowana. Muszę sobie archiwizować co ciekawsze. I będę.

Co do tej rozmowy. Ma sens o tyle, że może ktoś nowy zajrzy i czegoś się dowie. Zwolennicy Pajaca mają jakoś tak, że gdy czegoś się dowiedzą, co im nie pasuje do propagandowej sztancy, zawieszają się jakby na chwilę a potem zaczynają od nowa.
        Różne przykłady. Wyraźniejszy pamiętam gdy pani Dorota zobaczyła zdjęcie Pajaca z palcami w plecach p. Trampa. Nasłuchałem się o fałszerstwie. No bo by ten pan czegoś takiego nie zrobił. Nigdy. A teraz już przyswoiła, jest to dla niej bez znaczenia.
        Pan Sikorski by pisał w Foreign Affairs, że Polska powinna "abandon Silesia", bo Śląsk przeszkadza w reformach?
        Nigdy!
        Pokazałem źródło, zawieszenie, restart, pan Sikorski najlepszym politykiem jest
        (Może i jest. Dla polityka ważna jest konsekwencja; ustawę o języku śląskim wetował już pan Nawrocki. Po prawie 30 latach od artykułu. Może doczekamy jeszcze państwa śląskiego, jeżeli te nieszczęścia z panem Sikorskim w składzie porządzą dłużej).
        Podobnie z pomocą dla Ukrainy. Ukraina niepodległa potrzebna jest niepodległemu państwu polskiemu dla osłony od strony Rosji i wzmocnienia od strony Niemiec. Niemcom jest niepotrzebna. Więc pomoc idzie jak idzie.

Śmieszne są oskarżenia, że PiS chce Polskę wyjąć z U. E. I Platforma i PiS głosują niezłomnie za uczestnictwem. Ale pp Dorota+zw chcą jakoś głosów nagarnąć dla Platformy. OK, chcą to dostaną.
        Ja wybieram pana Brałna, który chce mieć państwo polskie (nawet nie wiem czy chce wyjścia z U. E. Nie lubi pani Lejen. No to będzie ktoś inny i co?).

O te dane proszę.

*

Projekt U. E. musi zostać zakończony.
        Wcześniej opłaca się i warto aby Polska z tego wyszła.

A Platforma?
        Psa masz?
        Dzieci skąd?
        • dorota_333 Re: Prośba 10.06.26, 09:23
          > Ja wybieram pana Brałna, który chce mieć państwo polskie (nawet nie wiem czy chce
          > wyjścia z U. E. Nie lubi pani Lejen. No to będzie ktoś inny i co?).

Śmieszne i nieśmieszne zarazem.
          • zimna-wodka Re: Prośba 10.06.26, 11:37
            "Lejen" jest boskie! (peponazwa, nie osoba!)
        • zimna-wodka Re: Prośba 10.06.26, 11:44
          pepe49 napisał:

> Zwolennicy Pajaca mają jakoś tak, że gdy czegoś się dowiedzą, co im nie pasuje
          > do propagandowej sztancy, zawieszają się jakby na chwilę a potem zaczynają od
          > nowa.
          > Różne przykłady.

Najlepszy z przykładów. Po publikacji zdjęcia jak Duduś i Trump coś podpisywali, przy czym Trump siedział na fotelu a Duduś stał bo nie dali mu nawet taboretu pepe napisał, że to wielki sukces Dudusia bo zdominował Trumpa.

PS. Kurva, pepciu! Ile razy mam ci odpowiadać, że mam psa. Ze schroniska. Ale dzieci mam nie ze schroniska tylko do księdza. Jakby pepe też chciał niech idzie do pobliskiego proboszcza albo do klasztoru. Ksiądz specjalizuje się w chłopcach, klasztor w dziewczynkach (w tym niepokalanie poczętych t.j. rodzonych przez siostrzyczki). Miłej zabawy.
          • zimna-wodka Nie na temat ale nie mogłam 10.06.26, 11:55
            się powstrzymać

https://kwejk.pl/obrazek/4196132/meme-ziobro.html
        • szczurek.polny Re: Prośba 15.06.26, 13:43
          Patrz pan, panie pepe49:

wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32854780,polska-nie-przekazala-mig-ow-ukrainie-tomczyk-przypomnial-warunek.html

Te samoloty mogłyby latać i zabijać Rosjan. Ale rząd Tuska woli żeby zgniły u nas.

Każdego dnia te 14 samolotów mogłoby zabić kilkunastu Rosjan. Każdy Rosjanin nie zabity przez te samoloty może jesienią przyjść do Polski. Każdy Rosjanin zabity na Ukrainie z pewnością do Polski nie przylezie.

A rząd Tuska napisze w raportach: "w latach 2022-2025 Polska przekazała Ukrainie łącznie 14 samolotów MIG-29". Tylko że tych 14 samolotów to było przed 13 grudnia 2023, po 13 grudnia 2023 było zero. Bo lepiej żeby u nas zgniły.
          • zimna-wodka Re: Prośba 15.06.26, 14:58
            Patrz pan, panie gryzoń:

Pana szef, panie gryzoń, pański szef pieklił się, że Migi zostały przekazane bez jego wiedzy i zgody. Bo on jako szef sił zbrojnych będzie decydował o wszystkim. Snus był wkurwiony bo nasze Migi zabijały Rosjan

Teraz afera bo Migi nie zostały przekazane więc jest wkurw, że mogły być przekazane i zabijać Rosjan

Dać źle, nie dać źle.

Na szczęście rząd Tuska coraz mniej przejmuje się Snusem i mam nadzieję, że tak się utrzyma pomimo 1,5 minutowej pogwarki Snusa z Trumpem.
            • szczurek.polny Re: Prośba 16.06.26, 12:02
              Witam, nie powiem że miło wciąż cię znosić wśród żywych.

> Pana szef, panie gryzoń, pański szef pieklił się,
              > że Migi zostały przekazane bez jego wiedzy i
              > zgody. Bo on jako szef sił zbrojnych będzie
              > decydował o wszystkim. Snus był wkurwiony
              > bo nasze Migi zabijały Rosjan

To jest głupota albo celowa dezinformacja. Na bazie doświadczenia zakładam złą wolę i umyślne kłamstwo.

Polska miała 28 samolotów MIG-29 w miarę latających. 14 z nich zostało przekazanych Ukrainie latem 2023 roku. To jakie pretensje o przekazanie lub nieprzekazanie mógł był wtedy mieć pan prezydent Nawrocki? Samoloty te zostały przekazane przez rząd premiera Morawieckiego.

Natomiast wasz kieszonkowy Hitlerek do spółki z Najlepszym Ministrem Spraw Zagranicznych w Historii RP™ nie raczyli informować pana prezydenta o losie pozostałych w Polsce 14 samolotów. A te nie latają (ostatnia wzmianka o krótkim wylocie jednej pary z Malborka nad Bałtyk jest z lutego tego roku) i sobie spokojnie gniją.

Jak wiadomo Najlepszy Minister Spraw Zagranicznych w Historii RP™ przyjaźni się serdecznie ze swoim odpowiednikiem z Federacji Rosyjskiej, Sergiejem Ławrowem. I przekazanie tych samolotów mogłoby pogorszyć relacje między panami. Niezręcznie by było, w końcu samoloty te zabijałyby rodaków Ławrowa. Myślę że tu należy szukać przyczyny.

Samoloty gniją a Polska nie pomaga Ukrainie.
              • zimna-wodka Re: Prośba 16.06.26, 12:31
                Pierdollisz jak pepcio. W 2023 r. to Snus mógł najwyżej kolegom dyskretnych apartamentów użyczać. Piekło o to, że daliśmy zrobił ostatnio.
                A jak wyszło, że niedaliśmy, to zrobił piekło, że nie wie. A jak wyszło, że wie to piekli się że niedokładnie wie.
                Pierdollisz dalej. Że Hitlerek nie chce dać Ukrainie bo uwielbia Ławrowa. Parę dni temu było piekło, że damy Ukrainie z SAFE.

PS. Wrzaski w stylu Adolfa to akurat domena Snusa. Jak to twierdzą snusowi wielbiciele :"ale ciary!!!"

Kompromitujesz się pan, panie gryzoń.
              • dorota_333 Re: Prośba 16.06.26, 12:47
                > Witam, nie powiem że miło wciąż cię znosić wśród żywych.

Jesteś bydlę, ale to już chyba mówiłam.

Zastanów się, smutny bydlaku, czy jest sens używać tak ciężkich stwierdzeń w normalnej, zwykłej rozmowie. Chyba że jako pisowski troll nie potrafisz prowadzić normalnej rozmowy.
                • zimna-wodka Re: Prośba 16.06.26, 14:00
                  Oj tam, zawsze taki był. Jak i całe to towarzystwo.
                  Ale znalazłem miły wierszyk - akurat dla Snusa:
                  https://scontent-waw2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/723527692_2824585377916548_4773423474665551091_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx410x489&ctp=s410x489&_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=bd9a62&_nc_ohc=UhDztUZaWWgQ7kNvwFynwdX&_nc_oc=Ado2thNuyr-wnWsR8jEeY7IBIkXaFH3VBhqk_7rltHFXxwIHDSry8yXoaBavFpiJqv0&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-waw2-1.xx&_nc_gid=Y7Dtjr7VXFMydW0k_znwlg&_nc_ss=7b2a8&oh=00_Af-YgTnZDFpb976SIn1KUBwcC_wrcgGevS2IJIKuc2aUjQ&oe=6A36F2C6
    • zimna-wodka Re: Rosjanie dostali kopniaka w Armenii 10.06.26, 14:07
      Jeszcze raz teraz z obrazkiem
      • dorota_333 Schłodzony, jeszcze nikt mi nie zaśmiecał wątku 10.06.26, 14:46
        ...pochwą samicy płetwala. Muszę przyznać, że to w pewien sposób twórcze.

No jest pizdą, jest. Ale do wyborów prezydenckich w USA raczej tam pozostanie.
        • zimna-wodka Re: Schłodzony, jeszcze nikt mi nie zaśmiecał wąt 10.06.26, 16:34
          Kiedyś musi być pierwszy raz. Z pochwą także.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka