przycinek.usa 13.02.09, 18:31 Bardzo ladna prezentacja. Polecam. www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1877351_1877350,00.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robisc Re: 25 osob odpowiedzialnych za kryzys 13.02.09, 19:14 moze i ladna dla Was, ale mnie nazwiska wiekszosci z tych gosci nic nie mowia; ciekawe kiedy splagiatuja to w Polsce Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: 25 osob odpowiedzialnych za kryzys 13.02.09, 22:46 Naprawde nie slyszales nazwisk Bush i Clinton? Odpowiedz Link
polarbeer Swinie w Timie 14.02.09, 05:42 Jak inaczej mozna czytac cos takiego: >>> The Federal Reserve chairman — an economist and a disciple of libertarian icon Ayn Rand <<< Alan Greenspan byl liberaterianinem gdy byl jako szefem Fedu?! No prosze, wszystko sie wyjasnielo... To libertarianie nas tak udupili! Nastepny krok bedzie zwalic wine na Ron Paula... (Jak to jest ze nie ma go na liscie? Joseph Goebbels pewnie przewraca sie w grobie z powodu utraconej okazji!) "Glosuj na kozla ofiarnego" zamiast dziennikarskiej docieklosci Odpowiedz Link
baldazar Re: Swinie w Timie 14.02.09, 07:22 Zabawnie, bo obok nowy krol został obwołany człowiekiem roku 2008. Kiedy stanie się "blameworthy"? Swoją drogą małżeństwo Sanders budzi mój najwyższy szacunek. Doprowadzić do eksplozji Wachovię, żyć sobie teraz za pieniądze Wachovii i mieć darmową reklamę w Time. To nie jest zły wynik! Mnie się zdaje, że kłopoty USA zaczęły się, kiedy zaczęto handlować z Chińczykami. To był właściwy początek tej historii nie wdając się w szczegóły rozwinięte w innych wątkach. Odpowiedz Link
pawel-l Re: 25 osob odpowiedzialnych za kryzys 14.02.09, 09:57 Ta lista to trochę pomieszanie z poplątaniem. Bo co np. robi tam B.Clinton. Równie dobrze powinien tam być Bush senior i R.Reagan. Też za ich czasów orgia kredytowa trwała. Dobrze że chociaż jest tam "konsument", ale brak mi takich pozycji jak: media (znaczny udział), ekonomiści (99% nic z tego nie rozumie) Kongres no i FED jako całość (dobrze że chociaż jest Greenspan, powinien być na 1 miejscu) Odpowiedz Link
filipoza Re: 25 osob odpowiedzialnych za kryzys 14.02.09, 10:43 > ekonomiści (99% nic z tego nie rozumie) Albo rozumie i jak powiedział ostatnio prezes Kott: "- Rżnie głupa" Odpowiedz Link