bebokk 23.12.03, 20:21 Życzę zdrowia i błogosławieństwa Bożego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exerik Re: Z okazji świąt Bożego Narodzenia 23.12.03, 21:25 bebokk napisał: > Życzę zdrowia i błogosławieństwa Bożego. Również życzę wszystkim spokojnych i radosnych świąt. Odpowiedz Link
de_molesme Re: Z okazji świąt Bożego Narodzenia 24.12.03, 00:18 Zdrowych i wesolych Swiat Bozego Nrodzenia a w Nowym Roku obfitosci lask bozych zyczy RdM ze skroconym nickiem Odpowiedz Link
robisc Re: Z okazji świąt Bożego Narodzenia 24.12.03, 01:10 Drodzy Forumowiecze, Wykorzyzstam wątek Bebokka, aby złożyć Wam najlepsze życznia zdrowych i wesołych Świat Bożego Narodzenia. Mam nadzieję,że to nie ostatnie Święta w tym gronie, i że tematów do dyskusji nigdy nie zabraknie. Pozdrawiam serdecznie robi Odpowiedz Link
cesarok Re: Z okazji świąt Bożego Narodzenia 24.12.03, 05:55 Zdrowych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia. Jak najmniej kłótni (tylko merytoryczne dyskusje) na tematy polityczne i gospodarcze przy rodzinnym stole. Tobie drogi krajanie Beboczku życzę abyś pogodził się z faktem, że niestety 1.05.2004 będziemy jednak w UE i tym samym, abyśmy wspólnie zobaczyli w tym pewne szanse dla siebie i najbliższych. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
bebokk Żenada 24.12.03, 10:36 Żeby nawet w życzeniach świątecznych pokazać obsesyjną nienawiść do mojej osoby i insynuować, Albrechcie, szkoda słów. Odpowiedz Link
vico1 Re: Żenada 24.12.03, 10:53 Zycze Wam wszystkim zdrowych i wesolych Swiat Bozego Narodzenia i samych sukcesow w Nowym Roku. PS. Bebokk, lubimy Ciebie, uwierz Odpowiedz Link
bebokk Re: Żenada 24.12.03, 11:21 To przecież nie było do ciebie, ale tylko i wyłącznie do cesaroka. Wiesz, smutno mi się zrobiło po przeczytaniu jego "życzeń". Odpowiedz Link
vico1 Re: Żenada 24.12.03, 12:18 Popatrz na karpia w wannie, na poprawe humoru Kiedys, dawno, dawno temu, bylo to moim ulubionym zajeciem, przed Bozym Narodzeniem. Zapomnielismy juz, ale ile sie trzeba bylo kiedys nastac w kolejkach przed Swietami. Podzial obowiazkow w rodzinie, ten ma stac za karpiem, tamten za nozkami. Przy swiatecznym stole, cale trudy zycia szly w niepamiec Odpowiedz Link
robisc Re: Żenada 24.12.03, 15:15 bebokk napisał: > Żeby nawet w życzeniach świątecznych pokazać > obsesyjną nienawiść do mojej osoby > i insynuować, > Albrechcie, szkoda słów. Oh Bebokk, Bebokk - Ty się chyba już nie zmienisz. Kiedy mordujesz karpia ? Odpowiedz Link
robisc Re: Żenada 24.12.03, 22:27 bebokk napisał: > Cześć i NIE do usłyszenia ? Czyżbyś się obraził? Powtórzę za Vico - lubimy Cię. > Właśnie smażę karpie ! Tylko uważaj na ości Odpowiedz Link
robisc Przesadziłeś tym razem 24.12.03, 23:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9816174&a=9835854 Reszta w moim mailu. Odpowiedz Link
bebokk Parę uwag 25.12.03, 07:07 Ja tylko wyjaśniłem skąd się "wziął" linder1 w odpowiedzi na ten "popis" slezana ( to kolega naszego albrechta-cesaroka i innych działaczy oraz sympatyków śląskiej narodowości i autonomii Śląska ): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9816174&a=9830065 Nie jestem tak walnięty, jak oni to zrobili, żeby robić śledztwo godzinami, grzebać w necie i badać, czy bebokk to linder, czy ktoś inny. Mnie to nie bawi, ich tak. Chciałem przeciąć te spekulacje. Nikogo o nic nie podejrzewam. A co do casaroka i jego kolegów narodowści śląskiej, to do głowy by mi nie przyszło udawać eurosceptyka, skladać takie "życzenia", pisać tak o Polsce jak oni : Re: "polski patriotyzm" ? Autor: Gość: kibic IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl Data: 21.12.2003 21:47 + odpowiedz na list A wy dostaniecie w "dupę" teraz za to co przez 50 lat zrobiliście ze Śląskiem,polskie gorole,którzy nawet w kiblu czystości nie potraficie utrzymać !!!!!!!!!!!!!!! Róbcie dalej kupy przez żrdkę a do UE wejdziecie jako suflerzy. Ile razy na własne życzenie straciliście niepodległość ? 3 razy to mało ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9719185&a=9797442 tak pisać o sprzeciwie wobec roszczeń niemieckich wypędzonych : Autor: slezan Data: 23.12.2003 21:56 + dodaj do ulubionych wątków Trujesz jak potłuczony. Rozczenia zgłaszają indywidualne osoby, których nie interesują jakieś abstrakcyjne rachunki krzywd. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9816174&a=9830148 Odpowiedz Link
robisc Re: Parę uwag 25.12.03, 12:13 Michał, Wszystko to jest mało ważne, przynajmniej dla mnie. Zależy mi zarówno na Tobie jak i na Cesaroku, albo inaczej: na każdym poważnym dyskutancie. Nie interesuja mnie natomist dziecinne konflikty prznoszone z innych forów. Drogi Michale, nie szukaj wrogów wśród przyjaciół. Tu jesteś zawsze mile widziany, podobnie jak wszyscy, którzy mają coś rozsądnegpo do powiedzenia. Robert PS. Czy karp był smaczny? Odpowiedz Link
bebokk Non possumus 25.12.03, 13:44 Napisałeś : " Wejście do UE, to właśnie poddanie się dyktatowi silniejszych. Wasze złudzenia, co do zachoweania przez Polskę suwerennosci są już wyłącznie złudzeniami. Jezeli więc juz tracimy naszą suwerenność, to chociaż drogo się sprzedajmy." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15778&w=9814235&a=9830863 Twój pogląd nie jest odosobniony. Zrozumiałbym go, gdyby nie jedno małe ale. Jednego nie rozumiem : dlaczego pomimo takich poglądów nazywasz siebie nadal eurosceptykiem i swoje forum forum eurosceptyków ? Ja dostrzegam w tym oczywistą sprzeczność. Wybacz, ale w tej sytuacji nie mam zamiaru brać udziału w dalszych dyskusjach, bo chcąc nie chcąc ten fałsz akceptowałbym. Gdyby forum nazywało się nie eurosceptyków, tylko inaczej, nie miałbym pretensji. I do tego ta twoja fraternizacja z cesarokiem i kolegami, obrzucającymi Polskę błotem. PS : karp jest pyszny Odpowiedz Link
robisc Re: Non possumus 25.12.03, 20:51 Mylisz eurosceptycyzm z eurofobią. Ja UE się nie boję. Co więcej, nigdy w akcesji nie widziłem jedynie złych stron. Po 1 maja bedą i przegrani i wygrani. Wśród których chcesz się znaleść? Odpowiedz Link
bebokk Fortuna 25.12.03, 23:44 Z wygranymi i przegranymi to jest tak, że fortuna kołem się toczy. Odpowiedz Link
cesarok Kilka wyjaśnień. 26.12.03, 10:45 Drogi Bebokku z uwagi na Twoje insynuacje pod moim adresem zamieszczam kilka wyjaśnień. Na Forum GW (Unia Europejska i Gospodarka) trafiłem poszukując informacji pozwalających mi w pełni świadomie podjąć decyzję w referendum europejskim, jako że moja dotychczas ulubiona (czytana od początku swego istnienia) Gazeta Wyborcza przyłączyła się do wielkiego „chóru euroentuzjastów”, nie dopuszczając żadnych innych głosów. Natomiast na Forum znalazłem wiele interesujących wypowiedzi, artykułów itp., które pozwoliły mi podjąć własną, przemyślaną decyzję w referendum. Piszę na Forum również niedawno, od początku pod nickiem Cesarok. Praktycznie nie odwiedzam, żadnych innych forów poza UE, Gospodarka i Dom Nieruchomości. Być może zacznę chociażby z ciekawości, aby poznać jak piszesz „moich kolegów”: „slezana (to kolega naszego albrechta-cesaroka i innych działaczy oraz sympatyków śląskiej narodowości i autonomii Śląska )”. Jeśli chodzi o mój stosunek do UE to nie chcę się tutaj powtarzać jako, że wypowiadałem się już w tej materii wielokrotnie. Pozwolę sobie zamieścić tutaj moje wypowiedzi z innego wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=522&w=9718102 , tylko dlatego, że nie wiem czy zarówno Ty jak i Robi czytaliście to, a poza tym prosiłem Cię abyś zdefiniował pojęcie eurosceptyka i euroentuzjasty , czego nie zrobiłeś. • Do Robiego i Bebokka. cesarok 20.12.2003 07:13 odpowiedz na list odpowiedz cytując robisc napisał: ”W przeciwieństwie do niektórych "marzycieli" ja juz się pogodziłem z faktem, ze do UE wchodzimy. A hasła typu "kapitalucja", "śmierć", "hańba narodowa" nie robia na mnie wrażenia. W UE najważniejsze są pieniądze i o nie należy walczyć, bo inaczej puszczą nas w skarpetkach. Celem negocjacji, a zajmuję się tym zawodowo, jest zawarcie kompromisu i utargowanie dla siebie jak najwięcej. Naprawdę nie wiem, co też w wyniku millerowskiego veta wytargowaliśmy. Odłożenie w czasie tego, co i tak nieuchronne? Najbogatsze państwa UE bedą się ściślej integrować z nami lub bez nas. Oczywiście można nie wsiadać do tego samego pociągu, co oni. Tylko z kim wtedy zostaniemy? Z Hiszpanią, która jest naszym głównym konkurenetem w podziale unijnych funduszy? Ciągle nie moge wyjśc z podziwu nad siłą sld-owskiej propagandy. Jak to możliwe,że tylu ludzi jej uległo teraz i przed referendum? Cóż lata praktyki. Nie ma to jak wypróbowane metody. Wiwat TV SLD!” Bardzo ładnie to napisałeś. Ale tak do końca nie wierzę, że najbogatsze państwa UE będą się ściślej integrować z nami lub bez nas. W krajach tych istnieje silny opór wobec ściślejszej integracji. Moim zdaniem rację ma pan Klaus (nawiasem mówiąc zazdroszczę Czechom mądrego prezydenta, wprawdzie wybranego 1- ym głosem) pisząc "podstawowym sporem europejskim jest obecnie to, czy Europa i mieszkający w niej ludzie mają potrzebę odrzucenia idei państwa jako fundamentalnej podstawy kontynentu(...) na rzecz stworzenia jednego supernarodowościowego państwa z równoległym wzmacnianiem niższych niż państwo tworów regionalnych". To jest podstawowe pytanie, na które Europa musi sobie odpowiedzieć !!! Jeśli chodzi o Polskę to odpowiedź jest jasna po szczycie w Brukseli. Natomiast jeśli chodzi o kraje „starej Europy” - odpowiedź nie jest jednoznaczna. Piszesz „Ciągle nie moge wyjśc z podziwu nad siłą sld-owskiej propagandy. Jak to możliwe,że tylu ludzi jej uległo teraz i przed referendum? Cóż lata praktyki. Nie ma to jak wypróbowane metody. Wiwat TV SLD!” To nie była tylko SLD-owska propaganda. Oczywiście, ich TVP zrobiła w tym zakresie najwięcej, ale nie można pomijać „zasług” Gazetki Wybiórczej, a nawet TVN. GW w okresie kampanii przedreferendalnej nie dopuściła na swoje łamy, żadnej merytorycznej dyskusji (pomijam oczywiście FORUM w portalu GW). Natomiast moim skromnym zdaniem największy wpływ na wynik referendum miał jednoznaczny głos Papieża Jana Pawła II. Dla kolegi Bebokka chciałbym dodać, żę ostatnie działania Czechów kolejny raz potwierdzają tezę o ich pragmatyczności. Mam na myśli najtańsze rozstrzygnięcie przetargu stulecia (przypomnę, że Czesi będą strzec swojego nieba nowymi, wydzierżawionymi Grippenami – tak zdecydowała w pełni niezależna komisja przetargowa) oraz poruszaną tym wątku ściślejszą integracją z Węgrami i Słowenią. Czechy to mały kraj ale nie taki strachliwy skoro przedstawiciele USA nie potrafili tak skutecznie jak u nas "wylobbować" swojego F-16. Pozdrawiam. • ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE !! tomek9991 20.12.2003 22:50 odpowiedz na list odpowiedz cytując Nie jestem bebokkiem ! Robi niech się nie obraża na fakty, czyli na to, że stał się euroentuzjastą i niech nie udaje eurosceptyka, bo się ośmiesza. Cesaroka dotyczą te same uwagi. A ponadto życzę Wesołych Świąt • Re: ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE !! cesarok 21.12.2003 08:47 odpowiedz na list odpowiedz cytując tomek9991 napisał: > Nie jestem bebokkiem ! > > Robi niech się nie obraża na fakty, czyli na to, że stał się euroentuzjastą > i niech nie udaje eurosceptyka, bo się ośmiesza. > Cesaroka dotyczą te same uwagi. > > A ponadto > życzę Wesołych Świąt Nie denerwuj się drogi Tomku. Przyjmuję Twoje wyjaśnienia, że nie jesteś Bebokkiem. Nie będę się obrażał, czy będziesz mnie nazywał "eurontuzjastą" czy "eurosceptykiem". Z drugiej strony mógłbyś zdefiniować te dwa pojęcia. Ja w pracy np. uchodzę za największego "eurofoba", który wszystkich przekonywał o konieczności głosowanie na NIE w referendum. Tutaj uchodzę za "euroentuzjastę". Ja z kolei siebie (jak i Robiego) nazwałbym "eurorealistą". Zaznaczam, że w referendum głosowałem na „nie”, tylko dlatego, że uważam że Polska nie jest w tym momencie przygotowana do akcesji, poza tym uważam, że UE aby przetrwać musi się zreformować i wolałem, żeby to zostało przeprowadzone bez naszego udziału, co byłoby dla nas (i myślę, że dla UE również) wygodniejsze. My zaś moglibyśmy podejmować decyzję o wstąpieniu do UE mającej szansę na dalszy rozwój i pogłębienie integracji. W tej chwili nie widzę szans na rozwój UE i pogłębienie integracji. Natomiast czas do ponownego referendum powinniśmy wykorzystać na rozwiązanie wielu pilnych naszych wewnętrznych spraw, których brak załatwienia dotychczas może nas wiele kosztować w UE. Myślę tu o zadośćuczynieniu dla Zabużan, reprywatyzacji, załatwieniu problemu własności majątków na tzw. Ziemiach Odzyskanych. Myślę tu również o wykorzystaniu i ugruntowaniu, poprzez właściwe rozwiązania prawne i podatkowe, wykazanego w ostatnim okresie wzrostu gospodarczego. Na koniec chciałbym dodać, że widzę w UE pewne plusy. Najważniejszym jest to, że mam nadzieję iż pogłębienie integracji pozwoli zachować na naszym kontynencie dobro najwyższe czyli Pokój. Widzę również plusy dla takich jak my (to do Ciebie drogi Bebokku) mieszkańców rejonów pogranicza, gdzie Wspólna Europa pozwoli zjednoczyć to co zostało w barbarzyński sposób podzielone.Myślę tu przede wszystkim o Śląsku Cieszyńskim. Na tym kończę tę przydługą wypowiedź . Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
bebokk Albrechcie 26.12.03, 13:35 U robiego na forum więcej pisać nie będę. Nie będę też jak Tomek robić robiemu koło czterech liter na forum Unia. Tobie tego tez nie będe robić. Dalej więc spokojnie oszukuj i opowiadaj bajki, że byłeś przeciwko UE, że RAŚ uwielbia Polskę, Albrechcie. Ale samego siebie nie oszukasz. Odpowiedz Link
polimerr Re: Z okazji świąt Bożego Narodzenia 24.12.03, 16:21 Dołączam się do życzeń. Pogodnych, rodzinnych świąt Bożego Narodzenia Smacznego karpia, barszczu i śledzi Z myślami z dala od polityki, gospodarki itp. i pamiętajcie o Nim! Odpowiedz Link
mazer Re: Z okazji świąt Bożego Narodzenia 26.12.03, 19:42 Dzień dobry wszystkim. Jako nowy uczestnik tego forum, chciałbym przywitać się z pozostałymi osobami na forum. Piszę z Bielska-Białej. Raczej jestem euroentuzjastą, choć po ostatnich wydarzeniach w Brukseli stałem się bardziej realistą. Mimo to widzę nadal miejsce dla naszego kraju w zjednoczonej Europie. To chyba tyle tytułem wstepu. Przesyłam spóźnione życzenia świteczne. Odpowiedz Link