Dodaj do ulubionych

Poczta w Kobyłce

02.03.11, 19:08
Czy ktoś coś wie na temat likwidacji oddziału pocztowego w Kobyłce ???
Doszły mnie słuchy że już u Nas poczty nie bedzie - bedziemy podlegać pod Wołomin.
Ale to są niesprawdzone informacje.
Kiepsko by było jakby w prawie 20 tysięcznym mieście nie było oddziału pocztowego ...
A i budynek mamy reprezentacyjny porównując inne sąsiednie miasteczka ...
Obserwuj wątek
    • naturella Re: Poczta w Kobyłce 03.03.11, 09:44
      Ja od 3 tygodni nie dostaję przesyłek. Ani listów zwykłych, ani poleconych - a wiem, że w tym czasie powinnam otrzymać 5. W tym dwa z przedmiotami, za które zapłaciłam na allegro. Nie wiem, co z tym zrobić, na poczcie odsyłają mnie do Wołomina, a w Wołominie przełączają gdzieś, gdzie nikt nie odbiera.
      • madziks_w Re: Poczta w Kobyłce 03.03.11, 11:13
        wiem, że listonosz był na zwolnieniu - miałam ten sam problem z oczekiwaniem na przesyłkę ale doszła wreszcie po 2 tygodniach ;( widać nie radzą sobie z brakami kadrowymi a juz napewno z zastępstwami
        • naturella Re: Poczta w Kobyłce 03.03.11, 11:46
          Dodzwoniłam się dzisiaj, listonosz powiedział, że ma dla mnie dwa polecone na pewno. Uff.
    • topol71 Re: Poczta w Kobyłce 07.03.11, 14:49
      ....myślałem że to niepotwierdzona niczym plotka, ale dzisiaj w sklepie osiedlowym dostałem do podpisania petycję mieszkańców w sprawie pozostawienia urzędu pocztowego. Zamknięcie poczty w niespełna 20 tysięcznym mieście i przeniesienie całego "biznesu" do Wołomina to jakaś pomyłka.
      Czy Rada Miejska z Zarządem Miasta coś w tej sprawie zrobi? Ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat?
      • wizardon Re: Poczta w Kobyłce 07.03.11, 18:37
        A co ma Rada Miasta do strategii firmy?
        • topol71 Re: Poczta w Kobyłce 07.03.11, 18:57
          idąc tym tokiem myślenia niedługo jedyną pocztą będzie poczta na świętokrzyskiej w W-wie, ale przecież cóż skoro strategia PP będzie tego wymagała.....
          • wizardon Re: Poczta w Kobyłce 07.03.11, 21:50
            Skoro poczta chce zamknąć oddział w Kobyłce, to widocznie koszty jego utrzymania przewyższają przychody jakie on generuje. Poczta Polska jest podmiotem niezależnym względem Rady Miasta, więc Rada nie może nic w tej sprawie zrobić. Inną sprawą jest fakt, że nie wszystkim mieszkańcom Kobyłki będzie się chciało jechać do Wołomina, więc pewnie firmy kurierskie zarobią trochę więcej.
    • pablomeruda Re: Poczta w Kobyłce 15.03.11, 19:03
      Szkoda, że reprezentatywność budynku nie idzie w parze z profesjonalizmem pracujących w środku osób. Razem z żoną, już od roku jeździmy na pocztę do Zielonki. Tam sprawy załatwia się szybko i bez problemów. U nas listonosz potrafi zostawić list polecony sąsiadowi itp. Mam nadzieję, ze zlikwidują tego molocha, a zamian tak jak w Zielonce zrobią dwa mniejsze oddziały PP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka