Dodaj do ulubionych

odrolnienie

11.07.13, 20:04
Czy wie ktos może czy Nadma jest juz odrolniona? Chodzi mi działki między Stara a Jaworówką. Może pan Brodziak wie coś na ten temat
Obserwuj wątek
    • marice78 Re: odrolnienie 11.07.13, 22:43
      Z urzędu nie jest odrolniona. Nie wiem o który dokładnie odcinek pytasz, bo przecież na ul.Prymasa Tysiąclecia (zwanej pospolicie Graniczką) domy rosną jak grzyby po deszczu więc typowo rolna być nie może. Na działce rolnej 70 m od ulicy, można przeznaczyć na budowę. Mam działkę od ul.Jaworówka do mniej więcej ul.Prymasa, z tym że do mnie nie dochodzi Prymasa, więc budowlą mam tylko 70 m od Jaworówki, a reszta to ziemia rolna.Moja działka przed rozpoczęciem budowy też w całości stanowiła ziemię rolną i nie musiałam podejmować żadnych działań, żeby ją odrolnić.
    • projekt74 Re: odrolnienie 15.07.13, 21:55
      Witam,
      Niestety Nadma nie jest jeszcze „odrolniona”. Prace dotyczące zmiany Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego trwają już od dłuższego czasu, ale jak nie blokowała nas budowa tzw. obwodnicy Marek, to teraz czekamy na decyzję dotyczącą odlesienia pewnego terenu. Niemniej jednak wydaje się, że zbliżamy się już do końca. Zakładam, że projekt planu będzie wyłożony jeszcze w tym roku, a zostanie uchwalony najwcześniej w drugim kwartale 2014 r.

Pozdrawiam,
      Marek Brodziak
      • zrezygnowana1984 Re: odrolnienie 13.08.13, 16:29
        witam,
        w związku z tym bardzo proszę o informację czy ogólne odrolnienie NADMY o którym pisze Pan Brodziak poniżej dotyczyć będzie również działek przy ul. Mostowej? już mi ręce opadają jak policzę i pomyślę jak długo czekam i walczę o te działki - dostałam ją od rodziców chciałam się pobudować i mogę zapomnieć bo - podobno rzeczka tam wylewa TRAGEDIA a gdzie teraz nie stoją wody gruntowe? niech tylko trochę popada to NADMA cała w wodzie stoi - ale jak zwykle tylko MOSTOWA cierpi- proszę o udzieleni odpowiedzi na moje pytanie- CZY JEST SZANSA ABY DZIEŁKI PRZY MOSTOWEJ MOGŁY BYĆ KIEDYKOLWIEK BUDOWLANE???!!!! Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka